Skip to main content

Miksi Islamistit tekevät terrori-iskuja ja myös ei islamilaiset ääriryhmät turvautuvat niin usein väkivaltaan?


Miksi kovan linjan äärimuslimit tekevät terrori-iskuja, on kysymys mikä varmaan on ollut monen ihmisen mielessä jo pidempään. Syy tähän äärimmäiseen väkivaltaan johtuu siitä, että islamistit kokevat länsimaisen kulttuurin uhkana itselleen. Ja se mikä länsimaisesta kulttuurista tekee uhan on se, että se uhkaa muslimien perinteistä hyvin miesvaltaista yhteiskunnallista näkemystä siitä, että mies on aina perheen päällikkö, ja että yhteiskunnallinen osallistuminen on varattu vain miesten yksinoikeudeksi. Tuo asetelma on sitten tietenkin hivellyt nimenomaan muslimimiesten itsetuntoa, koska tuolloin heidän ei ole tarvinnut missään nimessä kilpailla naisten kanssa yhtään missään, ja muutenkin muslimien perinteisiin kuuluu sellainen asia, että miehen ei ole koskaaan tarvinnut kosia vaimoa itseään, vaan hän on vain marssinut vaimotarjokkaan kotiin, ja pyytänyt tämän isältä suostumusta avioliittoon.


Eli nainen on perinteisessä muslimiyhteisössä oikeastaan vain miehen omaisuutta, ja tämä asetelma on sellainen, mikä on taannut miehelle arvostusta ainakin omassa kotonaan. Monet muslimimaista ovat ainakin osittain diktatuureja, joissa sharian eli Koraanin lain perusteella suoritetaan poliittisen opposition tukahduttamista, sekä mielivaltaisia pidätyksiä, joilla tuetaan valtion johdon asemaa. Ja tietenkin kaikkea tuota sitten tuetaan imaamien sekä mullahien toimesta, ja moskeijoissa saarnataan sitä, kuinka upea ihminen tuon maan johtaja on. Kun puhutaan poliittisesta islamista, niin silloin tietenkin nähdään erilaisia mielenosoituksia, joita valtion johto kutsuu tukemaan itseään, kuten eräs Saddam Hussein niminen mies teki.


Noissa poliittiseen islamiin kuuluvissa lieve-ilmiöissä on yhteistä se, että valtion johto suorastaan yllyttää ihmisiä harjoittamaan poliittista sekä uskonnollista vainoa joitakin vähemmistöjä kohtaan, ja noiden vainojen tai pogomien avulla sitten taataan oma kansansuosio valtioissa, joissa 99% kansan omaisuudesta saattaa olla yhden perheen hallinnassa. Ja jos ihmisillä ei ole ruokaan rahaa, niin silloin valtion johto vain sanoaa, että joidenkin vähemmistöjen edustajien kotiin saa mennä hakemaan mitä ihmisiä sattuu huvittamaan, ja tietenkin tähän kuuluu sellainen vastenmielinen ilmiö, että esimerkiksi joidenkin vähemmistöjen edustajiin tai vierastyöläisiin kohdistuvia rikoksia ei edes tutkita, vaan jos joku tuollainen ihminen sattuu joutumaan esimerkiksi pahoinpidellyksi, niin silloin hänet vain poistetaan maasta.


Tietenkin tuossa järjestelmässä uskonnollisen sekä poliittisen elämän keskushenkilöt ovat niin sanottuja "mullaheja", joiden on helppo piiloutua poliittisen poliisin taakse, ja väittää toimivansa vain pakosta, mutta todellisuudessa heillä on erittäin keskeinen asema poliittisessa islamissa. Syy miksi sitten muslimit tekevät niin mielellään noita terrori-iskuja johtuu siitä, että niiden avulla voidaan muslimeja eristää länsimaisista vaikutteista. Tuolloin ajatellaan, että jos ihmiset eivät pääse matkustamaan länteen, niin silloin tietenkään he eivät kohtaa länsimaisia vaikutteita.  Joten jos ihminen ei tiedä jostain, niin hän ei sitä osaa silloin kaivata.  Eli heidän ajatusmaailmansa ei tuolloin saastu sellaisista ajatuksista, mitkä ovat vaaraksi muslimiyhteisön johdolle, jonka asema on sellainen, että esimerkiksi perheen päällikkö hakee vaimolleen ja lapsilleen työpaikan ja painuu sitten itse kahville.


Tuo asetelma varmaan sopii hänelle itselleen, mutta se ei varmaan ole muista perheenjäsenistä  kovin mukavaa, ja jos tuo asetelma muuttuu, niin silloin perheen päällikkö menettää asemansa. Joten tietenkään ei ole mitenkään suotavaa, että kukaan muslimiyhteisössä saisi sitten mitään länsimaisia vaikutteita, koska se murentaa miesten sekä mullahien valtaa ja asemaa tuossa yhteisössä. Samasta syystä myös jotkut äärikristilliset lahkot, joissa on sellainen tapa, että kaikki rahat ja muu varallisuus valuu yhteisön johtajien käsiin, ja siksi ne usein torjuvat kaiken ulkopuolisen vaikutuksen. Näet kaikissa maailman uskonnollisissa ääriliikkeissä vaikuttaa hyvin patriarkaalinen vallankäytön malli, missä ryhmän vanhimmat päättävät kaikista asioista. Islamilaisissa yhteisöissä ryhmän vanhimman asema on imaamilla, joka valvoo islamin lain toteutumista.


Siihen kuuluu se, että noissa ryhmissä on toimintamalli se, että ryhmän nuorimmat tekevät töitä, ja vanhimmat sitten keräävät palkat omiin taskuihinsa. Tuo sama malli on vallalla sekä islamilaisissa että myös muiden uskontojen ääriarvoja kannattavien ryhmien keskuudessa, ja jos noissa ryhmissä sitten tapahtuu liberalisoitumista, niin silloin tietenkin niiden johtajat menettävät asemansa sekä arvostuksensa ihmisten silmissä. tuota asetelmaa tietenkin pidetään yllä siksi, että sen avulla voidaan perheen pojille luvata tuota patriarkan asemaa yhteisössä, mikä vetoaa varsinkin nuoriin miehiin, joilla ei ole mitään muuta tekemistä kuin oleskella jossain ostoskeskuksessa.


Näihin henkilöihin kohdennetaan värväystä nimenomaan sosiaalisen median kautta, eli esimerkiksi joku Syyriassa asuva "uskonveli" saattaa etsiä Facebookista kaikkia henkilöitä, joilla on arabialainen nimi, ja sitten lähestyä näitä ihmisiä kertoen siitä, miten nämä voivat muuttua islamin sotilaiksi. Tuolloin vedotaan usein islamilaiseen identiteettiin ja näytetään kuvia mustaan T-paitaan pukeutuneista aseita esittelevistä miehistä, jotka sitten kertovat, että "tule sinäkin tänne, niin saat kuolla marttyyrinä", joten tällainen toiminta varmasti vetoaa sellaiseen väkivaltafilmejä tuijottaviin nuoriin miehiin, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa yhteiskunnasta.


Tuollainen ehkä yhteiskunnan ulkopuolelle jäänyt ryhmä sitten varmasti tarjoaa hyvän maaperän sille kiihotukselle, mitä esimerkiksi terroristien värvääjät heille tyrkyttävät. Eristäminen on hyvä keino pitää väki hallinnassa sekä ruodussa. Tuossa järjestelmässä on tietenkin johtajia mutta myös alijohtajia, jotka vain välittävät käskyjä, ja valvovat niiden johtajien tahdon toteutumista. Samoin alijohtajien tehtävänä on kannella kaikki asiat johtajille, jotka saattavat vaarantaa ryhmän turvallisuuden. Eli todellisuudessa rivimiehet tekevät rikoksia, ja nuo järjestön johtajat ovat ikään kuin "puhtaita pulmusia", joiden ei ole hyvä joutua vankilaan. Tuota asetelmaa perustellaan sillä, että noilla johtajilla on tärkeää tietoa tuon ryhmän piilopaikoista sekä muusta sen toiminnasta. Ja siksi myös alaisten olisi iskua tehdessään hyvä kuolla, jotta he eivät kykenisi kertomaan ryhmän salaisuuksia muille.


Koska kun ensin on vähän käyty kivittämässä jonkun ikkunoita, niin silloin varmasti aletaan liikkua ryhmässä, missä tyhmyys tiivistyy. Samoin iso joukko noin 20 vuotiaita miehiä pelottaa ihmisiä, varsinkin jos heidän käytöksensä on riidan hakuista. Tuon ryhmän johtajien kannalta ei tietenkään ole mukavaa, että heidän suojakseen koottu ryhmä sattuu hajoamaan tai sen jäsenet keskustelevat paljon ulkopuolisten kanssa. Ja siksi näiden ryhmien edustajat ovat niin hanakoita tarttumaan aseisiin ja käyttäytymään uhkaavasti sekä väkivaltaisesti muita ihmisiä kohtaan. Eli eristäytyminen saa aikaan radikalisoitumista, koska silloin ihminen on kaltaistensa ympäröimänä. Ja noissa ryhmissä tietenkin suurin pelko on se, että joku pudotetaan siitä pois. Tuon takia siellä ei sitten muita mielipiteitä sallita kuin sitä mitä ryhmän johtajat sitten haluavat kuulla. Ja sitten tietenkin tämä johtaa ryhmän jäsenten radikalisoitumiseen sekä näihin hyvin ikäviin tekoihin, mistä voimme lukea mediasta.

https://vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,