Skip to main content

Taidetta sekä niihin piilotettuja ohjeita valinnoista, joita ihmisten pitää tehdä

Kuva I

Yllä olevassa kuvassa (Kuva I) on kuvattu kaksi naista, nunna sekä ilmeisesti kevytkenkäinen nainen, joka tanssii kuoleman kanssa. Tähän tauluun on piilotettu pieni viesti, nimittäin se että joskus ihmiset käyttävät naisia vain kilpenä. Todellisuudessa siihen on kuvattu sellainen tilanne, missä ihminen on jotenkin omistushaluinen. Samoin tässä vaiheessa henkilö teki ennen valinnan siitä, että haluaako hän jatkaa esimerkiksi papin tai jonkun muun virkamiehen uralla. Kyseinen taulu koski sekä tutkijoita, munkkeja, sotilaita sekä nunnia, joiden tekemät valinnat saattoivat merkitä esimerkiksi sitä, että hän ei koskaan saisi perustaa perhettä, eikä milloinkaan tehdä monia asioita, jotka ovat muille ihmisille aivan itsestään selvyyksiä. Kuvaan liittyvään kappaleeseen vievä linkki löytyy alta tai sitten voit klikata tätä riviä. Se vie kauniiseen kappaleeseen "Flandern in Not"

Kuitenkin hänen piti tietenkin tietää se,m että moni ihminen käyttää puolisoaan kilpenään, ja kuolema saattaa saada mitä viattomimman hahmon. Samoin tässä taulussa mietitään sitä, että onko kaikki aivan pakko sanoa jotenkin alentavasti? Kuva saattaa esittää tilannetta, missä toinen siskoista on vannonut nunnavalan, ja toinen sisaruksista sitten esittelee tanssitaitojaan, ja arvatkaa ottaako se tuota nunnaa aivoon? Kuten tiedämme niin, he ovat selin valtakuntaan, ja oikea sekä väärä katsotaan valtakunnasta päin, joten se valinta minkä me tavalliset ihmiset teemme saattaa vaikuttaa meistä aivan oikealta, mutta valtion mielestä se saattaa olla aivan väärin. Eli kuten tiedämme tuohon aikaan, mistä tämä taulu on peräisin nainen pääsi kouluttautumaan ainoastaan nunnavalan tai luostarilupauksen kautta, johon sisältyi naimattomuuslupaus, jonka rikkomisesta rangaistiin siten, kuin tuo luostarisääntö määräsi. 

Samoin tuo "kuolema" saattoi merkitä sitä, että maanihtien sekä ritarien ei tietenkään sopinut kovin railakkaasti ilakoida. Eli tämä asia saattoi sitten hiukan "häiritä" tuota nunnan luota lähtevää miestä, jolla kyllä saattoi olla häneen oikeasti aivan normaali suhde. Eli se että he eivät saaneet mennä virallisesti naimisiin tietenkin häritsi heidän esiintymistään yhdessä, mutta tuo että kyseinen maanihti jättää nunnan yksin osoittaa sen, että hän luottaa tuohon henkilöön, ja hänen vaitioloonsa sekä herättää muiden paikallaolijoiden luottamusta, että hän jättää nunnan hetkeksi yksin ilman pelkoa siitä, että tämä antaa kyseisen nihdin ilmi. Mutta missään nimessä tuon henkilön piti tietää, että jossain vaiheessa myös nunnilta loppui kärsivällisyys, mistä saattoi seurata ilmianto tai myrkyttäminen. Heidänkään ei tarvinnut loputonta kärsivällisyyttä osoittaa esimerkiksi yliopistoon pyrkivää henkilöä kohtaan, joka ei itse tee yhtään mitään. Toki he auttoivat henkilöä esimerkiksi oppimaan lukemaan tai muuten tukivat opiskelua, mutta esimerkiksi jatkuvasti palauttamatta jääneet kirjat sekä kehumiset nunnien kanssa vietetyillä öillä saattoivat sitten merkitä sitä, että lopulta joltain "paloi käämit" tuon asian kanssa. 

Mutta se mitä tässä taulussa myös viestitään, on se että myöskään nuo maanihdit eivät saa keskustella muiden kuin vertaistensa kanssa tietyistä asioista, jotka koskivat tuota viranhoitoa. Samoin myöskään kaikkia asioita ei tarvinnut kuitenkaan mainostaa, kuten kuvassa katsojasta oikealla seisova pari varmasti tulisi huomaamaan, jos he sitten levittelisivät tuon nunnan nuoruuden aikaisia asioita pitkin maita sekä mantuja. Jos tuon ehkä hyvinkin korkea-arvoisen naisen salaisuuksia leviteltiin tai häntä kohdeltiin kaltoin, niin siitä saattoi seurata syyte nunnan raiskaamisesta, ja siitä sitten inkvisiittori rankaisi armotta kuolemalla. 

Näet noiden "claustrumissa" eli sääntökunnassa tai luostariyhteisössä elävien naisten velvollisuus oli esimerkiksi käsitellä kuninkaan sekä paavi välistä kirjeenvaihtoa, joten jos tuo nunna paljasti tällaisia salaisuuksia, niin silloin ei edes korkea-arvoisinkaan mies ollut turvassa, koska paavin ja kuninkaan väliset keskustelut olivat luottamuksellisia. Samoin jos nainen tai mies kuului paavin tai kuninkaan sihteeristöön, ja häntä painostettiin paljastamaan salaisuuksia, niin silloin inkvisitio käytti noita rikollisia pelotteena, millä peloteltiin muita  ihmisiä tekemästä samaa kuin kyseiset henkilöt. Miehille, jotka päättivät mennä yliopistoon lukemaan oli luostaripalvelu melkein yhtä pakollista kuin naisille, koska jos he erehtyivät esimerkiksi harjoittamaan jumalanpilkkaa, tai heidän toimintansa ei ollut muuten vallitsevan teologisen näkemyksen mukaista, niin siitä sitten seurasi melko helposti kuolemantuomio. Näin olen myös miesten piti ymmärtää se, mikä oli yliopistoissa sopivaa toimintaa, ja mistä seurasi kerettiläistuomio sekä matka roviolle. 

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,