Skip to main content

Ihmiskunnan kantaäidin kirous

Puusavanni
Kuva I

Me ihmiset eli Homo Sapiens laji olemme pohjimmiltamme lähtöisin samasta apinasta, joka eli joskus kauan sitten Afrikan tasangolla, ja jos löytäisimme tuon apinan jäännökset, niin ehkä niistä löytyisi vastaus siihen kysymykseen, miksi olemme sellaisia kuin mitä olemme. Eli syy siihen miksi me ihmiset olemme niin väkivaltainen laji voisi selvitä ihmiskunnan kantaäidin DNA:ta tutkimalla, ja samalla myös analysoimalla hänen elinympäristöään. Eli vaikka tuosta luurangosta ei ehkä olisi paljoa jäljellä, niin siinä olevien alkuainejäämien avulla voidaan selvittää tuon muinoin Afrikan savanneilla vaeltaneen apinan elintapoja, ja sitä miksi meistä ihmisistä tuli sellaisia kuin mitä me olemme vielä nykyäänkin.

Me ihmiset olemme tietenkin erittäin erikoinen sekä ainutkertainen laji, joka on oikeastaan ainoa eliö omalla planeetallaan, joka tekee järjestelmällisesti väkivaltaa muita lajitovereitaan kohtaan, mutta samalla tuomitsee sen toisaalla. Mutta tämä asia ei kuitenkaan ole ainoa, mikä tekee meistä erikoisia olentoja. Meillä on tietenkin peukalo- pikkusormiote, eli voimme koskettaa pikkusormeamme peukalolla, mikä tekee esimerkiksi neulan käyttämisestä helpomman. Ja ehkä luonnollinen valinta muutti jonkun apinaryhmän käen sellaiseksi, että se pystyi käyttämään neulaa ja lankaa, koska naisten piti pystyä ompelemaan miehille vaatteita, ja koska he paremmin pystyivät lahjomaan kumppaneitaan ompelemillaan vaatteilla, niin sen takia nainen, joka pystyi koskettamaan peukalollaan pikkusormea oli paremmassa asemassa miehiin nähden.

 Uskon muuten oikeasti että esihistoriallisissa yhteisöissä nimen omaan nainen hoiti taloustyöt miesten metsästäessä, koska esimerkiksi karhun raahaaminen kylään tai leiriin otti varmasti voimille, ja jo silloin oli työt jaettu sen mukaan, että kenellä riitti voimat niiden tekemiseen. Mutta kun puhutaan ihmisestä lajina, niin meistä tekee erikoisen se, että olemme ainoa laji, joka tekee tietoisen valinnan sen mukaan, että käyttääkö hän väkivaltaa voi ei. Eli kysymys kuuluu, että miksi vain meillä ihmisillä on niin isot ja sillä tavoin verkottuneet aivot, että voimme ajatella abstraktioita, eli mallintaa asioita, mitä emme suoranaisesti näe mielessämme? Kun puhutaan siitä, että oliko ihmisen lähtöpaikka joku savanni, niin itse kyllä olen sitä mieltä, että ihminen on lähtöisin puuaavikolta.

Termi puuaavikko tarkoittaa savannia missä on sekä harvaa puustoa että myös korkeaa heinää. Siellä eläminen olisi ollut tietenkin mukavampaa kuin pelkällä ruohoaavikolla, koska puista saa myös suojaa keskipäivän polttavaa hellettä vastaan, koska ne tarjoavat myös varjoa aurinkoa vastaan.Sademetsä taas olisi vilissyt petoja, ja siellä ihminen olisi menestynyt liikkumalla puussa, mutta laskeuduimme puusta ja nousimme seisomaan silloin, kun muutimme asumaan savannille, missä pysty asento auttoi petojen paikallistamisessa. Mutta kun puhumme siitä, mitä tuon ihmiskunnan kantaäidin löytyminen merkitsisi koko ihmiskunnalle, niin tuota luurankoa tutkimalla voisimme selvittää syyn siihen, miksi meillä kaikilla ei ole esimerkiksi allergioita, eli liittyykö liikaherkkyys jollekin ravintoaineelle johonkin muuhun asiaan, eli mitä esimerkiksi palvelee sitrushedelmä-allergia, joka on monille ihmisille hyvin kiusallinen asia?

 Toisin sanoen: miksi jotkut ihmiset ovat allergisia, ja missä vaiheessa alkoi luonnonvalinta heidän kohdallaan suosia liikaherkkyyttä aiheuttavia geenejä? Mutta kun puhutaan esimerkiksi sellaisesta hypoteettisesta asiasta, kun sellaisesta kuvitteellisesta tilanteesta, että joku alien olisi manipuloinut meitä, niin sen voisimme myös jäljittää tuosta luurangosta, eli sen avulla voimme teoriassa selvittää, että olemmeko kaikki homogeenisia ihmisiä, vai että onko meidän joukossamme henkilöitä, joilla on muiden lajien DNA:ta. Toki tämä ajatus nyt oli sitä paljon puhuttua filosofointia, ja sen tarkoitus ei ole olla muuta kuin ajatuksia herättävää.

elainasiaa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,