Skip to main content

Kuinka käyttäytyä työhaastattelussa? Osa XXX


Työpaikkaa koskevaan haastatteluun liittyy paljon asioita, joita haastattelijan huomio. Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista on se, että muistaa pukeutua haetun tehtävän mukaisesti. Eli koskaan ei kannata laittaa pukua päälle, jos henkilö sattuu hakemaan vaikka maalarin paikkaa. Samoin kun työhaastattelua lähdetään viemään eteenpäin, niin silloin ei kannata ryhtyä hakemaan mitään johtajan paikkaa, ellei hakija sattunut haastattelussa sitä ehdottamaan. Työhaastattelijan tehtävä on selvittää hakijan sopivuus haettavaan tehtävään, ja esimerkiksi koulutodistukset sekä rikosrekisteri tarkastetaan lähes aina, ja tarkastuksen suorittaa työnantaja.


Eli koskaan ei kannata ryhtyä kehumaan omilla rikoksilla, eikä sitä mahdollista rekisteriä kannata ainakaan kovin aktiivisesti tuoda haastateltavan taholta esiin. Eikä unohtaa sitä, että työpaikkaa haettaessa pitää muistaa, että vapaa-aika ei kuulu työnantajille, eli heitä tuskin kiinnostaa punttisalilla käyminen. Samoin työhaastattelu on henkilökohtainen tilaisuus, minkä takia esimerkiksi työvalmentaja ei ehkä saa tulla sisään.


Tai ellei työhaastattelu satu koskemaan juuri niitä työmaan johtajan töitä. Kun työhaastattelija esittää kysymyksiä, niin siihen kannattaa aina vastata lyhyesti, mutta samalla täytyy omaa ammattitaitoa tuoda esiin. Eli kun työhaastattelija kysyy vaikkapa SAP-ERP (Enterprise Research Plan) -osaamista, niin silloin kannattaa esimerkiksi vastauksessa mainita, että hakija tietää kyseessä olevan toiminnanohjausjärjestelmä. Kun sitten lähdetään vastaamaan erilaisiin kysymyksiin, niin tietenkin työ saattaa käsittää lasten ja nuorten kanssa työskentelyä, ja silloin haastattelija voi esimerkiksi tahallaan käyttäytyä ärsyttävästi haastateltavaa kohtaan.


Tuolla testataan henkilön itsehillintää sekä sitä, että voiko hän tehdä töitä esimerkiksi koulussa. Mutta sitten on asioita, joista kannattaa olla hyvin hiljaa, ja yksi niistä on se, että missään nimessä ei kannata sanoa, että on aivan pakko saada töitä. Se voi sitten viedä henkilön suoraan palkkakuoppaan, ja kun puhutaan niistä muista haastatteluista, niin sitäkään asiaa ei kannata koskaan tuoda liian paljon esiin, koska jos tuota sopimusta sitten tarjotaan, niin se kyllä kannattaa sitten allekirjoittaa, jos siinä on kohtuulliset ehdot.


Eli varsinkin uran alkumetreillä olevan henkilön ei kannata luottaa siihen, että hän olisi korvaamaton tuolle yhtiölle, eikä hänellä ole vielä niitä kannuksia, joilla pääsee oikeasti neuvottelemaan palkoista. Kun puhutaan vasta valmistuneesta juristista tai muusta ammattilaisesta, niin silloin ei varmasti kannata ryhtyä suoraan pyytämään sitä 700 euron kuukausipalkkaa, vaikka se ehkä alan huippujen taksa on. Työsopimusten kanssa on asia aina niin, että alalla pitkään olleella on paljon enemmän suhteita sekä varaa neuvotella, eikä alalle vasta tulevan kannata ainakaan omasta mielestäni luottaa siihen, että työpaikkaa pidetään heille auki, kun nämä henkilöt käyvät toisessa työhaastattelussa viikon päästä.


Työpaikkaa haettaessa kannattaa myös omaan henkilökohtaiseen hygieniaan kiinnittää huomiota, eli hampaat kannattaa pestä ja puhdas paita ottaa päälle. Toisin sanoen kebabin jäänteet valkeassa paidassa eivät näytä hyvältä. Kun työvalmentajat mielellään puhuvat siitä, miten hankitaan suosittelijoita tai muuta vastaavaa, niin hyvä olisi muistaa, että kenelläkään toimijalla ei ole velvollisuutta tukea kilpailijan liiketoimintaa. Eikä muuten koskaan kannata soittaa kilpailijalle, kun haetaan töitä. Eli toisin sanoen suosittelijoiden kanssa kannattaa olla hyvin tarkkana, koska jos heidän yhteystietojaan jakelee haastatteluissa, niin silloin kannattaa kyllä kysyä tuohon toimintaan lupa.


Eikä sieltä aina niin ylistäviä sanoja tule, kun noille henkilöille soitellaan. Ja kun esitellään CV:tä, niin silloin kyllä kannattaa hiukan muistella sitä, että miltä se edellinen työpaikka oikeastaan näytti. Eli jos sen antama kuva itsestään on se, että työn taso on ollut huono, ja yhtiö on sen takia menettänyt tilauksensa, niin silloin sitä ei ehkä kannata mainita. Kuten myöskään sitä ei kannata koskaan sanoa, jos edellisestä työpaikasta on tullut potkut, ellei sitten kyseisen työpaikan antamassa todistuksessa sitä sanota. Mutta jos potkujen syynä on ollut vaarantaminen, niin silloin voi olla niin, että työturvallisuuskortti on tuolta henkilöltä viety, jolloin työpaikkaa ei ehkä sitten kuitenkaan tule, jos edellisessä paikassa on tullut ryypättyä.

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/voit-menettaa-pelin-jo-alkumetreilla-tahan-tyohaastattelukysymykseen-sinun-ei-koskaan-kannattaisi-vastata/6492950#gs.V0wMvfo

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,