Skip to main content

Torin vasara sekä biotekniikan antama mahdollisuus tehdä uusia bakteereja



Nykyään keskustellaan jatkuvasti esimerkiksi elokuvien vaikutuksesta ihmisiin, ja tässä on tullut taas mieleen noiden Viikinkien suuret soturit ja jumalat. Eli jos käydään läpi sitä, mitä Viikingit tekivät kaukana kotoaan, niin tietenkään noiden asioiden ei haluttu päätyvän kenenkään ulkopuolisen korviin, koska se olisi varmaan tiennyt kyseisen viikingin suosion loppumista vastakkaisen sukupuolen silmissä. Siksi he palatessaan nykyisestä Venäjän maalta sitten kävivät  Straja Lagodassa eli Laatokan linnassa takomassa miekoistaan vasaroita, jotta kukaan Sigtunassa asuva ei olisi voinut yhdistää heitä noihin kammottaviin ryöväreihin, jotka terrorisoivat tuota kaukaista maata, ja joilla oli sitten erittäin paha maine, ja sama tehtiin tietenkin myös Sigtunasta lähdettäessä, jotta esimerkiksi lapset eivät olisi kertoneet miekoista mitään väärille ihmisille.

Koska jos Viikingit ryöstivät jonkun kaupungin, niin heitä tietenkin lähdettiin etsimään, ja jos heidän kotikylänsä sitten olisi löytynyt, niin silloin olisi joku voinut kostaa noille ihmisille. Vaikka Viikinkejä pidetään nykyään sekä kauppiaina että ryöstäjinä, oli ryöstöjen kohdalla asia niin, että niistä ei sopinut puhua kuninkaan kuullen, eli tuollainen toiminta tapahtui virallisesti ilman kuninkaan suostumusta. Ja tietenkään mitään Valdemaria ei sitten saatettu noloon tilanteeseen, vaan kun hänelle käytiin maksamassa kymmenyksiä, niin silloin tietenkin kaikki ryöstösaalis oli sulatettava ja niistä oli tehtävä harkkoja, jotta kuningas ei sitten joutuisi noiden ehkä Normadiassa tai Venäjällä tapahtuneiden ikävien asioiden takia vaikeuksiin.

Joten ryöstäminen oli tietenkin virallisesti viikinkiryhmien ilman kuninkaan lupaa tekemää laittomuutta, josta olisi sitten seurannut vaikeuksia, mikäli he olisivat jääneet noista asioista kiinni. Vaikka osa ryöstöistä tietenkin saattoi olla kuninkaan määräämiä lisäverojen hankintaa varten annettuja tehtäviä, niin kuitenkaan hän ei halunnut jäädä tuollaisesta kiinni, joten siksi tietenkin asiat hoidettiin huomaamattomasti, jotta kukaan ei saanut tietää kuninkaan olevan rahapulassa, ja tietenkin Viikingit olivat Keski-Eurooppaan nähden sen verran etäällä, että heidän syykseen saatettiin laittaa jonkun paikallisen kreivin asioita, ja sitten vain pidettiin huoli siitä, että kukaan ei käynyt Viikingeiltä itseltään kysymässä mitään.

Siksi heidät esitettiin tuolloin paljon huonommassa valossa, kuin mitä Viikingit todellisuudessa olivat. Heidän myyttinen olemuksena eräälaisina surullisen hahmon ritareina on jäänyt ihmisten mieliin, ja heidän maineensa elää vielä nykyäänkin. Tässä sitten mieleeni tuli joskus sellainen asia, että mitä jos esimerkiksi Viikingeillä oli joskus sellainen kuningas, jonka nimi oli Thor. Hänellä saattoi olla miekka, joka oli tehty Uraani-235:stä, ja jos tuollainen miekka kohdistui vastaavaan esineeseen, niin silloin seurauksena olisi ollut ydinfissio.


Tuosta asiasta tietenkään ei ole mitään sen kummempia todisteita, joten tämä on vain sellaista ajatusten kulkua sekä ajan tappamista. Mutta voidaan hyvin kuvitella tilanne, missä kuninkaalla on käytössään vaikka uraanista valmistettu miekka tai sepän vasara, jossa on puolet kriittisen massan vaatimasta uraanin määrästä, ja toinen puoli tuosta uraanista olisi sidottu johonkin alasimeen. Ja kun kuviteltu kuningas löi tuota alasinta, olisivat alamaiset takuulla sen huomanneet, kun siihen syntyi sitten hallitsematon ydinfissio sekä sienen muotoinen pilvi. Itse en tällaiseen ehkä usko, mutta aina välillä mieleeni tulee ajatus siitä, että miksi nimenomaan Thor-jumalalla on tuollainen vasara, jolla hän sitten heittelee muita jumalia.

Tietenkin on mahdollista, että tuollainen varhainen ydinpommi olisi tehty, mutta se olisi tietenkin vaatinut niin rikasta uraanimalmia, että tuollainen ajatus on lähinnä kiehtovaa pohdintaa. Kuitenkin se että monissa varhaisissa uskonnoissa jumalia rauhoiteltiin uhreilla aiheuttaa lisää mielenkintoisia ajatuksia, siitä että olisiko jollain varhaisista kansoista käytössään jotain biologisia aseita tai muuta vastaavaa. Koska silloin kauan sitten jumalille jätettiin konkreettisia lahjoja, niin silloin tulee mieleen, että olivatko jumalat normaaleja ihmisiä? Eli joitakin henkilöitä, jotka elivät piiloutuneina yhteisöön, ja jotka omasivat esimerkiksi tietynlaista tietoa myrkyistä tai bakteereista, kuten taidon, miten botuliinia tuotetaan.

Tai ehkä he olivat tunteneet sormustinkukan tai muiden sarjakukkaisten kasvien myrkyllisyyden sekä sappitattien hallusinaatioita aiheuttavan vaikutuksen, jonka kautta he sitten hallitsivat yhteisöään, niin että jos uhrilahja ei miellyttänyt, niin sitten ehkä noiden ihmisten ruokaan lisättiin sappitattia tai digitaalista eli sormustinkukkaa, jolloin yhteisö sitten sai hallusinaatioita. Ja jos jostain ihmisestä haluttiin eroon, niin hänelle syötettiin vain esimerkiksi lupiinia.  Silloin kyllä varmasti kyseessä olisi ollut melko pelätty henkilö, jonka taitoja kunnioitettiin. Saattoi olla niin, että tuo mahdollinen johtava luokka sitten hallitsi jonkun puhemiehen kautta näita yhteisöjä, ja  saattaa olla mahdollista, että esimerkiksi druidit olisivat olleet heidän esikuviaan.

Geeniteknologian avulla voidaan tietenkin tuottaa sellaisia “jumalten kirouksia”, että niiden edessä jopa kovimpien kauhuelokuvien hahmot kalpenevat. Eräässä TV-elokuvassa oli puu, jonka sisältä tuli organismeja, joiden jäljiltä ei metsureista jäänyt yhtään mitään jäljelle, ja tuo sitten esitettiin jonain muka harhana, vaikka kyseinen organismi sitten vastaisi täysin sellaista koejärjestelyä, missä luontoon päästetään keinotekoisia eli geenimanipuloituja bakteereja, joihin on liitetty siirtogeenejä useista erilaiisista elöistä. Itseasiassa näiden eliöiden luettelo ei mikään kovin pitkä ole, ja jos puhutaan tilanteesta, missä organismiin siirretään esimerkiksi sellainen geeni, mikä ohjaa tulikärpäsen valon tuottoa, niin silloin voidaan kyseistä organismia valvoa erittäin tarkasti, koska syntyvä lusiferiini saa sen hohtamaan pimeässä.

Geenin siirtoa varten pitää vain löytää tulikärpäsiä tai kaloja, joilla on valoa tuottavia soluja. Noiden solujen geneettinen materiaali vain liitetään johonkin tohveli-eläimeen tai vastaavaan organismiin, jossa ne sitten ohjaavat tuon olennon tuottamaan lusiferiinia, mikä auttaa sen erottamisessa muista organismeista.

Asioista on tapana tehdä vaikeampia kuin mitä ne ylipäätään ovat, ja siksi esimerkiksi bioteknologian avulla voidaan luoda keinotekoinen organismi, joka kehittää botuliinin lisäksi samanlaista kudoksia tuhoavaa tai verta hyydyttävää myrkkyä kuin musta leski hämähäkki tai kalkkarokäärme sekä samalla ruuansulatusentsyymejä, joita mm. ihminen kehittää, kun me syömme ruokaa. Jos kyseinen keinotekoinen organismi sitten voisi irti päästessään olla maailman vaarallisin ase, eli eräänlainen todellisen elämän Andromeda Strain.


Tuollaisten olioiden jäljiltä ei sitten ihmisestä olisi mitään jäljellä, joten tuollainen olio voisi olla täydellinen biologinen ase, mikä exterminoi kohteensa välittömästi, eikä siitä jäisi mitään jäljelle. Kyseisten organismien tuotanto on melko helppoa, ja sen takia tällaisista asioista pitää aina välillä keskustella hyvin vakavasti, koska tuollainen organismi sitten varmasti täyttäisi kaikki kauhuelokuvien mitat päästessään irti.

https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,