Skip to main content

Lasten suusta kuulee kaikkea outoa sekä pelottavaa, joka kannattaa välillä ottaa vakavasti


Lasten suusta kuulee joskus kammottavia asioita, joita ei ehkä aina uskoisi todeksi. Ja kun mietitään esimerkiksi tilannetta, missä lapsi alkaa pelätä saavansa lasia päälleen auto-onttomuudessa, ja edellä ajava rekka alkaa yllättäen heittelehtiä, niin se saattaa johtua siitä, että lapsi saattaa nähdä auton liikkeen paremmin kuin aikuinen, joka on rutinoutunut ajaja. Tässä olevat kommentit koskevat erästä "Finntop 5" videota. 


Eli lapsen hermosto eikä kokemusmaailma ole niin kehittynyttä, että hermosto osaisi suodattaa kaikkia ärsykkeitä pois, ja silloin hän saattaa esimerkiksi nähdä auton liikkeen tarkemmin kuin aikuinen, mutta tällaiset asiat varmaa pelottavat ihmisiä. Mutta kun puhutaan tilanteesta, missä lapsi on näkevinään komerossa jonkun miehen, niin silloin hän saattaa nähdä takaumia tai vastaavaa, ja sama koskee esimerkiksi tilannetta, missä kylvyssä ollut lapsi näkee ”sinisen miehen” juoksevan ohitseen. Tai sitten talossa on ollut sinihaalarinen mies, jolla on päässään siniset sukkahousut, ja hän on sitten päättänyt juosta talosta ulos, kun lapsi on viety kylpyyn.

Sen verran kuitenkin ihmettelen sitä, että kuinka lapsi on puhunut avaruusolioista tai muusta vastaavasta, jotka veivät häntä galaksiin. Oliko joku sitten näyttänyt hänelle elokuvia, missä oli UFO:ja. Kun taas lapsi kysyi, että mikä on ”pitkä veitsi”, niin olisi todella upeaa kuulla, että tarkoittiko hän sitten ”pitkäpuukkoa”, joka on esimerkiksi amerikan ratsuväestä käytetty nimi. Eli olisiko joku lapsen kanssa ollut henkilö käyttänyt sitten sanaa ”pitkäpuukko”, kun hän oli keskustellut ehkä tarhassa lapsen hoitajien kanssa, ja oliko keskustelu sitten koskenut esimerkiksi intiaanisotia tai ratsuväen historiaa? Olisi kiva muuten tietää, missä maassa tämä tapahtui, koska jo tuo tapahtui amerikassa, niin silloin tietenkin tuo termi olisi voitu kuulla joltain, joka on tuollaisen rykmentin kuten 86 th. airbonen  palveluksessa. Mutta joskus lasten suusta kuulee sellaisia asioita, joista puhutaan hiljaisella äänellä.

Eli joskus suomalainenkin lapsi on alkanut kesken kaiken puhua vierailla kielillä ilman mitään varoitusta, ja hänen vanhempansa eivät vielä ole edes käyneet tuolloin ulkomailla. Tuossa tapauksessa pitää ehkä sitten miettiä, kenen kanssa hän aikaansa viettää, eli onko tarhassa sitten joku opettanut hänelle tuota vierasta kieltä. Joskus taas on käynyt sellainen tapaus, että lapsi on kävellyt vanhempiensa kanssa vieraassa kaupungissa, ja hän on osannut suunnistaa siellä aivan kuin olisi joka päivä käynyt siellä. Ja joskus taas esimerkiksi ulkomailla lasta ikään kuin aletaan epäillä varkaudesta tai muusta vastaavasta.

Tai joku paikallinen lapsi alkaa pyydellä esimerkiksi kyniä takaisin, niin tuo voi tarkoittaa tietenkin kiusaamista, mutta samalla pitää muistaa, että lapset eivät usein kiusaa tuntemattomia. Silloin saattaa olla sellainen asia totta, että tuolla kyseisellä lapsella on paikalla identtinen kaksoisolento, joka voi olla hänen veli tai sisarpuolensa. Lasten suusta kuulee kaikkea merkillistä, ja ehkä alla olevan filmin ensimmäinen episodi, josta kerroin aluksi johtuu siitä, että lapsi havaitsi edessä ajavan rekan alkavan heittelehtiä, mutta kyse voi olla hyvin vakavasta asiasta.

Näet joku on saattanut kertoa toiselle aikovansa surmata tuon perheenisän esittämällä ajovirhettä. Kun taas lapsi puhuu ”käärmekaulasta”, niin silloin hän saattaa tarkoittaa ihmistä, jolla on käärmeen kuva tatuoituna kaulaan. Eli kyseessä ei ehkä ole mikään hirttäytyminen. Tuo havainto saattaa johtua siitä, että kyseinen lapsi on ollut yksin huoneessaan, ja sitten taloon on tullut murtomies, joka on tutkinut kaappia, kun lapsi on tullut sisään huoneeseensa. Ja sitten tietenkin tuo mies on häipynyt saman tien, mikä tietenkin oli onnekas sattuma, koska joskus nuo ihmiset ovat olleet hyvin pahoja.

Sama koskee tilannetta, missä lapsi jää tuijottamaan jonnekin leikkitoverinaan toimiva aikuisen taakse, ja sanoo että ”tuolla on joku”. Silloin varmasti alkaa hiukset nousta pystyyn, ja kun kyseessä on lastenhoitaja, niin silloin varmasti kannattaa olla hiukan varuillaan. Näet voi olla niin, että talossa on murtomiehiä, koska he ovat ehkä seuranneet isäntäväen auton lähtöä pihasta, mutta eivät osanneet ennakoida lapsenvahdin olevan paikalla.

Silloin voi edessä olla erittäin paha vaaratilanne, kun ehkä huumeita käyttävät murtomiehet ovat tunkeutuneet taloon sisään etsimään arvoesineitä. Joten jos lapsi alkaa keskustella omituisista asioista, niin silloin tietenkin pitää paikalle hakea ammattiauttaja kuten koulupsykologi, jonka kautta selvitetään noita omituisia asioita, ja hän voi sitten ottaa lääkäriin yhteyttä. Eli missään nimessä ei tuolloin kannata jäädä miettimään asioita, ja psykologin kautta voidaan asiaa lähestyä helpommin, ja jos talossa on joku ollut, niin silloin ei diapam auta.

Mutta jos lapsi osoittaa häiriintymisen merkkejä, niin tuolloin on psykologin konsultoitava lääkäriä, ja tietenkin koulupsykologin kautta on helpompi hakea aikaa psykiatrille, jolla on tarvittavat valtuudet sekä lääketieteellinen koulutus lääkityksen sekä mahdollisen osastohoidon aloittamiseen. Eli vain koulutettu psykiatri saa määrätä potilaalle lääkkeitä, ja muistakaa että kaikki lasten kertomat asiat eivät ole mielikuvituksen tuotetta, ja aina pitää selvittää se, miten lapsi esimerkiksi näki ennalta tuon edellä ajavan rekan riistäytymisen kuljettajan hallinasta. Ja toki lapsella voi olla parempi kuulo kuin aikuisella, eli hän saattaa kuulla esimerkiksi edellä ajavasta rekasta jotain outoa ääntä, tai sitten jossain talossa oleva rotta tai hiiri sitten voi aiheuttaa sellaisen äänen, mikä vaikuttaa ihmisen kävelemiseltä. 

Toki osa lapsista saattaa osata esimerkiksi lukea huulilta, tai he saattavat nähdä auton sivupeilistä kuljettajan menevän raivotilaan. Tai sitten lapsi on nähnyt isänsä alkavan torkkua ratissa. Samoin autistinen lapsi saattaa ikään kuin jähmettyä kesken leikin, ja alkaa tuijottaa toisen ihmisen taakse aiva yllättäen, mikä sitten aiheuttaa hämmentäviä tilanteita koulussa sekä lastentarhassa, ja nuo tilanteet voivat olla hyvin pelottavan tuntuisia ihmisestä, joka ei ennen ole tällaista tapausta kohdannut oikeassa elämässä.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,