Skip to main content

Ajattelemattomuudesta rangaistaan, eli kukaan ei ajatellut, että joku haluaa ydinpommin hinnalla millä hyvänsä


Kun puhutaan tutkimuksesta, jota tehdään veronmaksajien rahoilla, niin voin kyllä kertoa, että tutkijoilla on velvollisuus julkaista nuo tekstinsä, ellei joku sitten sitä varsinaisesti kiellä. Tutkijan työtä säätelee sellainen sääntö, että hänen pitää tietenkin osoittaa väitteensä todeksi, ja siinä tutkimus eroaa filosofian ajattelutavasta, missä pelkkä asian hyvä perustelu riittää siihen, että filosofi saa kuulijansa vakuuttuneeksi. Kuitenkin voidaan sanoa, että jokaisen ihmisen velvollisuus on kertoa maailmalle, jos jokaisella maailman ihmisellä on mahdollisuus päästä käsiksi tekniikkaan, mikä voi vaarantaa jopa miljoonien ihmisten hengen. On paljon asioita, joiden julkistamista pelätään, koska ne vaikuttavat jotenkin erikoisilta, mutta kun luemme esimerkiksi Agatha Christien tai David Morrellin kirjoja, niin ne vilisevät erilaisia murhaohjeita, kuten tuo legendaarinen boomslang-käärmeen myrkyllä tapahtunut salamurha ja Morellin kirjoissa sitten esitellään sellainen kavalkadi erilaisia kung-fu-otteita, joiden tarkoitus on lähinnä surmata tai vahingoittaa toista ihmistä pysyvästi.
Tämän takia olisi todella mukava asiaa, että myös näistä asioista puhuttaisi esimerkiksi koulujen väkivaltaa käsittelevillä luennoilla, Eli pitää muistaa se, että kurkkuun suunnattu karateisku, mikä annetaan sormenpäillä tai kämmensyrjällä on erittäin vaarallinen teko, joka voi vahingoittaa ihmistä pysyvästi. Jos ihminen ei tuota tiedä, niin silloin hän voi olla erittäin vaarallinen lähiympäristölleen, eli kaikkein vaarallisin henkilö on ihminen, joka ei tiedä olevansa vaarallinen, ja käyttää epähuomiossa eli tietämättään vaarallisia otteita. Eikä myöskään ole mukavaa, jos joku sitten erehtyy pitämään esimerkiksi risiinin siemeniä vaarattomana asiana. Itse kyllä hiukan kritisoin sitä, että tuolla samalla nimellä myydään esimerkiksi ulostuslääkkeitä eli risiiniöljyä,
Jos joku sitten erehtyy pitämään risiinin siemenistä uutettua öljyä tuona "risiiniöljynä", niin silloin voi tulos olla vähemmän miellyttävä, Eli aina löytyy joku homeopaatti, joka sitten alkaa kokeilla noita asioita itse, eli hän voi esimerkiksi kokeilla uuttaa tuota öljyä itse noista risiinin siemenistä. Samoin erilaisista muista asioista ei varoiteta ihmisiä tarpeeksi. Yksi niistä on se, että esimerkiksi tavallisia sieniä syötäessä pitää joskus noudattaa erityistä varovaisuutta, eli alkoholi saattaa aktivoida tuon sienen myrkyn niin, että se ryhtyy tuhoamaan maksan soluja. Eikä myöskään ydinpommien valmistusta mitenkään muisteta aina salata. Tuon aseen ongelmana on se, että kun ydinsulkusopimusta tehtiin, niin kukaan ei ottanut huomioon sitä, että lopulta löytyy valtio, jonka johdolla on motivaatiota sekä osaamista tuon välineen rakentamiseen.  
Tuolloin aikoinaan ajateltiin, että jos joku valtio aikoo hankkia ydinaseita, niin se sitten taivutellaan talouspakotteiden avulla luopumaan suunnitelmistaan. Kuitenkaan kukaan ei ottanut huomioon sitä, että tietyissä tietosanakirjoissa opetetaan tuo uraanin rikastusprosessi sekä se, miten räjähdesegmentit pitää asentaa pommin kuoren ympärille. Tuolloin ennen puhuttiin siitä, kuinka vaikeaa ydinaseen valmistus on siksi, että tuo väline vaatii tietyt turvallisuusjärjestelyt, joihin kuuluu monimutkaisten elektronisten komponenttien valmistaminen, ja sellaisten kemiallisten räjähteiden tuottaminen, mitä ei voi laukaista ilman erityisiä kemikaaleja. 
Mutta kukaan ei silloin tajunnut, että kaikki eivät ajattele samalla tavoin kuin muut. Eli tuolloin puhuttiin vaativasta uraanin erotusprosessista, jossa käytettiin huippumyrkyllisiä kemikaaleja kuten uraaniheksafluoridia, joka on erittäin suuri riski sekä työntekijöille että ympäristölle, ja räjähdysvaara noissa rikastusyksiköissä on erittäin suuri, joten prosessi pitää suorittaa erittäin tarkoin valvotuissa oloissa, missä happea ei saa päästä ollenkaan prosessiin, missä uraaniheksafluoridia kuumennetaan sulaan tilaan, ja siinä sitten sentrifugien avulla erotetaan uraani tuosta yhdisteestä. Mutta Pohjois-Koreassa ei kuitenkaan ole mitään pelkoa siitä, että kukaan joutuu vastuuseen, mikäli tuo prosessi sitten päättyy räjähdykseen. Ja työvoimaksi tietenkin kelpaa vaikka joukko poliittisia vankeja, joita ei kukaan sitten kaipaa, vaikka yksikkö sattuisi räjähtämään. Samoin luontoarvot eivät tuossa valtiossa ole koskaan olleet kovin korkealla. 
Eli kun puhutaan Pohjois-Korean ydinohjelmasta, niin sitä ei kukaan ottanut huomioon, että joku tekee ydinpommin niin, että hän leikkaa kasan sähköjohtoja saman mittaisiksi, ja kytkee tuon pommin räjähdesegmentit suoraan noihin johtoihin. Samoin missään ei varmaan muistunut mieleen, että tuon räjähdelinssin voi tehdä myös tavallisesta RDX tai HMX-räjähteestä, jos nyt tuon ydinaseen tekijä ei satu välittämään mitään turvallisuudesta. Myöskään mitään erityisiä turvajärjestelyjä itse kärjen kanssa ei tarvita, mikäli mistään ei tarvitse välittää mitään. Ja laukaisu voidaan hoitaa barometrisytyttimellä tai vaikka herätyskellolla, mikäli digitaalista laukaisinta ei haluta tai osata rakentaa. Myöskään missään ei olla ajateltu sitä, että ydinpommeista voidaan tehdä erittäin voimakkaita lisäämällä niihin litium-kerros, missä sitten tapahtuu fuusioreaktio. Eli tuollainen pommi voi olla hyvin voimakas, vaikka nuo fissiopommit olisivat vain parin kilotonnin luokkaa. 
Tämän takia ei kukaan varmaan koskaan ole miettinyt sitä, että periaatteessa kuka hyvänsä voi hankkia tuon alkupräisen Fermin miiluna tunnetun reaktorin piirrustukset haltuunsa, ja jos toimija on valtiollinen, niin silloin ei tarvitse pelätä sitä, että myöskään kukaan noihin toimiin puuttuisi. Tässä sitten ei olla puhuttu kemiallisista tai biologisista aseista, joita voidaan tuottaa kasapäin esimerkiksi öljynjalostamoksi naamioidussa tuotantoyksikössä, missä noihin säliöihin tehdään botoksiiniviljelmät, joista sitten tuota kemikaalia johdetaan reagoimaan fosforin kanssa, jolloin saadaan aikaan reaktio, mikä johtaa VX:n valmistukseen. Ja tuollainen jalostamo voi tuottaa valtavat määrät tuota kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyä kemikaalia, jota voidaan sijoittaa ohjusten kärkiin. 



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,