Skip to main content

Voiko biohakkerointi tai GPS-paikannin vaarantaa ihmisen turvallisuuden? Eli kaikki maailman välineet ovat portti hyvään sekä pahaan.



Nykyään GSM-puhelimiin saa vaikka mitä lisävarusteita, joista yksi tietenkin on sykemittari, joka varmasti on erittäin mukava väline, mutta voiko tuollainen väline aiheuttaa ihmiselle oikeasti myös vaaratilanteita? Tuollainen ranteeseen kiinnitettävä sykemittari on kiinni puhelimessa langattoman yhteyden välityksellä, joten sen välittämä signaali voidaan tietenkin siepata, ja sitä kautta päästä käsiksi henkilön sydänkäyrään, joten tuolla tavoin sitten tietenkin esimerkiksi ihmisen yksityisyys voi vaarantua.

Kun puhutaan siitä, että normaalin ihmisen sydänkäyrään pääsee joku käsiksi, niin se ei varmaan mitään kovin vaarallista ole, mutta tuollaisia terveystietoja voidaan käyttää väärin, eli jos noista käyristä paljastuu sydänvika, niin silloin voi joku hyvin ovela rikollinen käyttää tuollaista tietoa hyväkseen, ja sitä kautta esimerkiksi antaa henkilölle sellaisia kemikaaleja, joilla sitten saadaan aiheutettua sydänkohtaus. Tuon kohtauksen aikaansaamiseen riittää se, että rintaan johdetaan voimakasta tasavirtaa, mikä sitten aiheuttaa sydämen pysähtymisen. Mutta tietenkin patologi yrittää selvittää sen, miksi henkilön sydän pysähtyy, ja silloin jos ei ole merkintää sydänviasta, on syytä epäillä henkirikosta. Samoin jos henkilön kalium- sekä klooripitoisuudet ovat epätavallisen korkeat on syytä epäillä kaliumkloraatti-pistosta, jolla on yritetty lavastaa sydänkohtausta.

Tuollaisten sykemittarien avulla voidaan ihmistä tarkkailla erittäin tarkasti, ja esimerkiksi hänen stressiään voidaan seurata sydämen sykkeen kautta. Eli kun ihminen stressaantuu, niin silloin syke tihenee, ja tuollaista laitetta voidaan käyttää vaikkapa silloin kun kartoitetaan ihmisen kykyä ajaa autolla. Kun koehenkilö istuu ratin taakse, niin tuollainen sykemittari voidaan asettaa hänen ranteeseensa, jolloin laitteisto voi havainnoida hänen kykyään toimia liikenteessä sekä samalla myös sitä, kuinka hän kiihtyy liikenteessä. Toki tuollaista biometristä tietoa keräävä laite voi olla käyttökelpoinen myös silloin, jos henkilön sopivuutta esimerkiksi lastenhoitajaksi arvioidaan.


Tuollainen väline havainnoi hyvin tehokkaasti ihmisen sykettä sekä verenpainetta, joka sitten tietenkin paljastaa sen, että kiihtyykö ihminen kovin helposti sellaisessa tilanteessa, missä hänen pitää olla rauhallinen. Biometristen tietojen avulla voidaan esimerkiksi urheilijan harjoitusohjelmaa muokata, niin että kunto-huippu saavutetaan nimenomaan kilpailuissa, mutta noiden välineiden avulla voidaan samalla myös etsiä ihmisiä, joilla on sellainen sydänvika, että heillä saattaa sydäninfarkti tulla voimakkaan rasituksen yhteydessä. Tällainen tietenkin kuulostaa loistavalta asialta, mutta kuitenkin on olemassa pelko siitä, että tuo tieto sitten päätyy jonkun asiattoman tahon käsiin ennen kuin tuolle kohde-henkilölle itselleen on kerrottu mitään.


Sitten edessä saattaa olla sellainen tilanne, missä joku saa päähänsä ryhtyä lavastamaan sydänkohtausta, koska tilaisuus tekee varkaan.Kuitenkin tällainen tieto voi pelastaa ihmisen hengen, jos hänet saadaan hoidon piiriin. Ja tietenkin häntä voidaan kehottaa välttämään esimerkiksi ultraurheilua kuten triathlonia. Eli nämä tunnistimet ovat kaksipiippuinen asia, josta kannattaa keskustella vähän tarkemmin.

Biometrisiä tunnistimia on nykyään lähes kaikkialla, ja yksi kaikkein eniten käytetyistä on puhelinten sormenjälkitunnistin. GSM-puhelin voidaan paikallistaa monella tavalla, joista yksi on tietenkin GPS, mutta myös verkon omaa kykyä ottaa ristisuuntima tuosta paikasta voidaan samalla tavoin hyödyntää. Tuo jälkimmäinen tapa paikantaa GSM-puhelin on oikeastaan vain merenkulussa käytettävän LORAN-paikannuksen muunnelma, ja toki myös LORAN-paikannuslaite voidaan koodata niin, että se lähettää samalla esimerkiksi laivan rekisteritietoja, jolloin maa-asema näkee aluksen tiedot.


Ja nykyään tuo laitteisto voidaan toteuttaa kaksisuuntaisesti, eli aluksen transponderi voidaan paikantaa LORAN-asemalta, samalla kuin aluksen radiosuuntimalaite ottaa suuntiman niin monesta asemasta, kuin silloin katsotaan tarpeelliseksi.  GPS paikannus perustuu siihen, että kun tuollainen laite pyytää paikannusta, niin silloin se lähettää palvelupyynnön satelliittien ryhmälle, joka ensin kohdentaa omat antenninsa tuohon laitteeseen, ja sitten ne lähettävät ikään kuin tekstiviestin tuolle laitteelle. Ja miten sitten liikkuvan laitteen paikallistaminen tapahtuu? Tuolloin GPS-satelliitti yksinkertaisesti paikantaa kohdettaan hyvin monta kertaa peräkkäin, jolloin se voi seurata kohdettaan reaaliajassa.


Tuollainen paikannin sitten varmaan lähettää hyvin mielenkiintoista dataa, varsinkin jos sen avulla paikannetaan esimerkiksi insinööriajoa suorittavaa henkilöä, eli tuossa tapauksessa poliisi sitten katsoo, keitä tuossa autossa istuu, ja missä päin he sitten käyvät ajamassa. Tällainen tilanne voisi olla tarpeen silloin, kun etsitään sellaisia tapauksia, missä henkilön epäillään ostaneen tuon ajosuoritteen. Samoin voidaan kysyä sitä, että missä päin tuo auto on ajellut, ja jos noissa tiedoissa on sitten eroja GPS-tietojen kanssa, niin silloin voidaan kyllä miettiä sitä, että miksi joku olisi noita tietoja vääristellyt.


Mutta noiden samojen paikannustietojen avulla voidaan myös esimerkiksi täsmäpommi kohdistaa maaliinsa. Eli tuollainen laite voi tietenkin auttaa esimerkiksi ISIS-taistelijoiden löytämisessä, mutta sillä voi olla myös kauhistuttavia sivuvaikutuksia. Tällaista välinettä voidaan hyödyntää esimerkiksi salamurha-operaatioissa, missä lentokoneesta pudotetaan paperista tehty täsmäpommi, joka voi sitten kadota räjähdyksessä "kuin tuhka tuuleen".


Tuollaisten STEALTH-pommien rakenne on oikeastaan sellainen, että pahviputkeen on suljettu voimakasta räjähdettä kuten RDX:ää, ja noiden aseiden vaikutus perustuu lähinnä paineeseen. Tuolla tavoin saadaan aikaan hyvin tarkasti rajattu tuhoalue, mutta sivuvaikutuksena on se, että tällainen ase tuhoutuu täysin. Nämä pommit kehitettiin aikoinaan F-117 "Nighthawk"-konetta varten, jotta kone olisi vaikeammin havaittavissa pommilastista tulevan tutkakaiun kautta, mutta myöhemmin niitä on alettu hyödyntää myös normaaleissa tarkkuuspommituksissa, ja esimerkiksi Clancyn kirjassa "Isku Kolumbiaan" tuollaisen aseen avulla eliminoidaan joukko huumekauppiaita.


Eli tuo pommi suunnataan siinä siten, että nuo ilmaiskut sitten saadaan naamioitua autopommi-iskuiksi, jolloin STEALTH- pommin selluloosasta tehty kuori häviäisi oikeassakin tilanteessa tuollaisen voimakkaan RDX-panoksen räjähdyksessä lähes täysin. Sellaisen räjähdyksessä katoavan pommin avulla voidaan saada todella ikävää jälkeä aikaan, jos joku haluaa ryhtyä ilkeäksi. Ja muistakaa että lentäjille ei tuolloin tarvitse kertoa sitä, että he suorittavat tuollaista operaatiota. Heille voidaan vaikka sanoa kyseessä olevan harjoitus, jossa testataan laser-tai GPS-hakeutuvien pommien toimintaa, ja jos käytetään ensin mainittua, niin silloin tietenkin vain maassa olevien ohjaajien pitää tietää tuo kohde, ja lentokoneen navigointilaitteessa  voi olla sellainen ruutu, missä ei näy karttoja ollenkaan, vaan pelkkä viiva, jota lentäjän pitää seurata. Tuolloin hän ei ehkä edes tiedä, mihin oikeasti tuollaisen pommin käy pudottamassa.

https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,