Skip to main content

Ihmisen kaltaiset robotit tulevat ehkä hyvinkin pian katukuvaan.

Taitelijan näkemys tulevaisuuden
palo- sekä sotilascyborgista,
jota voidaan käyttää myös tieteellisiin
tarkoituksiin
Kuva I

Vaikka robotti näyttäisi ihmiseltä, niin silti sillä ei ole mitään tekemistä elävän organismin kanssa, joten sen voimanlaitteet ovat tietenkin toisenlaiset, kuin solun mitokondriot, vaikka se voi tietenkin käyttää myös hiilivetypolttokennoja kehittäessään tarvittavaa sähkövirtaa. Robotti ei ole ihmisen kopio, eli se voisi muistuttaa esimerkiksi koiraa, jolla on ihmisen kädet sekä taka-että eturaajoissa, jotta tuo väline voi käsitellä mitä hyvänsä esinettä jokaisella raajallaan..Tietokone sijaitsee sen rinnan alla.Se voi rakentaa kopioita itsestään, ja tällöin se muistuttaa elävää olentoaTuollainen cylon eli ihmistä muistuttava robotti voidaan lähettää esimerkiksi marsiin tutkimaan ihmisen toimintaedellytyksiä tuolla planeetalla, ja se voi olla joko täysin automaattisesti toimiva
Tai jokin välimuoto täysin autonomisen tai jatkuvasti ohjattavan laitteen välillä. 

Täysin autonominen robotti vaatii tietenkin suuren tietokonetehon, mikä sitten rajoittaa sen suorituskykyä. Mutta nuo robotit voivat toimia ryhmänä,  eli ne voivat verkottaa toisensa WLAN:in avulla, jolloin niiden tietokoneet saadaan toimimaan, kuin ne olisivat yksi valtava supertietokone. Se miten tietokoneet löytävät yhteisen kanavan on verraten helppoa, eli tarvitaan vain yksi kutsukanava, jonka kautta lähetetään koodattu tieto siitä, mitä kanavaa tuo järjestelmä sitten käyttää, ja jokainen kanava voidaan koodata eri koodilla, jotta jos robotteja epäillään otetun haltuun, niin silloin riittää pelkkä kanavan vaihdos, jotta uhka saadaan eliminoitua.

Temppu perustuu siihen, että robotissa on kaksi radiota, eli kutsuradio, jonka kautta se voidaan käskeä vaihtamaan toisen radion operointikanavaa, ja nuo kanavien koodit voivat olla sellaisia, että robottien ohjaajat eivät niihin pysty vaikuttamaan maasta. näin estetään järjestelmän sormeilu tehtävän aikana. Nämä järjestelmät ovat samoja sekä lennokeissa että ihmisen kaltaisissa roboteissa. Sen voimanlähde voi olla vaikka polttokenno tai jopa ydinvoima, josta ei vieraalla asumattomalla planeetalla ole vaaraa. Ydinvoima antaa niille valtavan suorituskyvyn, mutta on muuten verraten vaarallista. Eli jos reaktori tai cesium RTG vaurioituu, niin seuraukset voivat olla vakavia.  Kuitenkin noita välineitä kehitettäessä pitää muistaa se, että niitä käytetään ehkä myös sodissa. Toki noiden robottien avulla voidaan myös aurinkokuntaa kartoittaa, ilman että kenenkään pitää esimerkiksi uhrata matkaan Jupiteriin huomattavaa osaa elämästään. Tuollaisia robotteja voidaan lähettää esimerkiksi Jupiterin kuihin kartoittamaan niitä, ilman että ketään ihmistä tarvitsee uhrata tuossa tehtävässä. Eli nuo operaattorit sitten istuvat toimistoissaan, ja ohjaavat sekä valvovat tuollaisten muiden planeettojen sekä niiden kuiden kuten Europan sekä Titanin pinnalla operoivien robottien toimintaa Maan pinnalta käsin. 

Tällöin ydinparisto voi aiheuttaa vaaratilanteen, mikäli vihollinen saisi robotin haltuunsa tai se vaurioiduttuaan alkaa ampua ympäriinsä, mutta toiseksi eniten kapasiteettia tietenkin löytyy polttokennoista, jotka ovat oikeastaan samanlaisia, kuin mitä käytetään esimerkiksi avaruussukkuloissa silloin, kun ne joutuvat maapallon varjoon pitkäksi ajaksi. Polttokenno on toiselta nimeltään polttoparisto, joka muuttaa siihen ohjatun polttoaineen sekä hapen sähkövirraksi. Polttokennon toiminta on sikäli tehokkaampaa kuin perinteisen pariston, että siihen pitää ohjata polttoaine sekä hapetin, jotta voidaan muodostaa sähkövirtaa. 

Sen lataaminen on paljon nopeampaa kuin tavallisen akun, eli riittää että tuon polttokennon sisään kaadetaan hiilivetyä, niin se luovuttaa välittömästi täyden tehon, ja sen rinnalla voidaan käyttää myös normaalia akkua, jota ladataan aina samalla kun polttokennoa käytetään. Joten tulevaisuuden robotti voi oikeasti piipahtaa välillä huoltoasemalla nauttimassa vähän bensiiniä, kun sen polttokennoissa käytettävä polttoaine alkaa loppua, mutta mitä tarvetta olisi rakentaa .ihmistä muistuttava robotti, joka ehkä osaisi jäljitellä ihmistä täysin? sitä voidaan toki käyttää vaarallisten kohteiden siivouksessa, mutta esimerkiksi toimitilojen turvallisuudesta voisi vastata tuollainen ihmistä jäljittelevä robotti. Se voisi muistuttaa Terminator-elokuvista tuttua mallia, jossa sen pinnalle olisi rakennettu keinotekoinen lihaksisto sekä iho, mutta varsinainen voima tulee sen metallista tai hiilikuidusta valmistettuun luurankoon kiinnitetystä tietokone-ohjatusta pneumattis-hydraulisesta järjestelmästä, joka tekee tuosta robotista hyvin vahvan, ja sen kallo voi olla mallinnettu kenen tahansa ihmisen kallosta, joten se voi ottaa huomaamatta kenen hyvänsä paikan työyhteisössä.

Syy on siinä, että meidän sivilisaatiomme käyttämät työvälineet on suunniteltu ihmiselle, ja jos tuollainen ihmistä muistuttava robotti voidaan rakentaa, niin se voi käyttää samoja työvälineitä kuin ihminen, mikä tekee sen toiminnasta joustavamman kuin jonkin Predatorin kaltaisen androidin. Eli kun puhutaan tilanteesta missä robotti toimittaa arkiaskareita, niin tuollaisen ihmisen kaltaisen robotin käteen voi laittaa minkä hyvänsä työkalun, ja sen jälkeen tuon työkalun käyttö-ohjeet ladataan internetistä, jotta tuollainen robotti sitten osaa tehdä työnsä oikein. Mutta tällaisten robottien käytöllä on myös riskinsä, eli niiden avulla voidaan käydä armotonta sotaa, josta kukaan ei tiedä yhtään mitään. Eli niitä voidaan ohjata etänä, ja vaikka nämä cyborgit muistuttavat ihmistä ulkoisesti, niin ne voivat toimia kuin Predator-lennokit, ja noiden ihmistä muistuttavien cyborgien ongelma on siinä, että pelkän ohjelmiston vaihto tekee esimerkiksi kuormaustyöhön tarkoitetusta robotista taisteluandroidin, ja tietenkin merkitsee sitä, että nuo robotit voidaan lähettää vaikka kriisialueelle antamaan lääkintäapua, mutta jos niiden ohjelma vaihdetaan, niin se tekee niistä tappajia.


Näille taistelukäyttöön tehdyille roboteille voidaan antaa käyttöön mikä hyvänsä ihmisen kehittämä ase, ja ne eivät epäröi käyttää voimaa eivätkä myös tunne kipua, vaikka niiden pinnassa voi olla pietsokiteitä, joiden avulla ne tunnistavat pintaansa kohdistuvan painalluksen. Eli nämä robotit voivat vaikuttaa erittäin empaattisilta, ja jopa huutaa, mikäli niiden pintaa  painetaan liian kovaa. Kyseinen koje sitten voi muistuttaa esimerkiksi lasta, ja se voidaan soluttaa lastenkotiin tai päiväkerhoon, jossa se suorittaa henkilökuntaan kohdistuvia valvontatehtäviä, ja sillä voi olla käytössään myös keinotekoinen suolisto, jotta sen toiminta olisi mahdollisimman aidon tuntuista. Eli se voisi käydä myös syömässä tai vessassa. Eli se voisi toimia myös varuskunnissa täysin huomaamatta, ja kerätä tietoja siellä tapahtuvasta toiminnasta. 


Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,