Skip to main content

Myrkkykasveja koskevaa tietoa voidaan helposti käyttää myös väärin

"Sokrateen Kuolema"
Jacques-Luis David
(1787)

Kasveihin liittyy paljon asioita, joista puhutaan hyvin hiljaa. Ja esimerkiksi kun Sokrates aikoinaan otti mykkymaljan, niin joidenkin ihmisten mielestä hän ei oikeastaan saanut viiniä, koska tuolloin hän olisi voinut kaataa maljansa pois. Hän ei ehkä huomannut sitä, että tuo kammottava Myrkkykatko annettiin hänelle ehkä raparperikiisselin muodossa, ja siksi hän ei osannut pelätä tuota myrkkyä. Eli kun Sokrates sai tuomionsa, niin tietenkin hän oli tietoinen siitä, että hänet aiottiin myrkyttää, joten tietenkin hän arveli myrkyn olevan viinipikarissa, eikä sitä että se oli laitettu ehkä kiisselin sekaan. CIA:n laboratorio on kuuluisa siitä, että sen sisällä innovoidaan kaikenlaista “mukavaa”, eli laitteita joilla ihminen voidaan eliminoida huomaamattomasti ja tehokkaasti.


Kyseisen tutkimuksen tarkoitus on tuoda ihmisille turvaa hyvin ovelia rikollisia vastaan. Mutta samalla tuota tekniikkaa käytetään myös “Operation Mongoosen” kaltaisissa ohjelmissa, joissa tappaja ei saa jäädä tuosta operaatiosta kiinni, joten silloin tietenkin olisi helppoa sujauttaa tuollaista jättiukonputken myrkkyä esimerkiksi deodorantti-purkkiin, jolloin se voisi muodostaa äärettömän vaarallisen “kemiallisen mace:n”, ja tuohon purkkiin voidaan tietenkin liittää myös voimakas UV-LED, millä tuo kemikaali sitten aktivoidaan, tai sitten tuon operaattorin pitää vain suunnata uhrin kasvoihin sellainen taskulamppu, mitä käytetään esimerkiksi sormenjälkien etsimisessä.


Eli tuolloin kemikaalin aktivointi tapahtuu suuntaamalla kohteeseen UV-valoa. Kyseiseen kemikaaliin voidaan liittää myös esimerkiksi botuliinia, joka sitten joutuu noiden haavaumien kautta verenkiertoon, ja se sitten riittää kohteen surmaamiseen.  Tuollaisten ihmisten mielestä on erittäin helppoa ottaa esimerkiksi jättiukonputken varsi, käyttää sitä moulinexissa sekä sitten kastaa esimerkiksi joku rätti  tähän “mehuun”, ja sitten käyttää kyseistä rättiä siivoojan käsineen kanssa kemiallisena nyrkkirautana, tai sitten suihkuttaa tuota erittäin vaarallista kemikaalia kohteen päälle esimerkiksi suihkepullolla.


Kun tuon kasvin sisältämä kemikaali joutuu ihmisen iholle, niin se aktivoituu UV-säteilyn vaikutuksesta, ja aiheuttaa erittäin pahan palovammaa muistuttavan jäljen, joka sitten saattaa aiheuttaa vakavan myrkytyksen. Joskus olen kuullut sellaisia kauhutarinoita, että jossain diktatuurimaissa vankeja olisi hallittu tuolla myrkyllä, eli heidän iholleen olisi päästetty tuon kasvin mehua, jolloin he eivät olisi voineet sitten kävellä ollenkaan ulkona. Tuossa tarinassa, mikä on peräisin joidenkin mukaan Stalinin Neuvostoliitosta tai toisten mukaan “tekijämiehenä” on ollut joku Irakilainen, Saudiarabialainen tai Syyrialainen upseeri, joka olisi ruiskuttanut mielenosoittajia sellaisella vedellä, mihin olisi lisätty tuon kasvin myrkkyä, ja tämä tietenkin aiheuttaa uhrille vakavia palovammoja. Kyseinen myrkky voidaan aktivoida normaaleilla UV-lampuilla, joten vuorokauden- tai vuodenaika ei kuitenkaan ole mikään este tällaisen kauhean aseen käytölle.


Tuollaisia ajatuksia ajattelee varmasti moni erikoisjoukkojen komentaja, kun hän suunnittelee esimerkiksi valtion vihollisten torjuntaa. Kun puhutaan siitä kuinka vaarallista tällainen kemikaali oikeastaan on, niin silloin voidaan ajatella tilanne, missä joku sitten täyttää tällaisella “mehulla” esimerkiksi maataloudessa käytettävän myrkytyskoneen säiliön, ja sitten käyttäisi sitä kuin jossain 007-elokuvassa. Kun ihminen haluaa tehdä toiselle pahaa, niin silloin hän varmasti ajattelee jotain tällaista tapaa, ja joskus olen miettinyt esimerkiksi sitä, että onko joku sitten vaikkapa laittanut tällaista myrkkyä jonkun narkomaanin piikkiin, tai muuten suihkuttanut tuota solumyrkkyä ihmisten kasvoille.


Tuolloin ajattelen tilanteita, missä toisen henkilön kasvot ovat jostain syystä tuhoutuneet ilman mitään sen kummallisempaa syytä. Kun puhutaan oudoista kuolintapauksista, jotka liittyvät laaja-alaiseen solukkojen tuhoutumiseen, niin silloin tulee välillä mieleen sellainen asia, että onko tuollaista melko helposti hankittavissa olevaa kemikaalia sitten käytetty narkomaanien surmaamiseen jossain päin maailmaa. Mieleeni tulee nimittäin eräissä maissa tapahtuneet oudot streptokokki-epidemiat, mitkä ovat johtaneet raajojen amputoimiseen että myös henkilöiden kuolemaan, ja silloin olen joskus ajatellut, että tällaista solumyrkkyä on saatettu lisätä esimerkiksi narkomaanien käyttämiin nestemäisiin huumeisiin.


Tuon solumyrkyn teho on todella kova, ja sen vaikutus on sellainen, että tuo haavauma ei kovin helposti parane, joten kyseiseen haavaan voi sitten tulla myös hyvin vakava bakteeritulehdus. Toisten tarinoiden mukaan taas tämän kasvin myrkkyä tuottava geeni olisi jossain maailman salaisessa laboratoriossa siirretty streptokokiin, joka sitten on muuttunut erittäin vaaralliseksi. Kun ihmiset kohtaavat jättiukonputken, niin heille kyllä pitäisi kertoa, että tuon kasvin aiheuttama palovamma on paljon pahempi kuin ns. “oikea palovamma”.


Koska sen aiheuttaa kemikaali, niin silloin tietenkään normaali palovamman hoito ei ole riittävä, vaan aina pitää myrkytyskeskukseen soittaa tuosta tapauksesta. On olemassa ihmisiä, jotka eivät ajattele mitä he sitten oikeastaan tekevät, kun he alkavat pelleillä joidenkin kasvien kanssa. Ja jos ihmisille ei kerrota sitä, mitä tällaiset kasvit voivat tehdä, niin silloin joku voi saada päähänsä tehdä esimerkiksi jostain jättiukonputken kaltaisesta sarjakukkaisesta kasvista esimerkiksi raparperikeittoa, jolloin seurauksena on erittäin vakava myrkytystila. Joten tuollaisten kasvien vaarallisuudesta tiedottaminen varmasti auttaa pelastamaan ihmishenkiä, mutta se voi altistaa ihmisiä tuollaisen tiedon väärinkäytölle.

https://vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,