Skip to main content

Mielikuvitus ja luovuus ovat aina olleet innovaation lähde

Kuvituskuvaa
kuva I

UFO-havaintojen yhteydessä on väitetty, että nuo oliot eivät ehkä ole käyttäneet vaatteita, mikä tietenkin on saanut tutkijat hiukan hymyilemään. Kuitenkin noiden ehkä huumaavien aineiden vaikutuksen aiheuttamien hallusinaatioiden aikana tehtyjen ”havaintojen” pohjalta on rakennettu sellainen yhteiskuntamalli, että mielikuvituksen tuottamilla humanoideilla saattaisi olla erittäin tiukka yhteiskuntajärjestys, jossa yksilön paikka määräytyisi erittäin tarkasti, ja yhteiskunnan alimmat tahot eli ehkä geneettisesti manipuloidut ”palvelijat” eivät käyttäisi ollenkaan vaatteita, koska se olisi täysin tarpeetonta. Kyseessä on filosofinen pohdinta, jolloin tietenkään ei kenenkään tarvitse todistaa mitään, vaan kaikki riippuu siitä, miten asia esitetään. Eli koska emme ilmeisesti ole koskaan ottaneet todistettavasti yhteyttä vieraisiin sivilisaatioihin, niin silloin emme ole voineet heiltä kysäistä sitä, että millainen heidän yhteiskuntansa oikeasti on.

Noiden filosofien rakentaman mallin mukaan nuo oletetut humanoidit olisivat geenitekniikan avulla toteuttaneet yhteiskunnan, jossa alimmat jäsenet olisivat hyvin primitiivisiä, ja heiltä  puuttuisi ehkä kyky abstraktiin ajatteluun, jolloin nämä palvelijaoliot tekisivät vain sen, mitä heidän käsketään tehdä, ja  kyky muodostaa abstraktioita merkitsee kykyä kapinoida, koska kapina alkaa halusta muuttaa olemassaolevaa tilennetta. Ja jos henkilö tai olio ei tajua, että joku asia voisi olla toisin, niin silloin hän ei tietenkään tajua hakea muutosta olemassa olevaan tilanteeseen, ja ehkä tuo kuvitteellinen humanoidi olisi tehnyt itselleen tuollaisen palvelijaluokan, joka sitten tottelisi heitää kaikessa, ja nuo palvelijat sitten olisivat eräänlaisia biorobotteja, joita käytettäisiin kuin koneita tuoss yhteiskunnassa, missä tietenkin ylin luokka pitää abstraktioita yksinoikeutenaan.

Kun puhutaan mielikuvituksesta sekä astraktista ajattelutavasta, niin tietenkin taiteilijat käyttivät ennen absinttia sekä myöhemmin myös LSD:tä saadakseen silmiinsä erilaisia psykedeenisiä kuvioita,joita he sitten jäljensivät tai hienommin sanottuna syntetisoivat  paperille tai kankaalle. Tuo absintti oli siis alkoholia, mihin oli sekoitettu erilaisia huumaavia yrttejä, kuten hullukaalia sekä muita vastaavia aineita, ja tuo erittäin voimakkaasti hallusinaatioita kehittävä aine saattoi aiheuttaa monien taiteilijoiden kuoleman, kun he sitten hallusinaatioiden vallassa esimerkiksi vetivät ranteitaan auki tai hyppäsivät vaunujen eteen sekä talojen katolta, kun he saivat sitten masennuskohtauksia erilaisten huumekokeilujensa jälkeen, koska hermoston välittäjä-aineet menivät silloin sekaisin. Nykyään absintti on kielletty aine, jonka käytö on vastoin lakia. Uuden sukupolven absintti tehdään muuten sekoittamalla LSD:tä esimerkiksi alkoholiin, ja kuten tiedämme, niin tämä on rikollista toimintaa. Kuitenkin taitelijat kautta aikojen ovat ideoineet mitä erilaisimpia välineitä, joita me käytämme joka päivä.

Taide ei kuitenkaan ole mitään erityisen vaaratonta, koska taidekirjojen sekä kuvien pohjalta ovat insinöörit kautta aikojen piirtäneet erilaisia enemmän tai vähemmän vaarattomia välineitä. Jules Vernen kirjojen pohjalta ideoitiin aikoinaan sukellusvene, joka pystyy ajamaan veden alla turbiinien voimalla. Toki Vernen Nautiluksesta on pitkä matka ydinsukellusvene USS Nautilukseen, joka ensimmäisenä laivana kiersi maapallon nousematta kertaakaan pintaan. Verne ilmeisesti tarkoitti sitä, että hänen ideoimansa Nautilus käyttäisi polttoaineenaan asetyleeniä ja ilmaa, joista ensimmäistä muodotettaisiin sukellusveneessä ruskokiven avulla, ja sitten tuo kaasu ohjataan veneen kattiloihin. Kyseisen sukellusveneen toimintaa veden alla rajoittaa tietenkin se, että asetyleeniliekki vaatii paineilmaa, jota sitten ohjattiin tuon mielikuvituksellisen veneen kattiloihin, ja tuon Nautiluksen esikuvana taisivat olla USA:n 1800-luvun puolivälin jälkeen käyttöön otetut Chariot-alukset, joita pidetään sukellusveneen kantamuotona. Kun ajatellaan Ranskaa Jules Vernen aikana, niin voidaan tietenkin kysyä, että mitä sen laivasto olisi ehkä tuollaista Nautilusta hyödyntänyt.

Nuo höyrykäyttöiset sukellusveneet vaativat kivihiiltä bolereihinsa, ja niiden toiminta oli sellaista, että niiden normaali ajaminen tapahtui höyrykoneella, ja tuolloin sankka savu paljasti sukellusveneen paikan. Jos veneellä haluttiin sukeltaa, niin silloin piti savutorvi peittää hatulla, ja sitten veneen miehistö alkoi polkea venettä eteenpäin kuin polkupyörää. Tuo vene oli varusettu keulaan asennetulla tanko tai puskutorpedolla, eli pitkän tangon päässä oli räjähdyspanos, joka sitten työnnettiin kohteena olevan aluksen kylkeen, ja panos räjäyettiin siten, että tuon onton tangon läpi kulki sytytyslanka sen kärjessä olevaan dynamiittipanokseen. Tanko- tai oikeastaan puskutorpedo oli käytössä kunnes insinööri Whitehead keksi torpedon,joka kulki omalla voimallaan eteenpäin. Tuollainen poljettava kääpiösukellusvene on joskus ollut joidenkin urheilumiesten käytössä, ja muistaakseni joissakin X-veneissä on käytössään poljettava generaattori, jotta sen akku voidaan ladata myös tilanteissa, missä dieseliä ei voida käyttää.

Tuo poljettava generaattori on melko tehokas väline, jos siihen asennetaan sellainen vaihde, jonka avulla se saa suuren nopeuden. Eikä poljettava venekään mikään kovin hidas olisi, jos käytössä olisi sopivat vaihteet, jotta potkurin pyörimisnopeus saadaan nostettua tarpeeksi suureksi. Kun puhutaan sukellusveneen ajamisesta veden alla turbiinien voimalla, niin on tietenkin olemassa ratkaisu, jota kutsutaan nimellä Walther-turbiini. Kyseinen turbiini saa voimansa vetyperoksidin reaktiosta veden kanssa, jolloin syntyvä höyry sitten johdetaan tavalliseen turbiiniin. Ja tietenkin ollaan kehitetty myös yksinkertainen malli tuosta Walther-turbiinista, jossa jääkylmä kaasu kuten nestemäinen typpi johdetaan boileriin, jossa se lämmetessään laajenee, ja kehittää turbiinin vaatiman kaasun paineen, joka kuljettaa sukellusvenettä eteenpäin.

 Eli Walther-moottori on oikeastaan vain toinen tapa kehittää painetta sekä kuljettaa laivaa eteenpäin. Kun normaalissa höyrylaivassa boilerissa poltetaan polttoainetta, mikä syynnyttää laivan eteenpäin vaatiman paineen, niin Walther-turbiinissa samoihin boilereihin johdetaan jotain muuta ainetta, joka sitten saa aikaan paineen, mikä pyörittää turbiineja,ja tuota samaa laitteistoa voidaan hyödyntää myös normaalissa höyruykoneessa. Joten leikkisästi voidaan sanoa, että ehkä joskus tulevaisuudessa laivoihin lastataan öljyn asemasta ehkä nestemäistä typpeä, jota saadaan ilmakehästä kylmätislausmenetelmällä. Eli tuo laiva olisi saasteeton sekä myös nopea. Sama tekniikka mikä toimii laivassa toimii myös lentokoneessa, joten ehkä joskus tulevaisuudessa me lennämme ilmassa lentokoneilla, joiden turbiiniin suihkutetaan nestemäistä kaasua.

 Ja tietenkin on olemasa myös laite, jota kutsutaan nimellä ”Teslan turbiini”. Siinä laivan perästä pudotetaan meren syvyyksiin letku tai putki, jonka läpi vesi syöksyy ylöspäin kapillaari-ilmiön vauhdittamana, ja tuo putken pää liitetään turbiinin juoksupyörään, jolloin se alkaa kuljettaa alusta eteenpäin. Samoilla välineillä voidaan tuottaa saasteetonta energiaa esimerkiksi Amazonasin msademetsissä, koska tuo väline ei vaadi mitään polttoainetta. Näin ollen sitä voidaan hyödyntää erilaisissa ruoppaajissa sekä voimalaproomuissa, joita käytetään tutkijoiden tukikohtana, kun he etsivät sademetsästä kasveja, joiden avulla lääkkeiden valmistusta voidaan tehostaa. Monet noista kasveista kehittävät monimutkaisia sokereita suojakseen esimerkiksi muurahaisia vastaan, ja siksi niistä voidaan saada biologista hyönteismyrkkyä sekä eirraisia lääkkeitä, joiden valmistus kemiallisesti on hyvin vaikeaa. Kyykäärmeiden myrkky on verimyrkkyä, jonka vaikutus on joko se, että se hyydyttää verta tai saa sen juoksemaan. Tämä ominaisuus on tärkeää silloin, kun tehdään suuria leikkauksia, joissa verenvuodon riski on erittäin suuri.

Tuolloin pitää veri hyydyttää välittömästi, mutta toisaalta liiallinenen hyydyttäjä on äärettömän vaarallista, joten leikkauksessa veren hyytymistä säädellään noilla kahdella myrkyllä, joista toinen hyydyttää, ja toinen taas nesteyttää verta. Näin voidaan tuota leikkauskohtaan pääsevän veren määrää säädellä. Ja osa kyykäärmeistä aiheuttaa uhrilleen kipushokin, jota voidaan sikäli hyödyntää esimerkiksi koomapotilaan herättämisessä. Tuota kipushokin aiheuttajaa voidaan eritää kyykäärmeen myrkystä sentrifugilla eli keskipakolingolla,ja käyttää sellaisenaan koomapotilaan herättämisessä. Samoin noita alkoideja voidaan valmistaa paikan päällä tuoreista materiaaleista, jos tuo tuotanto tapahtuu sitä varten varustetuissa aluksissa, joissa tuo haluttu aine uutetaan irti noista kasveista, ja jalostetaan ehkä välittömästi lääkinnässä käytettävään  muotoon, jolloin nuo lääkkeet voidaan kuljettaa suoraan apteekkkeihin ilman välikäsiä.

Tämä avaa tietenkin kauhistuttavia mielikuvia siitä, mitä tällainen aine voisi saada aikaan väärissä käsissä, eli joku Gestapo-tyylisen poliittisen poliisin työntekijä voisi pumpata tuota myrkkyä uhriinsa, ja aiheuttaa valtavasti tuskaa uhrilleen, ja pitää häntä samalla hengissä sydänhieromalaitteen avulla, eli mikään yksinkkertaisesti hyvä asia tämä myrkkyjä koskeva tutkimus ei ole, ja tuolloin kidutuksesta ei  jäisi mitään jälkiä, jos tuo pyöveli sitten käyttäisi uhreihin jalostamatonta myrkkyä, jolloin ei ruumiinavauksessa paljastu mitään epäilyttävää, jos hän surmaa heidät sitten tuon käärmeen myrkyllä, ja samalla väittää että vankila-alueelle on joutunut käärmeitä, jotka sitten ovat purreet vankeja. Ja samalla tietenkin vartija voi tuoda nyljettyjä käärmeitä paikalle. Eli biotekniikassa on aina omat vaaransa, joista pitää aina keskustella.

kimmonsivu.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,