Skip to main content

Millainen olisi John Carpenterin ohjaama rekka-kauhuelokuva.


Olen joskus ajatellut, millainen olisi sellainen rekka-elokuva, missä joku mediavirus ottaisi kuskit hallintaansa, ja ehkä kauhun legenda John Carpenter olisi oikea henkilö ohjaamaan tällaisen elokuvan. Tuo ajatus mediaan upotetun “triggeriviestin” toimivuudesta Carpenter esittää elokuvassa “The mouth of madness”. Tuossa uskomattoman väkivaltaisesssa kauhuelokuvassa esitetään tilanne, missä joku kauhukirjailija onnistuu luomaan joukkohysterian, ja tällaisissa asioissa John Carpenter on oikeasti melko hyvä.


Jotta hänen luomansa kauhukirjailija Sutton Kane kykenisi käyttämään mediavirusta, ja saattamaan ihmiset raivon valtaan tarvitaan periaatteessa vain traumaattinen kokemus, joka yhdistäisi useita eri ihmisiä. Sitten heille vain esitetään sellainen mediakooste, joka ikään kuin suututtaa heidät äärimmäiseen raivoon, ja tämän takia esimerkiksi psykoterapeutit eivät missään nimessä saa antaa mitään papereita ulos toimistostaan. Psykologisten eli terapiaan perustuvien opetusmetodien käyttö on vaarallista, koska siinä automatisoidaan ihmisen toimintaa. Tuolloin Sutton Kanen vain pitäisi sitten tietää sellainen fraasi, joka on esimerkiksi koulun pihalla ymmärretty käskynä lähteä tappelemaan, niin hän voisi sitten alkaa raivoamaan täysin holtittomasti.


Kun esimerkiksi jossain koulun pihalla jollekin koulun oppilaalle näytetään keskisormea, niin hän saattaa silloin ryhtyä suoraan fyysiseen hyökkäykseen tuota keskisormen näyttelijää kohtaan, ja kun häneltä kysytään syytä tuohon käytökseen, niin hän vain sanoo “se oli kutsu tulla tappelemaan”. Tuolloin tähän merkkiin on jossain liittynyt sellainen lataus, että se merkitsee automaattista fyysistä konfliktia toisen henkilön kanssa, että oppilas sitten lähtee “ottamaan toisen kanssa erää”. Sama koskee eräitä fraaseja kuten toisen vanhempien haukkumista, ja joissakin kulttuureissa toisen vanhempien haukkuminen aiheuttaa jostain syystä avoimen tappelun. Ja kun tuon fraasin sanoo jonkun tuohon kulttuuriin kuuluvan henkilön kuullen, niin hänen verenpaineensa alkaa välittömästi nousta.


Periaatteessa kyseessä on eräänlaisten refleksiin perutuvien liikesarjojen “katojen” opettamisesta. Tuota menetelmää käytetään esimerkiksi itsepuolustuslajien opettelussa, ja jos oikein kammottavia kauhukuvia halutaan viljellä, niin joku karaten opettaja voisi esimerkiksi ikään kuin huonon pilan motivoimana opettaa jollekin oppilaalleen sellaisen iskun, minkä tuo henkilö sitten antaa automaattisesti täydellä voimalla, ja tuo saattaa aiheuttaa vastapuolelella olevan ihmisen kuoleman, eli hän voisi opettaa sellaisen liikkeen, että isku suuntautuu suoraan uhrin ohimoon tai silmään, mikä sitten merkitsee vähintää sairaalareissua.


Tämä perustuu siihen, että kun ihminen tekee tiettyjä liikesarjoja todella monta kertaa, niin se sitten tekee tuosta liikkeestä ikään kuin automaattisen. Tuolloin ihmisille opetetaan vain joukko liikesarjoja, ja tämä sitten merkitsee sitä, että esimerkiksi lentokoulun opettaja voi opettaa oppilastaan vetämään nokkaa hiukan liikaa ylös, jolloin kone sakkaa ja seuraa vaaratilanne. Mutta ihminen voidaan opettaa tietyllä tavalla tuntemaan vihaa tietyissä tilanteissa. Kyseinen metodi on oikeastaan vain se muunnelma, että kun toinen näyttää toiselle keskisormea, niin tämän täytyy heti ryhtyä tappelemaan, ja sama koskee tiettyjä sanoja. Jos jotain tiettyä sanaa seuraa aina tappelu, niin lopulta pelkkä sana riittää saattamaan ihmisen raivon valtaan.


Mikäli  tuohon tilanteeseen liittyy esimerkiksi kannabiksen käyttöä, niin se voi lisätä toiminnan yllytyksen tasoa, jolloin ihminen saattaa menettää täysin harkintakykynsä. Tämä John Carpenterin elokuvaan sopiva malli, missä sovelletaan “ei lääkinnällistä” toimintaa voisi liittyä subliminaaliseen käskytykseen. Kyseinen kauhukuva liittyy tilanteeseen, missä esimerkiksi rekkakuskille on syötetty kannabistabletteja, ja sitten tuohon ajoneuvoon suunnataan sublminaalista yllytystä, eli tuolloin käytetään sellaisia ääniaaltoja, jotka tulevat sellaisella taajuudella, että ihminen ei niitä kuule tai tiedosta. Mutta kuitenkin ne vaikuttavat aivoihin, niin että ihminen kokee ne samalla tavoin kuin oikean puheen


Tuolloin voisi Carpenterin elokuvista tulla totta, jos vaikka johonkin rekkaan on asennettu kaiutin, joka sitten lähettää tällaisia piiloviestejä kuljettajalle. Kannabis tai muut huumausaineet tehostavat tuollaisen käskytyksen vaikutusta, ja on hyvin vaarallinen aine varsinkin sellaisessa tapauksessa, jossa henkilö ei ole ennen tuota mietoa huumetta kokeillut. Tuo aine eli tetrahydrokannabinoli aiheuttaa ihmisille yllykkeenomaisia reaktioita, ja jos käytetään subliminaalista käskytystä, niin silloin tuo vaikutus voimistuu. Voidaan käyttää myös esimerkiksi jossain Mafian omistamassa  ostoskeskuksessa, missä asiakkaille annetaan ensin vaikkapa kannabisteetä, ja sitten ryhdytään soittamaan kappaletta, missä on viesti, mikä käskee myymään oman asunnon. Infraääni on sikäli vaarallista, että sitä eivät eläimet havaitse, joten tuolloin voidaan komentamista jatkaa pitkään, ennen kuin kukaan huomaa mitään.


Ja tietenkin ääniefektejä voidaan luoda myös ilmaan radioaaltojen avulla muodostetuilla valokaarilla, jotka saavat ilman molekyylit liikkumaan kuten kaiuttimien kalvot, mutta tuo laite on täysin virtuaalinen, ja siksi sen käytöstä ei ehkä kärähdä niin helposti. Sillä voidaan esimerkiksi ylittää parikin huoneistoa, kun halutaan luoda ääniä naapurin asuntoon. Tuolloin riittää vain se, että kaksi radioaaltoa leikkaa toisensa tietyssä kohdassa, niin silloin ihminen saattaa alkaa kuulla ääniä, ja kun naapuria lähdetään asialla vaivaamaan, niin tietenkään mitään ei seinän takaa löydy, joten tuollaisen välineen uhri sitten ehkä viedään mielisairaalaan.  Kun puhutaan  huumeen liittämisestä subliminaaliseen käskytykseen, niin tietenkin se lisää ihmisen alttiutta toimia kuten tuo salaperäinen kaiutin tai sen kautta soitettu nauha sitten käskee. Itse en tätä toimintatapaa ole keksinyt, vaan se on esitelty muuten jossain “Twilight zone”-tyyppisessä elokuvassa.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,