Skip to main content

Elokuvissa tarjotaan karmaisevaa kuvaa siitä, mitä geenitekniikka sekä robotiikka voivat tuoda tullessaan


“Blade Runner” tarjoaa todella karmaisevan kuvan siitä, mitä esimerkiksi biotekniikka sekä robotiikka voivat tehdä yksittäisille ihmisille tai koko ihmiskunnalle. Siinä esitellään malli, missä ihmisestä tehdään geneettisesti täysin häntä itseään vastaava kopio, ja sitten tuon kloonin aivojen paikalle asetetaan sellainen mikropiiri, millä joku toinen henkilö voi ohjata häntä. Tuo ruumiin kopioiminen tapahtuisi tällaisessa dystooppisessa painajaisessa kloonaamalla ihminen siten, että ensin tehdään ruumis, mikä sitten infektoidaan keinotekoisella viruksella, missä on tuon henkilön DNA, mikä halutaan kloonata. Sen jälkeen tuon henkilöiden aivokudos tuhotaan, jotta tuo ruumis voidaan ottaa haltuun.


Vaikka tällainen asia on olemassa vasta sellaisissa SciFi-fantasioissa, missä ihmistä hallitaan jollainen sellaisilla välineillä, jotka tekevät hänestä systeemin orjan. Tai jos oikein todellista tieteisfantasiaa ruvetaan kehittämään, niin jollain superkovalla johtajalla voisi olla komennossaan kaksi valtiota, jotka ovat kuin yö ja päivä, eli toinen on normaali valtio, jossa elää normaaleja ihmisiä. Toinen taas voisi olla valtava sotilasleiri, missä eletään kuin jossain tarujen Spartassa, missä ihmistä koulutettiin jo lapsesta pitäen tottelemaan ja olemaan kova taistelija.

Spartassa sotilaan koulutus kävi aina heloottivaiheen läpi, jossa hänen lihaksensa kasvatettiin niin, että hän sitten kykeni käyttämään aseita ja kantamaan kilpiä, ja jos hänen kykynsä  riittivät, niin hän saattoi sitten kohota jopa filosofiksi asti. Platonin rakentamaa asetelmaa ihannevaltiosta, missä alinna olivat orjat tai helootit, keskivaiheella sotilaat sekä ylinnä filosofit voitiin pitää myös koulutus-asetelmana, missä sitten ihmisen matka yhteiskunnan huipulle kulki sotapalveluksen kautta, mutta kuitenkin se varmasti imarteli juuri sotilaita. Siinä sotilaat saivat komentaa helootteja, ja sitten he itse voivat syyttää vääristä komennoista noita filosofeja, jotka eivät olleet tehtäviensä tasalla. Kuitenkin voidaan sanoa, että ihminen joka ei koskaan ole ollut orja ei tiedä mitä vapaus tarkoittaa. Eli ihminen kasvaa vapauteen orjuuden kautta.


Tuon kauhukuvan missä jokaisella ihmisellä, olisi sitten kaksoisolento voisi joku ihminen keksiä mielessään, ja itseasiassa se sitten on toteutettu elokuvan keinoin jossain Schwarzeneggerin elokuvassa. Kuitenkin tulevaisuudessa voi eteen tulla sellainen globalisaation malli, missä jonkun valtion johtaja vaihdetaan esimerkiksi juuri tällaiseen biorobottiin, joka sitten esittää häntä televisiossa, mutta tällainen asia voidaan varmasti eliminoida sillä, että valtion johtoa vaihdetaan tietyn ajan välein.


Mutta kun asiaa tarkemmin ajatellaan, niin tietenkin tuollainen dystooppinen hallitus voisi rakentaa jokaisesta kansalaisestaan kloonin, jolla hänet voidaan korvata, jos hän puhuu jotain päättäjiä vastaan. Tuollainen painajainen olisi mahdollista toteuttaa jo nykytekniikalla, eli kun ihmisen sikiö hedelmöittyy, niin se jaettaisiin saman tien, jotta tuollainen klooni olisi mahdollista kasvattaa samanaikaisesti kuin alkuperäinen ihminen kasvatetaan, ja jos tuota kloonia tarvitaan, niin se sitten otetaan käyttöön tuolta elatus-säiliöstä.


Tuollainen asia varmaan on tulevaisuudessakin pelkkää kuvitelmaa, mutta kuitenkin se sitten varmaan olisi jonkun Kim Jong Unin mieleen. Kun puhutaan siitä, mitä varten globalisaatio on alunperin luotu, niin voidaan sanoa, että globalisaatio on luotu totalitarismia vastaan, mutta kuitenkin jos jossain sitten joku päättää ryhtyä käyttämään  totalitarismiin globalisoitua järjestelmää, niin silloin on leikki kaukana. Ennen ei ollut esimerkiksi erilaisia suuria sairaanhoitopiirejä kuin nykyään, joten tuolloin oli helppoa välttää lääkäreitä, joista ei potilas sattunut pitämään. Mutta kun nykyään käytetään suuria piirejä, niin silloin tietenkin myös tuollaisen lääkärin välttely on vaikeaa. Toki se tekee esimerkiksi hoitojen suunnittelusta helpomman, ja takaa sen jatkuvuuden.


Se tietenkin helpottaa kaikkia mahdollisia toimintoja, mutta tuon mallin suunnittelija ei koskaan ole ajatellut sellaista tilannetta, missä sitten lääkäri käyttää asemaansa väärin, ja pakottaa potilastaan sellaisiin asioihin, mitä hän ei halua tehdä. Tuo “joku tilanne” voisi olla esimerkiksi lääkityksellä kiristäminen mihin liittyy potilaan omaisuuden siirtämistä omiin tai puolison nimiin, tai sitä että lääkäri käyttäytyy potilasta kohtaan jotenkin huonosti. Ennen tämä asia voitiin hoitaa potilaan taholta siten, että tuo potilas vain siirtyi toisen terveyskeskuksen asiakkaaksi, mutta nykyään suurpiirien aikaan tuo lääkäri saattaa siirtää hänet taas omaksi potilaakseen, ja tuolloin ei tarvinnut asiasta tehdä ilmoituksia. En toki tiedä että onko noita tapauksia oikeasti sitten tapahtunut, mutta suuret sairaanhoitopiirit mahdollistavat tällaisen toiminnan ainakin teoreettisella tasolla.


Kun puhutaan globaalissa maailmassa tapahtuvasta totalitaristisesta toiminnasta, niin ennen sitten oli oikeastaan helpompaa olla esimerkiksi työnjohdon kanssa eri mieltä, ja jos sattui potkut tulemaan, niin silloin riitti vain se että “henkilö muutti Ruotsiin”, mutta globaalissa maailmassa saattaa edessä olla tilanne, jossa tuo konflikti onkin päätynyt tämän kotimaisen yhtiön Ruotsissa sijaitsevan haarakonttorin tietokoneille, ja siitä sitten on mukava lukea sitä, että tuolla työnhakijalla on ollut konflikti tuossa edellisessä työpaikassaan, ja se sitten on annettu tuolle työvoimapalvelulle tietoon.


Ja tietenkin se että tässä painajaisessa sitten on tilanne sellainen, että tuo Suomalainen konserni käyttää useita eri työvoimapalveluita eri henkilöstöryhmien rekrytoimiseen, jolloin se saa ikään kuin globaalisti valita työntekijöitä, ja luukuttaa heidän tietojaan ympäriinsä. Kun tämä äskeinen malli siirretään valtiolliseen maailmaan, niin silloin tietenkin voidaan kysyä, että mitä jos EU:ssa astuu voimaan laki, jonka mukaan jossain maassa annettu etsintäkuulutus olisi automaattisesti voimassa myös muualla EU:ssa. Tuo asia varmasti helpottaisi myös viranhoitoa, mutta silloin ei ajatella ollenkaan tilannetta, missä joku ihminen joutuu yksittäisen poliisin vainoamaksi, eli hänestä tehdään poliisien silmätikku jostain mitättömästä syystä, joka voi olla esimerkiksi konstaapelin varpaille astuminen.


Vaikka tuo yhtiö sitten olisi noudattavinaan lakia, joka kieltää esimerkiksi terveystietojen tai tällaisten konflikti tapausten rekisteröinnin, niin mikään ei sitten kiellä käyttämästä työntekijöistä numerosarjoja, ja esimerkiksi numero “9” työntekijän tunnuksessa voisi merkitä konfliktia tai hankalaa työntekijää, mikä voisi tarkoittaa AY-aktiivia tai jotain aktivistia, joka on käynyt hankalaksi työnjohtajia vastaan, ja tuolloin tietenkään ainakaan dystooppisissa elokuvissa ei työpaikkaa varmaan anneta. Kun puhutaan robottien käytöstä yhtään missään tehtävissä, niin juuri vähän aikaa sitten esimerkiksi eräs Pentagonin kenraali varoitti siitä, että joku taistelurobotti voi riistäytyä hallinnasta ja surmata ihmisiä.


Tuo kyseinen kenraali sattui vain  unohtamaan sellaisen asian, että kaikki maailman robotit voidaan muuttaa taisteluroboteiksi, kun niiden ohjelmistot vain vaihdetaan, joten jos joku sitten vaihtaa esimerkiksi normaalin hitsausrobotin ohjelmiston sotilasrobottien ohjelmiin, niin silloin seurauksena on pienimuotoinen katastrofi, koska avoimesti taistelukäyttöön tarkoitetun sotilastekniikan kohdalla vahinkoja pienentää se, että tuolloin laitteen tiedetään olevan ase, kun taas kukaan normaalia työtä tekevä ei varmaan oikeassa elämässä edes vakavissaan  oleta hitsausrobotin hyökkäävän itsensä päälle, koska sitä tapahtuu vain elokuvissa. Kuitenkin voidaan ajatella sellaista tilannetta, että joku yksityisen tehtaanjohtaja sitten vaientaa liikaa puhuvia työntekijöitään tuollaisten robottisalamurhaajien avulla

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,