Skip to main content

Mielisairaalat kiehtovat kaikkia ihmisiä, mutta kukaan ei niihin varmasti itse halua vaikka hän olisi kuinka vetypommin tekijöitä

Kuvituskuvaa
Kuva I


Tämän kirjoitelman lopussa on jo kerran näytetty filmi, jonka olette ehkä jo nähneet S/S Watertownista kertovan kirjoitelman yhteydessä. Mutta sen alussa on otos, jossa kerrotaan siitä, kun mustiin pukeutunut hahmo tanssii psykiatrisen sairaalan hoitajien huoneessa. En kyllä usko että kyseessä olisi mikään demoni, vaan ehkä tämä "olento" on mielisairaalan henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka esittää siellä jonkinlaista "sotatanssia". Eli ehkä työntekijä on jostain Afrikasta kotoisin, ja hän saattaa sitten esimerkiksi esittää omaan uskontoonsa kuuluvia seremonioita eikä ehkä ollut huomannut toisen hoitajan astuvan huoneeseen. Jolloin seurauksena on "hupaisa" tilanne, vaikka potilas kuoli vain muutamia tunteja kuvan ottamisen jälkeen.

Kyseinen kohta filmillä on 1:48.  Mielisairaalat eli kauniimmin sanottuna psykiatriset sairaalat ovat todella mieltä kiehtovia paikkoja, ja niiden ympärillä kiertää erilaisia huhuja sekä myyttejä, joista arkisemmat kertovat siitä, kuinka sairaaloiden potilaille on tehty kauhistuttavia kirurgisia sekä käytösterapiaan liittyviä kokeita, joiden laatua voidaan vain arvailla, ja osa noista tarinoista on kerrottu henkilökunnan mustamaalaamiseksi. Näet joidenkin ihmisten mielestä olisi parempi, jos noita psykiatrisen sairaalan työntekijöitä eikä sen potilaita kuuluisi omaan lähipiiriin, koska noihin laitoksiin viedään esimerkiksi kotiväkivallan murtamia ihmisiä, joiden tuohon sairaalaan joutuminen on hiukan miten nyt sanoisin kiusallinen asia heidän perheilleen.

Mutta kun puhutaan yllykkeistä, niin vanha mielisairaalamijöö on joillekin ihmisille vastustamaton paikka, ja siellä he ikään kuin antavat itselleen luvan "päästää vapaalle". Se että joku kiehtoo jotain ihmistä, ei tarkoita sitä, että hän pitäisi tästä asiasta, koska kiehtoohan meitä esimerkiksi Mount Everestille kiipeäminen tai se miten avaruudessa lennetään, mutta en usko että sitä kovin mukavana ajatuksena kaikki pitävät, eivätkä kaikki maailman ihmiset lähde  kiipeämään ainakaan  maailman korkeimmalle vuorelle, tai ilmoittaudu mukaan astronauttien valintaan vaikka se heitä muuten kiehtookin.

Esimerkiksi eräässä tarinassa jonkun psykiatrisen sairaalan kirurgit olisivat esimerkiksi istuttaneet matelijoiden tai koirien aivoja potilaiden pikkuaivojen tilalle. Tai sitten vaihtaneet potilaiden päitä toisille, jotta he voisivat piilottaa jonkun tärkeän henkilön tuonne sairaiden ihmisten joukkoon. Ja samoin erään salaliittoteorian mukaan USA:n asevoimat veivät Roswellin lentävän lautasen miehistön jäsenen johonkin Staten Islandin mielisairaalaan, jossa häntä sitten hoidettiin tai piilotettiin yleisöltä. Tuon hiukan erikoisen tarinan mukaan tuo olento sitten auttoi USA:n asevoimia kehittämään uusia STEALTH-hävittäjiä tai pommittajia. Tuo teoria on kuitenkin vahvistamatta, koska mitää todisteita tuollaisesta yhteistyöstä humanoidien kanssa ei olla esitetty.
Andrei Saharov
1921-1989
Kuva II

Mutta kun puhutaan psykiatristen sairaaloiden luonteesta, eli niiden tehtävänä on pitää vaaralliset ihmiset pois kaduilta, ja koska psykiatrinen sairaus ei näy ihmisestä muuten päälle, kuin tavallisesta poikkeavana käytöksenä, niin noita laitoksia on kautta aikojen käytetty valtaa pitäviä tahoja arvostelleiden henkilöiden vankiloina, koska näin valtion ei tarvinnut käydä ikäviä oikeudenkäyntejä noita henkilöitä vastaan. Eli vaikka Suomi ei tätä ole ainakaan virallisesti tehnyt, niin toki maamme ei ole ainoa valtio maailmassa. Entisessä itäblokissa esimerkiksi valtion vastaisesta toiminnasta seurasi lähete psykiatriseen hoitolaitokseen, jotta nuo "poliittiset rikolliset" tai pikemminkin "poliittiset haihattelijat"  kuten heitä nimitettiin olisi "saastuttaneet valtiollisen poliisin työntekijöiden ajatusmaailmaa" .

Tämän takia esimerkiksi fyysikko Andrei Saharov lähetettiin psykiatriseen sairaalaan diagnoosilla "Schizophrenia", jotta häntä ei olisi tarvinnut tuomita ikävässä oikeudenkäynnissä. Syy tähän oli se, että Saharov oli neuvostoliiton vetypommin isä, ja hänen toimestaan rakennettiin jättimäisellä teholla varustettu Tsar-Bomba, jonka teho oli suurempi kuin kaikkien Toisessa maailmansodassa käytettyjen räjähteiden teho yhteensä. Saharovin mielessä asustava pelko oli se, että tuo valtavan tehokas lämpöydiase muodostaisi ilmakehään singulaarin, eli pienikokoisen mustan aukon, joka saattaisi muuttua stabiiliksi.
Vetypommin sienimäinen pilvi
Kuva III

Tämä tarkoittaa sitä, että tuollaisen pienen mustan aukon vaikutus voisi olla pahimmillaan sitä, että se ikään kuin imisi Maapallon ilmakehän toiselle puolen maailmankaikeutta tai sitten sitten tuon multivaiheisen lämpöydinaseen, jonka rakenne muistuttaa sipulia. eli sen rakenteessa on peräkkäisiä kerroksia litiumia sekä uraania. Tuon peräkkäisten fissio- ja fuusiokerrosten "palamisen" aiheuttama valtava lämpötila tai sen synnyttämä pieni musta aukko aiheuttaisivat Maapallon kaasukehään syttyvän "vapaafuusion". Kyseinen ilmiö voisi pahimmillaan aiheuttaa koko planeettamme palamisen poroksi muutamassa minuutissa.

Termi "vapaafuusio" tarkoittaa sitä, että jos lämpötila- tai energiatiheys nostetaan muulla tavoin Maapallon tai jonkun muun planeetan kaasukehässä tai muussa kaasutihentymässä tarpeeksi korkeaksi, niin teoriassa on sellainen mahdollisuus, että meidän planeettamme ilmakehään syntyisi oikeastaan tähti, joka saattaisi polttaa koko elämän omalta planeetaltamme. Tuo sama ilmiö on sellainen, mikä saa aikaan tähtien muodostumisen universumin kaasupivissä, mutta Saharovin ajatus oli ilmeisesti se, että tuollaiset tähden syntymiselle otolliset olosuhteet voidaan luoda myös vahingossa Maapallon ilmakehässä, ja se voisi olla hyvin haitallinen tilanne kaikelle planeettamme elämälle.

Kyseisen teorian mukaan nimen omaan musta aukko synnyttäisi tämän ilmiön siten, että se puristaa ilmakehän kaasua itseään vasten, ja sitten tuo valtava puristus aiheuttaa sen, että nuo happi ja typpiatomit alkavat sulaa yhteen fosforiksi, reaktiossa jollainen tapahtuu suurimpien tähtien ytimessä. En tiedä miten tuossa tilanteessa tuo reaktio käyttäytyy, jos sen keskustassa on musta aukko, joka vetää kaasua symmetrisesti puoleensa, ja prässää sitä äärimmäisellä gravitaatiovoimalla. Se onko tuon teorian takana Saharov vai joku muu, ei juuri ny muistu mieleeni.

Eli tuollainen minikoinnen musta aukko olisi aivan yhtä kovalla painovoimakentällä varustettu kuin avaruudessa olevat kaltaisensa suuremmat mustat aukot, mutta sen vaikutusalue olisi vain pienempi, ja ainakin se vetäisi kaasua sisäänsä. Jos supersäie eli "madonreikä" olisi olemassa, niin tuo musta aukko vähintään vetäisi kaasua lävitseen toiselle puolen maailmankaikkeutta, mutta jos tuota madonreikää ei ole, niin silloin voisi käydä niin, että tuo musta aukko alkaisi kasvaa, ja lopulta Maapallo imeytyisi sen sisään. Toki tuo hapen ja typen fuusio vapauttaa vähemmän energiaa kuin vetyfuusio, mutta ainakin hyvin kuuman pisteen se loisi ilmakehään, ja en tiedä kauanko tuollainen keinotekoinen aurinko voisi palaa ilmakehässä ilman ulkoista energian pumppausta.

https://www.youtube.com/watch?v=B7sgOUjwAGY

elainasiaa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,