Skip to main content

Tarujen hirviöt eli mietelmiä Iku-Tursosta humanoideihin

Iku-Turso eräässä taulussa kuvattuna

Kun puhutaan tarujen hirviöistä kuten Suomalaisesta "Iku-Tursosta", niin tietenkin osa näistä hirviöistä elää keskuudessamme aivan toisilla nimillä, ja itse olen sitä mieltä, että tuo tarujen Iku-Turso voisi olla ehkä Saimaan norppa, mursu, joku valas tai Jättiläiskalmarin kaltainen iso mustekala, riippuen vähän siitä missä päin tuollaisen tarinan kertoja on tuon olennon kohdannut. Tietenkin myös nykyään on syntynyt tarinoita, joissa käsitellään erilaisia hirviöitä kuten humanoideja sekä erilaisia sarjamurhaajia, joista osa on tietenkin filmattu loistaviksi elokuviksi.

Kun palataan tarinaan Iku-Tursosta, niin kyseinen kertomus on peräisin viikingeiltä tai tuo olio olisi kohdattu esimerkiksi jossain Pohjoisen jäämeren rannikolla, niin varmasti kyseessä olisi ollut melko erikoinen kokemus. Muistakaa sellainen asia, että tuolloin kun noiden Kalevalaan kirjoitettujen runojen kantamuodot olivat syntyneet, niin ainakaan etelästä tulevat ihmiset eivät varmaan olleet koskaan edes kuulleet mursusta. Tuo eläin on varmasti syöksyhampaineen ollut melko kauhistuttava näky, ja muistakaa että tuohon aikaan eivät nämä muinaissuomalaiset kalastajat omistaneet televisiota, joten he eivät missään nimessä voineet ennakoida moisen olion olemassaoloa.

Mikäli  nuo muinaissuomalaiset  olivat vaeltaneet esimerkiksi "Valkoisen meren"(Vienanmeren) rannalla, tai menneet veneellä hiukan pidemmälle, niin he ovat tietenkin voineet nähdä myös Jättiläiskalmarin kaltaisen ison mustekalan, joka on joskus tunkeutunut veneisiin. Ehkä Saimaalla veneilleet henkilöt ovat sitten yhdistäneet tuohon tarinaan noita Saimaannorppia, joten tuo "Iku-Turso" olisi ehkä ollut yhdistelmä mursua, norppaa sekä mustekalaa, ja hirveä. 


Tietenkin nuo ihmiset kun ovat tuota juttua toisilleen kertoneet, värittäneet sitä kaikin tavoin, jotta mielenkiinto säilyy myös perheen pienimpien taholla. Ja ehkä noiden tarinan Iku-Turson sarvien tarkoitus on varoittaa lapsia siitä, että uivan hirven kanssa ei ole leikkimistä, eli sitä ei kannata ruveta heittelemään kivillä, tai että Norppa voi olla ärsytettynä ihmisellekin vaarallinen. Tuolloin ei siis noilla Kalevan ajan ihmisillä ollut käytössään mitään hirvikivääreitä, vaan heidän oli sitten surmattava päälle ryntäävä hirvi esimerkiksi keihäällä tai jousipyssyllä, mikä varmasti aiheutti vaaratilanteita tuon ajan ihmisille.

Jossain Lapissa kerrotaan vielä nykyäänkin tarinoita "ihmisen kaltaisista olennoista", jotka ovat metsästäneet ihmisiä kuin karjaa, ja ehkä nuo tarinat ovat peräisin siltä ajalta, kun muinaiset lappalaiset tai saamelaiset olivat ensimmäistä kertaa kohdanneet Ruotsalaisia ritareita, joiden haarniskoja sekä muita varusteita he eivät olleet koskaan aikaisemmin nähneet. Tällaiset tarinat varmasti on tarkoitettu pelottamaan nuoria, jotta he eivät tunkeutuisi Ruotsalaisten leireihin varastelemaan, koska tuolloin nuo miehet saattoivat surmata tuollaisia varkaita, jotka ovat heidän lippujaan vieneet. Tai sitten noita tarinoita kerrottiin siksi, että lapset eivät menisi metsiin ja eksyisi.  Kun puhutaan Suomalaisista hirviöistä, niin silloin pitää tietenkin muistaa sellainen asia, että Suomen kieleen ei tuolloin kuulunut sellaista sanaa kuin "ritari" tai "sotilas". Eli tuolloin kauan sitten Hämeen "murre" oli hyvin kaukana esimerkiksi siitä kielestä, mitä tuolloin puhuttiin länsirannikolla.

Tuolloin Hämeestä tulevat eivät olisi ehkä ymmärtäneet toiselta murre-alueelta kotoisin olevaa henkilöä, ja tietenkään tuolloin ei myöskään ollut vielä olemassa Suomen kielen kirjoitettua versiota, koska kaikki nämä tarinat on kirjoitettu ennen Mikael Agricolan syntymää. Tuolloin ei ollut olemassa mitään keinoa merkitä muistiin Suomeksi kerrottuja tarinoita alkukielellä, eikä myöskään noilla Ruotsalaisilla virkamiehillä ollut mitään halua tai tarvetta kirjoitella muistiin Suomalaisten suullista perimätietoa tapahtumista, jotka tapahtuivat ennen Kristinuskon tuloa Suomeen.

Syy miksi Agricolan piti tuo "ABC-Kiria" kirjoittaa on se, että sitä tarvitsivat nimenomaan kuulustelijat, sekä urkkijat, joiden piti paljastaa kuninkaan vastaisia salaliittoja. Ja tuolloin piti tietenkin olla sellainen kirja, mistä nuo henkilöt saattoivat tarkistaa sen, että puhuiko joku kuninkaan syrjäyttämisestä esimerkiksi Suomeksi. Siis "ABC-Kiria" on nykykielellä ABC-Kirja, mutta Agricolan aikaan tuo kirjoitusasu oli tässäkin sanassa eri kuin nykyään.

Joten tietenkin voidaan olettaa, että Iku-Turso saattoi tarkoittaa "Ikuista tursasta" tai "Syvyyksien tursasta", ja tursas tietenkin on 8 lonkeroa omistavien mustekalojen nimitys, mutta sitä en tiedä, tarkoittiko tuo sana "Tursas" tai "Turso" sitten yleisesti mustekalaa, eli eivät varmaan nuo 12 lonkeroiset jättiläiskalmarit kovin usein missään Suomenlahdella käväisseet, tai olisivatko nuo tarinoiden kertojat sitten oikeastaan eritelleet tursaita ja kalmareita toisistaan. Heille saattoivat kaikki mustekalat merkitä samaa eläintä, olivat ne lähellä pohjaa eläviä tai vapaasti uivia, ja tämän teorian mukaan he sanoivat kaikkia vastaan tulevia mustekaloja tursaiksi riippumatta niiden lajista. 


Tähän loppuun olisi varmaan hyvä sitten ottaa käsittelyyn moderni hirviö, johon miljoonat ihmiset ehkä uskovat. Joidenkin nykyaikaisten salaliitto-teoreetikoiden mielestä nuo puheet jostain "ihmisen kaltaisista olioista" jotka metsästävät ihmisiä ovat tarkoittaneet humanoideja, joiden UFO olisi laskeutunut tuonne Lapin erämaihin. Tuolla kaukana pohjoisessa heidän aluksensa olisi sitten operoinut, metsästäen ihmisiä ehkä näytteenottoa varten.


Syy millä tähän uskovat salaliittoteoreetikot ovat uskonsa perustelleet, on se että jos tuo kuvitteellinen "Alienin kotiplaneetta" sitten sijaitsee esimerkiksi Epsilon Eridani-tähden ympäristössä, niin silloin tietenkin olisi mahdollista, että se olisi todella kylmä ainakin maapalloon verrattuna. Ja ehkä tuollaisen viileän tähden ympäristöstä kotoisin olevan olion olisi sitten mukavampi oleskella Lapissa. Kun ajatellaan ihmisten silppoutumista, niin ehkä tuon aluksen pohjasta pursuava kylmä kaasu olisi sitten aiheuttanut ihmisten sekä eläinten ihoon valtavia haavaumia.


Tässä sitten lähdetään siitä, että tuo kuvitteellinen "humanoidi" olisi täyttänyt aluksen happisäiliötä niin, että "hän " olisi nesteyttänyt tuota kaasua suuressa paineessa. Ja happi tietenkin on pitkällä avaruuslennolla välttämätön asia, joten ehkä sitten olisi voinut käydä niin, että tuon säiliön turvaventtiili olisi päästänyt kylmää kaasua ulos, jolloin ilmaan olisi muodostunut valtavalla nopeudella kiitäviä jääpaloja. Mutta kuten tiedämme, niin kukaan filosofi ei ei ole velvollinen todistamaan väitteitään, vaan hänen pitää sitten vain retorisesti perustella ne niin, että ne ovat uskottavia esityksiä.


Tuolla tarkoitan, että tapa millä filosofiassa eri asiat esitetään on tärkeämpää kuin se, mitä ne pitävät sisällään. Ja jos tähän loppuun halutaan modernin ajan "hirviö" eli nykyaikainen "Iku-Turso, niin ehkä yksi moderneista "taruolennoista" voisi olla tuollainen "humanoidi", joka on tullut meidän planeetallemme jostain Epsilon Eridanin tai Proxima Centaurin kaltaisten tähtien ympäröiviltä planeetoilta.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,