Skip to main content

Mikäli joku maa on rakentanut ydinaseisiin tarvittavan tekniikan valmiiksi, niin se kykenee ottamaan nämä välineet uudelleen käyttöön hyvin nopeasti



Iran on uhannut, että se irtisanoo sopimuksen, mikä koskee ydinaseen kehitystä sekä maan siirtymistä ydinaseita omistavien valtioiden yhä kasvavaan joukkoon. Ja tässä sitten voidaan suoraan sanoa, että jos joku valtio on kerran rakentanut tuon aseen tuotantoa varten infrastruktuurin, niin silloin se voi melkein välittömästi valmistaa kaikki nämä laitokset uudelleen, vaikka se kerran olisi nämä installaatiot purkanut. Kun keskustellaan siitä, millainen tuon valtion asema olisi ensimmäisen ydinkokeen jälkeen, niin tietenkin se on voinut toimia niin, että tuolla valtiolla olisi useita tuon testi-yksikön kaltaisia räjähteitä hallussaan, ja tuolloin jos ydinpommi räjähtää, niin noita aseita olisi valmiina välittömästi tehtävää iskua varten.


Mikäli pommi olisi "fiisu", niin silloin tietenkään ei vahinkoa tulisi, koska tuolloin aseen räjäyttäminen ei näkyisi sitten erilaisissa sensoreissa. Mutta kun ensimmäinen koeräjäytys on tehty, niin silloin seuraa se, että kyseinen valtio saattaa kohdata pakotteita tai sen laboratorioihin saatetaan iskeä, joten tuon ensimmäisen ydinkokeen jälkeen pitää tuota iskuvoimaa olla käytettävissä mahdollisen ennaltaehkäisevän iskun varalta.


Kuitenkin ydinaseen leviäminen myös maihin, jotka suhtautuvat länsimaihin vihamielisesti on osa tämän päivän politiikkaa, ja uskoisin että Iran sitten saa ehkä apua ydinaseen kehittämiseksi Pakistanista, joka myös on islamilainen valtio. Eli varmaan myös Pakistanista löytyy ihmisiä, joiden mielestä "uskonveljiä" täytyy auttaa tämän aseen kehittämisessä. Mutta tietenkin aina voidaan sanoa se ikuinen hokema, jonka mukaan "jokaisella valtiolla on oikeus puolustaa itseään" ja hankkia tätä tehtävää varten ydinaseita, jos ne katsovat niitä tarvitsevansa.


Tällöin kuitenkin täytyy todeta se, että jotkut valtiot ovat ottaneet oikein asiakseen rikkoa ihmisoikeuksia ydinaseiden suojissa piileskelen. Ja se sitten varmasti aiheuttaa epävakautta kansainvälisessä politiikassa. Nimittäin jos ydinaseiden käyttöä sekä kehitystä ajatellaan massatuhon näkökulmasta, niin tietenkin pieni armeija hyötyy niistä paljon enemmän kuin iso armeija hyötyy. Ja tietenkin ydinase näyttää paremmalta televisiossa kuin kemiallinen ase, koska ensin mainitun kohdalla sen kehittämistä voidaan perustella esimerkiksi tarpeella tuhota vihollisen varikoita tai sen komentobunkkereita, joita varten on kehitetty maan sisään tunkeutuvia ydinkärkiä. Neutronipommia eli ERW-asetta (Enhanced Radiation Weapon)  on vastustettu sen vuoksi, että se jättää rakennukset pystyyn sekä taistelussa tarvittavan materiaalin vahingoittumattomaksi mutta surmaa ihmiset.


Tuon aseen kehittämistä perusteltiin kuitenkin ihmisille sillä, että se toimisi muiden ydinaseiden nallina, joka siten räjäyttää suurempia vetypommeja. ERW-ase on tietenkin hyvin pienikokoinen, ja sitä on markkinoitu myös erikoisjoukkojen käyttöön tarkoitettuna välineenä, jonka nämä sotilaat sitten voivat soluttaa vihollisen esikuntaan ja räjäyttää sen siellä. On myös kehitteillä niin sanottu "fiisupommi" tai "kynttiläpommi", jossa ydinfissio kestää useita tunteja, ja jonka teho perustuu uhtaaseen sätelyyn. Eli kun tämä ydinase laukeaa, niin se luo jollekin alueelle pitkä-aikaisen mutta hyvin tarkasti määritetyn säteilyvyöhykkeen, jonka läpi ei sitten millään tankilla ajeta.


Siinä tuon pommin radioaktiivinen materiaali fissioituu melko hitaasti, jolloin se kehittää sätelyä pidempään kuin normaali ydinase, ja tuo ase voidaan pudottaa vaikka vihollisen komentokeskuksen katolle, jonka jälkeen se laukeaa. Sitten radioaktiiviinen materiaali muuttuu nesteeksi, ja tuo massa alkaa vajota maan sisään, jolloin nestemäisessä tilassa oleva ydinmateriaali polttaa tiensä auki mihin tahansa bunkkeriin. Tai tuollaiset alle kilotonnin tehoiset taistelukärjet mahdollistavat kirurgiset iskut vihollisen asemiin. Kun ydinaseita sitten on päätynyt myös muiden kuin länsimaisten toimijoiden käsiin, niin silloin kynnys niiden käyttöön on laskenut.


Samoin ydinaseen sekä konventionaalisen aseen välinen ero on hämärtynyt, kun nykyään puhutaan myös niin sanotusta "alikriittisestä kärjestä", missä ydinfissio saadaan aikaan puristamalla radioaktiivista kappaletta räjähteellä.Tuollaisten ydinaseiden kehittäminen tietenkin saa aikaan sen, että konventionaalisen ja ydinaseen ero hämärtyy, ja myös riski noiden aseiden käytöstä esimerkiksi terroristien koulutuskeskuksia tai niiksi väitettyjä installaatioita vastaan kasvaa.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Schrödinger's cat: and the limits of that idea.

"In quantum mechanics, Schrödinger's cat is a thought experiment concerning quantum superposition". (Wikipedia, Schrödinger's cat). But the same thing can use as model for many other thought experiments.  Sooner or later, or at least in the ultimate end of the universe, the Schrödinger's cat will turn into wave movement. The information that this cat involved exists but the cat does not exist in its material form. The information doesn't ever vanish. It just turns its shape.  We are all trapped in the universe and time. The universe is the space that is entirety to us. There are no confirmed other universities. But the multiverse is a logical continuum for the expanding galactic megastructures.  The problem with natural things is this. They are black and white. They exist or do not exist. Could there be something, that exists and not exists at the same time?  Scrödinger's cat is thinking experiment about case their cat is not dead or not alive. But in this...

The string theory offers a new way to calculate Pi.

"Scientists discovered a new series for pi through string theory research, echoing a 15th-century formula by Madhava. By combining Euler-Beta Functions and Feynman Diagrams, they modeled particle interactions efficiently. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Leap in Mathematics) People normally think that. The pi is the ratio of the circumference circle's circumference to the circle's diameter. The Pi is a mathematical constant 3.14159..., the endless decimal number. The Pi is interesting because developers can use that decimal number to make the encryption algorithms stronger.  The idea is that the encryptions program hides the message's original ASCII numbers by multiplicating those numbers with some decimal number. Or the system can add some numbers to those ASCII numbers.  "Aninda Sinha (left) and Arnab Saha (right). Credit: Manu Y" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Le...

There are always more than three actors in the real world.

"An international research team is advancing precision timekeeping by developing a nuclear clock using thorium isotopes and innovative laser methods, potentially transforming our understanding of physical constants and dark matter. (Artist’s concept.) Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, Unveiling the Thorium Nuclear Clock and Its Time-Twisting Secrets) From Three-body problem... There are no pure three-body systems in nature. There are always more than three components in the system. For making real three-body systems we must separate those three bodies from the environment. Otherwise, there are stable effects. But nobody can predict some effects like distant supernova explosions or sun eruptions.  And one of those things that affect all bodies is time. When radioactive materials decay. That affects the stability and symmetry of the object.  Energy levels affect the existence of things like neutrons. The thorium atom clocks are next-generation tools for time measurement....