Skip to main content

Tietoturvassa voi olla aukko, vaikka kaikki säädöt olisivat kunnossa.


Internet on mullistanut elämäämme, kun varmaan monta kertaa olen kirjoittanut, ja kuitenkin tästä aiheesta voidaan keskustella jatkuvasti. Internetissä jaettava tieto on johtanut tiedon inflaatioon, mikä tarkoittaa sitä, että nykyään kuka tahansa voi hankkia tietoa mistä aiheesta hän haluaa sitä saada ilmaiseksi. Se tietenkin merkitsee sitä, että vaikka jokin asia olisi maassamme merkitty salaiseksi, niin jossain muussa maassa se ei ehkä tätä ole. Tämä koskee hakkerien käyttämiä tekniikoita, suurenergia-aseita sekä monia muita asioita, joista ei ennen ole saanut puhua ollenkaan, tai sitten puhuja tai kirjoittaja on saanut kuulla kunniansa.

Kuitenkin Internet on antanut mahdollisuuden esimerkiksi viestiä ilmaiseksi maan äärestä toiseen, ja esimerkiksi avoimen lähdekoodin ratkaisut, kuten ”Whatsapp” tulevat jatkossa tehostamaan viestintää, koska tuon välineen käytössä ei tarvitse puhelimessa olla edes SIM-korttia, vaan pelkkä WLAN-tukiasema riittää. Ja näin periaatteessa myös vangit voisivat viestiä ulkomaailman kanssa siten, että joku asettaa WLAN-tukiasematoiminnon päälle taskussaan olevasta puhelimesta vankilan lähellä, ja sitten vanki soittaa hänelle toimitetulla puhelimella normaaleja puheluita sellistään, ja koska tuo sovellus ei vaadi SIM-korttia, niin silloin tietenkin sitä voidaan käyttää vaikkapa kirjastoissa tai muissa tiloissa, missä on käytössä langaton Internet.

Noiden ilmaispuhelusoftien odotetaan niveltyvän liiketoimintaan lähes saumattomasti jo lähiaikoina. Avoin lähdekoodi sekä ilmaisohjelmat ovat sellaisia, että niiden avulla voidaan rakentaa räätälöityjä järjestelmiä, joiden ohjelmistovalikoimia voidaan vaihdella lähes rajattomasti, ja jos yhtiön työntekijät haluavat käyttää esimerkiksi omia sähköpostejaan työssään, niin silloin ei myöskään tule eteen mitään ongelmia lisenssimaksujen kanssa. Ja kun puhutaan oman kotikoneen kiinnittämisestä työpaikan verkkoon, niin tietenkään mitään työkoneita ei silloin tietenkään saa käyttää mihinkään muuhun asiaan. Mutta tuo kehitys, missä monia toimintoja sekä ohjelmistoja voidaan linkittää tietokoneiden välillä saumattomasti tuo eteen erityisiä ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi siihen, mitä seuraa siitä, jos salasana sattuu häviämään tai se päätyy vääriin käsiin, mikä saattaa avata koko järjestelmän hyökkääjille.

Sama tietenkin koskee myös esimerkiksi tilannetta, missä pankkiautomaattikortti tai sen tunnusluku häviää. Tuolloin voi eteen tulla tilanne, missä tuollainen näennäisen harmiton tapaus voi saada aikaan todella suurta vahinkoa esimerkiksi työpaikan tietokoneita ajatellen. Pankkikortin tunnusluku tai salsasana voidaan urkkia monilla tavoilla, mutta yksi niistä on todella helppo. Eli uhrin lasiin laitetaan huumaavia lääkkeitä, joiden avulla hänet tainnutetaan, ja sitten pari miestä esiintyy hänen ystävinään. Sitten tuolle uhrille annetaan "natrium pentothalia" eli ”totuusseerumia”, millä hänet pakotetaan kertomaan kaikki tietonsa asioista, mitä kuulustelija kysyy. Silloin ei ihmiseen jää mitään helposti havaittavia väkivallan merkkejä, ja tuolloin voi tuo huumaaja saada selville sellaisia asioita, mitä toinen ei edes olisi milloinkaan ajatellut voivansa muille kertoa, joten siksi nämä aineet ovat hyvin vaarallisia.


Mikään kemiallinen kuulustelu ei ole yksin tehokas, mutta erilaisilla välineillä, kuten tietokonetomografialaitteilla sekä muilla ruumiin toimintoja tarkkailevilla sensoreilla sen tehoa voidaan lisätä. Natrium pentothal on kuulustelumenetelmänä tehokkaampi kuin vesikidutus, eikä se jätä mitään ulkoisia vammoja. Totuusseerumi on psykoaktiivinen aine, jonka avulla ainetta nauttinut henkilö saadaan puhumaan totta. Totuusseerumin tai sellaisiksi tulkittavien aineiden käyttö on kansainvälisten kidutusta koskevien lainsäädäntöjen nojalla vankien kuulusteluissa ehdottomasti kielletty. Totuusseerumina käytetty amobarbitaali on luokiteltu Suomen lainsäädännössä huumausaineeksi. 

Nykyään lääketiede ei tunne yhtäkään ainetta, jonka avulla ihminen saataisiin puhumaan vain ja ainoastaan totta. Nykyisten totuusseerumin kuten natrium pentotaalin käyttö perustuu siihen, että niiden avulla keskushermoston toimintaa saadaan hidastettua ja ihminen puheliaammaksi, jolloin ihminen voisi helpommin kertoa salaamiaan asioita. Natrium pentothal annetaan kuulusteltavalle niin suuri annos, että tämä hetken kuluttua menettää tajuntansa, minkä jälkeen hänet herätetään piristävillä aineilla. Joissakin tapauksissa kuulustelut ovat johtaneet kuolemaan. Kansainvälisestä laista sen verran, että rikolliset eivät ole kuuluisia siitä, että he lakia paljon noudattaisivat, ja siksi noita henkilöitä ei varmasti myöskään tällainen pykälä pelota, jos he haluavat saada pääsyn johonkin tietojärjestelmään. 


Tuo aine jota kutsutaan myös nimellä ”sodium amythal”, on kaikkien kemiallisten kuulustelumenetelmien klassikko, mikä ei tietenkään yksin ole mitenkään luotettava menetelmä tiedon hankintaan, mutta kuitenkin sen vastustaminen on erittäin epämiellyttävää, ja aina tällaisessa tapauksessa pitää henkilöä valmentaa tuollaiseen toimintaan. Tuossa ”huumausmallisessa hakkeroinnissa” pitää muistaa se, että tuo henkilö johon tämä toiminta kohdennetaan ei ole todennäköisesti saanut koskaan koulutusta kohdata tuollainen tilanne. Eikä edes koulutettu sotilashenkilö voi ennakoida sitä, että hänen takapuoleensa pistetään tainnuttavaa kemikaalia, ja sitten tuo mies raahataan pois silmistä, jotta häneltä voidaan pumpata tietoja kemikaalien avulla.

Tai toki tuolloin voidaan käyttää myös tainnutusnuolta, jollaista käytetään esimerkiksi eläinten tainnuttamiseen, jolla tuo muuten hyvinkin tehokkaan taistelukoulutuksen hallitseva henkilö saatetaan tilaan, missä hän ei voi puolustautua. Ja jos noilla henkilöillä on käytössään valheenpaljastin, niin silloin tuon kemiallisen kuulustelun teho paranee. Valheenpaljastin on elektroninen laite, mikä mittaa ihmisen lihaksiston jännitystä, sydämen sykettä sekä hermoston kiihottumista. Ja tuo laite on nykyään kutistettu lähes saippuakotelon kokoiseksi, ja kun sitä käytetään, niin varsinainen sensori kytketään USB:lla tietokoneeseen, missä on ohjelmisto, minkä avulla tuota välinettä käytetään. Tai nykyään tuollainen valheenpaljastin voidaan nykyään puristaa kellon kokoiseksi, ja sen toiminta voi olla langatonta. Eli kyseessä voisi olla aktiivisuusranneke, jota vain käytetään toisin kuin ennen.  


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/fine-varoittaa-pankkikortin-tunnusluvun-huolimaton-nappaily-voi-maksaa-kymmenia-tuhansia-euroja/6293686


marxjatalous.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,