Skip to main content

Star Trekistä tutut vaiheiset ovat nykyään todellisuutta


Elokuvan arvostelu kohdistuu tällä kertaa Star Trekiin, jonka varusteet ovat legendaarisia. Siinä kyse on enemmänkin elokuvasarjasta, missä kapteeni James T. Kirk miehistöineen seikkailee tähtialus USS Enterprisella pitkin universumia, ja etsii uusia maailmoja. Mutta kun mietitään elokuvia ja erityisesti TV-sarjaa, joka tietenkin hiukan naurattaa, kun sen lavasteet ovat niin kamalan halvalla tehtyjä, niin silti voidaan tuosta sarjasta löytää erittäin paljon hyvää sanottavaa.


Nimittäin sen käsikirjoittajilta eivät ideat ainakaan loppuneet kesken, vaikka tekniikka ei sitten riittänyt niiden toteuttamiseen, ja sarjan koomisuutta lisäävät tietenkin epäuskottavat lavasteet ja täysin teennäinen näyttelijäkaarti, joka on pukeutunut college paitaan, ja varsinkin naisten päällä on hiukan provosoivan pituiset hameet. Mutta Star Trekissä olevat vaiheis-aseet, joita on kahta mallia. Kirkin taskusta löytyvä rasiaa muistuttava malli, sekä vartijoilla oleva raskaampi versio ovat toimineet innoittajina sellaisille laitteille, joita kutsutaan sähköimpulssiaseeksi tai oikeastaan puhekielessä noita  välineitä kutsutaan “vesisuihku-taseriksi", tai kauniimmin sanottuna vesisuihkuun perustuvaksi "neuromuskulaariseksi häiritsijäksi".

Nuo välineet voidaan tehdä sellaisiksi, että ne antavat sykäyksittäin vesisuihkuja, joista jokaisen jännitettä kohotetaan niin kauan, kun sormea pidetään liipasimella, ja jos kohde ei heti tainnu, niin silloin laite kohottaa jännitettä, kunnes kohde lopettaa hyökkäyksen. Ja tuossa välineessä voi olla kaksi puolta eli tainnuttava sekä tappava, joista sitten käyttäjä voi valita sen mukaan, kumpi on tuolloin tarpeen. Ja tietenkin jos niiden teho on tarpeeksi kova, niin silloin voidaan vaikka panssarivaunuja tuhota tuollaisella välineellä. Eli panssaria kohti suunnataan kaksi vesisuihkua, joissa on noin 500- 1000 kilowatin teho, jolloin siihen syntyy valokaari.


Kyseessä on vesisuihkuun perustuva sähköpatukka tai sähköruoska, missä kaksi suolaista vesisuihkua johdetaan sähköelektrodien yli tai niiden läpi, mikäli käytössä on rengasmaiset elektrodit. Ja tuolloin voidaan kohteeseen suunnata korkeajännitteellä ladattu vesisuihku, joka näkyy ilmakehässä salamana. Vesisuihkuun perustuva sähköpatukka on siitä parempi väline kuin perinteinen nuolia ampuva malli, koska sitä voidaan käyttää useita kertoja, kun taas kahteen nuoleen perustuva malli voidaan laukaista vain kerran. Vaikka sähköpamppu mielletään vain tainnutusaseeksi, niin esimerkiksi erikoisjoukoilla on käytössään tappavia versioita näistä tainnutusaseista, joiden elektrodeihin vain on lisätty niin kova jännite, että tuo väline surmaa kohteensa.


Ja muutenkin sähkölaamaajien käyttöä koskevat samat säännöt, kuin muitakin voimankäyttövälineitä. Sähkölaamaajien teho perustuu siihen, että ihmiseen tai eläimeen kohdennetaan sähköisku, joka saa sen taintumaan, ja tuolloin saattaa käydä niin, että kohteen lihaksisto ikään kuin lukkiutuu tai kouristuu niin, että kohde murtaa luitaan. Mutta toisaalta esimerkiksi vesisuihkuun perustuva etälamaaja voisi ehkä vähentää ampuma-aseen käytön tarvetta esimerkiksi luonnonpuistossa, jossa on pelätty sitä, että nuo sähköpatukan nuolet jäävät eläimeen kiinni, jolloin ne aiheuttavat tulehduksen.


Samoin sähköpatukasta lentävä nuoli voi sokaista kohteen, jos nuoli osuu silmään. Kuitenkin nuo välineet on koettu tarpeelliseksi, ja niillä on haluttu korvata mellakkapampun kaltaisia välineitä, joilla sitten on mukavasti hakattu solisluita poikki tai aiheutettu pysyviä keskushermostoon kohdistuvia vammoja. Mutta tietenkään minkään poliisin tulivoima ei tuon laitteen takia sitten laske, koska se voidaan kiinnittää tavalliseen tuliaseeseen, jolloin sitten ei joka kerran, kun joku käy kirveen kanssa päälle tarvitse tappavaa ammusta käyttää.


Ja jos taserin voisi laukaista monta kertaa peräkkäin, niin silloin sen käyttöä voidaan laajentaa myös SWAT-operaatioihin. Tulevaisuudessa myös panssarivanuissa voisi olla tuollainen sähköimpulssiase, jonka teho olisi ehkä noin 500 Kw luokkaa, jolloin sitten tehoa voisi olla suuremmankin kohteen pysäyttämiseen. Kun puhutaan esimerkiksi kohteisiin ammuttaviin kondensaattoreihin perustuvista taser-kranaateista, niin tulevaisuudessa esimerkiksi tappaja-satelliitteihin voidaan kiinnittää tuollainen väline, joka ammutaan kohti vihollisen satelliittia. Kyseessä olisi siis satelliitin tappolaitteeseen  kiinnitetty kondensaattori, joka toimii samalla tavoin kuin haulikolla laukaistava sähköshokkien käyttöön perustuva ammus. Eli osuessaan kohteeseen tuo väline sitten aiheuttaa kohteelle sähköiskun, mikä lamaa sen toiminnan.

Sen teho on vain suurempi kuin tämän lainvalvojien käyttämän mallin. Tuo väline voisi siirtää kohteeseen erittäin voimakkaan sähkölatauksen, joka sitten saa sen elektroniikan hajoamaan, ja sen jälkeen satelliitista tulee hyödytön. Tai sitten noita huippu voimakkaita tasereita voidaan käyttää vihollisen viestiyhteyksien katkomiseen, eli esimerkiksi GSM-tukiasemiin voidaan suunnata noita laitteita, jolloin niiden herkät komponentit  tuhoutuvat. Ja tuollaista vesisuihkua, johon johdettua sähkötehoa voidaan säätää voidaan käyttää myös mellakoiden taluttamiseen tai jonkun rinteen tai alueen pyyhkimiseen tuollaisella sähköisellä vesisuihkulla.

kirjabloggaus.blogspot.fi





Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,