Skip to main content

Arvostelussa tänään vaihteeksi lyhytelokuva: Ghost Recon Alpha


Tänään arvostelen taas sitten videoita, ja tässä vuorossa on loistava action-lyhytelokuva nimeltään Ghost Recon Alpha, jossa tehdään kaikkea taiteellista, kuten lennetään MP-7-konepistoolilla varustettua minihelikopteria, ammutaan 50 kaliiberin Barrett-50 tarkkuuskivääreillä ja FN-P90 konpistoolit ovat myös kovassa käytössä. Mutta itse asiaan, eli siihen mitä nykyaikainen aseteknologia tuo tullessaan näkyy tässä elokuvassa todella hyvin. Uusia aktiivisia stealth-viittoja, taistelurobotteja sekä hologrammilaitteita on saatavilla todella helposti, ja sen vuoksi täytyy kaikkia kohteiden suojauksia arvioida noiden laitteiden aiheuttaman uhan takia uudelleen.


Itse elokuva on pienimuotoinen sotaseikkailu, jossa estetään ydinaseiden varkautta, ja sitten tietenkin ajaudutaan tulitaisteluun, missä myös yksi ryhmän jäsenistä kuolee. Elokuva on kielletty alle 18-vuotiailta, ja se on hivenen väkivaltainen. Mutta kuten varmaan tiedätte, niin se herättää kauhistuttavia ajatuksia siitä, mitä moderni aseteknologia voi tehdä väärissä käsissä. Ja pelkkä FN-P90 on väärissä käsissä paljon vaarallisempi väline, kuin joku MP-5, ja tuo ase läpäisee tehokkaasti esimerkiksi poliisin luodinkestäviä liivejä. Joten jos esimerkiksi huumekauppiaat tai katujengit saavat tällaisia välineitä haltuunsa, niin silloin voi tulos olla kamala. Ja varmaan jo jossain autotallissa joku jengipomo sitten virittelee MP-7 tai MAC-10 tuollaiseen nanohelikopteriin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_MP7

https://fi.wikipedia.org/wiki/FN_P90

Mutta kuten varmaan tiedätte, niin kyseessä on pienen budjetin tuotanto, missä näkyy yksi nykyaikaisen aseteknologian pelätyimmistä asioista, nimittäin kompaktin tulivoiman sekä huipputekniikan yhdistelmä on todella tappava, ja noita varuteita on nykyään myös oikeilla sotilailla sekä poliiseilla, jotka voivat käyttää näitä pienoishelikoptereita esimerkiksi alueiden valvontaan, mutta samalla he voivat käyttää niitä esimerkiksi tarkka-ampujien eliminoimiseen. Kun ajatellaan FHS:n (Field Hologram System) eli kenttähologrammijärjestelmän käyttöä, niin silloin tietenkin voidaan ajatella, että noita kameleonttiviittoja käytetään yhdessä FHS:n kanssa, eli sotilas itse muuttuu näkymättömäksi, tai oikeastaan läpinäkyväksi, ja sitten FHS luo hänen vierelleen vaikka kymmeniä hologrammeja, jotka ovat tarkkoja kopioita hänestä itsestään, jotta tarkka-ampujan olisi vaikeaa osua häneen.

Samoin FHS voi luoda ajoneuvoja esittäviä hologrammeja, ja tuo laite voidaan asentaa ajoneuvon etu- ja takapuskuriin, jolloin sen molemmille puolille muodostuu jopa kymmeniä valemaaleja, joiden antama kuva tähtäimiin on jopa infrapunajälkeä myöten täysin identtinen oikeiden ajoneuvojen kanssa, ja kun ajoneuvo sitten siirtyy esimerkiksi kriisialueelle, niin silloin tietenkin tuo FHS voi harhauttaa ajoneuvoa vaanivia vihollisia. Kun he sitten ehkä tekevät jonkun sinkoiskun tai jotain vastaavaa ajoneuvosaattueeksi luulemaansa hologrammia vastaan, niin noiden ajoneuvojen katolla voi olla esimerkiksi suksiboksin kaltainen säiliö, josta sitten päästetään nuo nanohelikopterit ilmaan, ja ne voivat sitten etsiä ja tuhota nuo sinkomiehet.

Mutta kuten tiedämme, niin tuollaisen nanohelikopterin ohjaaminen voi tapahtua satelliittien kautta, ja niitä voidaan sijoittaa ajoneuvoihin ilman, että kenttämiehet edes tietävät niistä, ennen kuin ne vapautetaan. EMP-pommien avulla voidaan kuitenkin noita järjestelmiä vastaan puolustautua tehokkaasti, eli mikään erikoisen vaaraton kapistus tuollainen radiopommi ei ole. Sillä voidaan lamauttaa tehokkaasti elektroniikkaa tietyllä etäisyydellä räjähdyspisteestä, ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi talojen hälytysjärjestelmien lamaamiseen, jotta varkaat pääsevät sisään.  Ja ne tuhoavat myös radiolaitteet sekä tietokoneet erittäin tehokkaasti, ja se tietenkin vaikuttaa esimerkiksi turvamiesten työtä.

http://www.theregister.co.uk/2009/02/12/electropulse_grenades/

http://www.wired.co.uk/article/hpm-grenades

Sotilaalliset järjestelmät ovat hyvin autonomisia, ja niiden toiminta perustuu GPS-laitteeseen sekä saman tyyppiseen tietokoneeseen, mitä käytetään GSM-puhelimissa, ja tuollaisen laitteen kykenee oikeastaan melkein jokainen, jolla on sähkömiehen tutkinto rakentamaan itse. Eli tarvitaan GSM-puhelin sekä sopiva ohjelmisto, jonka avulla tuo robotti saadaan lentämään tarkasti määrätty lentorata, ja jos sitten siihen halutaan sijoittaa konetuliaseita, niin ne kiinnitetään tuohon nanohelikohelikoterin asennettuun vinssiin, jolla sitten saadaan liipasin vedettyä taakse.

Tällaiset välineet tekevät nykyaikaisista sissiryhmistä erittäin tappavia. Tehokkainta sotatekniikkaa sekä taktiikkaa ovat esimerkiksi erikoisjoukkojen taistelutaidot yhdistettynä huipputekniikkaan. Mutta jos noita välineitä sitten joutuu vääriin käsiin, niin silloin saattaa tärkeiden kohteiden suojelu pettää. Tuolloin tekniikka sitten on muuttanut kaikkien taisteluvälineiden luonteen, esimerkiksi nanohelikopterit ovat tehneet mahdolliseksi monia ennennäkemättömiä  asioita, mutta väärissä käsissä ne ovat äärimmäisen vaarallisia välineitä.

Niitä voidaan käyttää tehokkaasti salamurhaoperaatioissa, ja koska näitä aseita voidaan etäohjata jopa tuhansien kilometrien päästä, niin niiden avulla voidaan periaatteessa murhata kuka hyvänsä, ilman että operaattorit itse jäävät kiinni, ja tuolloin voidaan tehdä niin, että tuollainen nanohelikopteri tuotetaan paikalle avustajan avulla, joka ei ehkä edes tiedä siinä olevasta aseesta. Tai tuo helikopteri on osa esimerkiksi diplomaatin suojaujärjestelyjä ja sitten toisella puolen maailmaa oleva operaattori ottaa sitten tuon välineen hallintaansa, ja tekee iskun ilman että kukaan ei saa koskaa tietää kuka hän on, koska tuosta nanokopterista voidaan poistaa valmistenumerot, jolloin niiden jäljittäminen on vaikeaa. Toki EMP aseiden avulla tuo ase voidaan pudottaa, mutta kuitenkin se voi olla äärettömän vaarallinen, jos se joutuu jonkun kahelin tai muuten murhanhimoisen ihmisen käsiin.

Linkki tuohon elokuvaan

https://www.youtube.com/watch?v=7-wAzlqzXH0


vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,