Skip to main content

Hollywood sekä valon ja pimeyden ikuinen taistelu (Eli mietelmiä sadepäivän ajaksi)

Kuvituskuvaa
Kuva I

Jos ajatellaan Jumalan sekä paholaisen suhdetta, niin tietenkin on olemassa ajatelma siitä myös paholaisella voisi olla lapsi, ja tästä aiheesta tietenkin on tehty myös muutamia maukkaita kauhuelokuvia. Monet noista enemmän tai vähemmän vakavista teorioista sekä päätelmistä ovat sekä nykyihmisistä että niitä esittäneiden ihmisten aikalaisten mielestä aiheuttaneet sekä hupia että närkästystä, ja joku on tainnut päästä sellaisten ajatusten takia jopa hengestään, että Jeesus saattoi selvitä sekaannuksen takia hengissä ristiltä. Ajatus perustuu siihen, että ehkä pidättäjät eivät tunnistaneet Jeesusta, jos hän kulki saarnaamassa ympäriinsä esselaisten eli erään juutalaisten mystikkojen yhteisön vaatteissa. Samoin ajatus siitä, että paholaisella olisi lapsi on jotenkin tyrmnistyttänyt ihmisiä, ja tuota ajatusta on tietenkin käytetty hyväksi erilaisissa kauhuelokuvissa kuten "Omen" tai "Warlock"

Nämä elokuvat eivät kuitenkaan perustu Hollywoodin käsikirjoittajien mielikuvitukseen, vaan noita ajatuksia on esitetty jo vuosisatojen ajan erilaisissa uskonnollisissa yhteisöissä, joissa näistä asioista on puhuttu erittäin hiljaisella äänellä, koska ne saattoivat aiheuttaa häädön yhteisöstä tai jopa kuolemantuomion inkvisition toimesta, joka pantiin toimeen roviolla polttamalla, jotta kukaan ei puhuisi asioista, jotka olivat kirkonmiesten mielestä vähän hankalia. Eli yksi suuri kysymys sitten tietenkin, oli se että miksi Jumala ei tuhoa saatanaa tai paholaista, vaikka hän on kaikkivaltias, ja miksi tuo langennut enkeli eli Lucifer ainoastaan karkotettiin taivaasta.

Noiden teologien ajatus ajatus oli siinä, että paha ja hyvä olisivat tasapainossa, niin noiden voimien yhtä voimakkaiden edustajien pitäisi olla aina maan päällä, koska nuo voimat ikään kuin tasapainottavat toisiaan Tämän perusteella he aikoinaan  päättelivät, että Jeesuksen saapuminen meidän keskuuteemme saattoi johtua siitä, että myös paholaisen lapsi olisi saattanut tulla maan päälle samaan aikaan , koska noin voimakas valon edustaja oli pakko lähettää opastamaan meitä siitä, kuinka täällä maan pinnalla pitäisi elää.


Tuota ajatusta käytettiin lähtökohtana, kun etsittiin "pyhää verilinjaa", eli ajateltiin että taivaan pahalla pojalla saattoi olla lapsi. Se kuka paholainen oikeastaan on, ei kuitenkaan kukaan osaa ottaa kantaa. Ja eräiden miesten mielestä saattoi olla niin, että paholaisen lapsi saattoi olla tyttö, koska paholainen kuvataan usein eräänlaisena naisellisena sekä feminiinisenä hahmona, joka viettelee ihmisiä valtaansa kauniilla puheilla sekä kieroilla tempuilla. tällöin syntyi ajatus epäpyhästä verilinjasta, mikä tarkoittaa sitä että eräiden henkilöiden mielestä myös paholaisella voisi olla lapsi, joka olisi ehkä syntynyt aivan Jeesuksen lähellä samana yönä.

Eli kun puhutaan normaalisti valon ja pimeyden voimista, niin valon lähettiläs kuvataan kaikissa tarinoissa maskuliinisina eli miehekkäinä hahmoina, jotka miekka kädessään hyökkäävät pimeyttä tai paholaista vastaan suoraan miekka kädessään, eli myös Jeanne D’Arc:in kaltaiset naispuoliset valon soturit hyökkäävät paholaisen sotureita vastaan lennokkaasti miekka päänsä päälle kohotettuna, kun taas pimeyden voimat ovat kirjallisuudessa sekä elokuvateollisuudessa aina viekkaita sekä jotenkin feminiinisiä olentoja, jotka myrkyttävät puhdastosaisten ihmisten mielen erilaisilla kauheuksilla, joita kutsutaan synneiksi.
Aikoinaan molempia verilinjoita etsitiin, koska toivottiin, että näin voitaisiin luoda eräänlainen messiaaninen olento, joka johtaisi ihmiskuntaa. Ajatus oli se, että jos jumalan poika ja paholaisen jälkeläinen  saisivat lapsen, niin silloin tuo lapsi olisi vapaa valitsemaan oman tiensä, eli hänen valintansa hyvän sekä pahan välillä riippuisi hänestä itsestään, jolloin hänen kasvattajillaan olisi suuri merkitys uravalinnan kannalta, ja joskus uravalinta saattaa vaikuttaa erittäin selvältä, eli jotkut ajattelivat, että kenties he voisivat vaikuttaa siihen, mille puolelle tuo lapsi sitten asettuisi. Mutta kuten tiedämme niin saattaa olla niin, että tuo paholaisen lapsi syntyi ehkä hyvin lähellä jumalan poikaa, koska myös paholainen halusi suojata jälkeläisensä.


Joukko tutkijoita joiden vaikuttimet olivat hiukan epäselvät esittivät mahdollisuuden, että vastapuolen toimijat, kuten ylipappi saattoivat valita väärän miehen pidätettäväksi tuolloin pääsiäisenä öljymäellä. Nämä henkilöt joista monet sekaantuivat myöhemmin hyvin moraalittomaan toimintaan auttaessaan natseja valtaan, esittivät että saattoi olla niin, että jeesus oli ehkä kutsuttu nöyryytettäväksi. Ja hän sitten rahapulassa joutui opetuslasten sekä muiden ihmisten jalkoja pesemään, jolloin joku saattoi repäistä hänen rabbiamulettinsa kaulasta, jolloin tietenkin tuosta asiasta käytiin kertomassa ylipapille, ja rabbina esiintyminen tietenkin merkitsi kuolemantuomiota.  Eli oliko tilanne se, että jos jeesus ei omistanut  mitään, niin häntä ei ehkä sitten tunnistettu pidättäjien toimesta.


Tämä olettamus lähtee siitä, että ehkä hän oli kuulunut essealaisiin, mikä oli eräänlainen juutalaisten munkkiyhteisö. Tuossa yhteisössä pohdittiin syntyjä syviä, ja sen jäsenet olivat eräänlaisia mystikoita, jotka kulkivat ympäriinsä valistamassa ihmisiä siitä, millainen heidän suhteensa jumalaan pitäisi olla. Tuota käsitystä puoltaa se, että hän ei koskaan mennyt avioliittoon tai ainakaan siitä mitään maininnut. Ja eräiden teologisten vähän mainittujen  tai vähemmän hyväksyttyjen mallien mukaan tuolloin pääsiäisyönä vuoden 32 tienoilla tapahtunut  saattoi pidätys johtua siitä, että joku oli anastanut rabbin merkin Jeesukselta, ja sitten ylipappi oli pidättänyt väärän miehen rabbina esiintymisestä.

Eli jos Jeesus kuului essealaisyhteisöön, niin hänellä ei ehkä mitään maallista omaisuutta ollut, ja hän saattoi maksaa yöpymisen sekä ateriansa työllään, ja itse en tiedä että ovatko essealaiset olleet niin jyrkkiä noiden raha-asioiden kanssa, että heillä ei saanut yhtään rahaa olla mukanaan, vaan he joutuivat sitten maksamaan kaikki saamansa palvelukset työllään. Ja tuolloin tietenkin on saattanut pidätetty vaihtua, ja ikään kuin väärä mies joutua hakatuksi sekä naulatuksi ristille väkijoukon edessä Golgatalla. Se että tämä teoria on jotenkin "naurettava" johtuu siitä, että esimerkiksi Hollywood on näistä asioista paljon tehnyt elokuvia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Essealaiset
charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,