Skip to main content

Miten työn verotusta voidaan keventää, jos kuitenkin budjetin alijäämä kasvaa?


Meistä kukaan ei varmasti pidä veroista, mutta niitä on kuitenkin aina maksettava. Valtion johdon mielestä tietenkin olisi mukavaa, jos heidän ei tarvitsisi korottaa veroja, mutta kun talous on alijäämäinen, niin silloin pitää jostain saada rahaa, joka tasapainottaa valtion menoja. Ja tietenkin valtiolla on kaksi tapaa hankkia rahaa, jolla se selviää lainoistaan ja niiden koroista. Yksi tapa on myydä sen omaa reaaliomaisuutta yksityisille ja toinen on sitten tietenkin korottaa veroja.


Veroja sekä veron kaltaisia maksuja on valtiossa vaikka millä mitalla, ja tuloveron lisäksi tulee sitten tietenkin pääomaverotus, eli ihmisen hallussa olevia omistuksia kuten asuntoja sekä tontteja verotetaan samalla tavalla kuin osaketuottoja. Se kumpia veroja korotetaan on tietenkin hiukan hankala asia, koska jos valtion johto lähtee korottamaan esimerkiksi pääomaverotusta, mikä kohdistuu erityisesti suuria osakesalkkuja hallussaan pitäviin henkilöihin, niin silloin tietenkin tuo veron korotus kohdistuu suurituloisiin, mutta jos taas työstä perittävää veroa korotetaan, niin silloin tietenkin suuri osa palkansaajista suuttuu tällaisesta asiasta.


Politiikka on pohjimmiltaan massoihin vaikuttamista, ja kukaan ei varmasti halua olla se, joka suututtaa suurimman kansanryhmän, eli "herra" tai "rouva" keskiverron, joka on sen ryhmän edustaja, jolta voidaan saada suurin mahdollinen äänisaalis. Ja siksi jokainen itseään kunnioittava poliitikko teettää sitten omassa vaalipiirissään olevien ihmisten tulotasoa koskevan kartoituksen, jotta hän ei sitten mene suututtamaan suurinta tulonsaajien ryhmää, millä voidaan sitten aiheuttaa itselle lukuisten äänten katoaminen vaaleissa.


Tietenkin maassamme on lisäksi arvonlisävero, joka maksetaan kaikista palveluista sekä asioista mitä ostamme. Yleinen prosentti maassamme on verohallinon kotisivujen mukaan 24% ellei kyseessä ole joku erityinen erikseen mainittu tuoteryhmä, jossa verotus on alempi kuin yleinen arvonlisävero. Tuo veroprosentti on melko korkea, eli yrittäjä maksaa saamastaan urakan tuotosta lähes neljäsosan veroja, ja sitten hän joutuu maksamaan vielä normaalin tuloveron, ja sitten vielä lähtevät aliurakoitsijoiden maksut. Kun puhutaan sitten siitä, miten paljon veroja voidaan korottaa, niin silloin tietenkin tulee heti mieleen se, että jos valtion johto nostaa liikaa  liikkeen harjoittamiseen sekä tulonhankintaan liittyviä veroja, niin silloin se menettää kansan suosion.


Tuo ei kuitenkaan ole mikään kovin paha juttu, mutta tähän liialliseen yrittämiseen sekä tulonhankintaan kohdistuvien verojen korottaminen sitten saa aikaan sen, että silloin yritykset saattavat paeta maastamme, ja sitten lisäksi käy niin, että pienituloisten palkka ei enää riitä elämiseen, ja missään tapauksessa ei varmaan työttömyyden hoito tarkoita sitä, että valtiolle maksettava veroraha jaetaan nyt noille veronmaksajille sosiaaliluukulta, kun heillä ei ole varaa ostaa jokapäiväisiä elintarvikkeita. Samoin kun valtio aikoo hoitaa työllisyyttä, niin ideana tuon ikävän asian hoidossa olisi sellainen asia, että tietenkin noiden työllistettävien olisi mentävä oikeasti töihin, jotta valtio saisi heiltä verotuloja, joilla se sitten rahoittaa menojaan.


Ja vain aito työllistyminen ilman palkkatukia tai valtion maksamia "myötäjäisiä" auttaa valtion taloutta kuntoon. Kuitenkin voidaan sanoa, että ulkomaankauppa on se, mikä tuo ulkomaista rahaa maamme valtiolle. Samalla kuitenkin maksamme sitten valtavia summia EU:lle, mutta sitten tietenkin taas voimme ryhtyä oikeasti sekä aidosti harjoittamaan sitä jälkiviisautta, ja sanoa että EU ei ehkä ole Suomen juttu. Maamme velkaantuminen saattaa kuitenkin tuolloin jatkua, koska silloin joudumme kasvattamaan julkista sektoria, joka sitten taas imee verorahoja todella paljon, ja silloin joudumme taas ottamaan lisää lainaa. Ja tietenkin Suomi voisi sanoa yksityisilla lainanantajille suoraan, että se ei aio maksaa mitään takaisin, mutta toisille valtioille on vähän vaikeaa sanoa tuosta asiasta samaan sävyyn.


Eikä se että emme maksaisi yksityisille velkojille takaisin heidän antamiaan vippejä tietenkään auta meitä silloin muuten kuin lyhyellä aikavälillä. Nimittäin sitten jos me emme maksa yksityisille velkojille valtion puolesta otettua velkaa varmasti vaikuttaa siihen, saammeko oikeastaan sitten mitään lainoja yhtään mistään. Mikäli Suomi sitten ryhtyy sosialisoimaan maahamme tallennettuja ulkomaisia talletuksia, niin silloin maamme menettää luottamuksen sijoituskohteena, ja taloutemme ajautuisi suoraan kaaokseen, kuten tapahtui esimerkiksi Chilessä sekä Argentiinassa muutamia kymmeniä vuosia sitten.

Comments

Popular posts from this blog

Schrödinger's cat: and the limits of that idea.

"In quantum mechanics, Schrödinger's cat is a thought experiment concerning quantum superposition". (Wikipedia, Schrödinger's cat). But the same thing can use as model for many other thought experiments.  Sooner or later, or at least in the ultimate end of the universe, the Schrödinger's cat will turn into wave movement. The information that this cat involved exists but the cat does not exist in its material form. The information doesn't ever vanish. It just turns its shape.  We are all trapped in the universe and time. The universe is the space that is entirety to us. There are no confirmed other universities. But the multiverse is a logical continuum for the expanding galactic megastructures.  The problem with natural things is this. They are black and white. They exist or do not exist. Could there be something, that exists and not exists at the same time?  Scrödinger's cat is thinking experiment about case their cat is not dead or not alive. But in this...

The string theory offers a new way to calculate Pi.

"Scientists discovered a new series for pi through string theory research, echoing a 15th-century formula by Madhava. By combining Euler-Beta Functions and Feynman Diagrams, they modeled particle interactions efficiently. Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Leap in Mathematics) People normally think that. The pi is the ratio of the circumference circle's circumference to the circle's diameter. The Pi is a mathematical constant 3.14159..., the endless decimal number. The Pi is interesting because developers can use that decimal number to make the encryption algorithms stronger.  The idea is that the encryptions program hides the message's original ASCII numbers by multiplicating those numbers with some decimal number. Or the system can add some numbers to those ASCII numbers.  "Aninda Sinha (left) and Arnab Saha (right). Credit: Manu Y" (ScitechDaily, String Theory Unravels New Pi Formula: A Quantum Le...

There are always more than three actors in the real world.

"An international research team is advancing precision timekeeping by developing a nuclear clock using thorium isotopes and innovative laser methods, potentially transforming our understanding of physical constants and dark matter. (Artist’s concept.) Credit: SciTechDaily.com" (ScitechDaily, Unveiling the Thorium Nuclear Clock and Its Time-Twisting Secrets) From Three-body problem... There are no pure three-body systems in nature. There are always more than three components in the system. For making real three-body systems we must separate those three bodies from the environment. Otherwise, there are stable effects. But nobody can predict some effects like distant supernova explosions or sun eruptions.  And one of those things that affect all bodies is time. When radioactive materials decay. That affects the stability and symmetry of the object.  Energy levels affect the existence of things like neutrons. The thorium atom clocks are next-generation tools for time measurement....