Skip to main content

Robotit tulevat viemään meiltä tuhansia työpaikkoja, mutta ne voivat myös parantaa ihmisen elämänlaatua


Mikään asia ei ole puhtaasti hyvää tai pahaa. Robottien avulla voidaan hoitaa tehtäviä, jotka ovat ihmisille liian vaarallisia. Mutta väärin käytettynä mikä tahansa tekniikka sekä tiede on erittäin vaarallista. Eli aina kun tiedemies kehittää jotain uutta, niin silloin tietenkin hänen pitää itse miettiä myös kehittämänsä asian varjopuolia. Toisin sanoen esimerkiksi robotteja kehitettäessä pitää muistaa, että maailma on täynnä ihmisiä, joiden tekoja ei mitata moraalilla. Ja heistä olisi varmaan mukavaa korvata poliisit ja sotilaat roboteilla, jotka eivät sitten koskaan sano heille vastaan. Samalla robotit voivat kuitenkin sammuttaa tulipaloja sekä pelastaa ihmisiä paikoista, missä palomiehet tai pelastajat ovat jatkuvasti vaarassa.


Mutta samalla robotti voi taistella rintamilla, ja suorittaa taistelutehtäviä, joista niiden antajat eivät halua muiden tietävän.  Tehtävän jälkeen voivat tuollaiset robotit tuhota itsensä, jotta mitään todisteita niiden olemassaolosta ei jäisi jäljelle. Muovista tehdyt taistelukoneet voidaan tuhota tehokkaasti  Elektron-panoksilla, jotka saavat ne katoamaan kuin tuhka tuuleen, ja sitten esimerkiksi mikropiirit katoavat "savuna ilmaan", kun 3500 asteen lämpötilan kehittävät palopommit höyrystävät nämä todisteet, joiden avulla robottien valmistajat voitaisiin jäljittää.


Robotit tulevat tulevaisuudessa viemään meidän yhteiskunnastamme tuhansia tai jopa miljoonia työpaikkoja. Se että niiden käyttö on ilmaista, eli mikään robotti ei mene lakkoon, mikäli sen ohjelmisto ei vioitu tai käyttösähkö ei katkea. Robotille ei tarvitse maksaa palkkaa eikä se mene muiden yrittäjien palveluksen. Tuolloin esimerkiksi kausittain myytäviä tuotteita valmistavat yritykset varmasti hyötyvät roboteista, koska silloin kun niillä ei ole töitä, niin riittää että virta katkaistaan tuosta laitteesta, niin silloin ei kustannuksia pääse syntymään. Tietenkin tuota kustannus-ongelmaa ei koskaan tule, jos yrittäjä sitten turvautuu määräaikaisiin työsuhteisiin, niin silloin hän pääsee työvoimasta eroon, kun tulee sellainen aika, että yrityksellä ei ole töitä.


Mutta asialla voi olla myös se vähän ikävämpi puoli, että tuollaista työntekijää ei sitten ehkä ole seuraavana sesonkiaikana saatavilla, koska mikään ei estä häntä menemästä toisen palveluksen. Eikä se että henkilö sitten ei ehkä viihdy kovin hyvin työssä mistä hän tietää saavansa potkut varmaan ole kovin innostunut työntekijä, mikä saattaa vaikuttaa hänen asiakaspalvelua koskevaan suoritukseensa tai muuhun työmotivaatioon negatiivisesti. Jos esimerkiksi pakkaamossa työskentelisi robotti, niin silloin tietenkään yrittäjän ei tarvitse kuunnella prekariaatin valituksia. Samoin tuolloin ei yrittäjällä ole koskaan rekrytointiongelmia, koska silloin työvoimaa on välittömästi käytettävissä, kun hän työläisiä sattuu tarvitsemaan.


Robotiikka kuitenkin on yksi asia, joka sitten kuitenkaan ei välttämättä ole mikään kovin hyvä asia esimerkiksi sosiaalisesti työrajoitteisten ihmisten kuntoutumisen kannalta, koska juuri nämä työt ovat niitä, mitä sitten käytetään hyväksi erilaisissa työ- sekä muuta päihdeterapiaa antavissa laitoksissa. Kun puhutaan siitä, että robotit vievät ihmisten työpaikat, niin tietenkin silloin ne ihmiset, jotka käyvät töissä ovat varmasti erittäin osaavia sekä hyvin koulutettuja, mutta ongelmia tulee sitten siinä, että tuollaiset ihmiset, jotka piirtävät animointi-ohjelmilla robottien liikeratoja jaksavat varmaan olla töissä pitkään, ja sen takia esimerkiksi uraansa aloittavien insinöörien sekä asentajien on entistä vaikeampi päästä töihin. Tuolloin käy kuten aikoinaan on käynyt monilla muillakin aloilla, missä työpaikkailmoituksessa vaaditaan aina 2-3-vuoden työkokemusta.


Vastavalmistuneiden on vaikeaa päästä töihin, koska tarjolla on jatkuvasti kymmeniä vuosia töissä olleita ihmisiä, joilla on kokemusta vaikka mistä töistä, ja sitten kun joku päivä tällainen vanha työntekijä lähtee eläkkeelle, niin sitten varmaan on paljon osaavaa työvoimaa tarjolla, kun alalla ei koskaan ole ollut mitään aloituspaikkoja. Itse välillä ihmettelen, miten kukaan voi pätevöityä minkään alan osaajaksi, kun kaikissa alan työpaikoissa on merkintä, että niissä odotetaan kymmenen vuoden työkokemusta. Joten mistä sellainen vastavalmistunut hankkii osaamisen, kun hän ei koskaan saa mistään paikkaa, jossa voisi harjoitella niitä työtehtäviä, mitä ala sitten sattuu vaatimaan. Kun puhutaan robotiikasta sekä työelämästä, niin tietenkin robottien avulla taataan yksityisten yritysten kilpailukyky, ja silloin tietenkin tulee vastaan sellainen asia, mitä kutsutaan nimellä "yhtiöverotus", mikä tarkoittaa yhtiöihin kohdistuvaa verotusta.


Jos veronmaksajien määrä vähenee, koska ihmiset eivät pääse töihin, niin silloin tietenkin valtion pitää hankkia verotuloja jostain, jotta työttömiä voidaan elättää valtion varoilla, tai toinen mahdollisuus sitten on palkata lisää poliiseja sekä vanginvartijoita, koska jos ihmisten elämä muuttuu sellaiseksi, että heidän on parempi olla vankilassa kuin kaduilla, niin silloin tietenkin rikollisuuden määrä kasvaa. Samoin työttömiä jotka ovat epätoivon partaalla on helppoa houkutella mukaan erilaisiin äärijärjestöihin, ja samalla tavallinenkin rikollisuus yleistyy, ja suurin osa näistä rikoksista tietenkin on pieniä tekoja kuten vahingontekoja sekä varkauksia. Mutta samalla myös kova väkivalta sekä mellakointi yleistyy, jolloin tarvitaan kovan luokan poliisivoimia tällaisen ongelman hoitamiseksi.


Ja se sitten maksaa toisella tavalla hyvin paljon rahaa, kun noiden poliisien pitää saada kunnon varusteita hoitaakseen tuollaisen väkivaltarikollisuuden aiheuttamia ongelmia, eli rynnäkkökiväärit sekä muut voimankäyttövälineet pitää mitoittaa sen mukaan, millaista väkivaltaa poliisi ajattelee milloinkin kohtaavansa. Robottien ongelma tietenkin on siinä, että niiden avulla voi joku henkilö sitten ajatella, että hän kaappaa vallan jossain maassa. Eli kun ajatellaan tuollaisia ihmistä muistuttavia koneita, jotka on tarkoitettu vaikkapa kadun lakaisemiseen, niin niiden ohjelmisto voidaan vaihtaa esimerkiksi DARPA:n kehittämien taistelurobottien ohjelmistoihin.


Tuolloin katujen puhdistamiseen käytettävä robotti muuttuu välittömästi aseeksi sen käyttäjien käsissä, ja jos noilla koneilla on käytössään sellaisia ryhmäkäytänteitä, jotka perustuvat esimerkiksi Rederfahrmiin, niin silloin on ihmisillä vastassaan verkotettu tekoäly, jonka jokainen jäsen jakaa saumattomasti tietoa jokaisen ryhmän jäsenen kanssa, ja silloin voi käydä vaikka niin, että joku tutkija sitten työntää USB.n väärään reikään, ja lataa vaikkapa "Atlas"-robottien ohjelmiston tuollaisiin kunnossapitotehtäviin käytettäviin robotteihin.


Ehkä hän sitten vain unohtaisi, mihin tikulle tuo henkilö on asentanut "Atlaksen" ohjelmiston, ja sitten vahingossa työntää sen puisto-osaston päivitys-serverille. Tuollainen aihe voisi kantaa jotain tieteiselokuvaa, missä hullu tiedemies tai sotilas ottaa komentoon robottien armeijan, ja sitten käy kaappaamaan valtaa jossain maassa. Eli myös nämä varjopuolet pitää ottaa huomioon tällaisia koneita kehitettäessä.

https://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,