Skip to main content

Työhakemuksen kirjoittamisesta sen verran että älä koskaan anna kenenkään tehdä sitä puolestasi


Työhakemuksen kirjoittamiseen pätee samat säännöt kuin muidenkin kirjeiden laatimiseen, ja joidenkin ihmisten mielestä työhakemusta voidaan verrata rakkauskirjeeseen tai vastaukseen kontaktipalvelussa olevaan seuranhakuilmoitukseen, jolla tuleva työnantaja sitten hurmataan, jotta syntyy työhaastattelu sekä sitä kautta työsopimus. Joten jos työhakemus on ollut hyvä, ja sitten seuraa haastattelun kautta työpaikka, niin silloin laadittu teksti on antanut tuolle hakemukselle tarpeellisen vaikutuksen, jonka jälkeen jatko on työntekijästä itsestään kiinni. Jos hän osoittaa olevansa esimerkiksi loistava työntekijä eli hallitsee työnsä, niin silloin tietenkin hän voi jopa saada jatkoja työpaikalla.

Mutta kuitenkin kannattaa aina hiukan miettiä sitä, että antaako hakija toisen ihmisen kirjoittaa hakemuksia puolestaan, koska silloin saattaa seurauksena olla sellaisia asioita, mitä hän ei halua kokea. Kieliopillisesti huonokin hakemusteksti itse tehtynä on parempi kuin jonkun muun laatima hakemus, koska vaikka joku sitten olisi noita tekstejä tehnyt paljonkin, niin hän ei ehkä ole ajatellut sitä asiaa, että tuohon työhön saattaa kuulua kirjoittamista. Ja jos hakemuksen kielioppi on todella hyvää, niin silloin tietenkin työnantajilla on oikeus odottaa sitä, että tuo henkilö osaa myös oikeasti kirjoittaa hyvin. Joten tietenkin pettymys on erittäin suuri, jos henkilö ei sitten sitä tekstiä osaakaan tehdä. Kuitenkin on olemassa eräitä tapauksia, missä toinen ihminen on kirjoittanut hakemuksen, ja arvatkaa mitä on tapahtunut, kun tuo asia sitten on selvinnyt työhaastattelussa?

 Ei kovin hyvältä ole näyttänyt, jos joku sitten tekee toisen puolesta hakemuksia, ja vaikka se silloin on tuntunut varmaan hyvältä sekä helpolta vaihtoehdolta, niin seuraukset ovat olleet musertavia. Eli joissakin tapauksissa esimerkiksi hakemukseen on merkitty asioita, joita niissä ei saisi olla. Joskus tuo hakemuksia laatinut henkilö on myös pyytänyt saada käyttää hakijan sähköposteja hakemuksen lähettämiseen, niin silloin on käynyt niin, että niistä posteista on lähtenyt jotain ihan muuta kuin, mitä työnhakija olisi odottanut lähettävänsä. Ja silloin varmasti on tullut selväksi, että esimerkiksi sähköposteja ei saa koskaan antaa toisen ihmisen käyttää. Mutta joskus on eteen tullut tapauksia, missä tuollainen työhakemuksen kirjoittaja on sitten liioitellut asiakkaansa taitoja, ja sitten on työtehtävien kanssa käynyt niin, että ne ovat olleet liian vaikeita.

Kun asiaa on lähdetty selvittämään, niin silloin on paljastunut, että henkilö ei koskaan ole edes katsonut noita hänen nimissään lähetettyjä hakemuksia. Ja silloin on ollut edessä todella suuri pettymys sekä työnantajan että muiden työtovereiden taholta, kun "sujuva koodaaminen" on paljastunut esimerkiksi C-kielen alkeiksi tai muuksi vastaavaksi toiminnaksi. Kun työhakemusta tehdään, niin siihen pitäisi suhtautua kuin rakkauskirjeeseen. Tällä tarkoitan sitä, että mitä itse ajattelet henkilöstä, joka antaa toisen kirjoittaa rakkauskirjeen puolestaan? Tuolloin tietenkin on olemassa sellaisia ihmisiä, joiden mielestä niissä "itse tehdyissä kirjeissä" on liikaa omaa itseä. Mutta kun tarkemmin ajatellaan, niin työhakemus on oikeastaan vain yksi rakkauskirjeen muodoista.

Siinä hakijan pitää ilmentää itseään sekä omaa osaamistaan, niin kuin hän sitä haluaa esittää. Kun rakkauskirjeessä ihminen solmii suhdetta luonnolliseen henkilöön, niin työhakemuksessa hän solmii suhdetta oikeushenkilöön. Päästäkseen työhön, pitää tuon työnhakijan sitten hurmata haastattelija, jotta hän pääsee esittäytymään. Ja tuota esittäytymistä voidaan pitää ensitreffeinä, joissa sitten on helppo tehdä virheitä. Pahin virhe on tietenkin tulla päihtyneenä paikalle, mutta tietenkin voidaan sanoa, että seuraavaksi pahin on se, että joku muu on tehnyt tuon työn haussa käytetyn hakemuksen. Siinä ei kyllä sitten paljoa ole ihmisestä jäljellä, jos hän paljastuu sellaiseksi, joka on palan "Nocturnea" siihen paperiin kirjoittanut. Kun puhutaan työnhakijoista, joille joku muu on tehnyt hakemuksen, niin heille käy joskus niin, että noita henkilöitä on leimattu sitten lapsellisiksi tai muuten laiskoiksi, ja tuolloin on sanottu niin, että "sinunhan se oma hakemus pitäisi kirjoittaa". Mikä on ikävä kyllä melko hyvä ajatus työnhakua sekä omaa luotettavuutta tai siitä annettavaa kuvaa ajatellen.

kirjabloggaus.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,