Skip to main content

Opetuksen kohdentamisesta sekä oppilaan motivoimisesta

Kuvituskuvaa 
Kuva I

Motivoiminen on tärkeää, ja vain hyvin motivoitunut oppilas pystyy sekä jaksaa käydä peruskoulun läpi, niin että hän pääsee sieltä ulos hyvillä papereilla, ja seuraava askel sitten on lukio tai ammattikoulu, josta pitäisi vielä päästä läpi, jotta henkilö pääsee hyvään työpaikkaan tai jatkamaan opintojaan yliopistoon. Tämä motivaation luominen on kuitenkin hyvin vaikeaa, koska oppimisen pitäisi olla nuoren henkilön pääasiallista toimintaa koko hänen nuoruutensa ajan. Ja tietenkin myös oppimiseen kuuluu yhteisten sääntöjen oppimisen harjoittelu, ja se että henkilö istuu pulpetissa kännykkä äänettömällä kuuluu oppitunnin henkeen sekä yleiseen käytöstapojen oppimiseen aivan kuten kaikki muutkin asiat koulussa, niin se että henkilö oppii ottamaan toiset huomioon luokassa ja noudattaa yleisiä sääntöjä tietenkin kuuluu osana koulun läpäisyvaatimuksia. 

Ja myös tähän oppimisen kokonaisuuteen pitää oppia motivoimaan oppilaita. Koulun yksi tehtävä on jakaa oppilaille tietoa sekä opettaa heitä soveltamaan oppimaansa käytännön elämässä, ja tuon tietopuolisen opiskelun, mihin sisältyy tiedon etsinnän opettaminen sisältyy myös yleisten käytös- sekä tapasääntöjen oppiminen. Eli myös kotitehtävät sekä itseopiskelu ovat asioita, jotka sisältyvät kouluun. Mutta vaikka paljon tätä asiaa kritisoidaan, niin oppiminen perustuu motivointiin, ja motivaatio lähtee pohjimmiltaan pakosta.Se voi kuitenkin ahdistaa ryhmän huonoimpiam, ja tällä perustellaan sitä, että kotitehtävien tekemistä sekä muiden tehtävien tekoa koskevia tilastoja pidetään kaikkien nähtävänä. Oppilaille pitää opettaa se, että he oppivat itseään ja tulevaisuuttaan varten, eivätkä ketään jengipomoja tai muita vastaavia henkilöitä miellyttääkseen.

Ei ole mukavaa, jos oma tehtyjen tehtävien taulu olisi tyhjä, mutta kun puhutaan siitä, että tuollainen merkintä omalla kohdalla voi olla kannustavaa, eli vaikka luokan loppupäässä oleminen ei ole mukavaa, ja se sitten varmasti ahdistaa, niin se saattaa olla se pelote, mikä saa oppilaat tekemään tehtäviään, vaikka se ehkä on luokan huonoimman mielestä jonkinlaista painostusta, ja kuitenkin tuo saattaa motivoida oppilaita kohdistamaan oma huomio opiskeluun. Kaikkeen motivointiin liittyy itsearvio, millä mitataan oppilaan omaa itsekritiikkiä sekä sitä että miten hän osaa ottaa palautetta vastaan. Eli mitä mieltä on arvioida tehtävä täysin osatuksi tai että oppilas ansaitsee kiitettävä, jos palauttaa tyhjän paperin?

Tässä tapauksessa voidaan keskustella omasta itsekritiikistä.Jos oppilas tekee omastakin mielestään huonoa työtä, niin silloin pitää miettiä sitä, missä oppilaan pitää muuttaa käytöstään. Rankaisun yhteydessä pitää kysyä, että tietääkö oppilas, miksi hän saa rangaistuksen. Kun puhutaan siitä, että kouluja sekä opettajia syyllistetään siitä, että lapsi ei opi, niin toki välillä myös opettajassa on vikaa. Mutta se että oppilas jättää työnsä tekemättä eli jättää kirjat viikonlopuksi kouluun, kun maanantaina on kokeet varmasti on oppilaan oma vika, vaikka hän sitten tietenkin saattaa siitä muita syyttää. Ja mikäli oppilas arvioi itsensä todella huonoksi, niin hänen kanssaan pitää puhua siitä, että miksi hän ei edes viitsi yrittää yhtään mitään, sekä siitä, että mitä hän sitten kuvittelee tekevänsä, jos hän paperin saatuaan palauttaa tyhjän arkin, eikä edes katso niitä tehtäviä. 

Kuitenkin kirjojen lukeminen sekä opiskelumateriaaliin tutustuminen on oppilaan omalla vastuulla.Ja jos oppilas ei tee tehtäviään, niin silloin niitä voidaan jäädä koulun jälkeen tekemään. Samalla myös kerrotaan, että tuosta asiasta keskustellaan tuossa tilanteessa, eli oppilaan pitää valmistautua siihen, että laiskanläksytilaisuudessa keskustellaan siitä, mikä muu oli niin kiinnostavaa että hän haluaa jäädä miettimään noita tehtäviä koulun jälkeen. Ja jos kotona on rauhatonta, niin toki tästä asiasta voidaan keskustella myös sosiaaliviranomaisten kanssa, joten ehkä sitten myös se rauhallinen opiskelupaikka löytyy koulun ulkopuolelta.Tilaisuuden ei ole tarkoitus olla tuomitseva vaan rakentava, ja siellä saa myös antaa opettajalle palautetta. Sekä pyytää aidosti apua niille, jotka tuntevat sitä tarvitsevansa. Ja korostetaan sitä, että oppiminen on oppilasta itseään varten.

 Eli päästäkseen hyvään ammattiin tulee hänen tehdä työnsä peruskoulussa tai lukiossa hyvin. Ja vasta hyvin mennyt perusopetus antaa mahdollisuuden päästä noihin haluttuihin jatkokouluihin.Oppilaita pitää kannustaa olemaan hyviä sekä loistamaan koulussa. Nuorille pitää opettaa että huono ei kannata tahallaan olla.Samoin pitää muistaa se, että huonot oppilaat saattavat yrittää painostaa muita jättämään koulun kesken. Ja tuo sitten saattaa aiheuttaa haasteellisia tilanteita.Ja samoin nuo tahallaan koulusta pois jääneet oppilaat saattavat uhkailla niitä, jotka haluavat opiskella asiallisesti. Se sitten saattaa aiheuttaa ahdistavia tilanteita sekä myös tarvetta kutsua viranomaisia paikalle.Eli missään nimessä sitä ei saa sallia, että nuo koulun kesken jättämisestä haaveilevat nuoret toimivat jonain roolimalleina muille, mikä tarkoittaa sitä, että he eivät saa vetää muita mukaan tuohon toimintaansa.

elainasiaa.blogspot.fi


kimmonsivu.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,