Skip to main content

The Zodiac-Killer eli maailman kuuluisin sarjamurhaaja joka terrorisoi Kaliforniaa 1960 ja -70 luvun alussa

Taitelijan piirtämä  kuva Zodiac-Killeristä

Elokuva-arvostelu elokuvasta ”The Zodiac” joka kertoo maailman kuuluisimmasta sarjamurhaajasta. Tuo murhaaja on edelleen virallisesti vapaana, koska ketään ei ole noista omituisista murhista sitten tuomittu. Tietenkin on olemassa sellaisia todisteita, joiden mukaan eräs Arthur Leigh Allen (1933-1992) olisi tuo vähintään viisi ihmistä San Franciscon alueella surmannut henkilö, mutta siitä ei olla mitenkään varmoja. Itse "Zodiac" tai hänenä esiintynyt henkilö väittää murhanneensa 37 henkilöä. Ja Wikipedian mukaan tuo mies oli syytön, vaikka hän oli kuitenkin hiukan omalaatuinen, ja pidätetty nuorten poikien lähentelystä.

Tuo Allenin poikkeavuus saattoi sitten edesauttaa hänen leimaamistaan sarjamurhaajaksi, ja samalla rikollisen maine vaikeutti hänen työnsaantiaan.  Näet kyseessä on silminnäkijä-havainto, jonka mukaan Allen olisi tämä henkilö, tai oikeastaan tuon havainnon on tehnyt ”The Zodiacin” uhri, joka oli selvinnyt hyökkäyksestä. Kun puhutaan tuosta tapauksesta, joka järkytti Kaliforniaa ja koko USA:aa 1960 ja -70-lukujen aikana, niin siitä on tehty lukuisia elokuvia sekä dokumentteja, jotka kertovat paljon siitä, millainen mies tai nainen tämä erittäin häijy mies tai nainen oli. Allenin tapaus kertoo surullista tarinaa siitä, kuinka tuollainen poikkeavuus saa aikaan aiheettomia epäilyjä, ja kun poliisi sitten seurasi tuota miestä, niin oikea murhaaja kulki vapaana. Ja sellaiset ihmiset, jotka kertoivat Allenin olleen "Zodiac-killer" varmistavat sen, että oikeat murhaajat kulkevat vapaina kuin taivaan linnut. 


Kyseinen sarjamurhaaja kirjoitti erikoisia koodiviestejä, joista osa on saatu purettua, mutta osaa taas ei olla koskaan onnistuttu selvittämään, ja se tietenkin lisää tuon kaamean tapauksen kiehtovuutta, koska noiden merkkien epäillään olleen eräänlaisia ASCII-merkkejä, joiden avulla tuo tappaja ehkä kommunikoi jonkun muun henkilön kanssa. Jos kyseessä ovat ASCII-merkit, niin silloin hänen viestinsä ehkä perustuvat eräänlaiseen CAESAR-koodiin, jossa hän siirtää ikään kuin ympyrään piirrettyjen kirjainten päällä merkkiä sen verran, mikä on ASCII-koodin numero. Sitten pitäisi vain saada tietää, että missä kohtaan aakkosia tuo koodin kirjoittaminen on alkanut.

Zodiac-killer on sarjamurhaajana hyvin epätavallinen, koska hän vaihtoi menetelmää aina välillä, ja hänen tiedetään käyttäneen kasiasetta sekä veistä tehdessään noita rikoksia, ja hän sitten lopetti toimintansa vuonna 1970, ja tuo henkilö teki ensimmäisen murhansa vuonna 1968. Kun ajatellaan tuosta tappajasta tehtyjä muotokuvia, niin ehkä hän lopetti tuon murhaamisen siksi, että hänet oli ehkä tunnistettu noista kuvista. Tai sitten hän oli varastanut nuo silmälasit ja joku turvakamera oli sitten taltioinut hänet. Näet jos ”Zodiac” ei tarvinnut silmälaseja, niin hänellä oli varmasti vaikeuksia niitä hankkia,, koska silloin tarvitaan yleensä näöntarkastus. Kun puhutaan tuon tappajan valitsemista menetelmistä, niin saattaa toki olla niin, että hänet on ammuttu ”keikalla” jonkun poliisin tai turvamiehen toimesta.

Mutta jos noissa kuvissa on ollut todella piirrettynä tuo hyvin ikävä henkilö, niin hän varmaan on sitten lähtenyt pois Kaliforniasta, eli muuttanut ehkä toiselle puolen amerikkaa tai lähtenyt Eurooppaan, koska jos hänet oli tunnistettu, niin silloin olisi itku voinut sitten tulla, kun poliisi olisi häneltä kysellyt näistä teoista. Kun ajatellaan noita murhia, ja tuon miehen valitsemaa koodinimeä, niin ”Zodiac” voi tarkoittaa esimerkiksi eläinrataa tai USA:n laivaston kumivenettä, joka oli tuolloin käytössä mm. Vietnamin sodassa. Tuo yhtiö tekee vielä nykyäänkin kumiveneitä ammatti- ja huvikäyttöön, ja sen tuotteet ovat hyvin tunnettuja. ”Zodiacin” käyttämä symboli taas merkitsee kultalähetystä, eli sitä on käytetty kullan merkkinä esimerkiksi satamissa tai muissa kuljetuksissa. Näet jos kultaa putoaa metallisen laivan pohjalle, niin se ruostuttaa muita metalleja, joten siksi nuo lähetykset pitää merkitä.

Samoin se voi olla akronyymi ”Kodiakista” joka on kaupunki Alaskassa. Eli joskus olen ennenkin miettinyt, että voisiko tuo termi ”Zodiac” olla ikään kuin runonpätkä ”Zodiac from Kodiac”. Kun mietitään tuota Arthur Leigh Allenia sekä sitä, miksi häntä ei koskaan olla syytetty, niin se johtuu siitä, että tuo mies kuoli sydänkohtaukseen ennen kuin poliisi sai hänet pidätettyä. Todisteet ovat osoittaneet, että häntä oli 30 vuoden ajan turhaan epäilty, mutta joskus olen miettinyt, että olisiko tuo tappaja ollut joku Allenin kaukainen sukulainen tai ehkä aviottomasti syntynyt velipuoli. Se selittäisi tuon väärän tunnistuksen. 

Syy miksi epäilen velipuolta on se, että tuo tunnistus meni väärin, ja samalla allen ei koskaan ollut tuollaista sukulaista ehkä maininnut, koska jos hänen isällään oli suhde esimerkiksi prostituoituun, joka oli tullut sitten raskaaksi, niin silloin saattaa olla, että hän ei edes ollut tiennyt tuosta avioliiton ulkopuolisesta lapsesta, ja tuolloin isyyden toteaminen ei ollut niin helppoa kuin nykyisin. Ja tuolloin 1930-luvulla nämä olivat vakavia asioita.  Tuo asia sitten on askarruttanut joidenkin ihmisten mieltä, ja on varmasti esitetty myös sellaisia ajatuksia, että kyseessä olisi ollut joku mafian palkkamurhaaja, joka käytti lehdistöä siekailematta hyväkseen. Näet tuollaiset sydänkohtaukset saavat ihmiset ajattelemaan esimerkiksi mafiaa, joka on voinut sitten hankkiutua eroon miehestään, jonka kanssa kukaan muukaan ei halunnut asioida.


Tuolloin mafian tappaja olisi ehkä voinut sitten antaa hänelle kaliumkloraattipistoksen, joka on erittäin tehokas sydänkohtausten aiheuttaja. Aina tällaisissa tapauksissa pitää muistaa se, että tuollainen ”mafian mies” voi olla myös oikeasti sadistinen sarjamurhaaja, ja ovathan palkkamurhaajatkin eräänlaisia sarjamurhaajia. Eli kuten olen kirjoittanut, niin myös nämä sarjamurhaajat varmasti hakevat myös ”oman alansa töitä”. Tuon tappajan operointi perustuu siihen, että hän saa vapaasti ostaa aseita, ja ehkä hänellä on ollut avustajia, jotka hakevat tuolle miehelle tai naiselle aseita, jotta hän voi vaihtaa piippua tuohon murhavälineeseen, joka sitten selittäisi sen, että tuollainen ase läpäisee ballistisen testin. Eli tuolloin avustajat hakevat aseita eri osavaltioista, ja sitten niiden piiput lähetetään tuolle miehelle, joka on ikään kuin tarinan päähenkilö.  


Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,