Skip to main content

Kirjoituksissa ei aina tarvitse olla mitään järkeä ja ehkä joistakin fantasioista tulee totta,kun vähän miettii sitä, miten insinööri sitten asian tekisi.

"Acoustic kitty" eli
CIA:n keksimä: radiolla
ohjattava kissa

Kun mietitään kirjoituksia sekä sitä, että mitä järkeä niissä on, niin tietenkin voimme kirjoittaa asioista ilman että kirjoituksissa ei ole mitään sellaista, mitä voimme pitää edes järkevänä asiana, eikä kirjan tarvitse edes pitää sisällään mitään erityistä juonta ollakseen puhutteleva. Kirjojen puhuttelevuus on siitä erittäin merkillinen asia, että ne voivat olla puhuttelevia sekä jopa käänteentekeviä, vaikka niissä ei olisi mitään erityistä juonta. Kun keskustellaan esimerkiksi tuosta joskus aikaisemminkin esittelemästäni "Acoustic Kitty"-projektista, niin varmasti 1960-luvun tekniikka ei aivan riittänyt tämän robottikissan toteuttamiseen.

CIA:n miesten mielestä kissat olisivat loistavia tiedustelijoita, koska ne ovat melko pieniä, joten nämä eläimet mahtuvat pienistä aukoista sekä osaavat kiipeillä, ja ne voivat kuljettaa myös esimerkiksi opiaattipanosta selässään, joten niiden avulla voidaan tietenkin myös ratkaista panttivankitilanteita. Tuota akustista kissaa voidaan käyttää esimerkiksi ihmisten etsintään raunioista, tai pommien etsimiseen taloista, ja esimerkiksi aseistariisunta kyllä käy kissalta, jos se opetetaan puremaan asetta pitelevää kättä.

Toisaalta pelkkä ääneen perustuva ohjaus on aivan yhtä tehokasta, ja tuolloin kissa toimii autonomisemmin, eli se osaa tuolloin väistellä itsekseen esimerkiksi erilaisia valokennoja, jos se opetetaan noin tekemään. Toisin sanoen kissan voi kouluttaa kuten koiran. Ja tuolloin ei tarvita mitään neurokirurgisia taitoja, jos kissaa ehdollistetaan normaaleilla käyttäytymistieteellisillä menetelmillä. Ja kuten sanoin, niin kissan kouluttaminen on humaanimpaa, sekä hauskempaa kuin asentaa sen hermostoon vierasesineitä. Näiden eläinten kouluttaminen on yhtä helppoa kuin koirien, ja siksi niitä voidaan kouluttaa etsimään mitä hyvänsä, kuten karkkeja, tryffeleitä sekä ihan mitä mieleen vain tulee.

Ajateltaessa esimerkkiä kirjasta, missä ei ole mitään erityistä juonta, niin silloin mieleeni tulee Robert A. Heinleinin kirja nimeltään "Kissa muurin läpi". Se on muistaakseni yksi sekavimmista lukemistani romaaneista, ja koko kirja sitten voidaan tiivistää sellaiseen asiaan, että jos kissan pantaan liitetään etäkäytettävä valvontakamera, niin silloin me näkisimme paljon asioita, mitä emme muuten näkisi. Tai sitten kyseessä on sellainen ajatus, että kissa ikäänkuin muutettaisiin ionikimpuksi, joka pystyisi kulkemaan seinien läpi, ja joka sitten hankkisi tietoja ihmisistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_Kitty

Tuon kirjan outo miljöö sitten saa aikaan sellaisen ajatuksen, että ottiko Heinlein osaa CIA:n niin sanottuun "Kissakokeeseen", missä kissaa ohjataan sen pantaan kiinnitetyn radiovastaanottimen avulla, ja tuo kissa oli koulutettu kuten koirat, ja se totteli ääniä, jotka eivät muistuttaneet ihmisten ääniä. Tuota koetta käytettiin myöhemmin hyväksi, kun NAVY SEAL sekä muut erikoisjoukot alkoivat kouluttaa koiria, joita ohjataan erilaisten äänitiedostojen avulla, niin että sen saama signaali on sellainen, mitä ihminen ei voisi jäljitellä.

Nuo äänitiedostot välitetään koiralle radiopuhelimen välityksellä, ja samalla niiden pantaan on kiinnitetty kamera, jolloin operaattori voi ohjata niitä kuin robotteja. Tuo Heinleinin kirja on siis oikeastaan vain kokoelma siitä, mitä kaikkea ihminen voi saada selville muista ihmisistä, jos hänellä on käytössään havaintovälineitä, joita ei erota luonnollisista eläimistä, jolloin ihmisten tarkkailu on erittäin helppoa.

Kirja "Kissa muurin läpi" ei ole mitään muuta, kuin ikään kuin valtava sarja huoneiden läpi kulkemista, mutta siinä on loistavia ajatuksia siitä, mitä voisi tapahtua, mikäli ihminen rakentaa tarkkailujärjestelmän, mitä ei kukaan osaa oikeasti epäillä. Jos tarkkailijoilla on käytössään esimerkiksi muurahaiseksi tai hämähäkiksi naamioitu tarkkailulaite, niin he varmaan voisivat saada selville paljon erilaisia asioita kenestä hyvänsä. Hämähäkkejä on lähes kaikkialla, ja kuten tiedämme ne ovat suurimmaksi osaksi harmittomia, ellei niitä satuta häiritsemään. Tuon takia esimerkiksi Lockheed-Martinin kehittämiä robottihämähäkkejä, jotka on tarkoitettu ilmalaivojen korjaamiseen voidaan modifoida toimimaan myös valvontalaitteina. Ne toimitetaan kohteeseen esimerkiksi pudottamalla näitä nano-organismeja UCAV:ista, ja sitten nämä välineet voivat hiipiä johonkin tukikohtaan, ja sitten niiden kameroiden avulla luodaan TRW- eli tekninen etänäköyhteys tuohon robottihyönteiseen.

Vaikka robottihämähäkissä ei olisikaan itsessään tarpeeksi lähetintehoja, jotta se voisi suoraan kommunikoida päämajan kanssa, niin esimerkiksi nanohelikopteri voi tuoda paikalle sellaisen tukiaseman, mikä sallii robottihämähäkin kommunikoida satelliitin kautta vaikka toiselle puolen maailmaa. Myös esimerkiksi kovakuoriaisia tai muita vastaavia eliöitä jäljitteleviä robotteja voidaan valmistaa, mutta hämähäkit ovat sellaisia, että näistä roboteista voidaan tehdä erittäin aidon näköisiä, ja kukapa nyt isoa lintuhämähäkkiä egdoin tahdoin häiritsee.

https://www.youtube.com/watch?v=g59PX4xlgNg

Tuollainen robottihämähäkki voi sitten tuhota esimerkiksi vihollisen tietokoneiden mikropiirejä polttamalla niiden komponentteja irti hapolla, tai sitten ne voivat päästää öljyn torjuntaan tarkoitettuja mikrobeja öljysäiliöihin, ja vaikeuttaa näin vastustajan toimintaan. Kuitenkin voidaan miettiä sellaisia ajatuksia, että mitä voisivat esimerkiksi keinotekoiset liskot tehdä viholliselle, eli nuo keinonahalla päällystetyt robotit voidaan varustaa esimerkiksi konekivääreillä, jotka ampuvat niiden suusta.

Tai sitten voidaan rakentaa sellainen keinotekoinen joutsen, jonka vatsaan on asennettu konekivääri, missä on sellainen piippu, mikä voidaan taittaa tai jäykistää tarpeen mukaan. Ja tällainen keinotekoinen lohikäärme sitten sylkisi tulen sijasta vastustajien päälle konekiväärin luoteja, joten ehkä tulevaisuuden kenraaleilla on käytössään esimerkiksi keinotekoisia käärmeitä sekä lintuja, joilla eliminoidaan vihollisia.

Tuollainen taipuisa aseenpiippu on melko helppo valmistaa, ja sellaista käyteään esimerkiksi intialaisessa köysitempussa, missä köyden sisään on asennettu jäykistepinnoilla varustettu osiin katkottu putki, jonka sisäkkäin olevat pinnat sitten jäykistävät tämän rakenteen, jolloin näyttää siltä, kuin köysi olisi nousemassa itsekseen ylös. Tämä toimii silloin, jos nuo putken kappaleet on sijoitettu köyden sisään, jolloin niitä ei sitten näy päällepäin, ja samalla tavoin voidaan konekiväärien piipuista tehdä kokoon taittuvia.

kirjabloggaus.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,