Skip to main content

Mystinen Kreivi Saint-Germain


https://yhteiskuntajakansa.blogspot.com/

Kimmo Huosionmaa

Historia on mielenkiintoinen asia, ja kun ajatellaan mielenkiintoisia henkilöitä historian sivuilta, niin silloin tietenkin tulee mieleen sellainen mies, josta käytetään nimeä Kreivi St. Germain, ja tuon miehen väitetään olleen kuolematon. Eräiden kauhu- tai yliluonnollisista asioista kertovien romaanien juonessa on väitteitä, että Kreivi Saint-Germain on oikeastaan Dracula, mutta tuo asia on jäänyt selvittämättä. Kuitenkin se että onko tuota Saint-Germain nimeä käyttänyttä henkilöä oikeasti ollut edes olemassa on myös kiistanalaista. Joidenkin ihmisten mielestä saattaa olla niin, että tuo Kreivi olisi saattanut olla valheellinen henkilöllisyys, jota käytti tai käyttivät  joku yksittäinen lähetti tai ryhmä henkilöitä, jotka liikkuivat ranskan tai jonkun muun euroopan kuninkaan asioilla. 


Kun mietitään sitä, millainen mies oli Saint-Germain, niin silloin tietenkin voidaan ajatella, että jos hän oli mahdollisesti joku kuninkaallisen sekä jonkun muun suhteesta syntynyt poika, niin silloin tietenkin oli varmasti taattu se, että tuo mies pääsi kaikkiin piireihin, mihin hän vain halusi päästä. Mutta sitten tietenkin noissa piireissä, missä tuo mies, joka kuoli vuonna 1782 väitti liikkuvansa. Se mikä teki tuosta miehestä merkittävän oli se, että hänen syntymävuotensa ei ole tiedossa, mutta kuitenkin hänestä on ensimmäisiä mainintoja vuodelta 1743, jolloin Saint-Germain pidätettiin Liverpoolissa vakoojana, mikä tietenkin merkitsee sitä, että hän oli täysi-ikäinen. 


Joidenkin tietojen mukaan Sain-Germain oli  Portugalin juutalainen, mutta tuo tarina saattaa olla sepitetty hänen omaksi turvakseen. Nimittäin jos hän oli espanjan leskikuningattaren avioton lapsi, niin saattoi olla niin, että joku sitten halusi hänet hengiltä. Se että aluksi kirjoitin ikään kuin vastoin tätä lausetta johtuu siitä, että jos Saint-Germain oli korkean aatelismiehen avioton, mutta tunnustettu poika, niin silloin hän olisi voinut saada asemaansa kuuluvaa suojelua, mutta jos hän oli salattu lapsi, niin silloin tietenkin olisi voinut käydä toisin. 



Tietenkin saattoi olla niin, että hän oli varttunut juutalaisten parissa, ja nämä olivat siihen aikaan rahanlainaajia sekä myös lakimiehiä, koska juutalaisilta kiellettiin maan omistaminen, niin noiden asioiden kanssa saattoi tulla vaikeuksia, koska myös aateliset turvautuivat noiden ihmisten palveluksiin, jos joutuivat vaikeuksiin. Kuitenkin hän ainakin omien puheidensa mukaan  pakeni Venäjälle ostettuaan ensin maata Belgiasta, ja tarjosi samalla palveluksiaan Belgian valtiolle. Tuo palvelus piti sisällään raudan muuttamisen kullaksi, ja hän onnistui tuossa esityksessä muuttamaan rautakappaleen kullalta ainakin ulkoisesti näyttäväksi aineeksi, ja eräiden ihmisten mukaan Sain-Germain käytti tuossa näytöksessään elektrolyysiä, jolla hän sai rautakappaleen päällystettyä kauttaaltaan kullalla. 



Sitten tuo mies katosi Venäjälle, jossa hän nosti sitten oman kertomuksensa mukaan Katariina Suuren valtaan, mutta asian todenperäisyyttä voidaan aina pohtia, ja kyseessä saattoi olla vain hänen oma tarinansa. Kuitenkin sen jälkeen tuo kreivi katosi, ja itse olen sitä mieltä, että hän saattoi paeta Amerikkaan, kun maa alkoi poltella hänen jalkojensa alla. Se mitä hän esimerkiksi tarkoitti kuolemattomuuden keksimisellä on asia, josta ollaan monesti oltu vähintään kahta mieltä. Eräiden aikalaisten mielestä hän on saattanut keksiä tuon asian esimerkiksi lukemalla joitakin vampyyritarinoita. 


Mutta toisaalta joidenkin ihmisten mielestä hän ajatteli vain päällystää itsensä esimerkiksi kullalla elektrolyysi-altaassa, ja sitten tuo kulta olisi toiminut kuin joku hyönteisen kotelo. Tai sitten Saint-Germain oli nähnyt kun jostain hiilikaivoksesta oli löytynyt hiilenpala, jonka sisällä oli elävä sammakko. Tuolloin hän olisi ehkä ajatellut, että jos hän päällystää itsensä tiukalla kotelolla, niin silloin kreivi voisi ikään kuin nukkua satoja tai jopa tuhansia vuosia. 


Mutta en usko, että hän tuota koetta ainakaan itsellään olisi lähtenyt tekemään. Tai mistä sitä tietää, millainen mies hän sitten oikeastaan oli. Eli kokeilun halu saattaa ajaa ihmisen tekoihin, jotka eivät ole järkeviä. Ja onhan tämä sitten tietenkin pohdinnan arvoinen asia. Eli tämän version mukaan Sain-Germain olisi kääriytynyt esimerkiksi käärinliinaan, ja antanut  elektrolyysin päällystää itsensä kullalla, mutta kuten varmaan tiedätte, niin tällaiset kokeet kannattaa ehdottomasti jättää väliin. 



Nimittäin saattaa olla, että ne vahingoittavat ihmistä pysyvästi tai jopa tappavat hänet. Joten ehkä Saint-Germain oli vain sellainen hullu tiedemies, joka ei tuolloin paljoa välittänyt siitä, mitä hän suustaan päästeli. Eräiden henkilöiden mielestä markiisi Lafayette olisi saattanut olla Saint-Germainin poika, mutta tämä asia on tietenkin vain arvailujen varassa. Mutta kuitenkin tämä Saint-Germain on edelleen yksi historian mielenkiintoisimmista hahmoista, ja erittäin hyvä aihe esimerkiksi tutkielmille. Ja onhan tietenkin mieltä kiehtovaa ajatella, että olisiko mahdollisesti joku amerikan perustajista tuon oudon miehen lapsi. 

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,