Skip to main content

Kysymys siitä että missä "Olympos" oikeasti on, poiki ajatuksen Atlantiksesta kadonneesta mantereesta, joka on kiinnostanut filosofeja, arkeologeja sekä taiteilijoita kautta aikojen

Platon ja Aristoteles keskustelevat
(YLE:n arkisto)

Platonin Atlantis tai ainakin siitä ideoitaan ammentaneet kirjailijat ovat saaneet aikaan sellaisen ajatusleikin, että maaapallolla voisi asua toinenkin älyllinen laji, joka ikään kuin valvoisi meidän toimintaamme. Tämä ajatusleikki on oikeastaan erittäin mielenkiintoinen näkemys siitä, miten luutunut oma maailmankuvamme oikeastaan sitten on ollut. Kuten varmaan tiedämme, niin kaikki ajatukset siitä, että maapallolla olisi toinen salainen sivilisaatio on tyrmätty sanomalla tiukasti televisiossa sanat, että niitä ei tietenkään voi olla olemassa. Kun tässä muutamia vuosia sitten katselin televisiota, niin silloin sanoivat tunnetut tutkijat samaa toisista aurinkokunnista.

Yleensä UFO:ja tai muita vastaavia, hieman vaikeaselkoisia ohjelmia katsoessa kameroiden eteen saapui tiukkailmeinen pikkutakkia käyttävä mieshenkilö, joka sanoi suoraan, että ajatus vieraista aurinkokunnista olisi hänen mielestään absurdi, ja siihen ei kukaan muu, kuin hullu voisi uskoa, ja mitään muuta totuutta, kuin tuon suuren neron totuus ei voisi olla olemassa. Ja sitten ohjelma oli tapana päättää kohtaan, jossa joku kenraali sanoi ruudussa sanat ”he he”, minkä jälkeen niiden henkilöiden, jotka olivat rohjenneet puhua esimerkiksi juuri vieraista aurinkokunnista oli tapana saada kutsu puolustusvoimiin, missä heille opetettiin kunnioitusta sekä pelkoa, mitä esivallan edessä sitten oli tapana tuntea.

Kun keskustellaan esimerkiksi juuri näistä eristyneistä saarista sekä kaukaisista mantereista, joita aikoinaan eurooppalaiset löytöretkeilijät lähtivät tutkimaan, niin heitä ajoi eteenpäin alitajuinen ajatus siitä, että jos he sitten myöhemmin tapaisivat jopa Jumalan, vaikka kukaan ei tuota asiaa uskaltanut ääneen sanoa. Filosofit ovat kautta aikojen pohtineet sitä, miksi me ihmiset olemme sellaisia kuin olemme? Miksi me olemme niin kamalan ylivoimaisia muihin planeettamme olentoihin nähden? Kuinka vain meillä on kyky ajatella asioita abstraktisti, eli vain meillä on tietääksemme mielikuvitus. Tämä tarkoittaa sitä, että vain ihminen kykenee luomaan synteettisiä mielikuvia, ja moni mielikuvitusleikki on muuttunut oikeaksi tuotteeksi. Se mikä tekee ihmisestä kirjailijan tai kuvataiteilijan on kyky muuttaa ajatukset sanoiksi tai kuviksi. Kirjoittaminen on oikeastaan pelkkä yksinpuhelun muoto, mikä tarkoittaa sitä, että se mitä ihminen ajattelee muutetaan tekstiksi, kun taas yksinpuhelussa käytetään suusanallista viestintää.
Taiteilijan näkemys Apollo-tyyppisestä
Mars- aluksesta vuodelta 1966 

Itse olen joskus ihmetellyt sitä, miksi yksinpuhelu on muista ihmisistä niin kauhean ihmeellistä, että toinen pitää siitä sitten viedä psykiatrille, kun taas kirjoittamista pidetään taiteen lajina. Toki kirjoittamisessakin on erilaisia taiteen suuntauksia, joista osa kielii varmasti tuon taiteilijan mielikuvituksen olevan hiukan erikoinen, mutta kuitenkin taiteilijoilla on oikeus tiettyyn vapauteen, joten kun noista kirjoista puhutaan. Kun keskustellaan esimerkiksi natsien tekemistä UFO:ista sekä etelämantereelle sijoitetuista tutkimusasemista ja mahdollisista tuotekehitysyksiköistä, niin silloin tietenkin on monille tullut hymy huulille, mutta kuten kaikki muutkin ihmiset, niin asiaan uskova hekilö hakee mielellään tukea väitteelleen, ja silloin tietenkin mieleen tulee USA:n laivaston ”Antarktis expedition” eli ”Operation Highjump”, johon otti osaa suuri määrä USA:n laivaston huippuluokan kalustoa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Highjump

Ja tuolloin tietenkin vitsailtiin siitä, että mihin tuo ”Highjump”-retkeä johtava amiraali sitten tarvitsi esimerkiksi Iowa-luokan taistelulaivoja, jos hän halusi tutkia vain jotain pingviinejä. Kuitenkin jos tuota kakaista mannerta ajatellaan yksinkertaisesti tuotekehityksen kannalta, niin silloin tietenkin tulee mieleen sellainen asia, että noita hylättyjä valaanpyyntiasemia voidaan käyttää toimitiloina, ja tietoliikenne tietenkin voidaan hoitaa satelliittien avulla. Se että noissa paikoissa ei käytettäisi polttoainetta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niissä ei olisi sähköä, eli esimerkiksi maalämpöä tai sitten kompaktia RTG-generaattoria voidaan hyödyntää noilla kaukaisilla saarilla, mihin ei kukaan noraali ihminen edes kuvittele voivansa matkustaa, koska niihi pääsevt vai harvat ja valitut biologit sekä muut tutkijat, joiden pitää tietenkin käyttää esimerkiksi kenkäsuojuksia, jotta noiden saarten herkkä luonto ei tärvelly. Kun lähdetään ajattelemaan asioista vapaasti ilman rajoitteita, eli kuten Platon sanoisi ”antaisimme Pegasuksen lentää”, niin silloin tietenkin tulee mieleen se, että olisivatko Olympoksen jumalat sekä jumalattaret oikeasti esimerkiksi alieneja.

Tämä ajatus varmaan vaikuttaa monista ihmisistä aivan kamalan typerältä, mutta kun ajatellaan esimerkiksi Mars-aluksia koskevia suunnitelmia, niin niistä monissa on kuviteltu kartion muotoinen avaruusalus, joka voidaan laskea Marsin kamaralle sen pohjan varaan, joten jotkut insinöörit ovat pilanpäiten esittäneet, että olisiko Olympos ehkä sitten joku avaruusalus, joka laskeutui aikoinaan maan pinnalle? Tämä nyt sitten on vain sellaista filosofointia aamupäivän ratoksi, joten siksi en usko, että tätä kirjoitusta nyt niin vakavasti täytyy ottaa, mutta kuitenkin voidaan sanoa, että jopa Platonin aikaan oli jonkinlainen vapaus myös taiteilijoille sallittua, koska heidän piti saada omia teoksiaan myytyä. Ja kuten varmaan olemme kaikki huomanneet, niin vaikka Platon on ehdottomasti valtion filosofi, joka kohottelee kuninkaita sekä muita huomattavia henkilöitä stratosfääriin asti, niin kuitenkin hän on samalla erittäin älykäs ja lahjakas mies, jolta ei paljoa ideoita puutu.

Ja tietenkin kun pohditaan hänen ”Ultima Thuleaan” eli Pohjoista jäämerta ja sitä, että ehkä hän sitten joskus oli myös jossain jäämeren rannalla käväissyt, vaikka tietenkään mikään historiallinen totuus ei ole välttämättä kyseessä,  vaikka toki Platon on nämä meret tuntenut. Eli jos oikein tässä suomalaisten häntää alettaisiin kohotella, niin olisiko Platon ehkä tarkoittanut pienempää merta puhuessaan tuosta Ultima Thulesta. Tässä sitten alkaa mielikuvitukseni laukata, ja ehkä hän on sitten käynyt Laatokan tai jonkun muun pienemmän veden rannalla, ja siellä joku sitten olisi hänelle kertonut tuosta suuresta pohjoisesta merestä.

Ja kun tätä mielikuvitusleikkiä jatketaan, niin vastaan tulee sitten kysymys siitä, että kuka niistä oletetuista pohjoisen miehistä oli sitten Platonin kanssa kreikkaa puhunut, vai kuten karrikoiden sanotaan, osasiko Platon sitten mahdollisesti suomea? Mutta kun ajatellaan sitä, mitä Platon ehkä ajatteli kirjoittaessaan Ultima Thulestaan sekä Atantiksesta, niin hän saattoi epäillä tuon mahtavan ”Olympos vuoren” sijaitsevan ehkä jossain muualla kuin Kreikassa. Ja ehkä tuolta Peloponnesoksen niemeltä sitten löytyi sellainen paikka kuin Olympos-vuori, mutta saattoi olla niin että hän sitten epäili noiden pappien sekä papittarien olevan vain noiden jumalten edustajia, mikä olisi tarkoittanut sitä, että Zeuksen Olympos varmasti sijaitsi jossain muualla kuin Kreikassa. Platon saattoi epäillä noiden pappien tai papitarten yksinkertaisesti pitävän yhteyttä tuohon salaperäiseen Zeukseen jollain valolennättimellä, mitä foinikialaiset käyttivät omassa viestinnässään

Mutta kun keskustellaan näistä jumaltarustoista sekä myyteistä, niin missään nimessä ei kannata ajatella turhan ahdasmielisesti. Itse uskon että Zeus oli aikoinaan joku kuningas, josta sitten myöhemmin kasvoi tarustoissa kuningas. Se että hän oli ”ukkosen jumala” saattoi saada alkunsa siitä, kun joku luonnonfilosofi aikoinaan kohotti ukkossäässä pitkän riman kohti taivasta, ja sitten salama osui tuohon rimaan. Syy tähän on se, että maan potentiaaliviiva muuttuu tuolloin sellaiseksi,  että tuo salama osuu aina tuohon tikkuun, koska tuo sähköpurkaus etsiytyy maahan lyhintä mahdollista tietä.

Keinotekoinen ukkospilvi voidaan luoda yksinkertaisesti pumppaamalla pilveen radioaaltoja, jotk varaavat sen sähköllä. Kun taas puhutaa tornadoista, niin tuo kammottava pyörretuuli syntyy silloin, kun maan pintaan tulee äkisti erittäin kylmä piste, ja keinotekoinen tornado voidaan muodostaa vain avaamalla nestemäistä typpeä sisältävä säiliö, missä - 189-asteinen nestemäinen  kaasu saa aikaan nopean alaspäin syöksyvän virtauksen, jonka maapallon coriolisvoima sitten vääntää korkkiruuvin muotoon, jolloin syntyy tuo kammottava sääilmiö.

kirjabloggaus.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,