Skip to main content

Kuinka kummassa voisimme olla objektiivisia itseämme kohtaan, koska olemme vain ihmisiä

Kun puhutaan siitä, miksi esimerkiksi tuomarit eivät saa antaa samalla välimiespäätöksiä omista jutuistaan, ennen kuin asianajaja vie ne oikeuteen johtuu siitä, että vaikka välimiesoikeus on vain neuvoa antava tuomioistuin, jonka päätökset eivät velvoita ketään. Kuitenkin lakimiesten ammattikunnalla on sellainen sääntö, että jos joku sitten kertoo heille rikoksia, niin lakimiehen on tuolloin ilmiannettava heidät. Ihminen ei ole missään nimessä koskaan kykenevä arvioimaan itseään tai toimintaansa täydellisesti, koska hän ikään kuin katsoo maailmaa sellaisten sävylasien läpi, missä hän näkee vain sellaista, mitä hän tilanteessa haluaa itse nähdä. Mikään ei ole meistä ihmisistä vaikeampaa kuin myöntää se, että teemme väärin, ja vaikka myöntäisimme menneemme jossain ihmissuhteissa tai välienselvittelyissä vähän liian pitkälle, niin silloinkin me kaikki etsimme jotain tekosyytä, joka oikeuttaisi meidät tuohon tekoon.

Ja pahinta kaikessa on se, että olemme itse itsemme jyrkimpiä tuomareita. Kun teemme jotain sellaista, mitä emme voi koskaan perua, niin silloin varmasti ensin tunnemme tehneemme oikein. Mutta myöhemmin sitten alkaa jokainen tehty teko varmasti kaduttaa, ja en tässä puhu mistään rikoksista. Vaan sellaisista päätöksistä, jotka saattavat viedä ihmiseltä koko ystäväpiirin kuten esimerkiksi toiselle paikkakunnalle lähtö opiskelemaan saattaa tehdä. Opiskelu varsinkin korkea-asteella on pitkää sekä puuduttavaa työtä, josta saa vain vähän palkkioita, ja jokainen voi ihan itse miettiä kuinka paljon olutta opintotuella sitten juodaan, niin siinä vähän niin kuin alkaa yleensä sitten kaveripiiri vaihtua, kun ei sillä rahalla sitten paljoa kaljaa juoda. Mutta aina ei voida tehdä sellaisia päätöksiä, jotka olisivat heti hyviä tai miellyttäviä. Kun ihminen opiskelee, niin hän varmasti välillä kohtaa tilanteen, missä tie tuntuu nousevan edessä pystyyn, ja tuntuu että voimat eivät riitä, mutta kuitenkin valmistuminen on lopulta edessä, ja sitten hymy nousee korviin.

Tuo ihmisen objektiivisuus itseä kohtaan on silloin erittäin tärkeää, koska tuolloin opiskeluaikoina saattavat kaverit saada huomattavasti parempaa palkkaa kuin opiskelija, joka saa vain murto-osan siitä mitä esimerkiksi siivooja saa, ja tuo asia sitten tietenkin näkyy ihmisten suhtautumisena tuohon teekkariin tai mitä alaa hän nyt sitten opiskeleekaan, ja tuolloin ihminen kohtaa ikään kuin valheen, jossa esimerkiksi siivooja tuntuu sellaiselta asialta, mitä kannattaa tavoitella. Kuitenkin valmistumisen jälkeen voidaan sanoa, että opiskelu kannattaa, koska silloin on mahdollista saada huipputyöpaikkoja tai ainakin paremmin palkattua työtä kuin siivooja saa. Pohdittaessa ihmisen saamaa arvostusta, niin työpaikka ei niinkään ole tärkeä, vaan myös se vaikuttaa, mitä ihminen kertoo itsestään. Ja kun mietitään sitä, kumpi mahtaa olla enemmän ihmisille mieleen insinööri vai siivooja, niin uskon että ensin mainittu olisi parempi käyntikortti joka paikassa kuin siivooja.

Kuitenkin on ammattiryhmä, joka varmasti mieluummin valitsee siivoojan ammatin kuin insinöörin, ja se tietenkin on huumekauppias, joka voi helpommin vaihtaa työpaikkaa kuin insinöörin. Mutta kuitenkin insinööri on muuten varmasti tavoitellumpi titteli kuin joku rikollinen. Kuitenkin meidän pitää aina muistaa se, että kun lähdemme opiskelemaan, niin se muuttaa elämäämme lopullisesti. Monet lähtevät kirjojen pariin siksi, että he haluavat muuttaa jotain elämässään, ja he tekevät silloin varmasti sen oikean päätöksen.

Valtio rakastaa heitä, koska huippuosaajat ovat se käyntikortti, mitä maailmalle halutaan suomesta näyttää. Ja kun he nousevat sitten junaan jossain asemalla loistavasti menneiden Yo-kirjoitusten ja valintakokeen jälkeen joskus loppukesällä tai vuoden vaihteen tienoilla, niin silloin saattaa käydä niin, että he näkevät tuolloin ystävänsä viimeisen kerran, vaikka he eivät sitä silloin tajua, kun he kolmosen ratikalla suuntaavat kohti Kalliota. Mutta kun he saavat tuon opiskelun päätökseen, niin uskon että he ovat onnellisempia kuin ne lähikaupan kulmalle jääneet kaverit, joita nämä ihmiset eivät ehkä koskaan enää tapaa.

Alla Matti AJR Korwenkoski Aina on lähretty
https://www.youtube.com/watch?v=98Ol5iDme2o

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,