|
Kuva I |
Kuvissa yksi (Kuva 1) ja kaksi (Kuva 2) on kaksi latvottua eli "V" kirjaimen muotoon leikattua puuta Espoosta. Juuri tällaisia merkkejä tutkijat etsivät, kun he haeskelevat vanhoja asutuksia sekä raunoita maastosta. Toki normaaleja raunioita kyllä löytyy ihan muutenkin, mutta tällaisia tietyllä tavalla leikattuja puita ei aivan normaali ihminen kyllä käy puutarhaansa leikkaamassa. Toki hän saattaa olla vain ikävystynyt perfektionisti, joka halusi tehdä tästä paikasta jonkinlaisen Versaillesin puutarhan kaltaisen projektin, mutta kuitenkin tässä nyt on menty hiukan liian pitkälle, kun jokainen kaupungin puu on pitänyt käsitellä tällaiseksi. Tuo leikkauksen tekijä toki on ollut hyvin huolellinen tuota toimitusta tehdessään, kun nuo puut on sahattu samasta kohdasta.
Eli niiden juuri on saman pituinen toistensa kanssa, ja se tarkoittaa sitä, että ne on tehnyt hyvin huolellinen mies tai nainen. Nämä männyt ovat liian pieniä ollakseen venäjän vallan aikaan istutettuja, mutta niiden ikää on melko vaikea lähteä arvioimaan, koska tuo maaperä on melko köyhää, ja puu saattaa olla melko pitkään aika pienikokoinen. Täällä Espoon eteläosissa on maaperä sekä ilmasto hyvin paljon samankaltainen kuin saaristossa, joten osa männyistä on melko kitukasvuisia. Se mikä minua näissä puissa kiehtoo on juuri se mania, millä näitä sitten on halkaistu, mutta koska leikkaus on tehty erittäin huolellisesti, niin se kertoo siitä, että tuolla toiminnalla on ollut jokin tarkoitus. Ainakin tekijän itsensä mielestä tuo teko on pitänyt suorittaa äärimmäistä tarkkuutta käyttäen, eli juovuksissa hän ei ole tekoa tehdessään ollut.
|
Kuva II |
Mikään normaali tilanne ei ole se. että koko kaupungin puukanta haaroitetaan "V"-kirjaimen muotoon, vaikka toki nämä puut ovat erittäin tyylikkäitä. Kuten niiden koosta huomaatte, niin ne eivät aivan eilen istutettuja olekaan, eli miksi tuo leikkaus on näille kasveille tehty? Tällaisia asioita tutkijat huomioivat, kun he tutkivat maastoa, ja yrittävät etsiä esimerkiksi vanhoja pihapiirejä. Kun puhutaan tutkimuksesta sekä asioista, jotka saavat tutkijat innostumaan, niin sillon he etsivät sellaista, mikä poikkeaa luonnollisesta tai ympäristön yleisilmeestä, ja tällöin esitetään tutkimuskysymys: miten joku asia on mahdollinen. Eli kuten kuvassa kolme (Kuva III) olevan melko matalan vaahteran kohdalla näette, niin tutkija voisi kysyä, että miksi vain yksi vaahtera tuosta ryhmästä on kellastumassa?
|
Kuva III |
Tai jos puhutaan vähän laajemmin, niin tutkija voisi kysyä, että miksi tämä kaupungin puusto on leikattu tällaiseen outoon muotoon? Eli tämä nyt ei voi olla sattumaa missään tapauksessa, vaan kysymys on tahallisesta sekä melko paljon vaivaa vaativasta toimituksesta, jonka takia tällainen asia ei ehkä ole niin viaton, kuin luulisi, eli kyse toki saattaa olla aloittelevan puutarhurin yrityksestä päästä Versaillesiin töihin, mutta kuitenkin tällainen toiminta on todella aikaavievää että myös vaikeaa, kun jokainen puu pitää tällaiseen muotoon leikata? Tekijällä on varmasti ollut tekoon jokin hyvä motiivi, kuten tylsistyminen tai sitten hän on halunnut osoittaa ihmisille olevansa todellinen puutarhataiteilija, jonka voisi palkata vaikka Versaillesiin. Mutta ehkä hän ei koskaan saanut työtään valmiiksi, vaikka sitä yrittikin.
kimmonsivu.blogspot.fi
Comments
Post a Comment