Skip to main content

Millainen olisi SETI-ohjelman kannalta ihanteellinen sivilisaatio hypoteettisen yhteydenoton kannalta?

The Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA)
http://www.almaobservatory.org/

Vetinen planeetta jossa olisi valtameri, ja joka olisi kauttaaltaan saariston peitossa olisi varmasti SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence)-ohjelman kannalta kaikkein otollisin paikka sellaista tilannetta ajatellen, että me ihmiset haluaisimme luoda kontaktin sen pinnalla elävään sivilisaatioon. Tuollaisella saaristoisella planeetalla elävät oliot voisi hengittää keuhkoilla, ja olla hyvin paljon meidän kaltaisiamme. Mutta heidän kotiplaneettansa rakenne aiheuttaisi sen, että noiden olioiden kulttuuri sekä sitä kautta infrastruktuuri olisi hyvin kaukana siitä, mitä ihmiskunta olisi tottunut ajattelemaan.

Noilla vetisen planeetan asukkailla olisi varmasti erittäin kehittynyt ilmailu- sekä merenkulkuteknologia, eli heillä olisi valtavan kehittyneitä laivoja, sukellusveneitä ja lentolaitteita, mutta nämä oliot eivät ehkä olisi ollenkaan kehittäneet maakulkuneuvoja. Toisin sanoen he eivät ehkä olisi katsoneet tarpeelliseksi kehittää rautateitä tai autoja, koska planeetan pinnasta valtaosa on veden peitossa, ja siksi pääpaino noiden olioiden liikkumisessa olisi ilmailu- tai merenkulku. Tuolloin tilanne olisi ihmiskunnan kannalta se, että voisimme aidosti suorittaa teknologian ja kulttuurin vaihtoa keskenämme.

Ideaalisessa asetelmassa nuo toisella planeetalla asuvat oliot olisivat meidn tasollamme, mutta heidän kehittämässään teknologiassa olisi toinen painopiste. Ja tuolloin me sitten voisimme antaa heille neuvoja esimerkiksi siltojen sekä maalla kulkevien liikennevälineiden kehittämisessä. Tämä tarkoittaa että ehkä humanoidi antaisi meille omaa teknologiaansa tai ehkä tilanne olisi se, että kehittämämme laitteet sekä teknologiat joutuisivat vertaisarviointiin, jossa kaksi lajia arvioisi toistensa kehittämiä tuotteita, ja tekisi niihin parannusehdotuksia. Tämä kaikki tietenkin on pelkkää teoriaa siitä, millainen olisi meidän ihmisten kannalta paras kohde aloittaa kommunikointi vieraan sivilisaation kannalta. Tuo sivilisaatio olisi ihannetapauksessa meidän tasollamme tai vain hiukan meitä edellä, ja sen kulttuuri sekä elinympäristö olisi sellainen, että tieteen ja tekniikan vaihtokauppa olisi aitoa.

 Eli kumpikin sivilisaatio ihminen ja humanoidi hyötyisivät tästä vuoropuhelusta, ja tämä toisille tarjottu tuote olisi sitten toista aidosti hyödyttävä. Se aiheuttaisi sellaisen tilanteen, että molemmat osapuolet tarvitsisivat toisen taitoja, ja me ihmiset emme olisi silloin pelkkä DNA-pankki. Samoin toivottavaa olisi sellainen asia, että tuo toinen sivilisaatio sijaitsisi melko kaukana meistä, jotta kumpikaan ei vaarantaisi toistaan. Eli matkaa välillämme olisi yli sata valovuotta, ja heillä ei olisi tähtien väliseen matkailuun tarvittavaa teknologiaa, jolloin me olisimme turvassa täällä maassa, ja saisimme tarpeeksi aikaisin varoituksen, jos he suunnittelisivat jotain meidän päämme menoksi.

 Jos puhutaan taas esimerkiksi jostain supersivilisaatiosta, joka olisi valtavan paljon meitä kehittyneempi, niin silloin olisi toivottavaa sellainen asia, että he olisivat kotoisin kuivalta planeetalta, jolloin puhdas vesi olisi heille myrkkyä. Tuolloin he eivät ehkä olisi kovin innokkaita valtaamaan Maata, koska täällä on heille hyvin myrkyllinen elinympäristö. Kyseinen kuivan planeetan olio voisi syntetisoida vettä omassa elimistössään kuten jotkut äärimmäisen kuivassa ympäristössä elävät olennot tekevät Maassa.

Supersivilisaatio olisi ehkä jotain UFO-elokuvaa ajatellen houkutteleva vaihtoehto humanoideiksi, ja tuolloin saadaan aikaan mukavia kohtauksia elokuvaan, missä asevoimien työntekijät seisovat noiden alieneiden vieressä, kun he ottavat näytteitä ihmisistä. Kuitenkin tuollainen asia ei ihmiskunnan kannalta olisi kovin mairitteleva, koska se saattaa johtaa sellaiseen tilanteeseen, missä me olemme täysin noiden kuvitteellisten muukalaisten hyväksikäytämiä. Jos tässä sitten aloitetaan sellainen ajatusleikki, mikä koskee nimenomaan humanoidien sekä jonkin maan hallituksen yhteistyötä, niin toki supersivilisaatio pystyy tarjoamaan heille huippuluokan ilmailutekniikkaa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi aseiden kehittämisessä. Mutta kuten tiedämme, niin nuo ”superhumanoidit” eivät ole mitenkään erityisen voittamattomia.

Heidän tapansa käyttää esimerkiksi energiaa olisi vain toisenlainen kuin ihmisen. Eli he voisivat luoda valtavia rakennelmia, kuten valtavia peilipintaisia palloja, joilla he sitten peittäisivät kokonaisen tähden, ja käyttäisivät sen säteilyn energiaa hyväkseen. Tuollainen valtava pallo voidaan rakentaa valtavan suuresta satelliitti ryhmästä, jonka jokaiseen osaseen on kiinnitetty piiaurinkopaneeli, jonka jälkeen nuo satelliitit sitten ajetaan yhteen niin, että aurinkopaneelit ympäröivät keskustähden täysin. Tuolloin he voisivat hyödyntää kokonaisen tähden tuottamaa energiaa siten, että tuollainen valtava aurinkoa ympäröivä pallo sitten lähettäisi keräämänsä energian toiseen tähteen esimerkiksi lasersäteellä.

Toisaalta jos tähti peitetään tuollaisella pallolla, niin silloin sen planeetat eivät saisi sitten auringonvaloa. Tuollainen kuviteltu supersivilisaatio voisi tietenkin myös hyödyntää esimerkiksi koko aurinkokunnan raaka-aineita siten, että se imee asteroideja valtaviin tehtaisiin, jossa niiden materiaali sitten erotetaan toisistaan, ja siitä valmistetaan uusia tuotteita kuten valtavia avaruusasemia, joilla sitten hoidetaan tuon sivilisaation väestön majoitusongelmia. Heidän käyttämänsä tekniikka ei olisi kovin paljon ihmeellisempää kuin Maan ihmisten käyttämä, mutta se olisi valtavan suurimittakaavaista. Ja rakentamansa rakennelmat olisivat valtavan suuria.

Kun keskustellaan supersivilisaation määritelmästä, niin silloin tietenkin tulee mieleen tilanne, missä tuo sivilisaatio matkustaa tähtiin samaan tapaan, kuin me matkaamme valtamerillä. Tuo sivilisaatio voisi tietenkin vaikuttaa meistä aivan sanoinkuvaamattoman upealta, mutta sen käyttämä teknologia varmasti tunnetaan melko hyvin ainakin teoreettiselta kannalta. Eli heillä voisi olla käytössään WARP-teknologiaa, missä avaruusaluksen ulkopuolelle on kiinnitetty magneettinen putki, johon johdetaan valtavan voimakas sähkövirta, ja joka sitten ikään kuin imee avaruuden ioneja itsensä läpi. Tuolloin alus voisi päästä hyvin lähelle valon nopeutta, ja se että voidaanko valon nopeus oikeasti ylittää selviää vasta sitten kun WARP-alus on joskus tulevaisuudessa rakennettu. Muuten kaikki puheet tuosta ajatuksesta valoa nopeammasta aluksesta ovat siihen asti pelkkää spekulointia. Jos tuo alus olisi mahdollinen, niin se avaisi mittaamattomia Periaatteessa WARP-moottori on hyvin yksinkertainen väline, eli se on oikeastaan vain alukseen kiinnitetty hiukkaskiihdytin, mikä vetää ioneja lävitseen, mutta kuten tiedämme, niin teoriasta käytäntöön siirtyminen on oikeassa elämässä hiukan mutkikkaampaa kuin elokuvissa.

https://www.nasa.gov/centers/glenn/technology/warp/warp.html

http://www.space.com/17628-warp-drive-possible-interstellar-spaceflight.html

Mutta ongelmana on se, että  moottorin vaatima energia on valtavan suuri, ja sen takia me joudumme odottelemaan sitä, että voimme rakentaa tarpeeksi tehokkaan voimanlaitteen, jotta tuo WARP-alus voidaan toteuttaa. Toinen käyttökelpoisempi malli on käyttää radioaaltoja aluksen kuljettamiseen eteenpäin. Tässä mallissa aluksen perässä olevaan levyyn suunnataan voimakas radiosignaali, joka sitten painaa alusta eteenpäin. Tuollainen alus voitaisiin rakentaa vaikka heti. Eli tuolloin puolisen kiloa painavaan luotaimeen kiinnitetään parabolinen antenni, joka voisi olla vaikka ohuella rauta- tai alumiinikerroksella päällystetty ohut mylar-kalvo, johon suunnataan radioteleskooppi, joka lähettää valtavan voimakasta radiosignaalia, mikä työntää alusta eteenpäin. Tuo mylar-kalvo voisi samalla toimia aurinkopurjeena, ja silloin tietenkin työntövoima olisi suurempi.

marxjatalous.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,