Skip to main content

Trotskin arvoituksellinen kuolema vuonna 1940: miksi hänen murhastaan tuomitulla Ramon Mercaderila ei ollut pistoolia käytössään?


Lev (Leo) Trotski
(1879-1940)

Lev tai Leo Trotski (1879-1940) syntyään Bronštein, mutta saattoi kirjoittaa nimensä väärin turvallisuussyistä, jotta ”Ohranan” agentit eivät noita ihmisiä löytäisi. Eli hän on saattanut käyttää myös kirjoitusasua Leo Bernstein, jotta tuo mies kykeni sitten salaamaan henkilöllisyytensä sekä oman identiteettinsä, jotta hänen sukulaisiaan ei kyettäisi jäljittämään. Kuten muutkin vallankumouksen sankarit, niin Lev Trotski oli tietenkin myytti, tai jonkinlainen ”brandy”, jota piti tietenkin vaalia, vaikka hänet sitten myöhemmin julistettiin Stalinin toimesta pannaan. Trotski oli mies, jonka nimissä julkaistiin myös paljon muiden tekemiä tekstejä, ja jostain syystä hän sitten joutui Stalinin silmätikuksi, ja erotettiin viroistaan. Itse olen sitä mieltä, että myös puheet Trotskin juutalaisuudesta saattoivat johtua siitä, että ihmisiä kannustettiin olemaan tuntematta tuota pukinpartaista miestä, jotta vallankumouksen salaisuudet eivät leviäisi mihinkään.


Lev Trtoski oli hyvin kielitaitoinen. Bronšteinit puhuivat kotonaan Venäjää ja Ukrainaa, ja Lev itse sujuvasti lisäksi Hepreaa, Saksaa, Englantia, Ranskaa ja Espanjaa. Tätä tarinaa hiukan itse epäilen, eli hän ei varmaan kuitenkaan täysin puhunut noita kaikkia kieliä, vaikka niin tietenkin väitetään, vaan uskoisin että hän kykeni tekemään tekstejä noilla kielillä käyttäen sanakirjaa apunaan, ja sitten kun teksti oli valmis, niin joku kääntäjä muotoili sen sellaiseksi, että sen saattoi julkaista jossain vallankumouksellisessa lehdessä.


Mentyään setänsä luo Odessaan opiskelemaan, hän tutustui vallankumouksellisiin piireihin ja oli mukana perustamassa Etelä-Venäjän työläisliittoa 1897 sekä marxilaista Venäjän sosiaalidemokraattista työväenpuoluetta 1898. Tuo sitten aiheutti hänelle sellaisen tilanteen, että tuo mies määrättiin myöhemmin sisäiseen karkotukseen, eli Trotski pidätettiin poliittisen toiminnan takia ensimmäisen kerran vuonna 1898, mikä oli sama jolloin hän oli perustanut tuota työväenpuoluetta. Tuolloin Trotski päätteli, että hänen henkensä oli uhattuna, ja pakeni hänelle määrätystä karkotuspaikasta ulkomaille vuonna 1902.


Pariisissa ollessaan Trotski toimitti Iskra-sanomalehteä yhdessä Leninin kanssa mutta asettui toisessa puoluekokouksessa 1903 mensevikkien puolelle. Samoihin aikoihin hän meni naimisiin Natalia Sedovan kanssa. Pari sai myöhemmin kaksi poikaa, Levin ja Sergein.
Vuonna 1905 Trotski palasi Venäjälle ja osallistui vuoden 1905 vallankumoukseen. Hänet valittiin joulukuussa Pietarin työläisten neuvoston johtoon, mutta pidätettiin pian ja karkotettiin Siperiaan uudelleen tammikuussa 1907. Venäjän sosiaalidemokraattisen työväenpuolueen jakauduttua kahtia Trotski kuului pitkään Leniniä vastustavien mensevikkien puolelle, ja sitten kun Tsaari syrjäytettiin vallasta liittyi Trotski bolsevikkeihin, ja sai sitten määräävän aseman puolueen aseellisessa siivessä, josta muotoiltiin Puna-Armeija. Joten itse kyllä uskon että tätä osaa henkilöhistoriastaan ei Trotski varmasti halunnut mainostaa.


Eli hän liittyi bolsevikkeihin vasta, kun Tsaari oli kaadettu, ja vallankumouksen aikaan hän oli siis turvallisesti New Yorkissa, mistä tuo mies sitten matkasi nopeasti takaisin Moskovaan ottaakseen sitten aseman uutena Leninin uskollisena kannattajana, ja sai näin sitten todella hienon viran tuosta maasta. Mutta se mikä itseäni ihmetyttää, on se että tuo aikoinaan melko tuntematon mensevikkiäisyys ei hänen uraansa mitenkään vaikuttanut, vaikka sitten myöhemmin Stalin hänet erotti kaikista viroistaan, vaikka usein nuo sovittelevat mensevikit tapasivat kohtalonsa pistoolin luodista.


Trotski pakeni toistamiseen ulkomaille vielä samana vuonna ja toimi maanpaossa Wienissä vallankumouksellisten lehtien toimituksissa, joissa hänet huomattiin etenkin Balkanin sotia koskevan raportoinnin ansiosta. Tänä aikana hän kehitteli jatkuvan vallankumouksen teoriansa, jonka keskeisenä ajatuksena oli, että tsaarin vastainen demokraattinen vallankumous voisi työväenluokan johtamana jatkua luonteeltaan sosialistisena. Hän vastusti ensimmäistä maailmansotaa, mistä syystä hänet karkotettiin maasta toiseen. Helmikuun vallankumouksen puhjetessa Venäjällä hän oli New Yorkissa Yhdysvalloissa.

(Wikipedia)

Trotski Perusti Puna-Armeijan. Ja hän oli omasta puolestaan vastuussa Kronstadtin kapinan jäsenten ampumisesta 1921. Yksi kysymys,mikä liittyy tähän toimintaan oli se, että mistä Trotski oli oppinut tarvittavan taktiikan jotta hän kykeni sitten voittamaan nuo kapinoitsijat ja johtamaan tuota armeijaa, ja joidenkin ihmisten mielestä Trotski saattoi olla niitä miehiä, joita Saksan Keisarillinen esikunta perehdytti sissisotaan sekä sabotaasiin ennen kuin se ryhtyi sotatoimiin Tsaarin Venäjää vastaan vuonna 1914. Saattaa olla niin, että häntä paneteltiin Stalinille, joka sitten ikään kuin varmuudeksi päätti ammuttaa Trotskin. Mutta miksi hän ei tuolloin vuonna 1927 saattanut tuota pukinpartaista miestä kaivannon ääreen ja ammuttanut, kuten hän teki miljoonille muille. Eli tiesikö Trotski jotain sellaista, mitä Stalin pelkäsi?


Tuolloin tietenkin noiden Saksalaisten upseerien mielestä saattoi olla toivottavaa, että Tsaarin valtaa heikentäisi Bolsevikkien Kapinalla. Trotski palveli 1918-1925 Neuvosto-Venäjän puolustusministerin tehtävissä. Hänet erotettiin virastaan Stalinin painostuksesta kaikista tehtävistään kominternissä vuonna 1927. Karkotettiin ensin vuonna 1928 Kazakstaniin Alma-Ataan. Hän asui vuonna 1933 Marseillessa, kun Ranskan pääministeri Daladier antoi hänelle turvapaikan, mutta Ranskassa hän sitten ei saanut lupaa matkustaa Pariisiin.


Tuon jälkeen Trotski muutti sitten Norjaan vuonna oikeusministeri Trygve Lien kutsusta 1937 ja asui siellä taidemaalari Konrad Knudsenin luona. Sitten hänet suljettiin kotiarestiin, koska Neuvostoliiton suurlähetystö sitten painosti Norjaa sulkemaan tuon kärkkään Stalinin arvostelijan suun, ja perusteena sitten oli se, että tämä vahingoittaa Norjan sekä Neuvostoliiton välisiä suhteita. Itseäni kiinnostaisi tietenkin tietää, mihin lehtiin tuo mies silloin kirjoitti, koska kotiarestiin määrätyillä ei varmaan julkaisuoikeutta tuolloin ollut.


Kun NKVD sitten lähetti miehensä Ramon Mercaderin tappamaan Trotskia, niin silloin kyllä voidaan kysyä, että miksi tuo laitos teki tämän päätöksen Trotskin ollessa Mexico Cityssä eikä Ranskassa tai Norjassa? Miksi lennättää tuo mies niin kauas Neuvostoliiton etupiiristä, missä hän joutuisi toimimaan ilman valvontaa? Ja oliko tuon käskyn antaja todella ollut stalin itse, vai joku joka toimi tuon miehen nimissä. Siitä sitten voidaan päätellä, että se saattoi olla syy siihen, että Mercader ei saanut pistoolia tuota tehtävää varten. Tuolloin 1940 oli sota, ja varmasti jossain tiedettiin tai ainakin ennakoitiin, että USA saattaisi liittyä siihen, joten ehkä Lev Trotski koettiin niin suurena hahmona, jonka läsnäolo olisi jotenkin vaarantanut liittoutuneiden yhteistyötä, joten hänestä ehkä haluttiin eroon. Joten ehkä hänet oikeasti tapettiin, mutta toisaalta tuo kuolema kyllä voitiin myös lavastaa.


Itse kyllä olen sitä mieltä, että Mercader ei varmasti ollut mikään NKVD:n luottomies, koska hän oli kotoisin ulkomailta. Joten oliko suunnitelma niin hieno, että ensin Ramon Mercaderin piti surmata Trotski, ja sitten tuon jälkeen hänet itsensä piti sitten ampua Trotskin henkivartijoiden toimesta. Mutta mistä nuo miehet oli hankittu? Ja kuka heidän palkkansa maksoi? Huomiota herättävää on se, että Mercaderin väärennetyssä passissa oli nimi Jackson väärin kirjoitettuna. Se oli muodossa Jacson, joten voidaan kyllä hyvin kysyä, että millä hän sitten oli ylipäätään päässyt maahan.


Hän saapui siis Meksikoon marraskuussa vuonna 1939, ja sitten onnistui hankkiutumaan Trotskin tuttavapiiriin, joten tietenkin voidaan todeta, että tuolloin oli Toinen Maailmansota jo käynnissä, joten ehkä Mercader sai tai joutui toimimaan enemmän yksin kuin mitä hän tai hänen esimiehensä Pavel Sudoplatov olisivat halunneet. Sudoplatov väittää saaneensa tehtävän itseltään Salaisen poliisin päälliköltä Lavrenti Berijalta, mutta se keneltä Berija sen sai on vähän epäselvää. Eli antoiko Berija tuon käskyn itse, vai välittikö hän sitten tuolloin jonkun toisen henkilön toiveita, ja vaikka Sudoplatov väittää tavanneensa itse Stalinin, niin silloin kyllä itselleni jää vähän avoimeksi, että kuka tuon murhan oikeastaan ideoi. Sudoplatovin mukaan Stalin olisi sanonut tuossa tapaamisessa, että "Trotski pitäisi murhata vuoden sisällä", mutta saattaa olla niin, että Sudoplatov tuolloin vapautui syytteestä, koska hän väittää toimineensa pakon edessä.


Eli oliko hän todella tavannut Stalinin tuon tapauksen yhteydessä on sikäli auki oleva asia, että siitä on todellisuudessa ilmeisesti vain Sudoplatovin oma lausunto. Vaikka Neuvostoliitto oli vielä tuolloin Saksan ystävä, niin kuitenkin jos nuo miehet olisivat sitten joutuneet pakenemaan laivalla, niin se olisi voinut joutua vahingossa upotetuksi, joten sen takia paluumatka olisi vaikea. Mutta sitten kävi niin, että Mercader jäi kiinni, ja sitä kautta häntä ei sitten tarvinnut lähteä pelastamaan. Tuo mies istui 20 vuotta vankilassa, ja sitten vuonna 1961 hän sai Neuvostoliiton sankarin arvon, ja tuo mies kuoli vuonna 1978 Kuubassa 65-vuoden iässä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ram%C3%B3n_Mercader


Kun Ramon Mercader lähti tappamaan Trotskia tuolloin 1940, niin miksi hänellä ei ollut käytössään esimerkiksi TT-Tokarev-pistolia vaan jäähakku, joka sitten jätti Trotskin henkiin, niin että hän kuoli vasta vuorokauden kuluttua, joten oliko hänellä ollenkaan sisäistä verenvuotoa? Kun Mercader oli lyönyt Trotskia, niin hän käski henkivartijoitaan jättämään Mercaderin henkiin, ja sanoi "että tällä olisi heille tarina kerrottavana". Ja jos tuota vuotoa ei ollut, niin silloin tuo murha olisi lavastettu. Näet jos ihmistä lyödään todella kovalla voimalla päähän, niin silloin tietenkin häneltä lähtee taju. Mutta jos Mercader löi häntä rintaan, niin silloin olisi tietenkin alempi kylkiluu voinut puhkoa keuhkon.  Lopuksi voidaan sanoa, että jos Trotski olisi selvinnyt hengissä, niin silloin hänen apuaan olisi ehkä käytetty Yhdysvaltain asevoimien rakentaessa vastarinta- tai vakoiluverkostoa Eurooppaan.


https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,