Skip to main content

Kiinan uusi sotilastukikohta osoittaa tuon valtion halua laajentaa toimintaansa globaalilla kentällä

C-602 risteilyohjus on ase, jota NORINCO
myy myös ulkomaille.
(Lehtikuva)

Kiinan uusi sotilastukikohta Dijiboutissa kertoo tuon valtion kiinnostuksesta osoittaa maailmalle, että se on kykenevä globaaliin toimintaan sekä sen halusta turvata omat poliittiset sekä taloudelliset intressinsä. Syyksi Dijiboutin tukikohdan perustamiseen Kiinan johto ilmoittaa halun suojella sen omia kansallisia sitoumuksia Afrikassa. Kuitenkin Kiina on myös lähettänyt sotalaivojaan Itämerelle harjoittelemaan Venäjän alusten kanssa, ja tällaisen toiminnan tarkoitus on osoittaa sen, että Kiina on yhä halukkaampi osallistumaan kansaivälisiin operaatioihin, ja että tuo valtio on myös muuttumassa globaaliksi toimijaksi myös sotilaallisesta näkökulmasta.

Myös Kiinan puolustusteollisuuden tuotteita halutaan samalla markkinoida maailmalle. Eli samaan tapaan NORINCO on kansainvälisesti tunnutettu osaaja esimerkiksi merimaaliohjusten valmistamisessa, kuten Persianlahden sodan kuuluisat ”Silkworm”-ohjukset ovat osoittaneet. Ja muutenkin tuo Kiinan kansallinen aseyhtiö sitten valmistaa laadukkata AK-47-rynnäkkökiväärien klooneja, joita saa kuulemma ostaa myös NATO:n 5,56 kal. Remington-patruunalle porattuna.


Kun puhutaan siitä, että Kiinan vaikutusvalta maailmalla on kasvanut uusiin mittoihin, ja sitä ei enää voi mitenkään sivuuttaa maailmanpolitiikan näyttämöllä, niin silloin tietenkin voidaan tuo Afrikan tukikohta ymmärtää sellaisena, että sen avulla Kiina aikoo sitten rakentaa omia globaaleja operaatioita varten laivastotukikohtien verkoston, minkä kautta se voi tukea tuon valtion omien sotalaivojen toimintaa valtamerillä, ja vielä nykyäänkin laivasto on avainasemassa noissa operaatioissa, koska taistelijat voidaan vetää laivoille, kun heillä ei ole tehtäviä. Tuolloin satamaa puolustavalla sekä sen turvallisuudesta vastaavalla ryhmällä on käytössään operatiivinen reservi, mitä se voi mielin määrin käyttää.


Laivoilla olevilla tehokkailla pitkän kantaman ohjuksilla voidaan tukea oman maan joukkojen toimintaa tuossa maassa, ja periaatteessa näiden täsmä-iskuihin pystyvien aseiden avulla voidaan tuollaisen valtion johtajaan kohdentaa henkilökohtainen uhkaus niin, että jos hän ei tottele saamiaan ”ohjeita”, niin silloin joku risteilyohjus iskee hänen palatsiinsa, ja muuttaa tuon rakennukes sorakasaksi. Nykyaikaisten risteilyohjusten avulla voi sotalaiva tai sukellusvene iskeä jopa tuhansia kilometrejä sisämaassa olevia kohteita vastaan.

Ja esimerkiksi AGM-86 ”Harpoon”-ohjuksesta on olemassa optisesti maaliin hakeutuva SLAM (Stand-Off Land Attack Missile), ja ilmeisesti tuollainen optio tulee myös uuden sukupolven LRASM (Long Range Anti Ship Missile)-ohjukseen, jota ollaan asentamassa myös ohjushävittäjien kansille. Nuo uudet ohjukset käyttävät usein LIDAR eli laser-tutkaan perustuvaa maaliinhakeutumisjärjestelmää, mikä tekee näiden aseiden torjunnasta melko hankalan. Mutta tietenkin NORINCO on sitten kehittämässä omia ohjuksiaan tämän tiedon pohjalta. Kiina on myös varustanut risteilyohjuksiaan kehittyneellä tekoälyllä, eli kun ohjus havaitsee sitä kohti tulevan torjunta-ohjuksen, niin silloin tuo ohjus osaa tehdä väistöliikkeitä. Järjestelmä perustuu Lidariin.

Kun puhutaan Afrikasta sekä sen rikkauksista, niin siihen sitten tietenkin kuuluvat tappavat virukset eli Ebola, Hanta ja Lassa sekä monet muut hyvin vaaralliset eliöt, joiden aiheuttamat epidemiat surmaavat vuosittain miljoonia ihmisiä. Noita viruksia tarvitaan tietenkin rokotteiden kehittämiseen, koska jos virustautia halutaan tehokkaasti torjua, niin silloin kaikkein yksinkertaisinta on rokottaa ihminen noita tauteja vastaan.

Mutta noita viruksia ja bakteereja voidaan käyttää tehokkaasti myös biologisten aseiden kehittämiseen. En tiedä onko Kiinalla noita aseita hallussaan tai kehitteillä, mutta biologinen ase perustuu siihen, että eläviä organismeja asetetaan elatusmaljoihin, jossa niiden annetaan lisääntyä. Ja tuolloin riittää periaatteessa, että asevoimien instituutilla on hallussaan yksi ainoa virus, joka sitten siirretään tuohon soluviljelmään, missä se sitten monistaa itsensä. Sen takia näihin merentakaisiin tukikohtiin kannattaa aina kiinnittää huomiota. Vaikka puhutaan siitä, että USA:n asevoimat olisi lopettanut biologista sotaa käsittelevät ohjelmansa, niin sen laboratorioissa kehitetään jatkuvasti erilaisia rokotteita juuri Ebolaa, Hantaa sekä Lassaa vastaan.


Tuo rokotteiden kehittäminen on sikäli hyvin erikoista, että juuri rokotteiden puutteen takia ei biologisia aseita olla otettu käyttöön missään maassa. Mutta jos oma väestö kyetään rokottamaan jotain biologista asetta vastaan, niin silloin tuo ase olisi loistava pelote kansainvälisessä politiikassa. Biologinen sodankäynti sekä siihen kehitetyt aseet ovat hiljainen tappaja, joka ei näy muuten kuin voimakkaana epidemiana jossain alueella. Ja itse olen sitä mieltä, että myös jotkut yksityiset toimijat ovat saattaneet kehitellä omia biologisia aseitaan, jotta nuo kaivos- tai muut vastaavat yhtiöt kykenisivät sitten tyhjentämään joitakin alueita ihmisistä. Olen joskus kysynyt hiljaa itseltäni, että oliko tuo Ruandan ja Burundin Ebola-epidemia oikeasti tahallaan aiheutettu.


Tuollaisen biologisen aseen aiheuttaman epidemian aikaan saamiseksi ei tarvita oikeastaan kovin suurta määrää viruksia. Eli periaatteessa joku jerrykannu jossain nurkassa voisi palvella tämän viruksen monistamisessa, ja sitten riittää että tuo virus päästetään irti oikeassa paikassa, eli se voidaan ruiskuttaa aerosoli-sprayna ihmisten sekaan jossain torilla, ja sitten epidemia leviää noissa huonolla hygienialla varustetuissa valtioissa hyvin nopeasti sekä tehokkaasti.

https://en.wikipedia.org/wiki/YJ-62



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,