Skip to main content

Ihmisen olemisen sietämätön keveys eli taiteilijalla on vapaus kuvitella erilaisia asioita





Yllä on kuuluisa kuva elokuvasta 3. asteen yhteys. Tuo kyseinen kuva on yksi maailmanhistorian parhaista tehostekuvista, mitä mikään laboratorio on koskaan kyennyt tuottamaan. Ja tietenkin tuosta elokuvasta kerrotaan  sellaisia tarinoita, että siinä olisi käytetty oikeita UFO-filmejä, joita olisi otettu jossain asevoimien ohjelmassa, mutta uskoisin kyllä että kyseessä on studiolla tehty tehosteena käytetty kuva, mutta ainahan näistä asioista voidaan keskustella. Toinen yhtä mielenkiintoinen ja mielikuvitusta kiihottava ajatus olisi se, että tuohon elokuvan tehdyt erikoisefektit olisivat joidenkin muistijälkiin erikoistuneiden  tutkijoiden tekemiä, ja he olisivat käyttäneet hyväksi Pentagonin arkistoista peräisin olevia UFO-kuvia, mutta tähän sitten saa uskoa kuka tahtoo.


Ja aina sitten tietenkin näitä hienoja elokuvia seuraa todellinen urbaanien legendojen rypäs, jota leimaa miltein tragikoomiset väitteet siitä, että joku Mafian kaltainen salaseura sitten hallitsee maapalloa ylikansallisen utopian avulla. Tiedemiehen ja taiteilijan ero on se, että taiteilija voi kuvitella mitä vain, ja häntä ei kukaan leimaa koskaan hulluksi, kun taas tiedemies joka ei jostain syystä voi todistaa jotain kirjoitustaan leimataan usein huonoksi tai hulluksi tieteen tekijäksi. Kun taiteilija kirjoittaa hyvin väkivaltaista tekstiä, niin hän voi sitten vain väittää tekevänsä taidetta, jolloin kukaan ei häntä voi laittaa mihinkään laitokseen.


Kuitenkin välillä kuulee sitten esimerkiksi siitä, että koulumaailmassa tai jossain muussa vastaavassa paikassa kun nuori kirjoittaa väkivallasta tai jostain vastaavasta asiasta, niin hänet sitten ikään kuin työnnetään psykiatrille, koska hänen pelätään olevan väkivaltainen. Kuitenkin väkivaltaa sisältäviä elokuvia, tietokonepelejä sekä kirjoja myydään sekä lainataan kirjastoista lähes kenelle vain, ja missään nimessä mikään 10 vuotias ei ole kypsä pelaamaan mitään väkivaltapelejä.



Kun taas puhutaan esimerkiksi UFO:ista tai selvännäkijöistä, niin jopa elokuvien mielikuvitusagentti James Bond on heitä tapaillut, tai ainakin noissa miljoonabudjeteilla tehdyissä elokuvissa lennellään kaiken maailman UFOilla, joten kai noilla ihmisillä on sellainen näkemys, että joku voi oikeasti huijata vaikka lapsia kertomaan, että UFO:t ja alienit ovat totta. Ja tietenkin ne ovat totta, jos elokuvassa tapahtuvia asioita esitetään vaikka kymmenvuotiaalle ihmiselle totuutena. Tuolloin seurauksena voi olla sellainen tilanne, että joku lapsi määrätään psykiatriseen sairaalaan.


Kun puhutaan taiteen tekijöistä, niin tietenkään mikään ei estä heitä piirtämästä tai kirjoittamasta, mitä he sitten haluavat piirtää tai kirjoittaa, tai itseään ilmaista jollain muulla tavalla, kunhan tuo ilmaisu on sitten lain sallimissa puitteissa tapahtuvaa toimintaa. Mutta aina silloin tällöin unohdetaan se, että ihmisen pitää avata mielensä myös sellaisille ajatuksille, mitä hän ei koskaan ole saanut edes päähänsä ajatella. Kun katsotaan YouTubelta jotain Stephen Hawking-filmejä, niin silloin tietenkin mieleen ei kenelläkään edes tule se, että kukaan meistä ei koskaan ole oikeasti tehnyt madonreikiä, vaikka niistä kirjoitankin tai niitä esitetään noissa klipeissä. Kuitenkaan mikään ei estä sitä, että joku ei tuollaista madonreikää voisi rakentaa, koska periaatteessa sen voisi luoda vain kohdentamalla tiettyyn pisteeseen suuri määrä energiaa.


Tuolloin voisi olla mahdollista, että syntyy sellainen ilmiö kuin singulaari, jonka kautta voisimme matkustaa ajassa, ja silloin tietenkin muistuu mieleen ohjelma, missä Stephen Hawking odotteli aikamatkaajaa toiselta vuosituhannelta, mutta tietenkään häntä ei ohjelmassa tullut paikalle. Mielestäni on kuitenkin mukavaa leikitellä ajatuksella, että ehkä aikamatkaaja saattoi käydä tuossa huoneessa, mutta hän saattoi luulla Hawkingin nukkuvan, koska saattoi olla niin, että hän ei tiennyt Hawkingilla olevan ALS-taudin. Tietenkin tuosta miehestä kirjoitetaan ja kerrotaan paljon erilaisia tarinoita, ja niitä kertovat ihmiset eivät sen häiriintyneempiä ole kuin kukaan muukaan.



Yksi niistä on se, että Hawking ei aina itse kommunikoi tietokoneensa kautta, vaan että tuota konetta käyttää välillä joku muu kuin hän itse, mutta koska tuo suuri fyysikko ei itse kykene kommunikoimaan, niin hän ei pysty ilmaisemaan tuota asiaa. Eli hän ikäänkuin edustaisi jotain muuta tiedemiestä, mutta kuitenkin tässä sitten otan varmasti todella suuren vapauden, kun tällaisia menen kirjoittamaan, ja tietenkin tämäkin asia on vain sellaista kuvittelua, joka tietenkin saattaa kuulostaa hiukan häiriintyneeltä monista muista ihmisistä. Kyseessä on kuitenkin yksi urbaaneista legendoista, joiden kaltaisia asioita kerrotaan toisille ihmisille ravintoloissa jatkuvasti, eikä niiden takia ketään olla koskaan viety yhtään mihinkään. Kuitenkin aina on olemassa ihmisiä, joilla on tarve nimittää toisia ihmisiä jotenkin harhaisiksi.


Kun puhutaan esimerkiksi elokuvasta "Kolmannen asteen yhteys", niin siinä oleva vuori on innoittanut muitakin taitelijoita kuin vain tuon elokuvan tekijöitä maalaamaan ja piirtämään erilaisia asioita, joita tuskin kukaan edes kuvittelee todeksi. Eräässä piirroksessa tuon tappivuoren päälle olisi laskeutunut UFO, ja tietenkin tuossa elokuvassa hyvin esillä oleva vuori, eli Devil's Tower Wyomingissa voitaisiin kuvitella jonkun UFO:n tankkauspaikaksi, missä tuollainen kuvitteellinen avaruusalus käy sitten täyttämässä akkunsa. Mutta kyse on tietenkin vain mielikuvituksen tuotteista, ja itse kyllä kuitenkin hiukan ihmettelen, että mistä ihmisen mieli valitsee ne kuvat, joita se päästää tietoisuuteen?


Mistä ihminen sitten saa sen kuvan, minkä mukaan hän tekee taulunsa sekä piirroksensa, ja kuten tiedämme niin jos ihminen ei ole jotain nähnyt, niin hän ei silloin voi syntetisoida tuollaista kuvaa päässään. Eli tietenkin on mielikuvitusta kiihottavaa ajatella, että tuollainen omituinen vuori olisi jonkinlainen jäänne humanoidien tukikohdasta, mutta mitään muuta todistetta siitä ei ole, kuin se että aivot eivät kykene spontaanisti luomaan mitään kuvia, vaan ne tarvitsevat aineistoa, jotta aivot sitten voivat työstää kuvan UFO:sta laskeutuneena tuollaisen tapin päähän, mutta kuitenkin kyseessä on hyvin mielenkiintoinen ajatelma, joka tällä hetkellä on vain mielikuvituksen tuotetta.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,