Skip to main content

Ääriliikkeiden toiminnan tukeminen on hyvin vaarallista, oli kyse oikeistosta tai vasemmistosta

Mississippin osavaltion lippu jonka vasemmassa
yläkulmassa on upotettu konfederaation lippu
kertoo siitä, että osa Amerikkalaisista pitää
konfederaatiota oikeana puolena sisällissodassa
(Kuva I)

Ääriryhmien toiminta on aina vaarallista, sekä kaikkinainen väkivalta pitää tuomita. Samoin koskaan ei valtion johto saa lausunnoillaan antaa ymmärtää, että ääriliikkeisiin kuuluminen on jotenkin hyväksyttävää. Eli kaikki me olemme varmaan samaa mieltä Barrack Obaman kanssa siitä, että kukaan ei kasva vihaan ja väkivalta vain lisää väkivaltaa. Kun puhutaan Ku Klux Klanin toiminnasta sekä sen asemasta erityisesti USA:n etelävaltioissa, niin silloin tietenkään ei kukaan muista mainita sitä, että noissa etelävaltioissa on ihmisiä, joiden suku on kuulunut tuohon järjestöön jo USA:n sisällissodasta lähtien, ja muutenkin ainakin etelän maaseudulla on joillakin sellaisia asenteita sekä puheita, missä yllytetään surmaamaan mustia tai ajamaan heitä kotiseudultaan. Ja Etelävaltioissa on tietenkin edelleen ihmisiä, joista konfederaatio oli se "oikea puoli", mikä näkyy tietenkin esimerkiksi Mississippin osavaltion lipussa (Kuva I), missä on edelleen konfederaation lippu vasemmassa yläreunassa.


Tuo Ku Klux Klanin toiminta sitten varmasti herättää vihaa sekä ehkä myös osittain pelkoa muissa ihmisissä, koska tuo järjestö on paitsi hyvin rasistinen sekä erittäin mielellään esittelemässä omia aseitaan, niin myös hyvin kielteinen kaikkia muitakin asioita kohtaan, joista yksi on ammattiyhdistysliike sekä kaikkinainen vasemmistolaisuus sekä seksuaaliset poikkeavuudet, joita nämä "veriristin miehet" eivät pysty sietämään. Ja sitten jos joku muu on toista mieltä, niin häntä lähdetään uhkailemaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Eli kyseessä on oikeastaan hyvin rasistinen katujengi, jonka tapoihin kuuluu esimerkiksi kaikkien niiden terrorisoiminen, jotka ovat eri mieltä noiden miesten kanssa. Tässä sitten tarkoitan, että Ku Klux Klan  on siis joku MC-kerhon muunnos, joka vain käyttää uniformunaan nahkaliivien asemasta valkoista lakanaa. Ja tämän takia Ku Klux Klan ei ole oikeastaan mitään muuta kuin tavallinen rikollisjärjestö tai ryhmä rikollisia järjestöjä, joka kyllä sitten mielellään perustelee tekojaan jollain aatteella, mutta todellisuudessa heidän tavoitteensa politiikassa ovat monesti olleet yhtä korkealla kuin jonkun "Helvetin Enkelien" kaltaisen MC-kerhon.


Siis todellisuudessa Ku Klux Klan on oikeastaan joukko ihmisiä, jotka ajattelevat asioista niin, että kaikkien pitää olla aina samaa mieltä kuin he. Kun puhutaan esimerkiksi juuri tästä kuuluisasta äärijärjestöstä,  niin käytännössä ei ole olemassa mitään yhteneväistä järjestöä, vaan joukko hajanaisia katujengejä, joista osa tietenkin käyttää itsestään nimeä "Ku Klux Klan", mutta noita miehiä yhdistää lähinnä kiihkoilu sekä tapa esitellä haulikoita televisiossa sekä Internetissä. Tietenkin noissa piireissä sitten käy niin, että mallasviskin nauttimisen yhteydessä alkavat tunteet sitten kuumeta, Joten noiden ihmisten toiminta sitten välillä menee siihen, että kadulta otetaan joku henkilö, josta "klaanin" miehet eivät pidä, ja sitten hänet hakataan pesäpallomailalla tai ammutaan. Kun puhutaan sitten muista ääriryhmistä kuten "mustista panttereista" , niin kyseessä tietenkin on ääriryhmä, jonka synty on lähtöisin siitä, kun musta väestö halusi sitten taistella Ku Klux Klania sekä sitä tukevia poliiseja vastaan. 1950-luvulla nimittäin etelän ongelmana oli se, että paikalliset lainvalvojat tukivat noita valkoista ylivaltaa kannattavia järjestöjä, ja siksi ainakaan kukaan musta ei heihin voinut luottaa.


Kun puhutaan tuosta Ku Klux Klanin aseman heikkenemisestä, niin sen toimintaan alettiin kiinnittää huomiota Toisen Maailmansodan aikana, jolloin tuon järjestön johtajien natsisympatioita alettiin käsitellä myös FBI:ssä sekä asevoimien esikunnassa. Myöhemmin tuota järjestöä alettiin epäillä myös yhteydenpidosta Natseihin sekä myös turvapaikan tarjoamisesta Martin Bormannille, joten mikään suositus tuon järjestön jäsenyys ei sitten enää Toisen Maailmansodan aikaan asevoimissa ollut. Ja myöhemmin sitten noita henkilöitä alettiin katsoa hiukan kieroon, kun etelässä saatettiin ihminen hakata poliisin toimesta, tai luovuttaa poliisin toimesta  joillekin pesäpallomailan heiluttajille, kun hän oli kirjoittanut Klania vastustavia lehtiartikkeleita. Ja tietenkin ainakin huhujen mukaan Ku Klux Klan olisi joissakin tapauksissa sitten tilannut paikalle poliiseja riisumaan aiottuja uhreja aseista, jotta nuo valkoiseen lakanaan pukeutuneet henkilöt sitten saivat hakata hänet tajuttomaksi.


Eli kaikki tällaiset tapahtumat missä poliisin toiminta oli puolueellista saivat aikaan sen, että klanin jäsenten väitettiin toimivan poliisien suojeluksessa, mikä pakotti sitten FBI:n ryhtymään tiukempiin toimiin tuon äärijärjestön kitkemiseksi amerikasta, ja tuolloin he aloittivat COINTELPRO-ohjelman, missä esimerkiksi tuomareita salakuunneltiin järjestelmällisesti, jotta saatiin selville heidän yhteytensä tähän järjestöön. Tuossa ohjelmassa ei kysytty koskaan lupaa tuohon kuunteluun, koska Hoover pelkäsi tuomarien kertovan epäilyistä toisilleen, ja myöhemmin kongressin kuulusteluissa FBI:n johto selvitti syyn siihen, että puhelinkuuntelu tapahtui luvatta sillä, että epäilyn kohteena oli korkeimman oikeuden jäseniä.



Ketään FBI-miestä ei koskaan muuten saatettu syytteeseen tästä toiminnasta, joten varmaan heillä oli toiminnalle hyvät perustelut. Kuitenkin kun puhutaan ääriryhmistä, niin silloin tietenkin voidaan sanoa, että mikään ääriryhmän jäsenyys ei ole ihmiselle hyväksi. Joku voi helposti sitten käyttää tuollaista kovin paljon natsilippua haluttavaa henkilöä hyväkseen, ja sitten esimerkiksi ampua ihmisen tällaiselta skinheadilta varastetulla aseella tai ottaa mustan pilottitakin päälleen, ja heittää polttopullon pakolaiskeskukseen, ja mainita jonkun skinin nimi tällaisessa tapauksessa, ja tuolloin motiivina voi olla esimerkiksi jonkun jengin napamiehen halu laittaa omia tekoja toisen syyksi, jotta itse ei tarvitse lähteä vastaamaan seurauksista.


Valtion johto ei saa missään nimessä antaa sellaista kuvaa, että noihin ääriryhmiin kuuluminen olisi jotenkin sallittua, tai väkivallalla uhkaaminen olisi hyväksyttävää. Ja jos ihminen kovin paljoa muita uhkailee, niin silloin tietenkin noita uhkauksia voidaan käyttää hyväksi, eli joku muu henkilö joka on tuota kiihkoa kuulemassa saattaa myös vihata jotain ulkomaalaistaustan omaavia ihmisiä, ja käydä sen jälkeen esimerkiksi pahoinpitelemässä häntä, ja sitten on mukavaa laittaa tuo teko jonkun muun niskoille. Ääriryhmien toiminta perustuu pelotteluun sekä uhkaavaan käytökseen, ja sen takia olisi erittäin hyvä, että valtioiden johtajat ymmärtävät, että missään nimessä ei ole myöskään oikein puolustaa mitään rasistisia arvoja eikä yllyttää ketään väkivaltaan.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,