Skip to main content

Uunisurma vuodelta 1960 on yksi maamme historian kammottavimpia henkirikoksia.

Talo josta Hilkka Hillevi Saarisen ruumis löytyi

Kokemäellä Joulun aikaan vuonna 1960 tapahtunut ”Uunisurma” on yksi maamme erikoisimmista sekä hyytävimmistä rikoksista, joista on koskaan julkisuudessa puhuttu. Yleensä se että joku juoppojen ryhmä lähtisi tällä tavoin peittelemään rikostaan on varmasti hyvin harvinaista. Tuon rikoksen nimi johtuu siitä, että siinä rikoksen uhri Hilkka Hillevi Saarinen o.s Pylkkänen (1927-1960) surmattiin lyömällä häntä päähän ja teon jälkeen kyseinen ruumis muurattiin hänen kotitalonsa uunin sisään, mistä poliisi sen vuosia myöhemmin löysi. Tekijän yritys hävittää tekonsa jäljet tekivät ruumiista kuitenkin muumion, joka olisi säilynyt vuosisatojen ajan. Eli mikään suuri ruumiin kadottaja tuo henkilö ei ollut.


Tuolloin voidaan kysyä, että olisiko talon isäntä Pentti Frans Olavi Saarinen (1920-1986) edes osannut tehdä tuollaiseen muuriin tarvittavia korjauksia.  Tuosta nimestä varmaan tuo mies oli kuullut sellaisen asian, että se on sama kuin kuuluisalla arkkitehdilla Eliel Saarisella, joten olisiko tällä asialla sitten ollut merkitystä. Jos isäntä eli Pentti Frans Olavi Saarinen kuuli tuolloin vaimoltaan kuittailuja tuosta nimestään, niin hän saattoi olla hyvin vihainen, ja ehkä hän sitten pikaistuksissaan teki tuon teon, kun vaimo sitten oli häntä ehkä sitten pilkannut kyseisestä nimestä. Tai siitä että tuon miehen aika kului ryypätessä.


Tai ehkä Saarinen sai kuulla vaimonsa olevan lopulta kyllästynyt tämän käytökseen, joten hän saattoi sitten surmata tämän, koska heidän talonsa oli oikeastaan Hilkan omaisuutta, ja se olisi tiennyt Sepolle lähtöä. Mutta toisaalta sitten saattoi käydä niin, että pariskunta oli asunut muualla, ja Sepon outo käytös sitten johtui siitä, että talon muut huoneet kuin keittiö olivat huonossa kunnossa. Ja ehkä Hilkan kutsu oli koskenut sitä, että hän oli hakemassa eroa miehestään, ja halusi kertoa siitä Sepolle.
Jos ruumista sitten on nostettu tuon muurin sisään, niin siinä on pitänyt käyttää melkoista voimaa, joten joko teon tekijä on melko voimakas tai sitten tekijöitä on useita. Tuo rikos on edelleen auki, ja vaikka talon ilmeisesti väkivaltaista sekä alkoholisoiutunutta sekä impulsiivista isäntää epäiltiin tuon teon tekijäksi, ei häntä koskaan siitä tuomittu. Se mikä tuosta tapauksesta tekee niin omituisen, on se että talo vaikuttaa ainakin alla olevan ohjelman mukaan olleen oikeastaan tyhjillään, eli sitä ei oltu ehkä käytetty ollenkaan asumiseen. Siihen viittaa se, että talossa vain keittiössä oli käytettävissä valot, ja kun isännän poika oli tullut Jouluksi kotiin, niin silloin ei muissa huoneissa saanut käydä, ja muutenkin kovin vähäpuheista väkeä oli silloin tuossa talossa.
Se että talon piipusta nousi muutamia päiviä aikaisemmin pahanhajuista savua viittaa siihen, että talon savupiipussa saattoi olla linnunpesiä, ja kun isäntä sitten tuon uunin laittoi päälle, niin noista linnunpesistä nousi sitten sellaista hyvin pahanhajuista savua, joten saattoi olla niin, että hän ei ollut oikeasti murhannut vaimoaan. Kun puhutaan siitä, mitä oikeasti tapahtuu, jos tuollainen talo missä ei edes sisällä oltu vuosiin käyty pitää yllättäen laittaa lämpimäksi, niin siinä saattaa muuriin saattoi tulla laitettua vähän liikaa puuta, ja silloin käy niin, että talo lämpiää yllättäen liian kuumaksi. Tuollainen hiekalla täytetty muuri on hiukan salakavala, jos sitä ei lämmittäjä ole koskaan ennen lämmittänyt. Nimittäin tuollainen uuni on sellainen kapistus, että sen päällä on tiilien tai betonin sisään kaadettua hiekkaa, jonka tehtävänä on kerätä lämpöä sekä luovuttaa se edelleen.
Syy tuohon äkilliseen tarpeeseen saada talo lämmitettyä saattoi johtua siitä, että uhri oli lähettänyt pojalleen kirjeen, missä hän kutsui tämän kotiin Jouluksi. Ja ehkä hän oli unohtanut sanoa tuosta kirjeestä miehelleen, mikä sitten sai tämän pitämään todella kovaa kiirettä. Tässä lähdetään siitä, että hän sitten ei oikeastaan asunut tuossa talossa. Pentin kaivama kuoppa saattoi tarkoittaa sitä, että talon isäntä oli hävittänyt talosta löytyneitä roskia.
Koska tuota hiekkaa on todella paljon, niin silloin käy usein niin, että tottumaton lämmittäjä laittaa liikaa puuta pesään, ja unohtaa että tuollaisen muurila varustetun  uunin lämpiäminen kestää hetken. Tuo ilmiö saa aikaan sen, että vaikka muuri tuntuu viileältä, niin hetken päästä se muuttuu tulikuumaksi melkein yllättäen. Sen päällä olevan hiekan tarkoitus on varastoida uunin lämpöä, ja se on lämmin useita päiviä kerrallaan, vaikka uunia ei käytettäisi ollenkaan. Ja jos puuta on laitettu liikaa, niin silloin talosta tulee hohtavan kuuma, ja tuolloin on tulipalon vaara hyvin suuri, joten sen takia epäilen tuon isännän vain hiukan tyrineen  kyseisen uunin lämmityksen kanssa. Syy tähän saattaa olla se, että hänen poikansa saattoi ilmoittaa tulevansa kotiin koulukodista hiukan liian myöhään.
Mutta jos tuo talo oli ollut asumaton, ja sinne oli vain jätetty postiosoite, niin se sitten panee miettimään, että missä tuo pariskunta oikeastaan asui? Ja kun nuo pojat sitten olivat tulleet tuonne talolle, niin siellä oli erittäin vähäpuheinen isäntä, joka oli kaksi sanaa sanonut. Aamulla tuo kaveri lähti takaisin koulukotiin, koska tuo talo vaikutti ilmeisesti hyvin epämiellyttävältä paikalta. Myöhemmin kun poliisi oli tuon aviopuolison sitten löytänyt, niin hänellä oli ollut täydet vaatteet päällään, joten seksuaalirikoksesta ei ehkä kuitenkaan ollut kysymys. Ja talon isäntää epäiltiin siksi, että hän oli vaimoaan kohtaan väkivaltainen, mikä sitten herättää lisää kysymyksiä, kuten sen että miksi tuo vaimo ei ottanut eroa miehestään, vaikka ei häntä enää muuten kaivannut.
Tai asiasta kertovan filmin mukaan tuo vaimo oli avoimesti pyörinyt muiden kylän miesten kanssa, joten hän ilmeisesti asui oikeastaan muualla kuin kotonaan, ja heillä saattoi olla isännän kanssa todella huonot välit. Eli miksi tuo ruumis sitten laitettiin muurin sisään on jäänyt arvoitukseksi, koska tekijöitäkään ei ole virallisesti löydetty. Kun tuota pahanhajuista savua ajatellaan, niin tietenkin saattoi olla niin, että isäntä oli kokeillut jollain eläimellä sitä, että voisiko ruumiin hävittää polttamalla, mutta kuitenkin hän jostain syystä sitten jätti tuon teon tekemättä, jos hän nyt ylipäätään on murhaaja.
Jos teko liittyy esimerkiksi ryyppyporukan sisäisiin kahnauksiin, niin silloin kuitenkin ruumiin hävittäminen muuraamalla uunin sisään tekee tapauksesta hyvin erikoisen. Yleensä alkoholistit eivät ole kovin uutteria eikä heillä ole pitkäjänteisyyttä korjata tuollaista muuria, joka on tietenkin pitänyt särkeä, kun ruumista on sinne laitettu. Eli miksi tuo henkirikos tehtiin, on suuri kysymys. Yleensä ryyppyporukassa tapahtuneet väkivallanteot tehdään puukolla tai jollain muulla käteen sattuvalla esineellä, eli kyseessä on useimmiten vihapäissään tehty tappo, mihin ei mitään sen kummempaa ruumiin kätkemistä liity. Joten se tekee tästä rikoksesta hyvin pelottavan, että ruumista on sitten yritetty erittäin tarkasti ja huolellisesti kätkeä tai hävittää. Tuo rikoksen tekijä kuitenkin unohti sen, että tuo ympäristö sai aikaan ruumiin muumioitumisen, mikä auttoi patologeja selvittämään kuolinsyyn hyvin tarkasti. Alla on kolme linkkiä, jotka johtavat tapauksesta kertoville YouTube-videoille, jotka on aikoinaan esitetty “Rikostarinoita historiasta sarjassa”.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,