Skip to main content

"Mies jolla oli rautasydän" sekä "Operation Anthropoid" eli Reinhard Heydrichin kuolemaa vuonna 1942 pidetään osittain hyvin erikoisena tapauksena

Heydrichin auto attentaatin jälkeen 
27.5.1942

SS-Obergruppenführer und general der polizei Reinhard Tristan Eugen Heydrich (1904-1942) oli RSHA:n päälliköistä se, jonka osallisuutta “Operaatio Reinhardissa” eli juutalaisten massamurhissa tai “Holokaustissa”- Euroopassa pidetään ratkaisevana. Tuo mies kutsui koolle Wannseen kokouksen, jossa päätettiin siitä, että Euroopan juutalaisten kohtalona oli kuolema. Hän oli RSHA:n Reichssicherheitshauptamt ”Valtakunnan pääturvallisuusvirasto”joka joskus suomennetaan myös “Valtakunnan turvallisuuden päävirastoksi”  päällikkönä vastuussa myös Adolf Hitlerin vastustajien eliminoinnista sekä kiduttamisesta. Mutta kuitenkin hänen kuolemaansa liittyy paljon sellaista, mistä joskus olisi ehkä kannattanut keskustella.



En väitä että Heydrich ei kuolemaansa ansainnut, mutta se että ketään muuta natsikenraalia ei ole salamurhattu S.O.E:n (Special Operations Executive) toimesta tekee tuon miehen kuolemasta hyvin arvoituksellisen. Yleensä S.O.E teki lähinnä materiaaliin kohdistuvaa sabotaasia, kuten esimerkiksi räjäytti Norsk Hydron raskasta- eli paljon deuteriumia sisältävää vettä tuottavan laitoksen, mikä sitten viivytti natsien ydinpommihankkeita.



Tiedetään että hän lensi mm. taistelulentoja Luftwaffen riveissä, ja noita lentoja vastusti ainakin hänen esimiehensä Heinrich Himmler, joka pelkäsi kenraalinsa jäävän vangiksi, jos hänen koneensa ammutaan alas. Ja tuo sitten tapahtui Itärintamalla, kun Heydrichin vahingoittunut Bf-109 putosi “ei kenenkään maalle”, josta hänet sitten saatiin haettua takaisin. Itseasiassa Himmler ei pitänyt siitä, että hänen alaisensa lensi taistelutehtävissä siksi, että tuolloin Heydrich oli poissa  Himmlerin asettamien valvojien  näköpiiristä, ja hän olisi voinut pudottaa esimerkiksi mikrofilmejä vihollisen alueelle.



Tai sitten Gestapon päällikkö jäädä vangiksi, ja murtua kuulusteluissa kertoen kaiken esimerkiksi SS:n yhteydestä salaiseen teollisuuskompleksiin, jossa työtä teetettiin orjilla, jotka oli komennettu tuottamaan sotatarvikkeita. Samoin Heydrich olisi varmasti antanut mielenkiintoisia tietoja myös siitä, mikä olisi Euroopassa asuvien juutalaisten kohtalo. Mutta myös se mitä oli tapahtunut “eutanasia” eli  “Aktion T4”-laitoksissa varmasti olisi kiinnostanut liittoutuneita.



Ja tietenkin Himmler näki myös Heydrichin kalastelevan henkilökohtaisia irtopisteitä päästäkseen Hitlerin suosioon, ja muutenkin Himmler koki Heydrichin uhkana omalle vallalleen, koska tuo mies oli saanut ihmiset pitämään itseään jo itsensä Adolf Hitlerin seuraajana. Samoin Himmler ei varmasti pitänyt tuon miehen tavasta lennellä Bf-109-hävittäjällä, koska hän oli kontrollifriikki, jonka oli ikään kuin pakko valvoa kaikkea, mitä hänen ympärillään olevat ihmiset tekivät tai sanoivat.



Kuitenkin Kenraali Heydrichilla saattoi olla myös sellaisia tietoja, jotka tekivät hänestä kiusallisen tuttavuuden myös esimerkiksi britannian sekä USA:n teollisuusjohtajille, jotka olivat ehkä antaneet Saksan insinööreille tietoja uusista pommikoneista, ja tähän viittaa esimerkiksi Catalina- sekä eräiden Dornier-lentoveneiden samankaltaiseen ulkonäköön, sekä varsinkin Bohl und Voss Bv-222 ja Short Sunderland sekä Japanin Kawanishi H8K lentoveneiden outoon samankaltaisuuteen. Tuohon yhteistyöhön viittaa se, että Saksa ei jostain syystä halunnut myöskään valmistaa esimerkiksi Dornier DO-19 pommittajaa, joka olisi tarinoiden mukaan voinut olla jopa B-17 veroinen. Nuo koneet voi jokainen googlettaa itse Internetistä, ja todeta niiden yhdennäköisyyden.
Reinhard Tristan Eugen Heydrich
(1904-1942)


Kuitenkin tuon koneen ensilento tapahtui jo vuonna 1936, joten siinä varmasti on jotain outoa. Ja itse epäilen mahdollisesta tietovuodosta, mikä koski lentokoneiden paineistettuja hyttejä sekä muita vastaavia asioita jotain amerikkalaista “Ku Klux Klanin kannattajaa”, joka varmasti olisi nähnyt natsit mieluusti Saksan herroina.  Joten oliko joku sitten antanut Saksalle vähän enemmän kuin vain näitä lentoveneitä koskevia tietoja. Joten tietenkään tuo mies ei varmasti halunnut joutua keskustelemaan vihaisten lentäjien kanssa siitä, miksi joku hänen kaverinsa oli ammuttu alas Saksan päällä.


“Operation Anthropoid” eli Reinhard Heydrichiin kohdistunut  salamurha on yksi maailmanhistorian mielenkiintoisimmista operaatioista. Sen suoritti kaksi S.O.E:n (Special Operations Executive) kouluttamaa Tsekkikommandoa, joiden nimet olivat Jozef Gabčík ja Jan Kubiš, jotka heittivät 27.5.1942 panssarintorjuntaan tarkoitetun ilmeisesti termobaarisen eli FAE käsikranaatin Heydrichiä kuljettaneen auton alle. Kyseinen operaatio oli sikäli hyvin erikoinen, että kukaan muu natsiupseeri ei tuota palvelua saanut, paitsi RSHA:n päällikkö eli “mies jolla oli rautasydän”.




Kukaan muu kuin nuo kaksi edellä mainittua S.O.E:n agenttia ei milloinkaan ole saanut suoraa käskyä surmata jotain vihollisen korkeaa upseeria, ja muutenkin tuo “Operaatio Anthropoid” ei juurikaan sujunut, kuten sen piti sujua. Esimerkiksi iskua suoritettaessa tuli Gabčíkin Sten-konepistooliin toimintahäiriö, jolloin Kubišin käyttämä panssarintorjuntaan suunniteltu käsikranaatti sitten jäi ainoaksi tehokkaaksi välineeksi, jota tuossa iskussa käytettiin. Samoin eräs mies tuosta toimintaryhmästä loikkasi Gestapon puheille, ja suoritti sitten ilmiannon, mikä melkein aiheutti operaation epäonnistumisen. Mutta on myös muita asioita, jotka tuossa operaatiossa menivät vähän toisin kuin oppikirjoissa.



Eli noilla kommandomiehillä oli käytössään väärät välineet tuota operaatiota ajatellen. Heidän varustukseensa ei kuulunut esimerkiksi kiikarikivääriä, jolla he olisivat voineet ampua Heydrichiä ilman että heidän henkilöllisyytensä tulisi ilmi. Jos Heydrich piti välttämättä räjäyttää, niin miksi siihen ei käytetty PIAT (Personal Infantry Anti Tank) sinkoa.  Eli kun he sitten tuona päivänä suorittivat tuon iskun, niin silloin useat ihmiset näkivät nämä miehet, ja kun Gabčík heitti tuon kranaatin salkun sisällä, niin se ei osunut auton sisään, vaan putosi sen alle, minkä jälkeen nämä miehet avasivat tulen Heydrichiä vastaan Colt 1911 pistooleillaan.



Tuo räjähdys oli sikäli hyvin voimakas, että tuo pommi varmasti oli termobaarinen ja ehkä siinä oli sitten käytetty myös jotain muuta ainetta kuten hiekanmuruja, mikä muodosti ilmaan paljon sirpaleita, mikä tehosti räjähdyksen voimaa. Joidenkin tarinoiden mukaan nuo sirpalevamman aiheuttajat olisivat olleet kuivattuja herneitä, joita sitten ei olisi löydetty tuon takia röntgenissä.  Se että Heydrich oli ulkoisesti täysin vahingoittumaton viittaa kuitenkin painevammaan, jollainen syntyy termobaarisen räjähteen räjähtäessä, ja ehkä nuo vatsaan tai muualle kehoon tulleet sirpalevammat tulivat autosta irronneista palasista.


Se mikä tässä ihmetyttää on, että miten Heydrichin autonkuljettaja Klein sitten kykeni tuon iskun jälkeen lähtemään noiden attentaatin tekijöiden perään, ja muutenkin olen aina ihmetellyt, että eikö tuolla SS-kenraalilla ollut tuolloin saattuetta, eli oliko hän kahdestaan autonkuljettansa kanssa? Heydrichin kuolinsyy oli muuten verenmyrkytys, joten oliko hänelle ehkä syötetty jossain kutsuilla jotain maksamyrkkyä, jonka käytön S.O.E sitten oli halunnut peittää.


Jos ihmiseltä tuhoutuu maksa, niin hän kuolee nimenomaan verenmyrkytykseen, ja ehkä tuon kommando-operaation tarkoitus oli peittää se, että S.O.E:lla oli mies SS:n päämajassa, joka sitten toimitti heille raportteja. Kuka tuo mies olisi ollut ei ole ainakaan omassa tiedossani, mutta voidaan sanoa, että noiden miesten nimet ovat hyvin erikoisia. Ainakaan itse en kuvittele kenenkään olevan oikeasti nimeltään “Stahlecker”, mikä tarkoittaa teräseristäjää, joten siltä kannalta katsottuna voidaan sanoa, että jokainen tuossa kerhossa on voinut olla tuo soluttautuja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Anthropoid



Kuitenkin tuo salamurha on hyvin kiehtova kertomus, jonka voi jokainen lukea kirjasta “Eurooppa tulessa”, ja se kertoo oikeastaan koko Toisen Maailmansodan oudoimpiin kuuluneesta sotatoimesta, koska yhtään muuta natsikenraalia ei pidetty niin tärkeänä henkilönä Saksan sotatoimien kannalta, että heitä varten olisi lähetetty salamurhapartioita.  Tuo “Operation Anthropoid” oli kuitenkin  valtavista tappioista huolimatta liittoutuneiden menestys, eli se pakotti SS:n vaihtamaan turvallisuuspalvelun päällikön sekä sitoi Tsekkoslovakian vastarintaliikettä yhä tiukemmin liittoutuneiden kontrolliin.


Siitä piti Saksan erikoiskomennuskunta huolen surmaamalla kaikki Lidicen kylän yli 16-vuotiaat miehet, ja lähettämällä naiset ja lapset keskitysleireille, ja muutenkin Saksan toiminnan raakuus varmasti loi traumaattisia muistoja nimenomaan Lidicen asukkaiden ja heidän omaistensa mieliin. Mutta kun tuota operaatiota tarkastellaan tarkemmin, niin huomataan, että nuo miehet lähetettiin itsemurhatehtävään, mikä tarkoittaa että heidän pakoaan ei ilmeisesti oltu mitenkään suunniteltu. Noiden miesten oleskelu Tsekkoslovakiassa ei kuitenkaan varmaan ollut enää kenellekään mieleen, koska heidän käyttämistään välineistä olisi voitu saada hajujälki. Ja tietenkin Gestapo turvautui korruptioon, ja lupasi miljoona saksan markkaa sille, joka ilmiantaa nämä kommandot.


Eli heidän varusteenaan olleet välineet konepistooli, pistooli sekä tuo käsikranaatti sopivat tietenkin paremmin lähitaisteluun kuin varsinaiseen salamurhaan. Mutta niitä käyttämällä heidän piti sitten surmata tuo mies.  josta oli kaavailtu ehkä jopa Hitlerin seuraajaa, mutta samalla heidät varmasti olisi tunnistettu. Nämä miehet eivät kuitenkaan Gestapolle puhuneet, koska he ottivat syanidikapselit tuon teon jälkeen. Mutta kuten tiedämme, niin tällaiset asiat synnyttävät legendoja, jotta me voimme niistä sitten kirjoitella näitä kirjoituksia ihmisten huviksi.

https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,