Skip to main content

Kuri on armeijan yksi olemuksista,ja sen näkyvin osa on kouluttaja, joka voi olla suoraan elokuvasta Full Metal Jacket


Armeijassa tapahtuvasta simputuksesta sen verran, että näissä hyvin ikävissä asioissa usein ryhmän päällikkönä simputtaja sekä siihen osallistuneet muut henkilöt kertovat kotonaan, että kyseessä oli pikku juttu, jota tehtiin vähän kaikille. Eli siinä oli yleensä noiden ihmisten kertoman tarinan mukaan kyseessä ”joukko-osaston siirtymisriitti” tai joku muu vastaava alkukantainen asia, joka piti kaikkien läpäistä, jotta he osoittivat muille, että ”heillä on pokkaa”. 

Ja tietenkin jos joku nuori kantahenkilökuntaan kuulunut upseeri on tuollaisesta toiminnasta tuomittu, niin hän on sitten sanonut, että ”upseerin kunniasanalla hän olisi päästänyt simputtajat kouluttajiksi, koska heissä oli ainesta”. Toki tuollaisessa tapauksessa saattaa jonkun pää iskeytyä lattiaan, jos hänet pudotetaan yläpetiltä, ja kuolema seurata aivoverenvuodosta. Kuitenkin tällaista tapahtuu aniharvoin, ja tietenkin 99% miehistä selviää palveluksesta kunnialla. 

Eli ei armeijan kurinpitäjä sitten tietenkään kenenkään yksittäisen varusmiehen mukaan siellä lähde juoksentelemaan, ja ei muutenkaan ole hänen vikansa, jos joku sattuu kuulumaan tuohon maagiseen prosenttiin, joka kohtaa ikävän esimiehen, joka sitten osoittaa kaikille, että kyseinen henkilö ei armeijaan kuulu. Riittää kun ei itselle tapahdu mitään, ja eihän kukaan sitä yhtä miestä edes tuntenut, ja mitä sitten ei muistanut hakea sivariin, kun ei tuollaiseen paikkaan sopeutunut, ja koko komppania sai sitten hänen takiaan kakkaa. 

Tai sitten joku joutuu koko ajan kestämään itsensä päälle tapahtuvaa virtsaamista tai muuta mukavaa toimintaa, ja tietenkin noissa ikävissä tapauksissa on kaikille tehty selväksi, että jos ei tuohon toimintaan osallistu, niin silloin koko komppania menettää nuo himoitut natsat. Ja kaikkein hauskimmat pilat tietenkin tunnetaan sellaisilla nimillä kuin ”astinlauta”, missä mies laitetaan polvelle maahan, ja sitten hänen jalkansa päälle laitetaan rynnäkkökivääri, jonka päälle esimies sitten astuu. Joten siinä sitten on yleensä ollut seurauksena jalan katkeaminen. 

Sitten jonkun varusmiehen saappaita voidaan käyttää roskakorina, jolloin niihin "saa" laittaa silloin purukumeja sekä nuuskaa, mutta silloin kun tällainen toiminta sitten on kovin avointa, niin silloin kyllä voidaan epäillä kantahenkilökunnan edesauttaneen tuota toimintaa. Tuollaisen asian jälkeen tietenkin on kotona kerrottu sellainen mukava peitetarina, jonka mukaan koko komppania saa silloin kokkelipiimää, mikäli tuon yhden miehen puolelle mennään. Kaikki on tuolloin todella mukavaa, kun tuon kaiken saa sitten tehdä esimiesaseman turvin, ja jos joku sitten kehtaa sanoa tuossa tilanteessa vastaan, niin silloin varmasti koko komppania lentää perseelleen. 

Ja tuota toisen pikkumaisuutta sekä lapsellisuutta hoetaan tietenkin myös omille lapsille, joille sitten kerrotaan, kuinka isi olisi kantahenkilökuntaan kuuluva, mikäli yksi varusmies olisi antanut aliupseerin hyppiä rintansa päällä, mutta voi kauhea, kun hän sitten itseään siinä pelkurimaisesti alkoi puolustamaan, niin silloin tietenkin oli seurauksena rangaistuksia koko komppanialle. Kun ei toinen sitten halunnut lähteä pyhä Pietaria tapaamaan, niin sitten seurauksena oli sotaoikeus, missä sitten tuollainen aivoton henkilö sitten päätti puolustautua. 

Mutta kotona sitten on kerrottu sellaisia asioita, kuin että tuo mahdollisesti potkut saanut alokas tai sotamies oli toiminnallaan aiheuttanut koko komppanialle kauheita asioita. Ja tietenkin komppanian päällikkö oli täysin syytön kaikkeen siellä tapahtuneeseen. Mutta kun ei sitten voinut asiaa tarkasti selvittää, niin silloin tietenkin koko komppaniaa rangaistiin. Tässä en muuten puhu sitten vain yhdestä tapauksesta tai valtiosta, vaan muissakin armeijoissa on tällaista toimintaa, ja esimerkiksi Venäjällä on simputus saanut aikaan kansainvälistä huomiota, mutta minä en tiedä mitä tuollainen simputus esimerkiksi muukalaislegioonassa on ollut. 

Toki tuollaiset puheet sitten varmaan on kerrottu esimerkiksi perheen nuorisolle, niin että tuo komppanian päällikkö oli maailman mukavin mies, ja aina alainen oli syyllinen. Mutta omasta mielestäni tällaisessa tapauksessa, missä tuollainen mukava upseeri sitten on koko suvun hurmannut, niin että tuo onneton simputuksen uhri on vain saanut kotonaan kuulla, mitä hän aiheutti muille, voisi tuon perheen muun nuorison eteen saapua tuo kyseinen upseeri.

Kun hän on niin kauhean ”reilu ja mukava” kaveri, niin toki tuollainen henkilö voisi toimia vähän muillekin kuin sille yhdelle tuon suvun miehelle esimiehenä. Näin hänen miellyttävä luonteensa sekä aurinkoinen olemuksensa sitten paljastuisi muillekin, kuin tuolle simputetun miehen isukille tai äidille, jonka hän on miellyttävällä puheenparrellaan ja tukkapehkollaan sitten hurmannut, niin sitten hän voi vaikka siirtyä askartelemaan noiden muiden suvun miesten kanssa.


Ja toki varmasti on hän kaikille kertonut, että tuon rykmentin tai minkä tahansa pataljoonan siirtymisriitin voisi välttää maksamalla sopivan maksun rykmentin aliupseerien kassaan. Eli kun tuollainen toiminta kerran kuuluu asevoimien toimintatapoihin, niin silloin tietenkin kuin muiden olisi mukavaa kohdata tämä sotilaselämän mukava puoli räjähtävine punkkineen ja muine mukavine asioineen, jotka pitävät miehet mukavasti työn touhussa, että he eivät sitten rupea tappelemaan tuolla varuskunnassa.

Minusta simputus on äärimmäisen typerä sekä raukkamainen tapa alistaa muita, ja jos luette kirjan nimeltään "Full metal jacket" tai sitten katsotte tuon elokuvan, niin itse kyllä kysyn, että montako esimiestä tuollaisen asian takia on ammuttu. Mutta kuten tiedämme, niin vain pelkurit sekä moukat jättävät tuon laitoksen väliin, ja siellähän selviää vähällä, kun vain muistaa tehdä kaiken mitä tuo "drill instructor" sitten sattuu sanomaan. Mutta jos tuon miehen viha sattuu kohdistumaan omaan itseen, niin silloin saattaa itku tulla, eikä silloin ole mitenkään mukavaa olla tuossa paikassa seisomassa. 

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,