Elekieli on tärkeä osa kommunikointia, ja oikeastaan äänensävyt sekä se, miten me toimimme sosiaalisessa tilanteessa kertoo siitä, että mitä mieltä me muista ihmisistä sekä erityisesti keskutelukumppanistamme olemme, ja muutamia asioita pitää aina käydä läpi, eli on ihmisiä jotka huutavat toiselle esimerkiksi, jos tämä unohtaa lajitella jätteet ravintolassa. Se kielii siitä, että toinen tapaamisen osapuoli noudattaa ennalta sovittua kaavaa, jolloin hän tietenkin saattaa joutua paniikkiin, mikäli kaikki ei suju ennalta sovitun kaavan mukaan. Tiukka sääntöjen noudattaminen kielii epävarmuudesta, ja jos henkilön on opeteltava jokainen sanansa ennakolta, niin pienikin häiriö rikkoo kaavan, ja saa tämän henkilön ehkä unohtamaan tämän ratkaisevan repliikin.
Puhelimen räpeltäminen kielii välinpitämättömyydestä seurustelukumppania kohtaan.Tämä myös osoittaa alentumista sekä ylemmyyden tunnetta, jota on joskus vähän vaikea olla huomaamatta. Tuo käytös on erittäin ikävää, ja sitä yleensä tehostetaan ikään kuin keskustelemalla työasioista, ja varsinkin jos seurustelukumppani asuu jossain laitoksessa, niin silloin saattaa keskustelukumppani ikään kuin vetäytyä työasioiden taakse, jotta hänen ei tarvitse oikeasti keskustella tuon tuttavansa kanssa. Ja samalla kun toinen haluaisi hiukan jutella, niin tämä itseään toisen yläpuolella pitävä henkilö sitten saattaa katsella omaa almanakkaansa, ja osoittaa pienillä eleillä toiselle, että hän ei tätä elämäänsä oikeasti kaipaa. Myös sellaiset kommentit kuin, "sinähän olit jo lähdössä" kertovat suuresta alentumisen tunteesta.
Eli tässä tapauksessa sellaiset kommentit, kuten "me menemme sinne konserttiin muiden kavereiden kanssa, ja sinä et niihin kuulu", kertovat toiselle, että keskustelun toinen osapuoli pitää itseään toista parempana, ja että hänellä sitten on se "todellinen kaveripiiri", mihin hän sitten oikeasti haluaa kuulua. Ja toki tuo ylemmyyden tunne osoitetaan siten, että tämän keskustelukumppanin kanssa käydään toki MacDonaldsissa mutta missään diskoissa tai vastaavissa ei tietenkään koskaan eden näyttäydy tuo henkilön kanssa, jolle sitten osoitetaan peukalolla huomaamatta, milloin hänen on aika poistua.
Komentelu osoittaa tarvetta määräillä. Samoin julkinen komentelu tottumusta määräämiseen.Jos ihminen komentelee toisia tekemään kaiken, niin hän ei omaa itsekritiikkiä, tai häntä ei koskaan ole kehoitettu esimerkiksi avaamaan itse ikkunoita. Itsekritiikki kehittyy vain toisilta tulevan palautteen kautta.Jos ihmisen jokainen inahdus toteutetaan, ja hänen jokainen tekonsa hyväksytään, niin hänestä kasvaa henkilö, joka uskoo kaiken tekemänsä olevan oikein.Toisaalta ylikriittinen sekä alentuva suhtautuminen johonkin henkilöön saattaa tehdä hänen itsetunnostaan selvää.Mutta jos tuollainen täysin maahan lyöty ihminen saa kerran kehuja, niin hän varmasti sitten nousee ylös, jos hän vain pääsee kannustavaan ympäristöön, missä hän oppii sitten kehittämään omia valmiuksiaan sekä hyödyntämään omaa osaamistaan.
Vaikka joku ryhmä olisi sopinut, että jollekin henkilölle jatkuvasti annetaan vain huonoa palautetta, niin silloin voi tuo palaute menettää tehonsa, jos kyseistä henkilöä ei olla tunnistettu työpaikallaan, ja sitten häntä aletaan kehua. Tuolloin tietenkin tulee ilmi, että haukkuminen on ollut vain sovittua toimintaa. Puheen sävy paljastaa henkilön mielentilan. Eli falsettiin nouseva hätääntynyt ääni kertoo ihmisen olevan peloissaan.Samoin jos jengin johtaja näyttää merkkejä kuten kolme sormea alaspäin, niin hän silloin komentaa muita toimimaan puolestaan. Pääsy hänen pöytäänsä merkitsee pääsyä sisäpiiriin ja sanat en ole sinua kutsunut, eikä kukaan muu ei tietääkseni ole antanut kutsua merkitsee sitä, että tämä henkilö on jengin johtajana itseään pitävä taho.Jengin johtaja mielellään osoittaa valtaansa käskyttämällä muita. Samoin jos johonkin pöytään pääsee vain joku tietty kaveripiiri, niin silloin varmasti noilla henkilöillä on salattavaa.
elainasiaa.blogspot.fi
kimmonsivu.blogspot.fi
elainasiaa.blogspot.fi
kimmonsivu.blogspot.fi
Comments
Post a Comment