Skip to main content

Huumesota on johtanut silmittömään väkivaltaan Filippiineillä, ja samalla asenteet maailmalla huumeita kohtaan ovat muuttumassa

Lehtikuvaa

Filippiinien asevoimat sekä poliisi on ottanut todella kovat otteet käyttöön huumesodassa, jossa on kuollut jo 1900 ihmistä. Kyseisen operaation väkivaltaisuus tietenkin on hiukan ihmetyttänyt sekä kauhistuttanut ihmisiä, mutta kuten tiedämme, niin väkivalta kuuluu laittomaan huumekauppaan kaikkialla maailmassa. Sen vuoksi omasta mielestäni myös kovien huumeiden jakelu rekisteröidyille huumausaineiden ongelmakäyttäjille pitäisi myös Suomessa sallia, koska tällainen valtion valvoma huumekauppa veisi silloin heroiinin sekä muut kovat huumeet pois alamaailman monopolin hallinnasta. Filippiineillä huumeiden aiheuttamat sosiaaliset ongelmat ovat paljon suurempia kuin esimerkiksi Suomessa, joten siellä tietenkin yritetään puhdistaa Manilaa noista rikollisista, mutta käytetyt menetelmät ovat erittäin kovia.

Toki tästä asiasta ollaan varmasti myös muuta mieltä, koska sellainen ajattelutapa missä ihminen saa huumeita esimerkiksi apteekista ollessaan pahasti koukussa on vieras meille suomalaisille, joille on lapsesta pitäen opetettu, että poliisi hoitaa pahat pojat pois kaduilta väläyttämällä virkamerkkiään sekä huutamalla sanaa "poliisi". Se että poliisi joutuu käyttämään väkivaltaa huumekauppiaita vastaan johtuu siitä, että nämä alkavat ampua pidätyksiä tekevää virkamiestä, jolloin tämä sitten joutuu vastaamaan tulitukseen. Filippiinien huumeongelma on paljon laajempi kuin Suomessa, ja siellä käytetään paljon enemmän opiaatteja kuten heroiinia sekä ooppiumia kuin meidän maassamme.

Noita aineita tuotetaan "kultaisen kolmion" alueelle eli Vietnamin Laosin sekä Myamarin rajaseuduilla, sekä ilmeisesti nykyään myös Filippiinien saaristossa, ja siksi nuo tuotteet ovat siellä melko halpoja. Syy miksi huumekauppiaat ovat siirtämässä toimintaansa juuri Filippiinien saariston kaltaisiin paikkoihin johtuu siitä, että siellä huumeet voidaan lastata veneisiin ja heittää suoraan kauppalaivoissa odottaville yhteyshenkilöille. Tämän takia esimerkiksi DEA on ottanut iskumallikseen sen, että huumeita vastaan isketään niiden kasvatusalueilla niin, että pelto tuhotaan juuri ennen kuin unikkoa aletaan korjata, jolloin huumekauppialle aiheutettu vahinko on mahdollisimman suuri, ja noita unikoita ei ooppiumia- ja heroiinia kauppaavat rikolliset voi korvata mitenkään, koska nuo kasvit ovat huumeiden lähteenä korvaamattomia.

Näet Kultaisen kolmion alueella on yleistä, että huumekaravaaneja vastaan isketään jopa rynnäkkölentokoneilla, ja tuolta tulevia lasteja tarkastetaan hyvin yleisesti. Samoin saarissa olevia huumeviljelmiä voidaan vartioida tehokkaammin kuin jotain peltoa, ja silloin eivät huumeagentit pääse tarkkailemaan noita alueita niin helposti huomaamattomasti, vaan heillä tulee olla lentokoneet tai sukellusvarusteet, joilla nämä miehet voivat huomaamattomasti soluttautua rannalle. Eli nuo operaattorit pudotetaan joko lentokoneesta rannan lähelle mereen tai heidät tuodaan operaatioalueelle siviilialuksella tai sukellusveneellä, josta ryhmä siirtyy rantaan sukeltamalla meren alla.

Eli unikosta tuotetaan ensin oopiumia, josta  jalostetaan myöhemmin heroiinia. Kun puhutaan huumeiden käytöstä Suomessa, sekä huumeita koskevasta tiedotuksesta, niin silloin huomataan se, kuinka asenne huumeita kohtaan on muuttunut yhteiskunnassamme. Eli ennen oli vain yksi kanta asioihin, ja se tietenkin oli kieltolaki, missä huumeet olivat täysin kiellettyjä, ja käyttäjiä ratsattiin näyttävissä iskuissa. Ja tietenkin yksikin huumekokeilu esimerkiksi marihuanalla vei henkilön välittömästi "mustalle listalle", eli hänestä ei sitten voitu tehdä poliisia tai mitään virkamiestä. Kun puhutaan esimerkiksi siitä, että marihuanan hallussapito tai käyttö ei enää vie mahdollisuutta esimerkiksi FBI-miehen uraan, niin sitä sääntöä ajatellut henkilö on varmasti miettinyt sitä mahdollisuutta, että rikollinen saattaisi tarjota FBI-kokelaalle marihuanaa sisältävän savukkeen tai juoman ilman että tämä saa siitä edes tietää, ja samaa on varmasti tehty myös Suomessa.

Eli varusmieheksi lähtevälle on viimeisenä iltana tarjottu kannabista, jotta hänen huumetestinsä saadaan positiiviseksi, Tuolla tavoin on sitten varmistettu se, että kyseinen henkilö ei ole kilpailemassa aliupseerin paikasta. Tai sitten tietenkin kannabis voidaan tarjota henkilölle teen tai kahvin joukossa. Kun puhutaan siitä että huumeita koskevan kirjoittelun linja on myös muuttunut, niin pitää muistaa se, että ennen vanhaan jokainen, joka kirjoitti muuta kuin tuomitsevasti huumerikoksista joutui kuulusteluihin rikokseen yllyttämisestä. Mutta lieneekö "Tapaus Aarnio" avannut myös virkamiesten omat silmät sille, että myös he voivat tehdä rikoksia? Kun puhutaan huumeisiin liittyvästä poliisityöstä, niin silloin tietenkin kadulla tapahtuneet ratsiat ovat niitä näyttävimpiä asioita, mitä voidaan esitellä televisiossa. Toki nuo tilanteet missä joukko henkilöitä komennetaan seinää vasten kädet ja jalat levällään ovat hyvän näköisiä televisiossa, mutta voin sanoa, että mitään suuren luokan huumepomoa ei tällä tavoin käräytetä.

Kun isoja pomoja otetaan kiinni, niin silloin tietenkin vastaan tulee se, että he ovat erittäin hyvätuloisia sekä luotettavia ja verkottuneita ihmisiä, jotka osaavat hankkia "oikeita ystäviä" eli tuomareita, lääkäreitä sekä asianajajia, joiden kanssa on mukava näyttäytyä. Kun puhutaan huumeratsioista, niin huumeiden osittainen laillistaminen sekä narkomaaneille tarjottu syytesuoja tai mahdollisuus vankilassa tapahtuvaan kuntoutukseen voisi auttaa noiden isojen pomojen saattamisessa edesvastuuseen teoistaan. Kun puhutaan huumeturismista niin kuitenkin uskon niin, että tavallinen suomalainen tai eurooppalainen narkomaani ei kuitenkaan varmaan kovin usein lähde Manilaan vetämään huumeita suoneensa, koska se on niin kamalan kallista. Eikä sen maan poliisivoimien otteet muutenkaan mitään kovin löysiä ole olleet.

Eli tuo maa rikkoo monissa paikoissa törkeästi ihmisoikeuksia juuri huumesodan varjolla. Mutta asenne huumeita vastaan on muuttumassa siten, että narkomaaneja ymmärretään ja heitä halutaan auttaa, mutta samalla kauppiaita sekä rahoittajia halutaan asettaa syytteeseen entistä tehokkaammin. Nuo rahoittajat eivät itse huumeisiin juurikaan koske, että heidän puhtoinen maineensa ei tahriinnu, ja oikeastaan koko huumebusinesta pyörittää joukko puoliväkisin mukaan värvättyjä henkilöitä, joita sitten rahastetaan erilaisten velkomisjärjestelyjen avulla. Eli nuo henkilöt sitten maksavat olevinaan vuokraa esimerkiksi asunnoista, jotka ovat huumekauppiaiden omistamia. Tai sitten rahastus hoidetaan muilla tavoilla, kuten laskuttamalla heitä esimerkiksi siivouksesta. Ja tuohon rahoitusportaaseen on melko vaikeaa päästä kiinni ilman puhelinkuuntelua sekä soluttautumista, jotka ovat olleet tietenkin noille ihmisille kauhistus.

elainasiaa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,