Skip to main content

Rasismin historiaa sekä pohdintaa sen tarkoituksesta

Punaunikkoa Suomessa
Kuvituskuvaa

Rasismi on oikeastaan peräisin siirtomaa-ajalta, kuten kaikki me tiedämme. Mutta miksi tuota asiaa sitten harjoitettiin tuolloin "vanhaan hyvään aikaan". Syy tähän oli virallisen totuuden mukaan se, että Afrikan mustat olisivat olleet ilmaista työvoimaa eurooppalaisille. Mutta tämä rasismi sekä rotuoppi eivät kuitenkaan johtuneet yksin tuosta ilmaisen työvoiman käytöstä plantaaseilla. Kuten me tiedämme, niin olot noilla tiloilla olivat kuin Hitlerin keskitysleireillä, ja koska kolonialismin henkeen kuului se, että eurooppalaisten ei sopinut liata käsiään noiden asioiden kanssa, niin kaikki likainen orjien pahoinpiteleminen teetettiin afrikkalaisilla työnjohtajilla, jotka hakkasivat muita orjia, ja muutenkin kantelivat isännälleen noista tovereistaan.

 Mutta kun puhutaan orjien asemasta länsimaisten käskijöiden armoilla, niin silloin tietenkin pitää muistaa se, että tuo toiminta ei ollut tietenkään yleisesti hyväksyttyä Euroopassa, joten rasismilla sekä ennakkoluuloja kylvämällä ihmisiä yritettiin kiristää olemaan ottamatta yhteyttä mustiin afrikkalaisiin. Ei varmaan olisi ollut kovin ylentävää kuulla siitä, että noiden afrikassa tapahtuneiden sankaritekojen takana oli todellisuudessa raaka sekä yksipuolinen väkivalta, jossa eurooppalaiset toimittivat aseita afrikkalaisille, jotka sitten suorittivat likaisen työn, eli metsästivät orjia plantaaseille sekä surmasivat muita eurooppalaisten valvonnassa. 

Vaikka orjuus oli teoriassa kiellettyä sekä USA:ssa että Euroopassa, niin todellisuudessa sitä harjoitettiin nyt "mustan Afrikan sydämessä", missä niitä ei näkynyt toimittajien sekä erilaisten kirkonmiesten silmissä, jotka sitten kirjoittivat sekä puhuivat ikäviä asioita noista paikoista, joissa orjia pidettiin muka velkavankeudessa ja hakattiin säälittä, jos he eivät täyttäisi päiväkohtaisia tavoitteitaan, jossain plantaaseilla. Ei ollut mukavaa istua kirkossa, kun joku pastori sitten muistutti tällaisia plantaasin herroja muutamista Raamatun riveistä, eli vaikka hakkaajat olivat näennäisesti mustia, niin valkoiset kyllä määräsivät sen ketä hakattiin. 

Ja papit varmasti eivät tätä asiaa salanneet esimiehiltään, jotka sitten muistivat mainita kyseisestä asiasta esimerkiksi Washingtonin johdolle sekä Bostonin teurastamojen johtajille, jotka muistivat että etelän plantaasien omistajat saivat ilmaista työvoimaa tällaisen orjuuden takia. Samoin ihmisen orjuuttaminen soti yhdysvaltojen valtiollisia ihanteita vastaan, joiden mukaan ihmiset ovat tasa-arvoisia lain edessä. Tuon ihanteen juuret ovat Ranskan suuressa vallankumouksessa, jossa kansa erotti kuninkaan, ja otti lainsäädännön omiin käsiinsä, lopettaen vuosisataisen tyrannian.

Eli nuo afrikkaan perustetut plantaasit tarkoittivat sitä, että orjuus siirrettiin pois ihmisten silmistä sinne, missä kukaan ei sitä ollut näkemässä. Näin ei puuvillatehtailijan vastata lastensa kysymyksiin siitä, keitä nuo ihmiset olivat, jotka hänen tilallaan raatoivat aamusta iltaan. Ja toki tuollaiset kontaktinotot valkoisten sekä mustien välillä estettiin esittämällä mustat jotenkin alempiarvoisina henkilöinä, jotka olivat vähintään eläimen asteella. Näin taattiin se, että valkoisten ja mustien välille ei synny mitään tasa-arvoista suhdetta. Eikä kenenkään tarvinnut kotonaan kuunnella, kuinka huonosti hän muita kohtelee. 

Tietenkin tuollaiselle plantaasisedälle oli hiukan kiusallista kuunnella sitä, kuinka hänen lapsensa kysyivät, että miksi työläinen ei saanut palkkaa, tai miksi työläisiä hakattiin jatkuvasti? Ja varmasti myös karanneen orjan takaa-ajot sekä hirttämiset varmasti olivat hiukan vaikeasti selitettävissä, koska heillä ei mitään muuta omaisuutta kuin päällään olevat vaatteensa ollut. Vaikka tuota orjuutta ei virallisesti enää ole, niin on paljon työsuhteita, joissa työnantaja ikään kuin eristää oman henkilökuntansa muista ihmisistä. Eli jopa meidän maassamme on kuulemma yhtiöitä, jotka teettävät työtä esimerkiksi päihteiden käytöstä kuntoutuvilla henkilöillä niin, että muut työpisteen työntekijät eivät heidän kanssaan ole missään tekemisissä.

Eli miksi niin kova takaa-ajo noiden lumppujen takia, jos henkilö ei ollut minkään arvoinen. Nykypäivän jengeistä monet ovat myös rasistisia, eli ne ottavat jäsenikseen vain tietyn rotuisia henkilöitä, ja rasismilla on hyvä pitää joukot koossa, Jos joku jo pienenä alkaa huudella muille, niin totta kai hänen opiskelumahdollisuutensa sekä muut sosiaaliset piirinsä pienenevät, koska se että hän huutelee muille aiheuttaa vihaa tuota henkilöä kohtaan. Jos häntä sitten vihataan koulussa, niin toki se jää helposti kesken, ja tuollainen henkilö on helppo vetää johonkin jengiin, koska hän hengailee toimettomana jossain ostoskeskuksessa, eikä myöskään työpaikkoja ole tiedossa, koska päähenkilömme on alaikäinen.Tuolloin kyseinen henkilö on helppo sitoa esimerkiksi rikolliseen organisaatioon, koska hänellä ei kouluttamattomana ole mahdollisuutta hakea kunnollisia työpaikkoja, ja kuka ottaa töihin jotain hakaristeillä tai muilla symboleilla koristettua henkilöä, on ollut monen jengin pomon repliikki, kun hän on komentanut alaisiaan esimerkiksi tekemään murhia puolestaan

Mutta tähänkin on onneksi tullut muutos, ja esimerkiksi McDonaldsiin on otettu töihin henkilöitä, joilla on varsin näyttävät koristelut ihollaan. Eli tämä asennemuutos varmasti on myös puhdistanut katuja rikoksenuusijoista, sekä vienyt pohjaa jengien johtajilta. Mutta miten henkilö sitten oikeastaan joutui tuohon tilanteeseen, missä hänet ikään kuin noukittiin kadulta? Kun ihminen on nuori ja kokematon, niin hänelle on helppo väittää virkavallan hakkaavan ihmisiä, ja sitten esimerkiksi kehottaa häntä juoksemaan partioauton nähdessään.Tuolloin poliisi varmasti lähtee hänen peräänsä. Joissakin tapauksissa nuoret jengin jäsenet ovat saaneet kavereiktaan jonkun paketin kuljetettavaksi, ja sitten paikalle on soitettu huumepoliisi, joka on noista paketeista löytänyt rikoksissa käytettyjä aseita sekä huumeita. Eli noita henkilöitä on lavastettu syyllisiksi tällaisiin rikoksiin, joita he eivät ole ehkä edes ajatelleet tehneensä.

 Se että henkilö on musta tai valkea ei tee hänestä syyllistä yhtään mihinkään rikokseen, mutta jos kokemattomalle poliisille kerrotaan jatkuvasti, että mustien asuinalueella ei muita kuin rikollisia ole, niin hän lähtee sinne partioimaan sillä asenteella, että siellä ammutaan. Ongelma ei ole nimittäin siinä, että mustat tekevät yhtään enempää rikoksia kuin valkoiset, vaan se että mustat tekevät noita rikoksia kaduilla. Yhdysvaltojen poliisin rasismi johtuu siitä, että ennen voimassa ollut rotuerottelu sai aikaan sen, että nuo poliisimiehet partioivat mustien asuinalueila sillä asenteella, että he saivat tehdä mitä vain ilman, että joutuivat vastuuseen. Ja tuollainen asenne tietenkään ei ollut mitään, mitä he halusivat näyttää tovereilleen sekä kotiväelleen. Eikä myöskään noiden poliisien kanssa yhteistyössä olleiden vasikoiden etu ollut se, että heidän edesottamuksiaan sekä tuottoisia liiketoimiaan huumeluukkujen sekä aseenosien myyjinä käsiteltäisi oikeudessa. Tarinan mukaan Los Angelesin poliisilla oli ennen 1960-luvulla sellainen tyyli, että huumekauppiaalta tilattiin huumeita johonkin taloon, ja sitten sinne rynnättiin haulikot tanassa, jotta toimittajille voitiin esitellä huumpoliisin toimintaa Los Angelesin vaarallisissa lähiöissä. 

kimmonsivu.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,