Skip to main content

Kuinka myytit ja legendat elävät ja kehittyvät kaiken aikaa

Puita Örön saarella

Myyteistä ja tarinoista voidaan kirjoittaa sen verran, että mikään kahdestaan kerrottu satu tai salaisuus ei muutu suoraan miksikään legendaksi, mutta tietenkin legendoja ruokkii sellainenkin asia, kuin elokuvateollisuus. Se muuttaa lähes kaikki kansantarinat vielä kauheampaan muotoon, kuin mitä ne alunperin ovat olleet, ja sitä kautta voidaan tietenkin vielä lisätä joukkoon jotain tieteellistä oppia esimerkiksi genetiikasta.


Tuollaiset periaatteessa mahdollisten geneettisten mutaatioiden yhdistäminen esimerkiksi Lapin romantiikkaan, tuovat ihmisten silmien eteen tilanteen, missä esimerkiksi Peura muuttuu lihaa syöväksi pedoksi, joka houkuttelee naisen hahmossa nuoria miehiä kuolemaan, kuten käy kansalliseen tarinaperinteeseemme löyhästi nojaava kotimainen kauhuelokuva “Valkea Peura, jonka kaltaisiin kertomuksiin pohjautuvat urbaanit kauhutarinat, joista sitten tehdään myöhemmin varmaan moniakin Hollywood-sovituksia, joista ei alkuperäistä elokuvaa tai kansantarinaa varmasti edes tunnistaisi.


Mutta kuten tiedämme, niin jopa kaikkein moderneimman kauhutarinat sekä urbaanit legendat pohjautuvat siihen tarinankerronta perinteeseen, joka on lähtöisin jo Keskiajalta, jolloin trubaduurit viihdyttivät kansaa kertomalla satuja sekä tietenkin myös uutisia, jotka saattoivat mukavasti muuttua aivan toisiksi, kun tuo ammattimainen viihdyttäjä alkoi sitä muille kertoa. Kun puhutaan noista tarinoista, niin tietenkin kaikille mukavinta oli, että ne tapahtuivat “kauan sitten kaukaisilla mailla”, koska jos joku olisi niistä itsensä tunnistanut, niin seurauksena olisi varmaan ollut se, että trubaduuri olisi sitten saanut vähintään turpiinsa, jos kyseessä oli joku todella outo tarina.


Ja kun puhutaan siitä, että esimerkiksi prinsessa sai sammakon muuttumaan prinssiksi suutelemalla tätä, niin siitä sitten ovat saaneet alkunsa tarinat “Sammakkoprinsseistä”, jotka saattavat tietenkin olla tarkoitettu varoitukseksi siitä, että ketään ei saisi arvioida vaatteiden perusteella, vaan olisi aina muistettava se, että kuka tahansa saattoi olla kuninkaallinen urkkija, jonka tehtävänä oli saattaa kaikki epäilyttävät asiat kuninkaan tietoon, mutta tietenkin nuo paljon puhutut sammakkoprinssit ovat kiehtoneet aina välillä ihmisiä todella paljon, ja tietenkin niissä on aina joku “paha noita”, joka muuttaa puhdassydämisen prinssin samakoksi kostaakseen tälle esimerkiksi tottelemattomuuden, ja nykyaikaan tietenkin kuuluu se, että nämä vanhat “sammakkotarinat” muuttuvat alien-tarinoiksi, missä tavallinen ihminen yllättäen paljastuu ulkoavaruudesta tulleeksi alieniksi, joka saattaa olla hyvä tai paha riippuen tarinasta. Yksi erittäin häijy kansantarina  liittyy kasviin nimeltään “Jättiukonputki”, mikä on todella vaarallisen myrkyllinen. Se kertoo siitä, että joku alamaailman “nero” olisi mehumaijalla sitten ottanut tuollaisen kasvin nestettä talteen, ja sitten täyttänyt sillä jonkun spray-pullon ja käyttänyt tätä myrkkyä aseenaan.


Kun ihmisille kerrotaan esimerkiksi siitä, kuinka lampaat ovat joutuneet susien hyökkäyksen kohteeksi, niin hetken päästä asia muuttuu niin, että lampaan kokoiset sudet käyvät noiden kotieläinten kimppuun, ja seuraavaksi sitten aletaan puhua esimerkiksi geneettisistä kokeista, missä suden perimään olisi liitetty kasvugeeneja, joiden ansiosta ne saadaan kasvamaan tavallista isommaksi. Talojen pihaan tulevat sudet sitten saavat aikaan petovihaa, vaikka kukaan ei oikeastaan koskaan ole nähnyt yhtään noista karjaa raatelevista eläimistä, mutta kun muuallakin sitä tekee susi, niin eikö se voi olla tällä kertaa tuo vainottu ja vihattu peto, vaikka tietenkin myös villit koirat vievät kotieläimiä.


Se mikä tuolloin voi aiheuttaa väärinkäsityksiä on myyttien vahvistuminen, eli kun tarinoita kerrotaan suusta suuhun, niin niiden sisältö vääristyy, ja sitten tietenkin esimerkiksi tuollainen yhden lehmän tai lampaan raateleminen muuttuu helposti sellaiseksi, että noissa urbaaneissa legendoissa raadellaan jopa satoja eläimiä, tai yksittäistapaus muuttuu järjestelmälliseksi kotieläimiin kohdistuneiksi raatelutapauksiksi, ja lopulta sitten lopulta tarinoissa esiintyy kaiken maailman alieneja.


Samoin tietenkin noihin moderneihin kansantarinoihin eli urbaaneihin legendoihin liittyy ahdistava ilmapiiri sekä videopelien vaikutus ja myös kauhuelokuvat antavat niille lisää sisältöä, ja kasvattavat ne sellaisiin mittoihin, mitä mikään tuota alkuperäistä tarinaa kuunnellut ei koskaan edes pahimmissa päivä-unissaan kuvittelisi sitten olevan pohjimmiltaan sama, kuin se mitä hän katsoo televisiosta, kun ketsuppi lentää kameraa kohti, ja välillä käy avustaja pyyhkimässä kameran linssiä.


Kun puhutaan esimerkiksi hybridilajeista, niin tietenkin toisen lajin genomeja voidaan liittää toisen lajin perimään, ja silloin voidaan tietenkin ottaa tarkasteluun vaikka elokuva “Kärpänen”, eli siinä ihminen ja kärpänen jotenkin vaihtavat geenejä, ja sitten tuo hybridiolio muuttuu väkivaltaiseksi. Eli jos kyseessä olisi “X-filesin” jakso, niin silloin tietenkin hallitus valmistaisi viruksen, millä se sitten kykenisi muuttamaan esimerkiksi ihmisen eräänlaiseksi kärpäsen ja ihmisen sekoitukseksi, ja jos tuollaisen toiminnan tarkoitusta ajatellaan, niin tietenkin esimerkiksi kärpästen kehittyminen on valtavan nopeaa, ja jos ajatellaan tilannetta, missä joku erikoisjoukkojen sotilas sitten saa surmansa tehtävässään, niin silloin tietenkin pitää kehittää sellainen klooni, joka kasvaa äärettömän nopeasti, jotta tuo tappio voidaan peittää tuon operaattorin perheeltä.


Asiaan muuten liittyy sellainen aspekti, mitä kutsutaan nimellä “Abduktio”, joka voisi lastenkirjan muotoon kirjoitettuna olla muodossa “Mestarietsivä Murmeli ja varastettu tiedemies”. Tuo näkemys liittyy siihen, että esimerkiksi USA:n erikoisjoukot saattaisivat varastaa jonkun maan tiedemiesten perimäainesta, ja sitten kun munasolu on hedelmöittynyt, niin silloin he voivat vaihtaa tuon munasolun tuman perimän uuteen, jolloin tuloksena on ihmisklooni, joka voidaan kouluttaa lähes mihin tehtäviin noita ihmisiä huvittaa häntä kouluttaa.  Tämä tarina alkaa kuitenkin legendasta, joka käsittelee kloonattuja soopeleita. Alunperin näissä kloonauksesta kertovissa tarinoissa on kyse ollut tekniikasta, mikä on kehitetty esimerkiksi Soopelien kloonaamiseen, koska kyseistä eläintä ei saa viedä Venäjältä elävänä.


Tarinan mukaan “Organizacija” eli “Venäjän mafia” maksoi jollekin tiedemiehelle siitä, että tämä kloonaisi soopeleita, jotta nämä miehe voisivat käydä turkiskauppaa ohi Turvallisuuspalvelun valvonnan Ja sitä kautta sitten tarina on muuttunut niin, että tuo tekniikka olisikin sovellettavissa ihmisklooniin, ja genomitutkimus on tietenkin poikinut yhteyden abduktioihin. Eli vaikka nuo “abduktion uhreiksi” itseään kutsuvat henkilöt ovat nähneet humanoideja asunnossaan, niin voi olla niin, että he ovat nähneet hologrammin tai heidän kasvoillaan on pidetty VR-eli virtuaalitodellisuuslaseja.


Samoin kun ihmisille näytetään esimerkiksi “humanoidien taisteluita”, niin todellisuudessa heille voidaan esittää esimerkiksi ihan tavallisia ihmisiä, jotka käyttävät kuminaamareita. Ja vaikka toinen “alien” sitten löisi kypärän toisen päästä, niin kaikki voi sitten olla kuitenkin vain harhaa, joka tehdään jostain aivan omituisesta syystä. Tai tietenkin kyseessä voi olla pilailu, mutta kuitenkin se että kaksi henkilöä mätkii toisiaan jollain ylipitkillä  sähköpampuilla saa itseni kyllä nauramaan, ja tietenkin tuollainen kuminaamari varmasti saa ihmiset uskomaan, että he ovat nähneet alieneja, varsinkin jos heidät on huumattu esimerkiksi opiaattisavulla tai LSD:llä. Tuo toimenpide voidaan tehdä siksi, että noiden henkilöiden todistuksen uskottavuutta halutaan vähentää.


Tuollainen tunne siitä, että henkilö ikään kuin liikkuu paikaltaan voidaan saada aikaan esimerkiksi sillä, että vaikkapa V-22 OSPRAY:n kaltaiseen VTOL (Vertical Take-Off and Landing) koneeseen tai sen lastitilaan asennetaan  ulos työnnettävä nosturi, ja sitten tuon henkilön sänky kiinnitetään nostokurkeen vaijereilla ja sitten hänet kiinnitetään vain tuohon omaan sänkyynsä lepositeillä. Tuon jälkeen tuon laitteen puomi työnnetään ikkunan läpi, ja kun toimenpide on valmis, niin sitten tuon ikkunan kehykset sekä lasit vaihdetaan uusiin, jotta kukaan ei huomaisi mitään.


Tai sitten ihminen imetään johonkin ilmalaivaan tai muuten äänettömästi leijuvaan alukseen pölynimurilla, eli tuohon ilma-alukseen kiinnitetään joustava putki, jota kautta tuo henkilö sitten imetään alipaineen voimalla kohti ilmassa odottavaa alusta, joka voisi kyllä olla ihan maan ihmisten tekemä. Ja tällaiset tarinat ovat osa urbaaneja myyttejä sekä legendoja, joista varmasti riittää kerrottavaa vähän jokaiselle.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,