Skip to main content

Sarjamurhaajien sekä petoksen hyytävä maailma eli nuo ihmiset ovat vaarallisimpia rikollisia mitä maailma on milloinkaan kohdannut


Eräässä ohjelmassa sanottiin aikoinaan, että "sarjamurhaaja on vaarallisin ihminen mitä yhteiskunta on koskaan luonut".Tässä kirjoituksessa ei käsitellä muuten valtion suojissa tapahtuneita massamurhia, joita sitten tapahtui esimerkiksi natsien keskitysleireillä, paitsi ehkä aivan lopussa kirjoitetaan siitä, mitä sarjamurhaajien täyttämillä kaavakkeilla voisi joku katala ihminen tehdä. Eli joku vastuuttomasti toimiva tiedemies voisi noiden papereiden avulla värvätä esimerkiksi palkkamurhaajia Mafialle, ja palkkamurhaajat ovat tietenkin yksi sarjamurhaajien alatyypeistä, eli he ovat henkilöitä jotka ovat sitten hakeneet kykyjään vastaavaa työtä mafian kaporegimenä, mikä tarkoittaa palkkamurhaajien surullisen kuuluisaa ammattikuntaa.


Tuollainen rikollinen mikä tappaa huvikseen toisia ihmisiä on erittäin harvinainen, mutta samalla äärimmäisen vaarallinen ihminen. Eräiden tutkimusten mukaan vain yksi miljoonasta ihmisestä on tuollainen äärimmäisen väkivaltainen henkilö, joka surmaa muita pelkästään saadakseen mielihyvää. Eli Suomessa on tilastojen mukaan tällä hetkellä viisi sarjamurhaajaa, koska maassamme on noin viisi miljoonaa ihmistä. Sarjamurhaajat eivät ole mitään uusia rikollisia, vaan ensimmäisiä dokumentoituja tapauksia oli esimerkiksi "Ritari siniparta", joka siis on kirja, mutta tuon kirjan päähenkilö on saattanut saada vaikutteita Gilles de Rais (1405-1440)  nimisestä miehestä, joka 1400-luvulla raiskasi ja surmasi satoja lapsia, ja sai siitä sitten kuolemantuomion.



Gilles de Raisia eli aitoa 1400-luvun hirviötä voidaan pitää 1500 luvulla eläneen Erzsébet (Elisabet) Báthoryn (1560-1614) sekä toinen 1400-luvun kuuluisan massamurhaajan Vlad Tépesin (Dracula) (1431-1476) ohella ensimmäisinä dokumentoituina sarajamurhaajina, mutta voidaan kuitenkin sanoa niin, että missään nimessä tuo aika, jolloin Gilles de Rais tai  Erzsébet Báthory sattuivat elämään ei ollut kuulu siitä, että ihmisillä olisi ollut mitään oikeusturvaa. Jälkimmäinen noista kammottavista ihmispedoista jäi kiinni siksi, että hän sattui surmaamaan aatelisia tyttöjä, eikä hänen elinaikanaan ollut mitenkään tavatonta, että esimerkiksi linnan herra saattoi hakata palvelijoitaan kuoliaaksi.


Kuitenkin noiden ihmisten julmuus oli erittäin tunnettua, ja heistä kerrotaan edelleen tarinoita. Vlad Tépesin eli Draculan kohdalla saattaa asia olla niin, että hänen tekojaan suurenneltiin aikoinaan siksi, että tuota miestä haluttiin sitten mustamaalata, ja muutenkin tuohon aikaan saattoi asia olla niin, että muuallakin ihmisiä kidutettiin kuulusteluissa kuoliaaksi, mutta Dracula ja Báthory olivat sitten "itäisillä mailla asuvina aatelisina" sen verran kaukana, että heidän päälleen pantiin asioita, joita he eivät edes tehneet. Ja varsinkin Báthoryn kohdalla saattaa olla niin, että hänen päälleen laitettiin myös Englannin kuningattaren Elisabet I:n (1533-1603) tekoja. Eikä "neitsytkuningatar" mikään kovin lempeä ihminen ollut entisiä rakastajiaan kohtaan, joista moni sitten päätyi hirteen tai mestauslavalle, joten mikään kovin viehättävä henkilö ei tämä neitsytkuningatar kuitenkaan ollut.


Saattaa olla niin, että Erzsébet Báthory oli salanimi, jonka kautta käsiteltiin englannin kuningatarta, joka muuten lähetti serkkunsa Maria Stuartin mestauslavalle, ja ehkä tuo salanimen käyttö oli perusteltua siksi, että jos kuningatar olisi saanut tietää mitä hänestä puhuttiin, niin silloin olisi tuota henkilöä odottanut kuolemantuomio, ja tietenkin aatelispoikia piti varoittaa vaarasta, mikä seurasi siitä, jos sattui pääsemään kuningattaren kanssa vähän liian tuttavallisiin väleihin. Tuolloin saattoi sitten käydä niin, että henkilö pääsi suoraan Towerin linnaan ja mestauslavalle, kun hän kuvitteli kuningattaren antavan anteeksi jonkun väärän sanan, mikä tuli sanottua muutamien oluiden jälkeen, ja jos puheet kääntyvät valtiopetokseen, niin silloin piti olla vähän varovainen, koska kuninkaallisen salaisen palvelun päällikön  Sir Francis  Walsinghamin (c.1532-1590), joka saattoi joskus kuulemma esiintyä nimellä Roger Walsingham vakoojat saattoivat nuo asiat helposti kuningattaren sekä hänen vakoilumestarinsa tietoon, ja sen jälkeen oli elämä lyhyttä ja nopeaa.


Walsinghamin salainen palvelu oli oikeastaan lähinnä gestapoa muistuttava järjestö, joka vainosi ja urkki kuningattaren omiksi vihollisekseen määrittämien katolisten tietoja melko halpamaisilla menetelmillä, ja mikään petos ei ollut noille miehille vierasta. Mutta kuten olen sanonut niin tuo toiminta oli tuolloin edistyksellistä, eli tarvittiin joku todiste, jotta henkilö joutui Toweriin, ja tuo salainen palvelu oli nykyaikaisen turvallisuuspoliisin esiaste, mistä myöhemmin kehittyi moderni MI5, joka valvoo viranomaisten toimintaa Britanniassa. Mutta mikään oikeusvaltio ei Britannia tuolloin ollut ja salainen palvelu oli oikeastaan inkvisitio, mikä oli siirretty kuningattaren komentoon, ja tuolloin muutenkaan eivät tutkimusmenetelmät olleet sellaisia, että ne olisivat kestäneet päivänvaloa.


Eli epäiltyjä kidutettiin säälittä, ja muutenkin tunnustuksia hankittiin pakotuksella kuten jättämällä heidät ilman ruokaa kunnes pidätetyt tunnustivat, ja tietenkin heidät sitten tuomittiin ja mestattiin ajan hengen mukaan. Ja pelkkä kuninkaan kuoleman ennustaminen vei suoraan mestauslavalle, koska tuo sitten tulkittiin "koodikielellä lausutuksi uhkaukseksi" tai "noitumiseksi", mikä sitten tarkoitti valtionpetossyytettä sekä kuolemantuomiota. Tuolloin kuningas hallitsi valtakuntaa Jumalan armosta, ja jos joku häntä uhkasi syyllistyi äärimmäiseen rikokseen, mikä tarkoitti sitä, että Jumala saattoi antaa vihansa laskeutua maan päälle, jos syyllistä ei rangaistu äärimmäisen kovalla kädellä, ja noiden mielivaltaisten pidätysten ja nykykäsityksen mukaan murhien kohteeksi saattoi joutua kuka vain joka käveli valtakunnan alueella. Riitti vain se, että joku kävi sanomassa sotilaille, että tietty henkilö oli ennustanut kuninkaallisen perheen jäsenen kuoleman, ja sitten alkoi matka kohti mestauslavaa tai roviot, riippuen siitä, minkä tuomion hallitsija tai hänen nimissään toimiva henkilö halusi tuolle onnettomalle antaa.


Eli tuolloin ei ihmisellä ollut mitään oikeusturvaa, jos hän sitten sattui joutumaan oikeuteen, ja ehkä myös tämä kuuluisa "Ritari siniparta" De Rais oli aikoinaan oikeusmurhan uhri. Hän ei ollut ainoa, joka teki niitä asioita, mistä häntä syytettiin, ja tuon miehen asema Ranskalaisena ritarina tietenkin aiheutti sen, että esimerkiksi Englantilaiset varmasti häntä sitten mustamaalasivat. Ja ehkä hän oli kuninkaallinen uhri, joka annettiin kansalle lepytykseksi siitä, että aateliset olivat tuolloin äärimmäisen kovia tavallisia ihmisiä kohtaan, ja tuolloin Ranskan kuninkaan piti "poimia yksi liljoista kasvimaasta" ja antaa kansalle ritari, joka sitten taas käänsi ihmisten pään pois tuosta ajan hengen mukaan tapahtuneesta oikeudettomasta kohtelusta, mihin kuului se, että ritari saattoi tappaa kenet tahansa tavallisen ihmisen joutumatta siitä mihinkään vastuuseen. Erzsébet Báthoryn virhe oli se että hän sattui surmaamaan aatelisen tytön, eikä silloin muista uhreista sitten puhuttu ollenkaan, mutta myöhemmin sitten tuo nainen sai lähes maagisen maineen julmana ihmisenä, joka kylpi uhriensa veressä saadakseen ihonsa pidettyä nuorekkaana.


Mutta varsinaisesti heistä ei koskaan käytetty titteliä "sarjamurhaaja", ja oikeastaan vasta Kaliforniassa toiminut "Zodiac killer" sekä Ted Bundy toi tuollaisen rikollisen normaalien ihmisten tietoon. Mutta vasta elokuva "Uhrilampaat" toi tuon kammottavan rikollisuuden lajin valkokankaalle, ja sen jälkeen sitten on elokuvissa vieraillut tasaiseen tahtiin erilaisia sarjamurhaajia. Kun puhutaan noista äärimmäisen vaarallisista rikollisista, niin heidän kohdallaan on erittäin suuri vaara siitä, että noita ihmisiä aletaan jäljitellä toisten rikollisten taholta. Kun puhutaan ihmisen äärimmäisestä väkivaltaisuudesta, niin yleensä tuollainen ihminen, joka muuttuu rituaalisurmaajaksi on jostain saanut sellaisen toimintamallin, että jokin asia saa aikaan hänessä sellaisen raivon, että hän ei pysty sitä enää hallitsemaan.


Sarjamurhaaja on "pinttyneiden tapojen mies tai nainen", eli hän surmaa uhrejaan rituaalinomaisesti, eli hän saattaa esimerkiksi tarjoilla kuolleelle uhrilleen aterian tai pukea hänelle jotain koruja. Yksi rikollistyyppi tietenkin ovat sellaiset miehet ja naiset, jotka sitten saavat päähänsä tehdä vaikutusta johonkin vankilassa istuvaan sarjamurhaajaan. He saattavat sitten ryhtyä surmaamaan ihmisiä tehdäkseen noihin Ted Bundyihin vaikutusta, ja se sitten tietenkin on hyvin järkyttävää toimintaa. Osa sarjamurhaajista tietenkin hakee kykyjään vastaavaa työtä esimerkiksi mafian tappajana. Eli palkkamurhaajat ovat myös sarjamurhaajia, vaikka tätä ei usein käsitellä oikeudessa tai missään kirjallisuudessa.


Sarjamurhaajien sielunelämää tutkitaan erilaisten psykologisten menetelmien avulla, ja samalla tietenkin myös MEG ja PET-skannerit auttavat tutkijoita selvittämään syyn siihen, miksi ihminen nauttii väkivallasta, eli onko tuohon viettiin syynä kasvatus vai hermostollinen poikkeavuus kuten keskushermostossa oleva kasvain, mikä saa ihmisen käytöksen muuttumaan äärimmäisen väkivaltaiseksi. Samoin haastattelujen avulla pyritään selvittämään se, että missä vaiheessa hänen arvomaailmansa on muuttunut äärimmäisen kielteiseksi jotain ihmisryhmää kohtaan. Näihin haastatteluihin käytetään kaavakkeita, missä on erilaisia kysymyksiä, ja tietenkin näiden rikollisten karsiminen pois esimerkiksi armeijasta on hyvin tärkeää, joten sen takia he täyttävät myös armeijan soveltuvuustestejä, jotta sitten saadaan tietää se, miten "oikea sarjamurhaaja" vastaa näihin kysymyksiin.


Ja nämä kaavakkeet ovat sikäli äärimmäisen vaarallisia, koska jos niitä käytetään väärin, niin silloin voi seurauksena olla hyvin vakavia tilanteita. Eli jos esimerkiksi joku sotilas tai sota-alan yritys sitten haluaa tehdä vaikka sarjamurhia, niin sitten heidän pitää vain saada käsiinsä Mafian tappajien täyttämiä testejä, joiden avulla he voivat sitten valita omia työntekijöitään vertaamalla tarjokkaiden vastauksia noiden rikollisten antamiin lausuntoihin, tai ehkä he tekevät vain sellaiset kaavakkeet, missä on helppo vastata "rasti ruutuun"-periaatteella, ja sitten noita kaavakkeita voisi vaikka lähettää vankiloihin tai johonkin erikoisjoukkojen osastoihin, joista sitten voidaan kutsua sitten sopivia tarjokkaita työhaastatteluun, ja muuten esimerkiksi Waffen SS:n pahamaineiset "Totenkopf kommandot" käyttivät esimerkiksi sairaanhoitajien soveltuvuuskokeita omien työntekijöidensä rekrytoinnissa.


Tuolloin vankimielisairaaloiden lääkärit kuten kammottu Dr. Hermann Paul Nitsche, joka tunnetaan hirviönä, joka surmasi säälittä potilaitaan  "Aktion T-4"-ohjelmasta antoi ensin murhaajien täyttää nuo soveltuvuuskokeet, ja sitten niissä annettuja vastauksia verrattiin noiden teloittaja-kandidaattien antamiin vastauksiin. Tuo mies sitten valitsi myös Dr. Josef Mengelen tehtäviinsä, ja monien muiden kiduttajien sekä kaasukammion käyttäjien hakemukset kulkivat nimenomaan tämän pahmaineisen "kuolemanenkelien ylipäällikön" kautta. Eli tätä voivat tehdä tiedemiehet, jotka antavat kykynsä diktaattorien käyttöön.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/shakkilautamurhaaja-murskasi-paat-vasaralla-tohtori-kuolema-iski-vanhuksiin-mtv-kokosi-tarinoita-hyytavista-sarjamurhaajista/6553394#gs.fonqWDk


https://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,