Skip to main content

Tilaisuus tekee varkaan, ja adoptiolapsen kohdalla asia voi merkitä vuosia kestävää piinaamista


Lastenkodit sekä sijoituskodit voivat olla oikeita "Amityville horror"-taloja, joissa joku sitten kokee vuosien ajan seksuaalista sekä muuta hyväksikäyttöä, mikä voi johtaa hyvin vakavaan  psyykkiseen kehityshäiriöön. Sijaislasten hankkiminen on joidenkin ihmisten mielestä todella upea asia, mutta kuitenkin aina välillä eteen tulee tilanteita, missä sijaislapsi olisi varmaan ollut onnellisempi laitoksessa. Yleensä sijaisvanhempien taustat tutkitaan tarkasti, jotta heillä ei mitään ikäviä asioita olisi takanaan, mutta kuten kaikki tietävät, niin "tilaisuus tekee varkaan", kuten on tapana sanoa. Eli joidenkin ihmisten mielestä sijaislasten tulee sitten olla jotenkin "enemmän kilttejä", kuin oman perheen biologisten lasten, ja osassa tapauksista on käynyt niin, että biologisten lasten on ikään kuin annettu pomoilla sijoituslapselle, ja muutenkin tämän on pitänyt sitten ansaita jokainen asia, mitä tuossa perheessä on muille annettu ilmaiseksi.

Se tietenkin tekee tällaisesta toiminnasta hyvin ikävää, että tuolloin mielellään hyvin herkässä iässä tapahtunut hyväksikäyttö sekä väkivalta opettaa tällaista lasta sitten siihen, että vahvemman oikeutta saa käyttää jokaisessa asiassa, ja että jos ei henkilö satu kiinni jäämään, niin silloin asia on aina oikein, mikä oikeastaan kannustaa lapsia sitten salaamaan pahaa oloaan ja varastelua. Kun tähän toimintaan sitten vielä liitetään se, että osaa virkailijoista ei kiinnosta lapsen tai nuoren mielipide ollenkaan, vaan heistä ainoastaan vanhempia on tuettava, koska"aikuinen on aina oikeassa", niin silloin tietenkin seurauksena on se, että lapsi oppii tuollaisen käytösmallin, jonka hän pahimmilaan sitten siirtää omille lapsilleen, ja kun tähän toimintaan vielä liittyy toistuvien pettymysten aiheuttaminen, niin silloin kyllä saattaa itku tulla jollekin.

Lastenkodeissa tilanne on monesti sellainen, että siellä lapsi saa olla "kaltaistensa parissa", mikä tarkoittaa sitä, että hän saattaa viettää esimerkiksi kymmenen samalla tavoin laiminlyödyn nuoren kanssa päivittäin paljon aikaa keskenään, ja tuolloin sitten ryhmässä "tyhmyys tiivistyy". Se tarkoittaa sitä, että hän oppii jo nuorena sen, että jos jokin asia ei tule ohjaajien tietoon, niin sitä sitten ei koskaan ole tapahtunut. Ja jos joku ohjaajista sattuu polttamaan tupakkaa, niin hän ei sitten haista sitä, että onko joku noista nuorista polttanut savukkeita. Noissa paikoissa oppii sitten hymyilemään kauniisti ja mielistelemään noita virkailijoita, mikä sitten tarkoittaa sitä, että tuollainen lapsi jo nuorella iällä oppii kaksinaamaisuutta.

Yleistä on ollut näissä hyväksikäyttötapauksissa sellainen, että tuota lasta on ikään kuin käytetty orjana, eli yleensä tällaisissa tapauksissa hän on joutunut esimerkiksi jakamaan lehtiä, ja maksamaan vuokraa tuolle sijoitusperheelle, vaikka valtio yleensä nuo kulut kattaa näissä tapauksissa. Eli parhaissa tapauksissa esimerkiksi biologisten lasten kesätöitä on teetetty sijoituslapsella, ja muutenkin hänen asioitaan on saanut levitellä ympäriinsä. Tuolloin puhutaan tilanteesta, missä esimerkiksi henkilölle on luvattu vaitioloa, mutta kuitenkin sitten asiaa levitellään jossain koulun käytävillä.

Näissä tapauksissa saattaa käydä niin, että kun lapsi kertoo vaikka opettajalleen, että häntä pahoinpidellään kotona, niin seuraavana päivänä tuon lapsen sijaisvanhempi kutsutaan kouluun, ja sitten opettaja kertoo asiasta tälle suoraan, ja lähettää lapsen kotiin tämän vanhemman kanssa. Samoin jotkut lastenkotien henkilökunnan jäsenet eivät edes välitä siitä, että onko heillä sitten vaitiolovelvollisuutta vai ei, vaan esimerkiksi noissa perheneuvotteluissa saattaa tuollainen virkailija iloisesti kertoa vanhemmille kaiken, mistä hän väittää olevansa vaitiolovelvollinen. Eli arvatkaa osaako tuolla tavoin kohdeltu lapsi sitten aikuisena olla mistään asioista vaiti, tai pystyykö hän koskaan luottamaan yhtään kehenkään.

Myös päiväkirjoja sekä muita henkilökohtaisia asioita on jaettu lähes jokaiselle, joka ikinä on niitä halunnut katsella, jotta nämä biologiset lapset vaikuttaisivat jotenkin upeilta kavereidensa silmissä. Tietenkin tällaisissa tapauksissa toiminta on moraalitonta sekä rikollista, koska orjatyön teettäminen on kansainvälisen rikoslain mukaan kiellettyä, ja samoin voidaan kysyä sitä, että kuinka paljon sellaista ihmistä voidaan arvostaa, joka ottaa alaikäisen lapsen kotiinsa käyttääkseen tätä orjatyössä.

Yleensä seksuaalinen hyväksikäyttö on sitten asia erikseen, eli joissakin tapauksissa kyseessä on ollut sellainen tapaus, missä sijoituslasta suoraan sanottuna paritetaan ympäri kylää, ja muutenkin häneen saatetaan kohdistaa sellaista käytöstä, mikä ei ole mitenkään hyväksyttävää. Kun puhutaan siitä, että tuohon toimintaan liittyy sitten hyvin törkeä rikoslain rikkominen sekä luottamusaseman väärinkäyttö, yhdistettynä myös siihen, että uhri on täysin avuton.

Yleensä tuollaiseen toimintaan liittyy sellaisia asioita, jotka tekevät niistä erittäin ikäviä, eli esimerkiksi adoptiolapselle on saatettu väittää, että tuollainen toiminta on viranomaisten hyväksymää "kasvatuksellisuutta". Jos lasta hakataan tietyissä tilanteissa, niin hänestä voi tulla jopa sarjamurhaaja, tai kovan luokan väkivaltarikollinen. Pahimmillaan tuollaiseen toimintaan on liittynyt sellaista, että "naapurin setää" on esitetty poliisina ja se sitten varmasti on aiheuttanut sen, että tuollaista kohdannut henkilö ei ole koskaan voinut luottaa toiseen ihmiseen, ja tuo on sitten saattanut johtaa esimerkiksi siihen, että henkilö on avannut tulen poliisia kohtaan, tai että seksuaalirikollinen on tehnyt omat rikoksensa esiintyen poliisina.

Näissä tapauksissa sitten kyseessä rikos, joka johtuu siitä, että tuo henkilö ei ole kyennyt luottamaan virkakuntaan. Ja muutenkin kun puhutaan siitä, että rikoslaki on hyvin ankara sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka käyttävät lain antamaa asemaa väärin. Se tarkoittaa sitä, että tuollaisissa tapauksissa saattaa olla niin, että tuosta asiasta tulee entiselle sijoitusperheelle syyte, jos siihen liittyy tällaista toimintaa, missä tuollaisen hyvin vakavan rikoksen tekijälle on tehty väkivaltaa poliisina esiintyen.

Sijoitusperheen on hyvin helppo käyttää asemaansa hyväksi. Ja kun noissa perheissä sitten toimitaan väärin, niin seuraukset voivat olla katastrofaaliset, kun ajatellaan tuon sijoitetun myöhempää elämää, niin sanotaan että "sen minkä lapsena oppii, sen vanhana taitaa". Se tarkoittaa sitä, että jos lapsi oppii lapsena sen, että toisen hädänalaista tilaa saa käyttää hyväksi, niin silloin tietenkin hän soveltaa oppimaansa käytösmallia muihin ihmisiin. Yleensä seksuaalirikollinen on itse kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja sitä kautta oppinut pitämään toimintaansa oikeutettuna.


https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/kolmen-vuoden-piina-isa-ja-sijaisveli-tuomittiin-sijaislapsen-hyvaksikaytosta/6505068#gs.Lae2I7M

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,