Skip to main content

New Orleansin taistelu vuodelta 1815 sekä siihen liittyvän oudon taulun tulkintaa

Battle of  New Orleans at Chalmette
Jean-Hyacinthe de Laclotte
(1815)
Onko tuberkulooosirokotteella muuten
jotain yhteistä tämän taulun nimen kanssa?

New Orleansin taistelu oli 1815 Tapahtunut Brittien ja Amerikkalaisten kohtaaminen. Se päättyi sitten Amerikkalaisten voittoon  Kenraali Andrew Jacksonin (1766-1845)  johdolla, ja kuten varmasti moniin muihinkin taisteluihin, niin myös tähän tapahtumaan liittyy paljon tarinoita. Eli yhden kaikkein erikoisimmista tarinoista mukaan Englantilaisten päämajaan oli soluttautunut agentti, joka oli sitten vienyt vastapuolen komentajalle sanaa, että New Orleans oli jo Brittien hallussa, ja sitten houkutellut vastapuolen johtajan ansaan. 


Brittien komentajana toimi kenraali Edward Pakenham (1778-1815), jolle oli ehkä uskoteltu, että amerikkalaiset vain odottaisivat brittien saapumista, ja sitten ottaisivat komentajansa kenraali ”Old Hickory” Jacksonin vangiksi. Ja kuten tiedämme, niin kenraali Pakenham sitten kaatui taistelussa, mikä sinetöi Amerikan itsenäisyyden. 


Tähän taisteluun liittyy outo taulu, jonka on maalannut Jean-Hyacinthe de Laclotte (1766-1829) Se on taulu, mihin on kuvattu outo tähtikuvio. Tuo taulu on nimeltään ”The Battle of New Orleans at Chalmette” ja de Laclotte maalasi sen vuonna 1815 eli heti tuon taistelun jälkeen. Huomatkaa muuten että tuossa taulun nimessä on muuten sana "Chalmette", joka tarkoittaa tuberkuloosia. Se miten tämän taulun nimeen on tullut tuberkuloosi-rokotetta merkitsevä sana on ehkä sattumaa, mutta kuitenkin kyseessä on merkillinen yhteensattuma. Tuosta taulusta on kerrottu useita tarinoita, ja yksi kaikkein upeimpia on tietenkin se, että UFO:t auttoivat Andrew Jacksonin voittoon tuolloin vuonna 1815, mutta itse kyllä uskon hiukan maallisempiin tai maan läheisempiin  selityksiin tuon taulun oudosta kuviosta. 


Tuossa taulussa on outo tähtikuvio, jonka merkitystä ei olla selvitetty. Joidenkin mukaan tuohon maalaukseen on upotettu koodi, miten New Orleans olisi voitu vallata. Toiset taas ovat sitten saaneet päähänsä, että kyseessä olisi joku merkki ”muukalaisista”, jotka ovat ehkä käyttäneet tuota tunnusta operaatiossaan. Eli oliko tuo oikeastaan vain sellainen tunnus, jota oli käyttänyt Pakenhamin päämajaan soluttautunut agentti. 


Joidenkin tarinoiden mukaan tuo agentti olisi soluttautunut Buckinghamin palatsiin, jossa hän oli nähnyt tuon brittikenraalin suunnitelmat valloittaa amerikka. Tai ehkä britit sitten myivät tuon kenraalinsa, koska hän oli heidän mielestään yrittämässä vallankaappausta. Tämä teoria perustuu siihen, että jos tuo kenraali olisi sitten yrittänyt surmata kuningasperheen, niin tietenkin silloin hänellä olisi ollut mahdollisuus kaapata valta, ja jos hänet olisi sitten pidätetty, olisi siitä noussut hyvin suuri skandaali. 


Tämän teorian puolustajat tietenkin vetoavat siihen, että esimerkiksi vuonna 1809 päättynyt Napoleonin sotien sarja tietenkin toi Brittien käsiin hyvin ikäviä papereita, joista kävi ilmi joidenkin korkeiden komentajien veljelleen Napoleonin kanssa. Ja jos joku kenraali olisi tehnyt salaisia sopimuksia vastustajan kanssa olisi hänen tietenkin kuoltava. Mutta tuolloin Ranskan vallankumous oli vielä turhan hyvin ihmisten mielissä, ja siksi Brittien oli varottava sitä, että Pakehamista olisi tehty sankari hänen kuolemansa jälkeen. 


Tuohon Pakenhamin petturuuteen viittaa se, että hän johti tuolloin 1815 ylämaalaisia, jotka olivat Skotteja. Ja jos Napoleon olisi halunnut yllyttää jotain brittiarmeijan upseeria sekä joukko-osastoa kapinoimaan, niin tämä joukko-osasto olisi sitten tietenkin ylämaalaiset. Ja jos Brittien omalle maaperälle olisi voitu perustaa rintama, niin se olisi sitten tietenkin merkinnyt katastrofia Britannialle. Jos nuo Skotit olivat sitten tarjonneet palveluksiaan Ranskan keisarille, niin se tietenkin tarkoitti sitä, että heitä piti rangaista kapinoinnista.


Mutta ongelmia tietenkin aiheutti se, että noita kapinallisia oli kovin paljon, joten verilöylyä ei olisi voitu toteuttaa Britannian maaperällä, joten siksi telottajiksi valittiin Amerikkalaiset, joiden aseenkäyttö ei olisi sitten näyttänyt murhalta tai teloitukselta. Tuolloin riitti se, että aloitettiin sota, johon nämä ylämaalaiset sitten lähetettiin tapettaviksi.  Näin ei sitten tarvinnut pelätä sitä, että Britanniassa ihmiset kääntyivät Buckinghamin palatsin valtaa vastaan. Eikä niistä Skoteista tullut mitään uusia ”Rob roy:ta”, jotka aiheuttaisivat sisäpoliittisia levottomuuksia ympäri Britanniaa.


https://pimeakronikka.blogspot.fi/





Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,