Skip to main content

Mitä eräissä kemikaalien varastoissa peitellään, vai eikö niiden omistajia vain kiinnosta, mihin noita kemikaaleja päätyy?

"Punaista mutaa" Intiassa

Miksi joku kemikaalien varasto on olevinaan salainen, on kysymys, mihin ehkä monet haluavat vastauksen? Kun ajatellaan tilannetta, missä joku länsimainen hallitus salaa ympäristörikosta, niin silloin varmasti tällaisesta asiasta ollaan hyvin kiinnostuneita, mutta kuitenkin joskus olen miettinyt sitä, että millaisesta salailusta oikeastaan on kysymys, koska tuollainen kemikaalien varasto varmasti häätää myös kaikkein uteliaimmat ihmiset pois tuolta alueelta, jossa on ilmeisesti suoraan aurinkoon jätettyjä kemikaali-altaita. Ja jos tuo paikka on hyvin kuumalla alueella, niin silloin kyllä kannattaa varoa, että tuollaisten kemiallisten varastojen sisältö ei ala höyrystyä, koska silloin ihminen voi kohdata hyvin karsinogeenisia aineita. Ja tällaisia laitoksia kun näkyy, niin silloin ainakin itseäni pelottaa, että mitä jos noita altaissa olevia aineita päätyy vääriin käsiin?


Eikö noiden laitosten omistajia itseään pelota ollenkaan sellainen tilanne, että esimerkiksi rankkasateen takia tuota punaruskeaa hiilivety-yhdistettä pääsee vesistöihin, tai tietenkin noissa lammikoissa voisi olla myös legionella-bakteerien viljelmiä, eli melkoinen paikka on tietenkin kyseessä.  Tai joku pahansuopa ihminen käy täyttämässä pari limonadipulloa tuollaisesta lammikosta? Tuolloin voi sitten olla edessä tilanne, mikä on kuin suoraan jostain Stephen Kingin kirjoista. Syy miksi itse epäilen noissa lammikoissa olevan hiilivetyä johtuu siitä, että niiden punertava väri viittaisi hiilen yhdisteeseen. Samoin sikafarmilla voitaisiin peittää todella vakava ympäristörikos, eli "punaisen mudan" pumppaus. "Punaisella mudalla" tarkoitetaan bauksiittia, mitä käytetään alumiinin valmistukseen. Tekstin alla on kaksi linkkiä tähän aiheeseen.


Tai voi siinä tietenkin olla myös esimerkiksi rautaoksidia tai legioonalaisbekteeria, mutta mitä varten tuo laitos on olemassa, on erittäin mielenkiintoinen asia. Siinä riittää pohdittavaa lähes kaikille salaliittoteoreetikoille, ja joskus olen miettinyt, että olisiko jossain tuollaisessa paikassa sitten varastoituna valtava määrä nanokoneita, eli hiilipohjaisia molekyylejä, joihin on saatettu liittää rauta-atomeja. Noiden supermolekyylien avulla voidaan esimerkiksi maahan tuleva hyökkäys torjua tehokkaasti, ja niiden salaisuus on siinä, että näitä molekyylejä voidaan ohjata magneettikentällä vihollista kohti.


Tuolloin kyseessä voisi olla esimerkiksi nanokone, joka tuhoaa kohteensa niin, että se vain nesteyttää soluja, eli tällöin tuollainen supermolekyyli vain rikkoo solujen proteiinista muodostuneet seinämät, jolloin ihminen tai mikä tahansa muu eläin ikään kuin muuttuu lätäköksi. Tuollainen nanokone ei ole oikeastaan mitään muuta kuin äärimmäisen pieni kaivinkone, joka tuhoaa soluja mekaanisesti, eli se saattaa olla rattaan muotoinen, ja kun se kohtaa solun, niin silloin nanokone ikään kuin alkaa pyöriä, jolloin se rikkoo solun ulkokuoren, mutta muitakin vaihtoehtoja sitten on olemassa. Eli kyseinen kone voi olla ikään kuin fullereenista tehty pieni mehupilli, jonka päähän on liitetty sopiva entsyymi. Kun tuo koje joutuu ihmisen elimistöön, niin silloin se ohjataan solun ionipumppuun, ja koska kyseinen väline on liian pitkä, jää se roikkumaan solun ionipumpun aukoon imien solun tyhjäksi.


Yksi tapa kehittää tuollaisia superaseita on liittää esimerkiksi hermokaasu-molekyyliin rauta-atomi, joka tekee siitä sellaisen, että tuota molekyyliä voidaan ohjata magneettikentällä, mikä sitten saa aikaan sen, että tuota Haagin sopimuksessa kiellettyä asetta voidaan ohjata hyvin tarkasti kohteeseensa. Tällaisia ajatuksia nämä tarkasti vartioidut sekä suurelta yleisöltä  suljetut  kemikaali-alueet tuovat minulle, ja itse kyllä hiukan kysyisin, että miksi näistä asioista ei juurikaan puhuta. Vaikka nämä altaat olisivat sitten aivan tavallisia kemikaalisäiliöitä, niin kuitenkin olisi varmaan mukava ajatella, että nämä alueet olisi rakennettu turvallisesti, jotta esimerkiksi korkeasti karsinogeenisia kemikaaleja, joita käytetään esimerkiksi maataloudessa ei pääsisi luontoon.


Noita karsinogeeneja on muuten joskus kokeiltu bakteereihin, eli niiden tarkoitus on ollut testata sitä, miten bakteerien kasvua voidaan nopeuttaa tai hidastaa ohjaamalla niiden elatusmaljoihin esimerkiksi syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Tuolla tavoin yritettiin vaikuttaa noilla alustoilla elävien coli-bakteerien kasvuun sekä kykyyn tuottaa aineenvaihduntatuotteita. Tuolla tutkimuksella haluttiin tietoa siitä, voidaanko myös esimerkiksi hermokaasu VX:n vaikuttavaa ainetta Botuliinia tuottavia bakteereja manipuloida altistamalla ne voimakkaille karsinogeeneille, mitkä lisäävät niiden jakautumista.


Samoin muutamissa kokeissa esimerkiksi streptokokkibakteerien plasmideihin on liitetty sekä botuliinia tuottavien bakteerien myrkyn tuotantoa ohjaavia geenejä, sekä niitä geenejä, joiden tehtävä on ohjata sienten rihmojen ketjuuntumista. Samoja geenejä voidaan liittää myös malarialoisiin. Tuollaisten muuntogeenisten bakteerien tai muiden loisten tappavuus on äärimmäinen, ja varmasti maailmasta löytyy tahoja, jotka ovat valmiita rahoittamaan tällaisia tutkimuksia, eivätkä kaikki maailman valtiot ole kovin kiinnostuneita noudattamaan kemiallisia tai biologisia aseita koskevia sopimuksia.


Noiden aseiden hankkiminen on paljon helpompaa, kuin esimerkiksi ydinaseiden, joiden valmistus sekä kokeilu näkyy ja kuuluu pitkän matkan päähän. Samoin biologinen ase voi olla hyvin huomaamaton, mikä tarkoittaa esimerkiksi antibioottiresistentin tuberkuloosi- tai malaria kannan jalostamista, ja tietenkin tuon organismin kuljettaminen kohteeseen voisi tapahtua vaikka kirppujen avulla, kuten operaatio “Big Itch”:in yhteydessä kokeiltiin. Tuon väli-eläimen käyttö esimerkiksi biologisten aseiden yhteydessä on sikäli houkuttelevaa, että silloin epidemian leviämistä voidaan kontrolloida myrkyttämällä noita isäntä-eläimiä.

"Sikafilmi"


Muuta aiheeseen liittyvää

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,