Skip to main content

Miksi emme ole löytäneet muita sivilisaatioita, vaikka Alfa Centaurista saisi viestin perille kädessä pidettävällä laserilla?

Miksi humanoidit eivät vastaa, kas siinä vasta pulma

Miksi emme ole saaneet yhteyttä muihin sivilisaatioihin on todella hyvä ja tärkeä kysymys, joka voi ratkaista koko ihmissuvun tulevaisuuden? Me voisimme helposti ottaa yhteyttä Alfa Centauriin, ja viestin perillemenoon kuluu inhimilliset neljä vuotta, ja tuolloin voisimme lähettää tuolle sivilisaatiolle kuvia omasta planeetastamme ja he voisivat tehdä samoin. Me ihmiset olemme jo pitkään julistaneet olemassaoloamme ympäri universumia, joten miksi meihin ei ole otettu yhteyttä, ja joidenkin tutkijoiden mielestä universumi on "vähän liiankin tyhjä", kuten on tapana sanoa silloin, kun joku asia vaikuttaa pahaenteiseltä. Eli miksi humanoidit eivät reagoi siihen mikroaaltojen sekä radioaaltojen tulvaan, jota ihmiskunta lähettää jatkuvasti ympäri universumia? Onko meissä heidän mielestään kenties jotain sellaista, mihin he eivät halua tutustua vai miksi olemme sellainen laji, joka ei vain saa otettua sitä ensimmäistäkään kontaktia?


Ovatko muut sivilisaatiot vain liian kaukana, jotta meidän lähettämämme signaali ei ole vielä yltänyt sinne, missä nuo alienit ehkä sitten saattaisivat oleskella. Tai sitten kyse on siitä, että jostain syystä oletettu humanoidi ei halua ottaa yhteyttä meihin, koska se ehkä pelkää jotain sellaista, mitä me emme edes voisi kuvitella. Kun puhutaan tähtien väliseen matkailuun kykenevistä lajeista, niin toki me voisimme kuvitella, että nuo vieraan rodun edustajat olisivat mukavia matkamiehiä, jotka vain auttaisivat meitä. Mutta kun lähdetään ajattelemaan sitä, miksi joku hypoteettinen rotu olisi kehittänyt tähtien väliseen matkailuun liittyvän teknologian, niin silloin meidän pitää kysyä itseltämme, että miksi me olemme kehittäneet esimerkiksi merenkulun?


Olimmeko me Eurooppalaiset ehkä mukavia kauppamiehiä ja tutkijoita, kun esimerkiksi tuolta kaukaa löytyi kultaa? Jos tätä konkistadorien toimintaa peilataan siihen, miksi joku vieras sivilisaatio sitten olisi kehittänyt tähtien välisen matkailun, niin silloin voi tulla hiki otsalle. Nimittäin tuollainen investointi, mikä tekee tähtien väliset matkat jokapäiväiseksi toiminnaksi on jokaisessa hypoteesissa erittäin vaativa suoritus. Se vaatii tällaiselta vieraalta sivilisaatiolta todella paljon panostusta, joten ilmeisesti heitä ajaisi eteenpäin tällaisessa projektissa jonkinlainen tarve hyötyä muista planeetoista, ja silloin tietenkin voimme toivoa sellaista, että heidän käyttämänsä menetelmä hankkia sitä mitä tarvitsevat sekä motiivinsa eivät olisi samoja kuin, mitä konkistadoreilla oli aikoinaan. Koska se saattaisi viedä ihmiskunnan kohti tuhoa.


Tietenkin Alfa Centauri on vain yksi tähdistä, joten saattaa olla niin, että humanoidit eivät ehkä ole "rantautuneet" tuolle tähdelle, ja syy siihen voisi olla se, että Alfa Centauri sekä Aurinko ovat sen verran etäällä muista galaksimme tähdistä, joten ehkä humanoidit eivät ole vielä poikenneet täällä kosmisella "Pääsiäissaarella", mikä saattaa sitten olla meidän ihmisten pelastus. Näet on olemassa sellainen skenaario tai teoria, että sen todellisen haasteen sivilisaatio saa sitten, kun se kohtaa toisen sivilisaation. Jos kohtaaminen on rauhanomainen, niin silloin tietenkin nuo sivilisaatiot saisivat toisiltaan todella paljon. Mutta rauhanomainen kohtaaminen vaatii sitä, että molemmilla hypoteettisilla sivilisaatioilla on halua sekä kykyä neuvotella sekä kunnioittaa toisen kulttuuria.


Kuitenkin voidaan ajatella niin, että tuo kohtaaminen päättyy taisteluun, mistä vain toinen selviää voittajana. Ja tuollaisessa "maailmojen sodassa" käytettäisiin varmasti aivan eri luokan tulivoimaa, kuin mitä planeettojen sisäisissä konflikteissa edes voidaan ajatella käytettävän. Tällä tarkoitan sitä, että jos kaksi valtiota taistelee keskenään, niin silloin ne eivät voi niin kauhean kovaa tulivoimaa käyttää, kuin jos kaksi sivilisaatiota kohtaa toisensa. Ja tuolloin voidaan kuvitella, että kyseisessä konfliktissa sitten käytettäsiiin planeettoja pirstovia aseita kuten antimateriaa sekä valon nopeudella toista kohti sinkoavia avaruusaluksia, joiden törmäysenergia olisi valtava, ja se saattaisi sitten muuttaa kokonaisen planeetan asteroidiparveksi.


Kun filosofit miettivät sitä, millainen vieras sivilisaatio sitten olisi, ja kannattaisiko meidän edes ottaa tuollaiseen mahdolliseen meille täysin vieraaseen lajiin yhteyttä, niin silloin tietenkin joku sanoo aina että "Älkää vain koskaan vastatko heidän kontaktinotto-yritykseen". Esimerkiksi Stephen Hawking on perustellut tätä kantaansa sillä, että me ihmiskunta emme varmaan halua sitä kohtaloa, jonka Eurooppalaiset järjestivät Etelä-Amerikan intiaaneille sekä monille muille kansoille. Tuo ajatelma julmasta humanoidien sivilisaatiosta  lähtee siitä, että tuo vieras äly olisi taistellut muita sivisaatoita vastaan, ja ehkä se olisi tehnyt siitä niin militaristisen, että tuo humanoidien sivilisaatio kohtelisi kaikkia muita lajeja vihollisiaan, ja se ehkä sitten saisi aikaan vihamielisen hyökkäyksen Maapalloa vastaan.


Tuosta ajatelmasta sitten on vedetty sellainen hypoteesi, millä pyritään selittämään sitä, miksi Aurinkoa lähinnä olevalta tähdeltä ei ole tullut vastausta. Tuo hypoteesi lähtee siitä, että humanodeilla olisi tukikohta Alfa Centaurissa, mutta se olisi niin huonosti varustettu, että he eivät voisi haastaa Maata, tai oikeastaan voidaan olettaa, että heidän päällystönsä ei ehkä tunne Maata mitenkään, ja ehkä he kuvittelevat maapallon olevan paljon kehittyneempi kuin mitä se on, ja ehkä nuo hypoteettiset humanoidit kuvittelevat noiden meidän mediassamme kuvattujen tapahtumien kuten Persianlahden sodan tapahtumakuvauksen olevan peräisin eri planeetoilta. Mutta kuten tiedämme, niin meidän taiteilijoiden sekä filosofien ei aina tarvitse todistaa kaikkea mitä kirjoitamme. Ja aina voimme käyttää taiteilijan vapautta, kun kirjoitamme tällaisista aiheista, kuten humanoidit, joiden olemassaolosta ei ole vielä esitetty yhtään varmaa todistetta.



Tai sitten voimme vielä yhden ajatuksen tähän kirjoitelmaan heittää. Se on sellainen, että ehkä humanoidit haluavat tarkkailla sivilisaation syntyä eivätkä halua siksi puuttua meidän toimintaamme maan pinnalla. Tämä asia perustuu sellaiseen Enrico Fermin tai Allan Hynekin esittämään ajatukseen, että jokaisella lajilla universumissa olisi etsikkoaikansa, eli aika jolloin laji voi tuhota itsensä ydinaseilla, mutta jos se pääsee tämän etsikkoajan yli, niin silloin planeetta ikään kuin hitsautuu yhteen valtavaksi supervaltioksi. Nuo suuret tiedemiehet kehittivät tuon ajatuksen siitä, että tuho tulisi juuri ydinaseen käytön seurauksena siltä pohjalta, että sivilisaatiot tarvitsevat ydinräjähteitä, jotta ne voivat suojautua meteoriiteilta, ja sen takia esimerkiksi Fermi näki "Manhattan-ohjelman" kaltaiset operaatiot tarpeellisena ihmiskunnan suojelemiseksi meteoriiteilta, eli jos Maata uhkaa joku 200- 400 metrin kokoluokkaa oleva asteroidi, niin sen viereen laitetaan noin 50 megatonnin vetypommi, joka sitten saa tuon kiven kappaleen höyrystymään. Samaa laitetta voidaan käyttää myös komeettoja vastaan, eli tuollaisen valtavan voimakkaan aseen räjähdys höyrystää komeetan välittömästi.


https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tahdet-ja-avaruus-alfa-kentaurilta-voisi-lahettaa-suoratoistovideota-kasikayttoinen-laserosoitin-riittaisi/6494532#gs.bI_cBDM


https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,