Skip to main content

Leonardon tankkia voidaan käyttää hyödyksi, kun kehitetään välineitä säteittäin ampuvista kivääreistä avaruusmiinoihin


Leonardon panssarivaunu on yksi maailman innovatiivisimpia laitteita, mitä on koskaan rakennettu, mutta voidaan sanoa, että tuo esihistoriallinen panssarivaunu saattoi olla myös jotain muita tarkoituksia varten valmistettu kuin vain toiminaan hyökkäysvaununa tuolloin 1400-luvun lopun Italiassa. Kun pohditaan hiukan tuon välineen mahdollista käyttöä, niin se saattaa olla tarkoitettu siihen, että tämä väline upotetaan maahan, ja sitten kun vihollisen ritarit tulevat paikalle, niin sen sisään asetettuhin tulilankoihin laitetaan vain tuli, jolloin säteittäin ulospäin suuntautuvat kanuunat laukeavat surmaten kaikki tuon välineen ympärillä seisovat ihmiset.

Tai sitten tuolla ”tankilla” on oikeastaan vain hämätty, ja tarkoitus oli tehdä jotain muuta. Tuo ”joku muu” voi liittyä esimerkiksi omituiseen maalaukseen, josta käytetään nimeä ”Madonna ja UFO”, ja jota pidetään jonkinlaisena todisteena siitä, että UFO:ja on oikeasti olemassa. Tuo väline voi olla kuitenkin erittäin vaarallinen, ja kyse ei ehkä ole mistään avaruusolioiden ”lentävästä lautasesta”, vaan pikemminkin eräänlaisesta miinasta, joka perustuu rakettiin.

Kyseinen lentävää lautasta muistuttava miina toimisi siten, että tuon välineen alle laitetaan raketti, ja sitten tuo hiukan hattua muistuttava väline lähtee lentoon, ja kun tuota ruutia on palanut tarpeeksi, niin silloin tuohon laitteeseen asennetut panokset räjähtävät, ja koska sen ulkopuolella on pahvisia aukkoja, niin niistä sitten purkautuu joukko musketinluoteja tai haulipanoksia säteittäin ulospäin, mikä olisi tuonut sille tehoa.

Toinen mahdollisuus olisi sitten, se että tuollainen säteitäiskivääri nostetaan sopivalle korkeudella riman avulla. Se voi ampua kaikki piiput samaan aikaan, tai sitten säätämällä tulilankojen pituutta voidaan toteuttaa pyörivä konekivääri. Kaikkia noita välineitä ei ole tarkoitettu avoimeen rintamasotaan, vaikka toki tuollainen katettu kevyt valtaustorni olisi varmaan ollut loistava ratkaisu tällaiseenkin toimintaan, mutta kuitenkin esimerkiksi torille tuotuna se varmasti olisi rauhoittanut tilannetta hyvin tehokkaasti.

Tämän välineen high-tech versio esitellään sellaisessa elokuvassa kuin ”Resident evil”. Kyseessä on lautasmainen miina, joka voidaan laukaista maasta, ja joka hyppää halutulle korkeudelle, minkä jälkeen se laukaisee aliammuksensa kohteisiin. Tuollainen lautasmainen UFO voisi olla erittäin tehokas väline esimerkiksi helikoptereita vastaan suunnattuna, ja se voisi aiheuttaa melko suurta tuhoa myös maajoukkojen parissa. Kun muistellaan tuon suuren keksijän asemaa Renessanssikauden Italiassa, niin tietenkin hän oli luova sekä lahjakas maalari, kuten aikalaiset tuno miehen näkivät. Mutta hän oli myös lahjakas koneenrakentaja sekä piirtäjä, mikä tietenkin oli se, mistä kuninkaat hänelle maksoivat. Tai sitten oikeastaan pitää hiukan tähdentää yhtä asiaa. Leonardo Da Vinci sai rahaa nimenomaan aseista, mitä hän piirtsi oman herransa määräyksestä.

Insinöörinä hän tietenkin suosi yksinkertaisia ratkaisuja, ja hänen panssarivaununsa oli muotonsa puolesta sopiva vähän kaikkeen, mitä tuo mies halusi sen tekevän, eli sitä voitiin käyttää taistelussa omien miesten suojana, tai sitten kyseinen väline voitiin kaivaa maahan tai kätkeä olkien sekä telttojen sisään, ja silloin sen sisälle oli asennettu säteittäisiä kanuunoita tai musketteja, ja niihin meni sitten sytytyslangat, jotka voitiin sytyttää keskeltä, jolloin yksi mies saattoi aiheuttaa valtavasti tuhoa. Kyseisen välineen ulkopinnalla olevat reiät oli peitetty pahvilla, jotta vihollinen ei äkkäisi kanuunoita tai ruuti päässyt valumaan ulos tuosta välineestä, mikä oli erittäin pelottava ainakin tuon ajan sodissa käytetyksi välineeksi. Saattoi olla niin, että Leonardo tai joku hänen takanaan seisovista miehistä ideoi tuotteen, mitä voidaan käyttää moneen tarkoitukseen, ja jota voidaan valmistaa saman kaavan mukaan useita eri kokoja.

Tuossa Leonardon kaltaisten aseasiantuntijoiden maailmassa kaikki esineet saattoivat tappaa ihmisen, ja yksi noista esineistä oli hänen kirjoituspöydällään oleva pienoismalli. Siinä saattoi olla pieniä musketteja joka suuntaan, ja sitten jos välinettä haluttiin käyttää itsepuolustukseen, niin tietenkin piti muistaa, mikä noista musketeista oli ladattu. Tai sitten pienoismalli täytettiin ruudilla ja haulilla, minkä jälkeen piti vain heittäytyä oikealla hetkellä maahan. Kun mietitään tuon välineen käyttöä, niin toki nykyään voidaan rakentaa sellaisia versioita tuosta laitteesta, että mikään Leonardo ei niitä edes kuvittelisi voivansa rakentaa. Nykyään on olemassa esimerkiksi taistelukärkiä, jotka jäävät ilmaan leijumaan, ja sitten alkavat tulittaa kohteitaan. Tämän kaltainen laite on esimerkiksi Lockheed Martin MKV (Multiple Killing Vehicle). 
Vaarallisia noista aseista tekee se, että ne ovat todella pieniä, jolloin niiden tuhoaminen on erttäin vaikeaa. Kyse on uuden sukupolven taistelukärjestä, jolla voidaan tuhota satelliitteja tai lentokoneita. Samoin sitä voidaan käyttää myös eräänlaisena leijuvana miinana, jolla voidaan ampua hyökkääviä joukkoja. Kun tuollainen ase lähetetään satelliitteja vastaan, niin silloin tietenkin sen aseista lähtevä rekyyli voi vaarantaa tähtäyksen, koska jos avaruudessa laukaistaan kivääri, niin silloin rekyyli suistaa tuon laitteen radaltaan.

Mutta tuolloin rekyyliä voidaan kompensoida käyttämällä vastakkaisella puolella olevaa rakettia, tai jos käytössä on rajallinen määrä patruunoita, niin silloin tietenkin voidaan vastakkaisella puolen laukaista vastaava määrä ruutia, jolloin laite pysyy paikallaan. Toisin kuin leser- tai mikroaaltotekniikkaan perutuvat aseet, niin patruunakäyttöiset satelliittien tuhoamista varten tehdyt laitteet ovat pienikokoisia, ja ne eivät tarvitse mitään erikoistekniikkaa. Ne voidaan myös lähetetään kiertoradalle pienemmillä raketeilla kuin varsinaiset hiukkasaseet.

Vaikka nuo välineet ovat rajoitteisempia kuin varsinaiset hiukkasaseet, niin niiden teho perustuu normaalin kiväärinluodin käyttöön kohdetta vastaan. Vaikka esimerkiksi M-16-kiväärin luoti ei vedenpinnan tasossa kovin vaikuttava väline ole, niin kuitenkin jos se laukaistaan ilmakehän ulkopuolella, niin paine-ero kasvaa todella suureksi, jolloin iskuenergia tuhoaa kohteena olevat satelliitit, ja tuota energiaa voidaan kasvattaa laukaisemalla tappolaite niin, että se kiertää maata kohteisiinsa nähden vastakkaiseen suuntaan, jolloin  iskuenergian teho maksimoituu.

marxjatalous.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,