Skip to main content

Tähtisumut voivat olla melko erikoisen näköisiä


http://www.lostvalleyobservatory.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/lm16.kbq.nb.aug2008.revision3bfinal.jpg
Tässä tekstin yhteydessä julkaistuista kuvista näette, että kyllä luonto osaa taidetta tehdä. Yllä on kuuluisa kuva, jonka nimi on yleensä "Luomisen pilarit", joka on ollut aikoinaan melko yleisesti esillä sekä televisiossa että useissa kirjoissa. Tämä sama kuva kulkee joskus sellaisella nimellä kuin "Kolmen tontun sumu", ja se esittää joidenkin taideihmisten mielestä kahta olentoa, joista toinen on tarttunut jotain pienempää olento kurkusta kiinni.

Eräiden UFO-intoilijoiden mielestä, ne ovat olleet joidenkin humanoidien avaruuteen tekemiä valtavia veistoksia, ja itse pidän niitä erittäin mielenkiintoisina luonnonmuodostumina. Kuvissa olevat muodot ovat sellaisia, että niistä varmasti tulee mieleen yhtä ja toista. Eli jotkut näkevät niissä alieneja, ja toiset taas mutkikkaita geometrisiä kuvioita.

Ne ovat todella valtavia rakennelmia, ja niitä katsellessa tulee mieleen monia asioita, joista yksi on se, että miten ne ovat oikeastaan muodostuneet? Onko kyseessä sattuma, vai johtuuko tämä jostain muusta asiasta, joka ehkä olisi selitettävissä jollain fysikaalisella ilmiöllä? Jos puhutaan puhtaasti siitä, että jos noissa kuvissa olevat kohteet ovat todellisia, niin se voisi olla mahdollista silloin, jos jonkun kohteen läpi kulkee voimakas energiasykäys, kuten supernovan räjähtäessä vapautuva suurienergisen säteilyn ryöppy, joka hajottaa kohteen alkutekijöihinsä, niin silloin räjähdyksessä vapautuva molekyylipilvi lähtee laajenemaan epicentrumista täysin saman muotoisena, mitä kohde aikoinaan oli. 

Kaikki me tiedämme, että noista kaikista asioista saa aina keskustella aivan vapaasti, ja joku toinen sitten saattaa nähdä kaikki asiat toisella tavalla kuin minä. Mutta tietenkin kaikista tärkeintä on se, että ihminen osaa itse ajatella asioista. Eli kenenkään ei toista tarvitse sen takia ryhtyä mihinkään erityisiin toimenpiteisiin, jos joskus joku hiukan itsekin asioita hiukan ajattelisi. Universumissa on miljoonia tähtiä, ja esimerkiksi vasta pari vuotta sitten havaitsimme, että esimerkiksi Alfa Centauria kiertää planeettoja, vaikka vasta vähän aikaisemmin oli ollut vallalla sellainen käsitys, että kaksoistähdillä ei voi olla planeettoja. Ja nyt sattui sitten tuollainen planeetta löytymään tuosta neljän valovuoden päästä. Samoin sekä Tau Cetin että Epsilon Eridianin ympäriltä on nyt löytynyt eksoplaneettoja, joten voi olla niin, että ehkä joskus löytäisimme myös Alien sivilisaation.


http://www.spacetelescope.org/products/art/steve_black_6/

Alempana olevassa kuvassa näyttää seisovan mies, mutta tuo kuva on avaruusteleskoopin kuvaama Kotkan tähtisumun osa, ja siinä on selvästi erotettavissa miehen hahmo sekä härkä, joka katsoo hänen jalkojensa välistä. Eli melko erikoisia muotoja on luonto taitellut näihin tähtisumuihin. Molemmissa kuvissa lähteenä on NASA:n ja ESA:n eli Euroopan avaruushallinnon kotisivut, ja niiden kaupallinen käyttö on kiellettyä. Tai siis kuvien lähde on merkitty kuvatekstiin, joten ne voi sitten jokainen käväistä katsomassa itse. Alemman kuvan kanssa olen hiukan miettinyt, että miksi tuon kuvan reunaan on merkitty ottajaksi joku "Steve Black". 

Mutta olen joskus miettinyt, että koska galaksimme on äärimmäisen vakaa kappale, niin silloin voisi ehkä käydä niin, että kun röntgensäteilyn kaltainen huippuenerginen sädekimppu kulkee jonkun olion läpi, niin silloin se voisi jättää hänen kuvansa tuollaiseen tähtisumuun. Eli kun tuollainen olio sitten katoaisi molekyylipilveksi, niin molekyylit pakenevat räjähdyskohdasta samassa muodossa, kuin mitä ne olivat säteilyn osuessa tuohon objektiin. Olisivatko nämä sitten muinaisten astronauttien jäänteitä, jotka ovat ehkä räjähtäneet kappaleiksi ollessaan jonkun supernovan lähellä. Mutta kuten tiedämme, niin filosofiassa ei tarvitse todistaa mitään, mutta halusin vain pohdiskella näitä asioita perjantain kunniaksi.  

Ja noita M16 eli Kotkasumun kauniita muotoja voi halutessaan jokainen katsella hakusanoilla "Eagle nebula". Kuitenkin aina pitää mieli olla avoimena myös sellaisille selityksille, jotka eivät ole ns. "kirjoihin painettua". Joten noista kuvista saa sitten kysäistä NASA:sta tai ESA:sta, ja jos niitä on käyty töhrimässä, niin silloin niiden ei pitäisi olla noilla palvelimilla. Oli niiden tarina mikä hyvänsä, niin ne ovat varmasti suurimpia patsasmuodostumia mitä ihmiskunta tuntee. Kyse on valovuosien kokoisista muodostumista, jotka ovat tavattoman upeita. 
http://www.constellation-guide.com/eagle-nebula-messier-16/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,