Skip to main content

Palvelija- sekä empatiaan kykenevien robottien ongelma on työturvallisuus, eli mitä jos joku vaihtaa niiden ohjelmistot


Robottipalvelijoiden käyttö on alkamassa esimerkiksi sairaaloissa, missä niille on ajateltu siirtää kaikki mahdolliset rutiinitehtävät kuten lääkkeiden jakaminen, jotta henkilökunnalle jäisi enemmän aikaa olla potilaiden kanssa. Nämä robotit ovat hyvin voimakkaita verrattuna ihmiseen, joten niiltä sitten pitäisi sujua esimerkiksi potilaiden nostelua sekä siirtäminen paikasta toiseen. Tekstin alla on linkki pariin filmiin, jotka liittyvät tähän asiaan.

https://www.youtube.com/watch?v=oRlwvLubFxg

Myös vartijoita on ajateltu korvata roboteilla, jotka sitten puuttuvat näpistelyyn ja muihin häiriöihin puolueettomasti sekä tehokkaasti. Tuollaisia tylsiä mutta pakollisia tehtäviä ollaan ajateltu siirtää roboteille, koska ne eivät koskaan suutu ja rupea väkivaltaisiksi. Ja robottien käyttöä perustellaan sillä, että koska ne ovat pohjimmiltaan tietokoneita, niin ne eivät tee mitään mitä niiden muistiin ei olla tallennettu. Eli kaikki robottien sekä tietokoneiden tekemät virheet ovat oikeastaan ohjelmointivirheistä johtuvia, ja huolellisella testauksella sekä koodin valmistamisella voidaan virheet minimoida. Mutta kuitenkin tuollaisiin palvelijarobotteihin, jotka havainnoivat tunteita ja muitakin asioita liittyy yksi kammottava vaara, jota ei koskaan oteta esiin missään kirjoituksissa.


Nimittäin se liittyy siihen, että ihmistä muistuttavia robotteja kehitetään kaiken aikaa myös asevoimien toimesta, ja jos tuollaisen robottipalvelijan ohjelmisto vaihdetaan, niin silloin tilanne voi muuttua erittäin vaaralliseksi. Näet jos kyseessä on robotti, joka on ohjelmoitu salamurhatehtäviin, niin silloin se voi olla hyvin vaarallinen väline missä tahansa paikassa. Eräissä painajaisissa esitelty salamurhiin ohjelmoitu robotti kiinnostaa takuulla myös monien maiden erikoisjoukkoja, ja sen toiminta olisi sellaista, että tuossa robotissa olisi kasvojen tunnistamiseen käytettävä ohjelmisto. Tuollainen alla olevasta linkissä esitelty "Erika" olisi varmaan soveltuva kone tuollaiseen toimintaan, missä robotin pitäisi soluttautua kohteen lähelle, ja tehdä tämä vaarattomaksi. Joten tietenkin on erittäin hienoa, että robotti on rakennettu empaattiseksi mutta tuollainen laite voi muuttua arvaamattomaksi, jos se joutuu vääriin käsiin.


Tuolla tarkoitan, sitä, että joku vaihtaa tuon robotin ohjelmiston tai sujauttaa sen koodin sekaan "varjoprotokollan", mikä tarkoittaa tietyistä kasvoista tai DNA:sta aktivoituvaa hyökkäysohjelmistoa. Ja tuollainen ohjelmisto voidaan varastaa esimerkiksi DARPA:sta, ja sen koodi upottaa "Erikan" ohjelmistoon". DNA:n tuollainen robotti voisi saada esimerkiksi sen nenään upotetusta kemiallisesta analysaattorista eli kaasukromatografista, joka kykenee analysoimaan molekyylien rakennetta.


Kun tuo robotti näkee kohteensa, niin silloin sen ohjelmiston hyökkäys-moduli aktivoituu, ja sitten robotti voi  hyökätä kohteen kimppuun, ja se voidaan ohjelmoida siten, että tuollainen robotti osaa esimerkiksi ottaa aseen kohteen henkivatijalta, ja käyttää sitä operaatiossa. Kun ajatellaan tilannetta, että joku haluaisi oikeasti olla hyvin paha ihminen, niin hän voi vaihtaa esimerkiksi tuollaisen söpön hoitajarobotin ohjelmiston Pentagonin taistelurobotin ohjelmistoihin, ja koska kyseessä on periaatteessa sama laite, joka suorittaa vain eri tehtäviä, kuin normaali hoito- tai pölyjen pyyhintään tarkoitettu robotti, niin silloin tuo laite voisi toimia myös tällaisessa eliminointitehtävässä.


Vaikka noita DARPA:n kehittämiä prototyyppejä ei ehkä voitaisi kuljettaa pois niiden erittäin tarkasti vartioiduista kehtyskeskuksista, niin kuitenkin joku voi ottaa tuollaisen robotin ohjaus-ohjelmiston USB-tikulle tai SD-kortille, ja sitten asentaa sen vaikka johonkin Japanilaiseen hoitajarobottiin, ja koska kyseessä on samanlainen väline, kuin taistelurobotti, niin kyllä sekin kykenee sitten käyttämään aseita. Kun puhutaan tuollaisen ihmisen näköisen robotin valmistamisesta ja siinä käytettävistä raaka-aineista, niin silloin tietenkin pitää muistaa, että robotti kannattaa tehdä synteettisestä hiilikuidusta, jolloin siitä ei tule liian raskasta. Ja tuollaisen ihmistä muistuttavan robotin valmistaminen on siitä helppoa, että siihen voidaan käyttää esimerkiksi anatomista luurankoa, johon vain liitetään tarvittava hydrauliikka.


Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tietokoneen ohjaamat hydrauliset männät vain asennetaan niihin kohtiin, missä ihmisellä on normaalisti lihakset, ja kuten elokuvissa, niin tällaisella robotilla voi olla tietenkin haalarit päällä ja kengät jaloissa, koska nuo välineet suojaavat sen rungon ulkopuolella olevia johtimia sekä estävät jalkoja luistamasta alustalla, jolla tuo kone kävelee. Samoin sen rungossa voi olla säteilyantureita, jotka mittaavat UV-säteilyn tasoa, jotta voidaan selvittää kauanko haalariin pukeutunut ihminen voi olla turvallisesti tuollaisessa teollisuushallissa.


Silmien paikalla kyseisellä kojeella on tietenkin WEB-kamerat, ja käsissä sitten pietsosähköisiä kiteitä, joilla se kykenee tuntemaan esineet. Noiden kahden kameran tarkoitus on antaa robotille stereonäkö, joka jäljittelee ihmisten näköaistia. Mutta tietenkin niillä voi olla myös kaikuluotain sekä LIDAR-eli lasertutka, jonka avulla ne voivat havainnoida ympäristöään ja tehdä esimerkiksi kemiallisia analyysejä ilmasta, ja nuo robotit voivat tunnistaa esimerkiksi ihmiset heidän DNA:sa perusteella. Tuo tunnistaminen tapahtuu siten, että robotti suuntaa kohteeseen heikkotehoisen laser-säteen, ja sitten siihen kiinnitetty spektrometri tunnistaa tuon höyrystyvän solun molekyylit.  Käsissä voi olla rukkaset, jotka suojaavat sen sormien servomoottoreita, ja tietenkin WEB-kameroiden suojana pitää olla suojalasit, eli tuollainen teollisuusrobotti on muutenkin vaikeaa erottaa ihmisestä.


Sillä on erilaisia suojaimia, joiden tehtävä on suojata noita laitteen haavoittuvia osia, joihin ei saa mennä likaa. Pöly sitten tietenkin jumittaa servomoottorin, ja samoin estää WEB-kameroita antamasta kuvaa robotin mikropiiriaivoille, jotka sijaitsevat ehkä enemmänkin rinnan kohdalla. Syy miksi tuollaisen ihmisen kaltaisen robotin valmistamisesta ollaan kiinnostuneita, johtuu siitä että se kykenee käyttämään samoja laitteita kuin ihminen, ja jos hävittäjälentäjän paikalle istutetaan ihmistä muistuttava robotti, niin silloin itse koneeseen ei tarvitse tehdä muutoksia.


Samoin jos tuollainen "cyloni" sitten jostain syystä jää työttömäksi, niin se voi marssia suoraan varastoon odottamaan uusia tehtäviä, tai sen ohjelmisto voidaan vaihtaa toiseen työhön sopivaksi, ja ehkä joku sitten ajattelee siirtää tuollaisen pakkaustehtävissä käytettävän robotin esimerkiksi puutarhaan istuttamaan taimia. Mutta kuitenkin joku voi ajatella käyttää noita samoja robotteja sotaan, ja kuten olen monesti kirjoittanut, niin robotti ei tietenkään suutu tehdessään tehtäviään, mutta kuitenkin jos robotti määrätään eliminoimaan ihmisiä, niin se ei varmasti myöskään siinä osoita mitään tunteita tai katumusta.


Ja jos joku sitten haluaa peitellä tekojaan, niin hänen pitää vain vaihtaa robotin ohjelmistot takaisin lailliseen ohjelmaan, sekä pyyhkiä robotin massamuistit tyhjiksi, joten sen takia esimerkiksi voidaan ajatella tilanne, missä joku gangsteri päättää ryöstää pankkeja robottien avulla, ja kun työ on tehty, niin robottien muistit pyyhitään puhtaaksi. Eli tällaisia uhkakuvia liittyy nykypäivän robotteihin. Alla olevista linkeistä voitte katsoa, ja päätellä mitä nykyaikainen robotiikka oikeastaan on. Eli roboteissa voi olla esimerkiksi "varjoprotokolla", joten jos joku hyökkää niiden työpaikalle, niin silloin ne voivat käyttää jopa kuolettavaa voimaa, mutta samoja robotteja voidaan käyttää myös offensiiviseen toimintaan.

https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY

https://www.youtube.com/watch?v=oRlwvLubFxg

https://www.youtube.com/watch?v=DyxgDM8O8OM


https://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,